- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
degec
senior tag
válasz
tzimash #5443 üzenetére
jogos..
Oppenheimervan gyűjtemény bőven, szinte minden, de olyanokat kérdez amiről fogalmam nem sok van. kvazárok, fehér törpe mittóm..muszáj nekihasalnom..
szoja amit tzimash linkelt képet mi lenne ha úgy kicsinyítenénk, hogy távban is oké lenne. .semmi, pont atomra szemléltet méretet is mindent isszerintem.. de jól van ez így nem flémelném tele a fórumot ezzel sem.
-
degec
senior tag
válasz
popey37 #5437 üzenetére
Mindenkinek nagyon köszönöm szépen a válaszát...Oppenheimer-é segített a legjobban.
DE azért nonszensz hogy ezt a képet pl [link] ami méretarányos, nem lehet széthúzni lekicsinyíteni, úgy hogy minden stimmeljen, még ha a belső bolygók pöttyök is lesznekMindig ez a várostérképes példák, nem is értem. Magam nem érdeklődtem eddig a csillagászat után sajna, gyerekem valami oknál fogva iszonyatosan vonzódik utána, talán pont a felfoghatalansága miatt, pedig lány
-
degec
senior tag
Tiszteletem, elnézést az amatőr láma kérdésért, DE egyszerűen nem találok olyan naprendszert ábrázoló képet, videót..amin a naprendszer bolygói méret arányosak is, és egymáshoz képest távolságarányosan is vannak rajzolva, ábrázolva. mindenféle ciráldás kifestett csiribi kép van méretarányos, de távolság arányosan csak nem találok. vagy nem jól keresem, vagy nem lehet ilyet akarni.. Gyereknek akarom megmutatni szemléltetni, hogy micsoda távok vannak. kertbe nagyjából labdákkal kiraktam neki...de nem hatotta meg
Olyat találtam távolságarányosan, hogy egy focipályára van felpöttyözve mindenki, felülnézetből, nagyon gagyi
HELP ! Köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest