- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezünkben a Honor Magic V5
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
Ma megnéztem az egész szerkezetet, furatot, csavart, stb.. A mechanika fejben lévő furat nem jó, annak a belső részén látszik, hogy nincs menet (kidolgozás hiba).
Tettem egy plusz alátétet a csavarnál a gyári alátét mellé, így már patika az egész. Szépen illeszkedik minden, lehet rögzíteni.
Írtam ismét a boltnak, kíváncsi vagyok mit válaszolnak?! -
5150head
senior tag
Ha BTC-nél nézed, ott ha jól látom sima skywatcherek vannak.
Érdekes, mert amikor én vettem akkor volt pl multicoated GSO is. Nem tudom én se, hogy milyen minőségűek lehetnek.
Ha a gyári 10 és 25 mm mellé szeretnél, akkor sztem a 6,3-ast azzal 238x nagyításod lesz. A 10-25 közé egy 17-est azzal 88x lesz. A 10mm az 150x, a 25mm meg 60x, így nagyjából meglennének a nagyítási lépcsők. 60-88-150-238
A bariumokat amúgy érdemes lesz majd lecserélni vmi jobbra.
Én a helyedben megkérdezném a boltot is, hogy mit ajánlanak.
Vagy esetleg cserélik-e a bariumokat másra (makszutovnál úgy tudom igen) -
popey37
addikt
ebben nem tudok tanácsot adni, sosem volt plössl oklim. amikor megvettem a baader szettet, a benne lévő 32mm-es plössl oklit egyböl eladtam.
bolygora ortho valo, mélyegezni meg a sky panoráma, de jo választás még a 82 fokos lacerta. ez a pár tipus talán még megfizethető áron van. -
t72killer
titán
Nem tudom a sima EQ2 milyen lábakkal jön, ennek az NEQ2-nek szimpatikus acéllábacskái vannak ahogy nézem
. És a leírásból egy igen fontos: szabvány prizmasínes csatlakozója van (ezekszt a sima még fotócsavarosan dolgozott?). Amúgy egyszerű szerkezetek ezek, 200x-os nagyításig el fogják tekerni a makit, többet nemigen érdemes várni tőle
. A szettel kapcsolatban annyit, hogy kéne rá egy normális kereső.
Féreértettem, hadarvaolvasással az jött le, hogy második cső lesz a 90/900 után
-
5150head
senior tag
-
t72killer
titán
Ha használtban le tudsz vadászni egy Skymax 127-et vagy egy C5 sct-t, azok lényegesen többet mutat a világból SzVSz. Felbontásban is nagyon sokat számít a 90mm-ről 127-re ugrás, itt még kevésbbé küzdesz a légkörrel, tubushűléssel, stb. Ezek nem túl nehéz tubusok még, a nagylány egész biztosan el fogja bírni és ha már haladó szinten vannak, értékelni fogja nagyon
Kieg: látok a tavcso.hu aprók között egy Skymax 127et, de obszcén áron kínálja a tulaj, szvsz nagyonmax 250et ér az a készlet (nálunk a 127est utánad dobják, tavaly valaki kétségbeesésében már 50 fontért hirdette hónapokig... Pedig tök jó kis távcső)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!