- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsza
tag
Köszi mindenkinek. Megvan az MC.
kaptam hozzá az alap 10 és 25 mellett egy 2x barlow + 7mm pössl okulárt. Asszem jöhet a baader sor.
A 2”-os kihuzatra ki tud ázszerelni? Ez milyen költség? Sajnos a goto készletben csak 1.25”-tel szerelték. -
varsza
tag
Sziasztok! Segítsetek a döntésben
1. 120/1000 reftaktor eq5-ön vagy hasonlón
2. 127/1500 MC azgoto-n vagy hasonlónOlvastam már olyat, aki a fenti lencsésről ment a 127-es Makszutovra és utobbit dicserte agyon.
De itt a fórumon is van aki fordítva lépett és a 120-as refraktort mondta előrelépésnek.
Tudom h mindkettő hasonló képet tud, vannak előnyök és hátrányok mindkettőnél.
DE
Nekem stabil helye lenne, tehat nem cipelném, ugxanakkor nem baj ha nem óriási (asszonyfaktor)
Bolygókra venném, mert a gyerekeimnek szeretném megmutatni. A mélyég csak hab lenne a tortán magamnak.
Tegyük fel h mindkettő szetthez hasonló áron jutnék hozzá.
Melyik lenne az ideális? Olyat kérdezek akinek mindkettővel volt/van tapasztalata.
Fontos lenne a nagyítás, gyereknek ez lenne az élmény ha pl a hold krátereit nézegethetné, esetleg a Jupitert.
Egy 2x barlow-val már ez megoldható mindkettővel gondolom.
A 127-essel kapott goto pl előny h követni lehessen könnyedén egy távolabbi pontot. Ilyen és hasonló megfontolások érdekelnének, de leginkabb az h melyikkel lehet nagyobb élményt szerezni.
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest