- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hroberto
veterán
válasz
fererencz89 #6419 üzenetére
Megmondom őszintén, már több mint egy éve megvan, de talán egyszer használtam. Kicsit macerás a sötétben.
-
hroberto
veterán
válasz
fererencz89 #6416 üzenetére
Ilyesmi nagyjából egy ezres az Aliexpress-en. Én ott vettem.
-
hroberto
veterán
válasz
fererencz89 #6412 üzenetére
Szerintem ezt tegnap láttam a Facebook-on valamelyik csoportban. Ott is tetszett!
-
hroberto
veterán
válasz
Black_Sheep #6146 üzenetére
Ha nem fontos a követés, akkor inkább a 300-ast válaszd szerintem.
-
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #6125 üzenetére
Milyen pontosan?
-
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #6114 üzenetére
Amúgy milyet érdemes venni binokulárból, mekkora legyen a nagyítás, ilyesmi?
-
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #6114 üzenetére
Én is gondolkodom, hogy veszek egyet, mert nem mindig van kedvem kicipelni a Dobsont.
-
hroberto
veterán
-
hroberto
veterán
válasz
Oppenheimer #6019 üzenetére
Remélem egyszer valamikor bele tudok nézni egy prémium okulárba, hogy saját szememmel lássam a százezrekben mérhető különbséget!
-
hroberto
veterán
válasz
Oppenheimer #6012 üzenetére
Azért szívesen belenénznék egy ilyen több százezres okulárba, mert nehezen tudom elképzelni, hogy ennyivel többet nyújtson mint amennyi az árkülönbség.
-
hroberto
veterán
-
hroberto
veterán
válasz
Oppenheimer #5805 üzenetére
Öreg vagyok én már ahhoz!
-
hroberto
veterán
válasz
Oppenheimer #5806 üzenetére
Köszi, akkor rendelek egyet. Kb. feleannyiba kerül mint itthon a legolcsóbb UHC szűrő.
-
hroberto
veterán
Szerintetek az Alin kapható SVBONY UHC szűrő milyen minőségű?
-
hroberto
veterán
válasz
Oppenheimer #5802 üzenetére
Igen, a számokkal én is tisztában vagyok, csak mit jelent ez a gyakorlatban...
300 körüli lenne az igazi, csak annak meg már a súlya... -
hroberto
veterán
Szerintetek érdemes egy 200/1200-as Dobsont 250/1200-asra cserélni?
Kérdés, hogy mennyivel nyújt többet? -
hroberto
veterán
válasz
4580693 #5782 üzenetére
Nekem a szombati estém volt rohadt jó. Pedig nem is terveztem semmit, mert egész nap motoron ültem és hulla fáradt voltam.
Ennek ellenére, mikor este 10 után kinéztem az ablakon, és szabad szemes volt a Tejút, akkor már tudtam, hogy ki kell vinnem az udvarra a Dobsont. Leginkább a Sagittariust nézegettem, de ezen kívül is rengeteg mindent meg tudtam nézni. -
hroberto
veterán
válasz
Oppenheimer #5194 üzenetére
Este én is tervezem, mert tegnap olyan rohadt hideg szél fújt, hogy kb. 15 perc után inkább bevonultam.
-
hroberto
veterán
válasz
Oppenheimer #5156 üzenetére
Mivel elég korán sötétedik, és csak az udvarra kell kimennem, gyakorlatilag minden nap jó. De amúgy estére jött egy kis köd, úgyhogy...
-
hroberto
veterán
válasz
Oppenheimer #5154 üzenetére
Mondjuk ma egész délután napsütés volt, remélem nem borul be estére!
-
hroberto
veterán
válasz
Oppenheimer #5152 üzenetére
Ne is mondd... Múlt héten vettem egy új okulárt (Lacerta UWAN 4mm), esélyem sincs kipróbálni. És nem is biztató az előrejelzés...
-
hroberto
veterán
válasz
vazee00 #5141 üzenetére
Okulárokkal kapcsolatban annyit fűznék hozzá, hogy ha tényleg komolyan gondolod és hosszabb távra tervezel, akkor nem érdemes olcsóbb okulárokat vásárolni.
Mert ugye megveszed, használod, aztán úgyis veszel egy jobbat, és így tovább...
És persze eladáskor buksz rajtuk némi összeget.
Szóval szerintem érdemes már az elején jó, akár életre szóló darabokat beszerezni, így hosszabb távon valószínűleg jobban is jársz anyagilag. -
-
hroberto
veterán
Lassan cserélgetem a Planetary, Goldline okulárjaim jobbakra.
Egy 7mm-es nagy látószögűt akarok venni. Két opció van, az egyik a Skywatcher Skypanorama, a másik a Lacerta UWAN. Mindkettő 82 fokos, árban hasonlóak. A SkyPanorama-ból van hosszabb fókuszú, azt nagyon szeretem. Viszont a BTC-ben a Lacerta-t ajánlották.
Szerintetek? -
hroberto
veterán
Ha valakit érdekel van egy felesleges Lacerta SWA - m (15 mm-es, 70 fokos látómezővel).
-
hroberto
veterán
Megérkezett a 30 mm-es GSO SuperView okulárom. Egy 28-as Apex helyett vettem. Most akkor valószínűleg szar idő lesz?!
-
hroberto
veterán
Tegnap éjjel végre megnéztem a Plejádokat a SkyPanorama-val. Rohadt jó ez a nagy látószög, gyakorlatilag belefért az egész halmaz.
-
hroberto
veterán
válasz
pècsimunkás #4994 üzenetére
Mikor az első távcsövem vettem (nem olyan régen), én is pont így szoptattam meg magam az első próbálkozáskor.
-
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #4912 üzenetére
Igen, azzal. De úgy tűnik ma este megint csak a felhőket nézetem....
-
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #4910 üzenetére
Semmit sem váltok, csak szerettem volna kipróbálni egy jobb minőségű okulárt. Az új távcső szerintem már megérdemel egy ilyet.
Ez a második 2"-os okulárom, van még egy 28 mm-es Skywatcher Apex - em is, de ez egyértelműen más kategória.
Sok lehetőségem még nem volt kipróbálni, mert nem volt zavartalanul felhőtlen az ég, de azért pár csillaghalmazt és a Gyűrűs-ködöt sikerült megnéznem vele.
Mivel nagy tapasztalattal nem rendelkezem a felső kategóriás okulárok tekintetében, nem tudom, hogy mennyire mérvadó a tapasztalatom.
Mindenesetre nekem nagyon tetszik a hatalmas látószög, a tiszta, éles és fényes kép amit látok benne.
Úgyhogy tervezem a 6mm-es Planetary-m lecserélni egy 7 mm-es SkyPanorama-ra.
A napokban volt egy hirdetve, de úgy tűnik épp lemaradtam róla. -
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #4905 üzenetére
Ma megjött a Skywatcher Skypanorama-m úgyhogy a héten már nem tervezek semmit vásárolni.
-
hroberto
veterán
Mindenki nyugodjon meg, csak hétfőn jön az új okulárom, úgyhogy jó idő lesz!
-
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #4877 üzenetére
Baszki, tényleg szar időt mutat hétvégére!
-
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #4871 üzenetére
Csak rábeszéltem magam a 23 mm-esre.
Remélem a hétvégén kipróbálom! Egy 200P-s Dobsonnal biztosan mutat szép dolgokat.
-
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #4871 üzenetére
Köszi a segítséget!
Amúgy van 2"-os okulárom, úgyhogy nagyjából képben vagyok a méreteket illetően. -
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #4866 üzenetére
[Ezt] az okulárt gondoltam lecserélni egy SkyPanorama-ra. Csak nem tudom, hogy nyújt-e annyival többet, mint amennyibe kerül
-
hroberto
veterán
Ismeri valaki a Skywatcher Skypanorama okulárokat? Gondolkodom, hogy veszek egyet. Vagy esetleg ebben az árkategóriában miben érdemes gondolkodni?
-
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #4828 üzenetére
-
hroberto
veterán
válasz
Cray Tyler #4825 üzenetére
Amúgy tényleg igazad van. Tavaly, amikor az újat vettem, kb. 2 hétig borult volt az ég.
A mai estében azért még bízom! -
hroberto
veterán
Elhoztam ma az új műszerem, egy Skywatcher 200/1200 - as Dobsont. 150/750 - et váltott. Kíváncsi vagyok a különbségre!
-
hroberto
veterán
Üdv Urak!
Van egy Skywatcher Virtuoso Gti 150p távcsövem mini dobson mechanikán.
Ma este akartam használni a GoTo részét, de nem mozgatja a tubust csak függőlegesen, vízszintesen nem.
A motor zúg, szóval az működik, viszont a távcső áll.
Tudok itthon valamit kezdeni vele, vagy szerviz?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest