- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokoasd06
csendes tag
válasz
fererencz89 #6472 üzenetére
Üdv ismét! Beszereztem a Heritage 150/750-et, de létezik az, hogy Zugló külsőről az M81,82-t, valamint az M65,66-ot és az M95,96,105-öt sem látni? Vagy bennem lehet a hiba?
Ezeket próbáltam volna megkeresni a napokban. -
hroberto
veterán
válasz
fererencz89 #6419 üzenetére
Megmondom őszintén, már több mint egy éve megvan, de talán egyszer használtam. Kicsit macerás a sötétben.
-
hroberto
veterán
válasz
fererencz89 #6416 üzenetére
Ilyesmi nagyjából egy ezres az Aliexpress-en. Én ott vettem.
-
t72killer
titán
válasz
fererencz89 #6416 üzenetére
Arra tök jó az ilyen, hogy megmutassa, kb mit látsz szemmel az adott távcső oklijában.
-
5150head
senior tag
válasz
fererencz89 #6412 üzenetére
Szia. Milyen kamera adaptert használsz a telefonhoz?
-
hroberto
veterán
válasz
fererencz89 #6412 üzenetére
Szerintem ezt tegnap láttam a Facebook-on valamelyik csoportban. Ott is tetszett!
-
fererencz89
őstag
válasz
fererencz89 #6358 üzenetére
Azért adok még neki esélyt... Ma a Jupitert lekéstem (most nem látok rá), de az M42/43 környékén jól elidőztem ezzel az okulárral.
-
popey37
addikt
válasz
fererencz89 #6353 üzenetére
nekem egy 5 milis van planetary és az is kuka, detto ugyanez a baj nálam is vele. csak porosodik a dobozban.
-
popey37
addikt
válasz
fererencz89 #6316 üzenetére
ha lehet hagyd ki a barlow lencsét, a lacerta 4 mm-es oklija nagyon jo/ nekem is van/em olcso de jó leképezése van. én egy 120/600 és 100/900 lencsésben használom néha amikor nem fotozok.
-
kovisoft
őstag
válasz
fererencz89 #6303 üzenetére
Az ablaküveg nagyon távol áll az optikailag tökéletes síküvegtől. Egyenetlen, tele van (optikai) hibával, eltorzítja a képet.
De az se túl jó, ha szimplán kinyitod az ablakot, mert a hideg és meleg levegő keveredése meg turbulenciákat okoz.
-
5150head
senior tag
válasz
fererencz89 #6301 üzenetére
Ablakból és/vagy ablaküvegen keresztül soha nem észlelünk!!!
-
t72killer
titán
válasz
fererencz89 #6194 üzenetére
Az "éned" nem racionális
, három hét (gyerekek, rosszidő mellett három hónap) tizenX centin nézelődés után mindenáron menni akarsz majd felfelé. Persze ez az érzés 20 centi után is előfordulhat, de ez már egy hosszútávon használható mérettartomány/a továbblépés exponenciálisan növeli a költségeket-komplikációkat/műszersúlyt.
Rápöccentem az aprókra (FB távcsőaprós csoportot most nem találom), Dobsont sajna nem látni, de ha belefér a súlyemelésbe egy EQ5-6 és egy 20as newton pakolászása, akkor vannak jó időtálló opciók. És azzal már szenvedni se kell, hogy 400x nagyításnál kövesse a Szaturnuszt miközben a kisebbik gyerek is felkászálódik az oklihoz.
Használtban pont ma dobtak fel egy 20as Newtont, ami alá kell egy EQ6 mechanika és ki vagy szolgálva a következő évtizedre, én meglátogatnám az eladót egy kis kukkolás erejéig. Illetve van egy másik is drágábban, valószínű jobb kondícióban. Valami még elkattogó mechanika (úgyse félórás mélyég expókkal fogsz kezdeni), pár nem legalja okli kell alájuk és még úgy is kijössz kb annyiból, mint egy bolti Dobson.Bolti "hovamászottmármegintaJupiter" Dobson kijön 200 Matyiból, viszont az "apunetököljmár egészéccaka, hidegvan mennénk befelé" találd meg és ne veszítsd el az objektumot GOTO sztori viszont több, mint duplázza az árat, így drágább lesz a Newton+EQ felállás.
Már akkor is, amikor én kezdtem a műfajt 30éve, tele volt 200/1000es Newtonokkal a magyar távcsöves banda
. Ez ilyen "alapműszer" méret, ha nem tetszik lesz rá vevő, a tubus nem hosszabb 1 méternél és ha EQ, a mechanika se egy obszervatóriumi 50kilós monstrum. Látogass el egy távcsőboltba, lehetőleg a nagyobbik gyerkőccel felmérni az erőviszonyokat pl kötöttfogásban VELE (gondolom előre érdemes kérdezni, van-e bemutató darab a boltban), és ha okés, irány az apró
.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
fererencz89 #6194 üzenetére
Pedig tenyleg megerne 200-ig felmenni legalabb.
-
Jim-X
őstag
válasz
fererencz89 #6190 üzenetére
En is ezt mondtam a 6"-os SC-re...aztan nezd mit muvelek..
-
t72killer
titán
válasz
Ha van lehetőséged megtapizni pl egy skyliner 200p-t, az már jó társ lehet a családnak
. Az átmérő RENGETEGET számít, főleg ebben a tartományban.
-
Jim-X
őstag
válasz
Rendeltem a C11-hez egy tri-bathinov maszkot, meg custom collimalo csavarokat. Jobb igy mint a nagy korrektor uveg folott hadonaszni a sotetben a csavarnyuzoval
Ezen mar nem fog mulniSorry, nem valasz akart lenni
-
t72killer
titán
válasz
fererencz89 #6188 üzenetére
Dobsonból én 20 centi alatt nem vennék, ha újonnan drága, vadásznék használtat. Akár külföldön.
-
fererencz89
őstag
válasz
fererencz89 #6163 üzenetére
Bocsi, hogy béna, vagy unalmas volt a kérdésem...
Azóta is böngészem a kínálatot, most ezen akadt meg a szemem: Zoomion Gravity 150 EQ ebay-en 150 júró + szállítás. Itthon csak az emag kínálatában találtam meg, jóval drágábban: [link]
Néhány külföldi oldalon lehúzták (mihez képest???), pedig a felhasználók fotói alapján minőségibbnek tűnik, mint az itthoni 100eFt alatti kínálat bármelyik darabja.Esetleg, valakinek véleménye erről a Zoomion-ról, magáról a külföldi beszerzésről?
Érdemesebb a külföldi 150mm-es helyett inkább itthonról, 114mm átmérővel venni pl Skywatcher/Bresser/Levenhuk/... izét?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Egyedi ékszerdobozka
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest