Keresés

Aktív témák

• heliosphere

csendes tag

válasz Lalaboy #4166 üzenetére

na igen... jeleleg sajnos kifutottam a keretből ;)

Gorneck23: F10-es BIOS és rev: C 2

[Szerkesztve]

• heliosphere

csendes tag

na megvan a vége úgy tűnik:

FSB: 520 ( 3640MHz), FSB : DRAM => 1:1
    vCore: 1,475V
    VDimm: 2,3V (+0,5V)

57-58fok közt mozog idle-ben, terhelve 65 környékén... vicces, mert 520on stabil, 521en már else indul még 1,6V-os fesszel sem, akármit adok neki pluszba, tesz rá nagy ívben :O :DD
    egyszer 1,6V-on sikerül az XP bootképernyőig eljutnom 523fsb-vel (3660MHz)...de ott kifagyott, utána se 522-vel, se 521-el nem jutottam a még biosig se.
    Meg vagyok elégedve ezzel a memóriával, azt hiszem ennyi pénzért ez igen tisztes teljesítmény ;) :C :R

[Szerkesztve]

• heliosphere

csendes tag

na hát mint mondtam orthossal már totál fölösleges is tesztelni, mert már jópár megahertz óta nem fut le.... de most fél órát játszottam problémamentesen (igaz előtte kifagyott a game, hosszas vívódás után sikerült újra a biosba jutnom és még egy kis fesz után elértem h bootoljon az xp) Doom3-ROE ultra high@1024, 6x AA.... mindezt olyan 62-65 fok között 3640MHzen (520fsb), a ramok 2,3V-ot kapnak, a proci kb 1,47-et(speedfan szerint 1,47V, everest szerint 1,5V, cpu-z már kiakadt és idleben mutat 1.213-at ami tuti rossz adat), és a fbs(+0,3v) és a mch(+0,3v) feszültségét is is a maximálisra tettem. azt hiszem lassan itt a vége... majd azért megnézek egy 1.6v-os próbát, hogy mi a maximum amin még egyáltalán elindul a gép, esetleg bebootol a windows, csak mert kíváncsi vagyok.... egy tesztben 540en sikerült biosig eljutni ;)

• heliosphere

csendes tag

válasz Gorneck #4158 üzenetére

tegnap vettem a NB-re Zalman NBF47et... kéne szereznem egy infrás hőmérőt h megtudjam mérni h mennyi ilyen mértékű tuning mellett a hőmérséklet arrafele. néztem ezt a Tt megoldást, nem tűnik rossznak..mennyibe fáj egy ilyen és hol lehet kapni? ;)
    SB-re mit érdemes/lehet rakni? mondjuk jelenleg anyagilag már lenullázódtam... még ma belefért ez a ram hűtés, de totál kifutottam a keretből ;) most szte marad a zalman...majd jövő hónapban v utána talán még egy vf-700 lesz a 7600ra aztán vége...nem nyúlok a géphez vagy 2 évig:D

• heliosphere

csendes tag

válasz Gorneck #4156 üzenetére

már elküldtem Neked emailben....de közben ugye rájöttem h 1.6on küldtem a procit feleslegesen... amúgy 490 fölött azt mondta h ne tovább...az orthos legalábbis... pár percél nem bírja tovább.... VISZONT. kíváncsi vok meddig megy a dolog... már 3570nél tartok, memek 2,2V-ot kapnak, proci meg 1,44-et még mindig.. még nem teszteltem komolyabban, majd egy két gamet kipróbálok.... tegnap 480on 1,5 óráig doom3-roe ment ulta high-on 1024ben egy deka hiba nem volt benne.... most meg a hőmérsékletek is jelentősen javultak hála a Hyper TXnek meg az új passzív ram hűtésnek...levettem a ház oldalát is így idleben ezen a 3570-nél 55-58 fokos...ez azt hiszem ez tűrhető érték ;) elégedett vagyok.... ahogy néztem a táblázatodat, meg más teszteket, ezek az A-Datak elég jót mennek mindenhol.... örülök h okosan visszavásároltattam a kingmaxot, az a -10% sem gáz amit lehúztak, mert így is kijött belőle az 1 gigás 800as a-data az pedig csak 667es kingmax volt..na mind1 ;)

• heliosphere

csendes tag

áááá... jól van én voltam a hülye, megnéztem a listában hogy mi a max adható és véletlen 1.6on maradt:D lol úgy ment végig az orthos meg minden... most visszavettem a feszt 1.44re és felhúztam 495re, most terhelés alatt cpu-z 1.392v-ot mutat, elvileg 1.44-et kap... most ugyanúgy megy minden 5 firefox, core temp, cpu-z, orthos 9-es prio-n meg winamp és 67-68 között változik a proci hőmérséklete, ez már barátibb. viszont eddig coretemp és cpu-z azonosat mutatott mindig az órajeleket illetően, most cpu-z 3560mhz-et(és 501 fsb-t) mutat, core temp pedig 3465mhz-et és a biosban belőtt 495ös fsbt... érdekes. ;) ez milyen anomália lehet?:D:D

• heliosphere

csendes tag

na, tegnap vettem egy CM Hyper TX-et meg zalman NBF47 északi híd hűtőjét. így mindjárt megnőtt a tuningpotenciál (eddig 2,5GHz körül volt a vége, de a múlt héten még Kingmax 667-es ram volt a gépben,. de gariban becseréltem A-Data 800-asra, ma meg beszereztem egy revoltec platinum passzív hűtést is hozzá)
    az eredmény egyelőre: 1,86(6300)@3,43GHz, de sztem még ez a 490fsb megy majd feljebb is... a ramok egyelőre még bírják(5-5-5-15) orthos 9-es prioritáson 43percig ment (5firefox,cpu-z,core temp és everest mellett), ez sztem egész jó, bár terhelve 80fokig kúszott a hőmérséklete, ami sztem sok, de a talán pár nap múlva jobb eredményt lehet elérni ha ár kicsit ''bejáratódott'' a hővezető paszta... jó lenne 500 fölé kerülni ;) szerintetek ezen beállítások mellett nem sok az a 80 fok? mondjuk a házam szellőzése naon szar, még levett oldallappal sem az igazi. ja a lap egy DS3.

Aktív témák

Hirdetés