- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezünkben a Honor Magic V5
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5150head
senior tag
válasz
5150head #6861 üzenetére
Végül beszereztem egy ilyet. Temuról a dovetail meg a tartó nem volt együtt 2500 huf. Reddot helyére fog menni aztán majd kiderül hogy szuperál. Tudom a csőre merőlegesen is rakni a telót, ha esetleg más program azt kívánná meg. Sima fotómenet. Rugós alátéttekkel atom stabil.
-
f.lorand
senior tag
válasz
5150head #6879 üzenetére
Igen, jól emlékszel, az egy 50 éves Meade tükör volt, itt van adat arról a beavatkozásról: https://fenyeslorand.hu/ant
-
f.lorand
senior tag
válasz
5150head #6879 üzenetére
Erről sajnos már nem, mert ezek már megrendelésre készülnek. Kialakult egy szűk, de létező piaci igény a magas minőségű, prémium szolgáltatásokkal és merevségi számításokkal is felvértezett csövekre. Ezeket szívesen kielégítjük, de az ár sajnos borsos, drágább, mint pl a TS-től rendelni egy alap egyszerű karbon csövet.
Az új tükrök jobbak papíron, mint az ANT tükre. Az ANT 96% strehl, ami nagyon jó. Ez a két Orion Optics l/10 99% strehl, az ultra grade osztály (ez náluk a legmagasabb). Csak kisebbek, 30-as tükrök. De roppant drágák, a saját feljavított a töredék árban volt ehhez képest.
-
kuyarashi
őstag
válasz
5150head #6864 üzenetére
Tényleg, köszi. Még levelezés is folyt köztünk és ott a velúr vs. spéci festék fotó. (A velúr torony magasan nyert.)
Szerintem az van, hogy csont középre volt minden állítva, én viszont még csak most fogtam fel, hogy nem fizikailag kell középen lennie annak a mindennek, hanem vizuálisan (fénykúp miatt), ezért eltoltam a segédtükröt a kihuzattól. Ezt követően az utóbbit hozzá kellett volna állítanom az előbbihez, de akkor már le volt lazítva a segédtükör is. A lényeg, hogy így a segédtükröt nem tudom a fókuszírozóhoz állítani, sem fordítva.
Szóval most azzal kell kezdenem, hogy két irányból, a tubusra merőlegesen állítom a kihuzatot. (Cérnát szoktak a középpontból indítani, vagy lézert, de útban van a segédtükör.
Majd vágok lézergéppel sablonokat és akkor egész pontos lesz minden. -
-
Zyrius
aktív tag
válasz
5150head #6831 üzenetére
Én bár ASIAir-t használók polusra álláshoz a javaslatom, hogy tölts le egy bármilyen telefonos alkalmazást (nekem a Sky Guide van lent, ingyenes).
- Állítsd be rajta a polarist.
- kapcsold be a girot.
- Emeld fel a telefont, keresd meg a csillagot, ez után látni fogod vizuálisan is, hogy melyik az a csillag amihez nézni kell.
- Először szemre állítsd be a vertikálisan (balra és jobbra mözgasd amíg nincs középen.
- Utána állítsd be a magasságot fel le (ehhez én a prizmasínt szoktam szemre használni.
- Utána a telefont a hátlapjával illeszd a pólustávcsőre úgy, hogy szépen ráfeküdjön.
- Állítgasd egy kicsit, hogy pont középen legyen a csillag. (nekem az elejétől eddig a pontig kb 3 perc szokott lenni)
- Végül (nekem itt jön be a képbe az ASIAir), a pólustávcsőn keresztül állj rá a csillagra. -
demars
addikt
válasz
5150head #6826 üzenetére
Köszönöm, ez jó ötlet!
Írok nekik, mit ajánlanak, mit engednek a feléből
Azért "skótkodok" egy picit, mert ajándék lesz, első távcső, kezdő... Okos a leendö tulaja, majd utána jár, hogy mit szeretne, stb.
Úgy gondolom, ez így is egy remek ajándék lesz és biztosan örülni fog neki. -
demars
addikt
válasz
5150head #6815 üzenetére
Köszönöm a sok infót!
Írtam, hogy árban ugyan rugalmas vagyok (és nem is sajnálom rá), viszont nem szeretnék túlzásokba sem esni.
Itt egy másik szett NEQ2 mechanikával (ezért is kérdeztem a különbségeket).
Ehhez még jönne napfólia, esetleg akciós okulár. Születésnapra ismerősnek kezdő szettként szerintem megfelelő lenne.
Még ezzel is szemezek, ehhez is lehet kiegészítőket vásárolni. -
-
Zyrius
aktív tag
válasz
5150head #6793 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek ! Jelenleg van egy Apex28mm ami a teleszkóp hoz járt, de ezt el fogom adni a távcsővel együtt (SW evostar 80ed). A FoV kalkulátort nyomkodom én is egy ideje
Ez alapján jött ki, hogy mekkora fókusz és látószög lenne ideális.
Most rendelés alatt van egy baader morpheus 9mm, jön majd egy 6,5 mm a 9mm mellé ( majd ha akciós lesz) ezzel 78x 108x 155x 215x nagyítás lesz lefedve egy ED barlow segítségével (ez már megvan). Ezen felül keresek egy minőségi alacsony nagyítású okulást még. Amiről meg jókat olvastam az az APM 30mm ultra flat. Ezt nem tudom ismeri-e valaki. -
-
t72killer
titán
válasz
5150head #6520 üzenetére
Ha megvan hozzá minden a szabadidőt és kedvet is beleértve, építeni a legjobb: akkor garantáltan javítanin is tudni fogod.. AZ gti fej nálunk is kerül 170-180 fontba, SA GTi-t meg nem hajlandók 350£ alatt adni. Utazáshoz én is nézegetek valami könnyebbet a 150p alá, ami fotóképes, de nem egyszerű ha 1 vesével meg akarja úszni az ember.
Igen, az épített harmonika már tényleg pénzben is megérheti, munkaidőt is beleszámolva
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
5150head #6424 üzenetére
Törtem a fejem webkamerán, mert kéne valami utazós vezetőkamera, ami PICI+KÖNNYŰ, hálistennek szembejött egy régi, USB2.0-ás ASI120mm 50 fontért. Mázlim volt, az eladó valami drivergubancba keveredett és a win10 gépével nem tudta egyenesbe hozni: én meg szépen átvettem a gyűjteménybe, várja a következő kanári utat, mostmár garantáltan sötéteges helyre, mechával, kistávcsővel - csak sokáá
.
Agyameldobom amúgy a magyar árakon, nálatok aprón használt cuccokat árulnak annyiért, amennyiért nekem itt kihozza az újat az amazon...
-
popey37
addikt
válasz
5150head #6383 üzenetére
azért vannak még jo arcok is, én az ED-hez egy csere-bere folytán ingyen jutottam hozzá, mondjuk nem volt értékelhetö képe. de most már van, söt penge képe van.
én inkább fotozom, igy az F7,3 sok, nagyon hosszu a tubus és cibálja a szél. de ha rávszem magam, hogy eladjam, az tuti a mostani áránál magasabb lesz az ára. ilyen ED-t ma már nem gyártanak, az a kevés ami meg van belöle sosem lesz elado. -
válasz
5150head #6067 üzenetére
Khmm, a kiegészítőket viszont viszont jó hogy mondtad, azokkal nem számoltam, csak a sima távcsővel, szóval most újratervezés lesz
Földszintről kell a garázsig elvinni, szóval az út nem nagy, de a kombi Astrának csak a csomagtere tele lesz a távcsővel, szék, láda, stb. cuccokat kihagytam.
Ötleted esetleg valami olyan megoldásra, ami kompaktabb és hordozhatóbb mégsem jelent túl nagy kompromisszumot a 200-as Dobsonhoz képest? Lányom ezt nézte, de én meg nem olvastam túl sok jót róla a topicban korábbról. -
-
Dilikutya
félisten
válasz
5150head #5973 üzenetére
Nem vagyok vizuális, csak érdeklődök, gyűjtöm az információkat. Szeretnék egy távcsövet venni majd, csak még sok a kérdés, hogy mi legyen majd.
