- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezünkben a Honor Magic V5
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
Közben válaszoltak. Annyit írtak, hogy ha gondolom, küldjem vissza nekik a mechanikát és ők "befejezik" a menetet a furatban, vagy ha megfelelően tudom rögzíteni a mechanikát ezzel az alátétes megoldással és nem zavar akkor nyugodtan használjam így. (Szerintem teljesen korrektek.)
Megkérdezem a tulajt, hogy mit szeretne, küldjük-e vissza, stb. Én nem küldeném, teljesen jó így, már tudja használni. -
demars
addikt
Ma megnéztem az egész szerkezetet, furatot, csavart, stb.. A mechanika fejben lévő furat nem jó, annak a belső részén látszik, hogy nincs menet (kidolgozás hiba).
Tettem egy plusz alátétet a csavarnál a gyári alátét mellé, így már patika az egész. Szépen illeszkedik minden, lehet rögzíteni.
Írtam ismét a boltnak, kíváncsi vagyok mit válaszolnak?! -
demars
addikt
Ma megkapta az ünnepelt az ajándékot. Örült neki, régi álma vált valóra. Összeszereltük (Nem volt bonyolult). Pólusra állást nem végeztünk, picit lesegettünk, illetve a kereső távcsövet (red pointer) állítottuk be.
Viszont feltűnt, hogy a mechanika lötyög az állványon. Az alsó rögzítő csavart jól meghúztuk és így is billen, mozog 2-3 mm biztos. A rögzítő csavarnál van egy alátét, csavar meghúzása után simán mozog...
Mi szúrtunk el valamit, vagy esetleg hibás darabot kaptunk?Néhány kép:
-
demars
addikt
Köszi mindenkinek!
Ahogy 5150head írta, NEQ2 n nincs pólustávcső (ezt is utólag tudtam meg, ahogy olvasgattam a pólusra állásról).
Majd kialakul, kaptam sok segítséget!
Köszönöm szépen! -
demars
addikt
válasz
5150head #6826 üzenetére
Köszönöm, ez jó ötlet!
Írok nekik, mit ajánlanak, mit engednek a feléből
Azért "skótkodok" egy picit, mert ajándék lesz, első távcső, kezdő... Okos a leendö tulaja, majd utána jár, hogy mit szeretne, stb.
Úgy gondolom, ez így is egy remek ajándék lesz és biztosan örülni fog neki. -
-
demars
addikt
válasz
5150head #6815 üzenetére
Köszönöm a sok infót!
Írtam, hogy árban ugyan rugalmas vagyok (és nem is sajnálom rá), viszont nem szeretnék túlzásokba sem esni.
Itt egy másik szett NEQ2 mechanikával (ezért is kérdeztem a különbségeket).
Ehhez még jönne napfólia, esetleg akciós okulár. Születésnapra ismerősnek kezdő szettként szerintem megfelelő lenne.
Még ezzel is szemezek, ehhez is lehet kiegészítőket vásárolni. -
demars
addikt
válasz
t72killer #6808 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Némi zavar van az éterbenPár éve kapott a kiscsaj egy skywatcher szkópot.
Most is egy lánynak lesz, de Ő már régen volt kiscsaj
Egy ismerősömnek lesz ajándékba, születésnapja alkalmából.
127 -es átmérőben gondolkodom, ahogy írtátok és olvastam azért sokkal többet mutat.
Szóval 127 es tubus, EQ2 vagy EQ3 mechanikával, esetleg ilyet tudtok linkelni?!
Köszönöm szépen! -
demars
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék távcső vásárlással kapcsolatban.
Ajándék lenne egy ismerősőmnek, szóval nincs konkrét elvárás.
Pár éve vásároltam keresztlányomnak egy skywatcher távcsövet azt hiszem EQ1 állvánnyal, a Makszutov oldalról, teljesen jó neki ( a tekerőket már kinyírták), anno vettem hozzá több okulárt, nap figyeléséhez lencsét, "fordító" lencsét, stb.
Szóval naprendszeren belüli objektumok megfigyelésére keresek egy ajánlott tipust. 90/900-as modellt nem találtam a fent említett oldalon, helyette pl ez jó lenne?
Ha nem nagy kérés és szánnátok rá egy kis időt kérnék néhány ajánlott tipust, linket, stb. Elég nagy a választék amatőr szinten, elveszek a sok adat között. Nem ragaszkodok márkához és bolthoz, tehát minden ajánlatot szívesen fogadok. Árban is rugalmas vagyok.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- További aktív témák...
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!