- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Yettel topik
Aktív témák
-
válasz
Lalaboy #4855 üzenetére
Tény, hogy nem világmegváltás, de pl aki 15-20k-t akar/tud lapra áldozni, nem kell neki lemondania a CPU húzásából kapható +teljesítményről.
Egyébként nem voltam túlságosan elájulva a RAM gyorsításból származó többletteljesítménytől, itt pl (uolyan késleltetésű) 800 és 1280MHz-eseket teszteltek: [link] -
ezekiel
aktív tag
válasz
Lalaboy #4711 üzenetére
Nos kipróbáltam a tanácsod! semmi pozitívum!
egyrész az mshnak maximim 1.45 voltot tudok adni meg is adtam meg a procinak az 1.45öt!
de egyszerüen sztem indulásnál megnéz valamit mert default beállításokon indítja el a gépet!
mihelyt leviszem az mch-t 1.3 ra már is ''jó'' mert azokon az értékeken indulna mint amit állítottam de nem indul mert se kép se hang!
2.8 ghz az amin simán megy még 2.9 en bejön awin de huzamosabb terhelésnél kifagy bármilyen értékeken is futtatom a memókat!
meg mondom ha 350 helyett mondjuk 351 adok meg egyxből fagyogat! szval sztem egy bios frissítés kell neki vagy alapból gagyibb alkatrészekből van ez a lap összerakva már mint az enyém.. mert láttátok a példát van akinek megy 3200 on a gép! -
Gorneck
legenda
válasz
Lalaboy #4148 üzenetére
Sajna pedig ha jól átnézed a konfigokat, akkor sokan vesznek így gépet jobb lap gyenge 800-as rammal...vagy épp fordítva...persze megint más kérdés, hogy utána jön a reklamáció, hogy nem megy annyit, mint másnak...
1.6V procinak, 2.45V ramnak némi plusz az NB-nek sztem komolyabb tuninghoz is elég...500+. Pl nekem 500-hoz nem kellett csak ram és cpu feszt emelnem...az más kérdés, hogy itt PI stabil a gép és nem Orthos, de ez a ramomnak tudható be.
Semmi gond...de ha tényleg jól összeválogatott cuccokkal tuningol az ember picit felesleges ez az egekig emelhető fesz dolog... -
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Lalaboy #4015 üzenetére
ott van everest-ben, fesz/höfokok is látszódnak, amugy ez már polir után van + vizecske van rajta, mert gyárilag olyan domború volt a kupak h fél óráig sikáltam mire 1 szintbe hoztam az egészet
(retail, L631A963)
ráadás: [link](ki kéne tesztelnem kompival is mert sztem egész jól mehet, csak nincs 965-ös lapom, el kell kérnem Over-től
)
[Szerkesztve] -
attika80
aktív tag
-
Ronin_
tag
válasz
Lalaboy #2651 üzenetére
Látom még kell költeni erre a gépre.
Na szóval a jelenlegi állás, hogy már erről a gépről írok és sikerült beizzítani, de nem tudtam húzni rajta. 320Mhz az FSB, 800Hhz a Ram, de megy legalább. Most terhelem majd kicsit, meglesem stabil-e és hogy a VGA műkszik-e, vagy ott is gáz lesz a táp miatt.
Amúgy RAM is furán viselkedett. Hiába áramtalanítottam az egészet, kiszedtem az elemet, nem volt képem. Majd kiszedtem az egyik memóriát ezek után, ahogy itt javasoltátok és úgy már elindult. Valószínűleg múltkor sem a VGA tápja volt a gond, csak épp akkor kötöttem át és pont akkor indult be, de szerintem nem ott lesz a gond.
Holnap Biost cserélem, meg a feszeket fixre állítom. Jövő hét meg valszleg új táp. (hány wattosat érdemes ide venni?)
Amúgy a Ram sem egy nagy durranás, lehet hogy azzal sem jön jól össze az alaplap. TwinMOS 2x1Gb CL5-ös kit. -
#gab_
őstag
sehogy se stabil 800on CL3-3-3-8on.... se cl3-3-3-7 se cl3-3-3-9 probáltam 2.2vtol-2.4vig..
probáltam 2:3ban.. proci 2400mhzn.. 266fsb... és nem stabil...
csak CL4be stabil 800on..
4:5 1000mhz CL4-4-4-12 2.3v nincs se kép se hang!
ez a ram 1000mhzs CL4-4-4-15 2.3v gyárilag!
400*9 1:1 800mhz CL4-4-4-12 2.3v proci load 1.48v kb 56 percig birta a smal ftt...
kicsit krvara elegem van
még 1x nem veszek OCZ ramot az biztos!
vhogy le kell cserelnem a ramokat...pl. Corsair 6400C3ra..
a proci p5bdben 3.7ghzn is stabil volt...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest