- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezünkben a Honor Magic V5
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
En tovabbra is kitartok amellett, hogy egy 127mm MAK vagy akar egy sima 127-150 reflector+telo adaptert es akar egy EQ3 szintu allvanyt kezdesnek.
Ha kinovi (kifogja ha komolyan erdekli) akkor onnan ujra neki szaladtok es ossze legoztok vmi komolyat.Ha nem lenne ekkora a tav kisegitenelek vmi olcso de jo hasznalt cuccal.
Angliaban a sok okos megveszi jo dragan, hasznalja 3x, majd 2 ev szekrenyben porosodas utan eladja potom osszegert a kacatot...
En kemeny 33000Ft-rt (33k, nem maradt ki egy nulla) vettem a Sky-Watcher 150/750+EQ3-at
Most epp egy osszesen 2x hasznalt 200/1000+EQ5-ossel szemezek de az mar 90k lenne , meg picit messze is van...meg nalunk nincs szezon sem, szoval azt hanyagolnom kelleneHa van itt elo haverod aki haza tudja vinni neked egyben en szivesen levadaszok valamit.
-
Devid_81
félisten
Szakerto urak, kerdesem lenne,
Kette tornem-e a Sky-Watcher EQ5-t ha megfelelo mennyisegu ellensullyal egy 14kg-os OTA-t dobnek ra?
Nem akarok fenykepezni, csak egy 10" tubust akarnek rapattintani (nekem errol a tubusrol a tubusos majkrem jut eszembe, latszik, hogy oreg vagyok)
Mindenfele azt irjak, hogy 10Kg amire terveztek, de hogy ellensullyal lehetne-e vele csalni, azt nem irjak.
EQ6-ra meg nem lesz penzem, hacsak nem nyerek a lotton -
Devid_81
félisten
Valoszinuleg lepottyant a Cosmos kozben mert eltunt a live tracker oldalakrol
-
-
Devid_81
félisten
válasz
t72killer #6800 üzenetére
Ujonan lenne a FirstLightOpticsnal
Az a baj a masik amit Te linkelltel az nem fog megallni sztem £900 alatt
-
Devid_81
félisten
válasz
t72killer #6798 üzenetére
Az allvanyrol leszedheto konnyen a Sky Watcher scope ugye?Vagy az is maceras?
Ezzel a cuccal a Kanarira nem megyek csillagot nezni az hetszentseg, de ha az allvany osszecsukva elfer egy sarokban / agy alatt akkor a maradek reszt konnyebben megemeszti az asszony is, hogy nem kell egy nagy kover kalyhacsovet nezni egy sarokban mint egy Dobsonian eseten lenne -
Devid_81
félisten
Sracok, mennyire merjek bevallalni egy Sky-Watcher Explorer 200P EQ5 tripoddal?
Dobsonianbol semmi nem kaphato csak 6" es a nagy 12"-es...
Pont az a ket meret amivel nem szeretnek kezdeniMerjem, ne merjem?
Szivni fogok kezdokent?
Azt tudom lehet ra GOTO cuccot venni majd kesobb ha nem birok magammal -
Devid_81
félisten
válasz
t72killer #6788 üzenetére
Felho Angliaban?
Mindenkeppen ezt a GOTO verziot javaslod amugy kezdesre?
Nem lenne "tanulos skill-fejlesztos" egy alapot venni inkabb kezdesre, hogy tanuljam, hogy mi merre?Sima alvanyos 4" van havernak, kimentunk vele kedden este, teny, hogy mire minden bevan allitva kb 10.3 mp maradt megnezni "barmit is" utana lehet forgatni megint, gondolom a GOTO cucc az koveti a fold forgasat, vagy nem feltetlenul?
-
Devid_81
félisten
Koszi, Angol foldon elek en is, itt keresgelek valamit, mert epp kisutott a nap+este latszodnak a csillagok...itt ez nem surun fordul elo, azert vagyok ennyire bezsongva
Persze karma megoldjaa bajomat, mert jelenleg abszolult nulla elerheto 8" as scope van a piacon.Szerk: epp koltozoben vagy Angliaba?
-
-
Devid_81
félisten
Kerdesem lenne a szakikhoz, van a kozelben egy hasznalt Bresser Messier 10" Dobsonian teleszkop, a tulaj annyit mondott eddig, hogy a tukroket tisztitani kell mert picit porosak.
Neztem par kiokosito videot rola, remelhetoleg nem okozna gondot nekem.
Mire kell odafigyelni egy hasznalt scopenal?
Egyaltalan erdemes beruhazni ra, vagy messzirol keruljem mint hozza nem erto kezdo?Eredetileg egy bohom nagy 12"est akaram venni, de leadtam az igenyeket 8" ig, mert neha jo lenne vinni ide oda, ahhoz a 12"es meg eleg nagy es nehez, de ez a 10" es meg "beleferne" ha nem paraznek hasznaltat venni
-
Devid_81
félisten
Sziasztok,
Igazabol csak azert jottem bekoszonni, hogy meglegyen a topik a mentettek kozott elso korben, es hogy tanuljak toletek mielott hatalmas baromsagot kerdezek.
Jelenleg csak gondolkodom azon, hogy a gyermekkorom ota tarto bamulom-az-eget szokasbol elorelepjek lvl2 szintre 😃
Most meg csak egy Celestron SkyMaster 25x70-el+allvany szoktam a pici udvarunkbol korul nezni, de a hosszutavu tervem kozott van egy 12" Dobsonian...jah tudom eleg lenne 8"-al kezdeni, de ugy vagyok vele egyszer koltok ra sokat es hatha nem kell masikat vegyek onnan
Most meg nincs kivalasztott, csak korvonalozodik bennem egy Celestron StarSense Explorer 12 Inch Dobsonian...de meg alszok ra parat
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022