Néha elgondolkodok valami olcsó, kínai megoldáson, máskor a 100+ ezreseket nézegetem. Fotózni komolyabban nem akarok, ilyen egész éjszaka expózósat egyetlen képért biztos nem, max olyat, aminél feldobom a telefont/fényképezőt, és pár másodperc, fél perc.
A videóra azért kérdeztem rá, mert nem látom, hogy van abban éles képkocka (bár nem tudom, milyen képkockasebesség, milyen tömörítés). -
t72killer
titán
válasz
5150head #5960 üzenetére
Ha szétbontod, olyan mintha obi nélküli dslr-t tennél a kihuzatba, így érdemes használni.
Ha a cső nem vmi szupihosszú fókuszú akromát vagy f15 makszutov, akkor BARLOW kell, vhol 2 és 5x között. Jó optika+rövid fókusz (pl apo refraktor, jótükrös de kisebb Newton) mellé mehet az 5x, alapból f/setét sct, pláne mak esetében elég lesz a 2-3x. -
t72killer
titán
válasz
5150head #5953 üzenetére
+1, teljesen jogos.
Használt rendes akromátot - legalábbis mifelénk - egész olcsón kifogni néha. Vedlik le őket a gazdáik, mert már mindenki apo-t vesz. 90/1000es vixen jött szembe pár hónapja kemény 100fontért, visszaemlékeztem b.sszus a 90es években ezt a csövet az mcse meteorban ünnepelték.
-
udash
csendes tag
válasz
5150head #5777 üzenetére
ha 1.25-os a kihuzat, akkor Baader Ortho sorozat, nekem a 10-es es a 18-as van meg, szerintem nagyon jok. Ha 2-es kihuzat, akkor meg a 42-es Apex-t mindenkepp.
ez szemelyes velemeny, mas oklikkal nincs is tapasztalatom, illetve a 32-es Baader Classic plossl helyett vettem a 42-es Apex-et 1.25->2-re alakitas utan. Nagyon nem bantam meg. Van egy 28-as Apex-em is, de azt keveset hasznalom. -
t72killer
titán
válasz
5150head #5738 üzenetére
Nekem szerencsére elég emlékezni arra, amikor a Mérleg alatt még bőven fekete volt az égi háttér és a jóöreg 20x60as tentó egymás után hozta a délebbi gömbhalmazokat. Én cucc mellett utazásra locsolok, idén már sokadjára jártunk Fuerteventurán, ahol a Jandia nemzeti park ege megér egy misét
. Nálunk is akadna B2 szint, de örökké felhős
-
t72killer
titán
válasz
5150head #5604 üzenetére
Igen, a krómozott cuccok gyalázatosan rosszul bírják a tömény párát, de azért egy kamerában akad pár kondi, tranyó, stb ami szintén kérdéses lehet. Alaplapot cserélni meg missön imposible egy ilyenben... Még gondolkodom rajt' feléért talán bevállalom, de ahhoz az is kéne, h egy hiszékeny kollega ne rohanjon 1hónapon belül megvenni.
-
popey37
addikt
válasz
5150head #5577 üzenetére
elkeseritelek a fogyasztovédelem nem igazán tud semmit tenni, tessék lássék kivizsgálják, de érdemben nem tudnak semmit csinálni, nincs hozzá jogkörük. a biroság meg elhuzodhat évekig is és rengetegbe fog kerülni. nem ér annyit az egész.
volt egy ügyem pár éve és végigjártam az egészet: fogyasztovédelem, médiahatoság, semmi nem tortént, az ügyvéd viszont értette a dolgát, a biroságra már el sem jutottunk, az elsö meghallgatáson megszületett a megállapodás, az ellenfél/ vodafon/ kihátrált az ügyböl és elengedett mindent, söt a telefont is megtarthattam.
nyaralni voltunk corfu-n, a telom meg gondolt egyet és átállt a 3-as dijzonra, állitolag azért mert annak erösebb volt a jele, corfu EU1-es dijzona, mint itthon. lett egy közel 100k-s telefonszámlám, nem fizetem ki, panasszal éltem, elutasitották, ekkor jött a médiahatoság, akkor már a voda a felét elengedte volna, de nem fogadtam el, jött a fogyasztovédelem, ök nem csináltak semmit. ekkor mentem ügyvédhez, kikérte a telefon helyzetmeghatározását az adott idöszakra, EU1-es dijzonában volt a telefon és az eu3-as zonában forgalmazott. ezek után a voda elállt a további ügymenettöl, a kötbéres telefont megtarthattam, és persze azonnal szolgátlatot váltottam hüségidön belül. egy forintot nem kellett fizetnem a szolgáltatonak. az ügyvéd 20k-ba fájt, megérte. -
tvamos
nagyúr
válasz
5150head #5573 üzenetére
Na, latod, te megtalaltad, es azt fogod mondani az embernek, hogy konnyu. En meg nem talaltam meg semmit. Kellett gyakorolni, es az 5-6. alkalom utan mar par perc alatt megtalalom az ismertebb dolgokat. Telefonos segitseggel. De az elejen volt azert "tapogatozas" nem keves. Sajnos a gyerek megunta, a 3. alkalommal mar ki sem jott velem. Most meg mar en se nagyon megyek ki, kolteni kene a szetre, de nincs hozza "kedvem", meg egyedul kinn lenni a hidegben sem.
(#5572) popey37
Nem tudom, mikor vagy otthon, de en se sokat vagyok otthon...Nem is tudom. Lehet, hogy eleg nekem Lorant kepeit nezegetni. A jupitert mar kiraktam a falra.
-
popey37
addikt
válasz
5150head #5573 üzenetére
ott a számom alul, ha otthon vagyok bármikor rendelkezésre állok. amugy merre laksz?
az ország egyik legjobb lencsekészitöje szuperlativuszokban beszélt rola, miután összerakta rendesen, szoval nem lehet rossz.
egy 0,79-es reduktorral fotozni használom, jo képe van. de a 120-as sem rossz ahhoz képest, hogy csak akromát.
azért az nagy segitság az ég alatt, hogy csak rábökök a telon az objektumra és a mechanika már megyis, majd meglátod, utána neked is ilyen kell majd. -
popey37
addikt
válasz
5150head #5569 üzenetére
szép hozzászolások, de, és nagybetüs de: miért kellene lehasalni a 90/900 alá? a láb teleszkopos ki lehet huzni, van zenittükör amit direkt erre találtak ki.
nekem volt 90/900, 120/1000 egyik alá sem hasalgattam soha. söt, a mostani egyik tubusom is 100/900, még soha sem feküdtem alatta. acéllébas mechanikát kell venni, vagy az alulábat meg kell kicsit tuningolni, hogy ne inogjon, tök egyszerü: ki kell önteni mügyantával és egy vastagabb vasbeton acélrudat kell beletolni amig nem kötött meg a gyanta. a zsanérnál a csavarokat cserélni kell, a lábrögzitöket oldhato széles kábelkötegelövel kell fixáni. és máris elbirja még a 120-as tubust is. amugy nem a 3láb a gyenge pont, hanem az EQ-1, EQ-2 fej. egy hulladék mindkettö: se csapágy se rendes megmunkálás se polustávcsö, se semmi. gyalázat azokért a fosokért pénzt kérni.
a tubus alá hasalás meg csak duma: ha zenitben nézelödsz az MC és közel függölegesen áll, ott is hasalni kell.az amatörcsillagászat alap mechanikája az EQ-3, ha lehet acéllábbal. ezt már késöbb lehet fejleszteni oragéppel, kétmotoros meghajtással, esetleg goto-val, és lehet a tengelyeket csapágyazni, van hozzá polustávcsö. ha minden meg van javitva rajta még fotozni is jo belépö szinten. a 90/900,vagy a 100/1000, de talán még a 120/1000 is elmuzsikál rajta.
az MC kis optikával ,100mm és alatta, szerintem nem igazán jo választás, a 28-36%-os kitakarás miatt nincs meg a 102, vagy 90 mm optika csak joval kevesebb: pl. a 90-ben van egy közel 3 centis vagy még talán nagyobb segédtükör, ráadásul pont a közepét takarja ki, ahol a legpontosabb az optikák megmunkálása, ezért sokkal lágyabb a képe mint a lencsésnek.
a szinezés meg izlés dolga, engem pl. egy minöségi tubusnál zavar, de egy sima akromátnál, ahol tudom hogy szinez/ van 120/600-as akromátom egyáltalán nem vészes a szinihibája/ ott nem gáz, pláne mélyegezéskor, észre sem veszem, mert észleléskor nem a felszerelésem, tubusom, optikám hibáját keresem, hanem az eget lesem.
a 3 idézettböl Vizi Petit ismerem személyesen, gondolom azért volt ez a válasz, mert meg volt adva a keret forintban.
mizar hozzászolásához annyit, hogy visszakérdeztem volna, hogy akkor ö miért a lencsést nyuzza és miért nem cseréli le MC-re?
xyfree meg lecserélte, de a 127-es már más kategoria. -
szoja
tag
válasz
5150head #5562 üzenetére
Pont ezt csináltam anno én is. Amúgy a fő gond az, hogy a szettben árult kis MC-k azok, amik nem jusztírozhatók, ha csak OTA-t vesz az ember, akkor ott vannak a szükséges csavarok. Külsőre a laikus szemlélőnek fel sem tűnik. Talán a 127-esnél már nincs ilyen különbség.
-
popey37
addikt
válasz
5150head #5556 üzenetére
nehogy feladd, fog még sok kudarc érni, de nem szabad csüggedni. mindenki igy kezdi.
ha tudnád, hogy én mennyit szivtam a különbözö mechanikákkal meg vezérlésekkel. közel 15 év kellett, hogy összeálljon a mostani félprofi fotoscuccom.az a baj sokszor a kezdökkel, hogy bejönnek a topicba, kérdeznek és a végén egész mást vesznek mint amit itt ajánlunk, ezt most nem rád értettem, hanem ugy általánosságban.
a topic összes hozzászolásának legalább a fele erröl szol.
én pl. meg sem vettem volna a helyedben azt a 102-est, inkább kis sporolás és a nagyteso a 127-es. azzal nincs semmi gond, brutális bolygogyilkos: van már átmérö és nagyitás is hozzá. egy AZ-goto simán megbirkozik vele, mert csak 3,5 kilo, mechanikával együtt kis tulzással egy hátizsákban elfér.
ha nincs fotos vénád a 127-es hosszu évekig kiszolgál. -
popey37
addikt
válasz
5150head #5553 üzenetére
amugy meg telejesen igazat adok neked, én hasonlo cipöben jártam, csak tudtam, hogy szart veszek, kockáztattam, bejött és prima tubusom van.
még egy kérdésem lenne: piros a tubusod, vagyis a discovery sorozat? mert a discovery egyetlen tubusa sem jusztirozhato. itt volt rola már vita egy newton kapcsán.
a gyárto nemes egyszerüséggel beleragasztja az optikát a helyére, vagy jol vagy rosszul. az elado meg szív. -
popey37
addikt
válasz
5150head #5553 üzenetére
nem értelek félre, te nem fogalmazol pontosan. szo szerint ezt irtad:
"Amikor ez irányba kifejeztem nem tetszésemet, akkor felajánlották, hogy a 1,5 éves még garis távcsövemet cseréljem le egy teljesen ugyan olyan, de már jusztírozható modellre, ami már nem vagy nagyon ritkán állítódik el."ebben a mondatban szo sem esik arrol, hogy vedd meg a másikat, hanem cseréld le. nekem ebböl az jött le, hogy otthagyod a 102-t és elhozod a másikat.
ebböl már ugysem jössz ki jol a sok utazgatás miatt, ráadásul eladni sem igazán tudod a mostanit, mert kicsi az átmérö és nem sokkal többért nagyobbat lehet kapni, pláne a bazárban.
én még mindig azt mondom, hogy mivel garis, ráfizetéssel vedd meg a 127-est. nem te rontottad el, ök rakták szarul össze, vállalják a kellemetlenséget.
beszéld meg Ivánnal, higgadtan, normális hangnemben és tuti segiteni fog.
a jusztir nélküli tubusoknak koppra jonak kell lenniük, hiszen azért nem kell kollimálni öket, nincs is mivel. -
popey37
addikt
válasz
5150head #5550 üzenetére
szia. hát figyelj, a BTC-ben Iván elég korrekt, ha felajánlotta, hogy kicsréli egy modernebbre, azonnal fogadd el a cserét. az már nem fog elállitodni, ha esetleg mégis, akkor beállithato csavarokkal.
az én 127-em futott velem együtt kocsival biztosan 10k kilométert, soha nem nyultam a jusztircsvarokhoz, mert nem kellett.
sajnos a jusztir nélküli tubusok egyik rákfenéle az, ha nem pontosan ugyanugy tizedmiliméterre pontosan rakod össze, akkor oda a jusztir. van ilyen newton tubus is, söt az SW olcsobb szegmensében az akromátok szintén ilyenek, nincs jusztirozási lehetöség.
a lencséseknél pl. ezért nem szabad szétszedni a lencsepárt, mert tuti nem rakod össze ugyanugy, a hézagolo lemezekröl már nem is beszélek.egy szo mint száz, irány vissza pest és cseréljék be. azt az egy kört szerintem még megéri.
még ha egy pár ezrest ré is kell dobni, még akkor is megéri, ha van kis lovéd plusszban érdemes rákérdezni egy 127-re, hogy mennyi lenne a feléra ha arra cserélnék be./ zárojelben irom és szigoruan köztünk maradjon, ha Ivánnál, csak Ivánnál kp-val fizetsz lehet megkinál valami kis kedvezménnyel is. én már vagy 4x kaptam nem kevés engedményt./ -
szoja
tag
válasz
5150head #5550 üzenetére
Tök igazad van, anno én is így jártam a kis 102/1300-as MC-vel. Az volt a különbség egyedül, hogy nekem gyárilag volt szar, nem utólag vált olyanná. Akkor sokat levelezgettem Éder Ivánnal, ő próbálta jobb belátásra bírni, a konklúzió az volt, hogy ezek ragasztott cuccok, valamennyit enged erőltetéssel, egy idő után mindig visszaáll az eredeti (rossz) állapotába. Csavar hiányában nem lehet jusztírozni őket. Ráfizetéssel jusztírozható modellre cseréltem, de engem is ugyanígy felhúzott a sztori. 3-5% plusz haszonért mindent kispórolnak gyártásnál, aztán szívjon vele az, akinek két anyja van... Amúgy egy szállítástól nem kéne elállítódnia ezeknek a kis MC-knek. Semennyire.
-
popey37
addikt
válasz
5150head #5528 üzenetére
azért ne add fel, én kb. 3 honapja nem voltam ég alatt, mert amikor othon vagyok általában nincs jo ido, de meg sem fordul a fejemben, hogy ezért eladjam a felszerelésem, ami több év alatt jött össze. persze mostani árak mellett böven plusszban lennék ha eladnám, de eszem ágában sincs megválni töle.
-
popey37
addikt
válasz
5150head #5430 üzenetére
persze, én csináltam, de ez már nem az elso, va egy nagyobb is, ott miden 12 voltos ág szabályozhato, de belso pwm szabályzoval. kozben megvettem az asi airt és nem lett rá szukség, és szétbontottam.
ezt a kicsit a 2 db. páramentesito miatt csináltam, hogy ne terheljem az asi airt.a belsejében semmi extra: a felso csatin jön be a 12 volt, a potméteren keresztül a jobb oldali két csatiba, párhuzamosan vannak kötve: mindkét csati ugyanazt a feszültséget kapja.
a két bal oldali csati 12 voltot kap fixen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max