- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
hardzsi2
aktív tag
válasz
westlake #4272 üzenetére
Köszi a választ!
Eljátszottam kicsit az Orthos prioritásokkal. Azt tapasztaltam, hogy 1-esen a feladatkezelőben 'magas'-ra lehet állítani és megy minden akadásmentesen.
Ha 7-esre teszem majd a feladatkezelőben 'magas'-ra állítom, úgy belassulnak a dolgok, hogy alig lehet visszavenni normálra. Viszont 7-es mellett a 'normál feletti' még rendben elmegy.
Ha 9-re rakom, akkor már a 'normál feletti' is komoly szaggatást okoz, ilyenkor feladatkezelőben hagyni kell normálon (már ha közben szeretnénk bármit is csinálni). Persze ez nálam van így, más procival ill. más sebességen másképp történhet...
Szóval ezentúl én is inkább 9-re rakom és elfelejtem azt a fránya feladatkezelőt -
hardzsi2
aktív tag
válasz
westlake #4270 üzenetére
Jó kis prockónak tűnik.
Kíváncsi vagyok, mit hozol ki belőle...
Három kérdés a listás szerepléshez:
1) Van megkövetelt prioritás az Orthos-hoz, vagy mind1 min fut? Vagy javasolt 7-re, esetleg 9-re tenni?
2) Mi a különbség, ha a Feladatkezelőben az Orthos 'magas' prioritást kap, ill. ha a saját kezelőfelületéről választok prioritást?
3) Vdrop mutatkozik az Orthos (bármilyen prioritású) futtatásakor, pl. 1.328V -> 1.296V. Azon eredmények kerülhetnek tehát be, amelyek közben fut az Orthos? (Mert diszkvalifikáltnak tekinthető, ha nem fut...) -
MrSnake
tag
válasz
westlake #3462 üzenetére
Hali !
Igen, a Vista jobban teljesít minden számítási teszten !
Több újság is próbálta már winrar + multitask + cpu bench egyszerre több dolog is ment.
A vista csak a játékok futattásánál mutatott lassulást.
Pl. Xp alatt Quake4 68fps -> vista 29fps
Egy egy jó példa arra, hogy a driverekkel még gond van... -
Sárpac
nagyúr
-
-
laragirl83
őstag
válasz
westlake #2391 üzenetére
amúúgy meg, a modbox lap alján vannak emelet feszes eremények is....................
ja igen, és akkor itt is megkérdezem:
FSB Termination voltage, NB Core, SB Core és ICH chipset voltage most AUTO-n vannak, ezekkel érdemes vmit állítani, és ha igen akkor mit, mennyit?
[Szerkesztve] -
GanXstaZ
tag
válasz
westlake #2392 üzenetére
Megmondom nállam most 400*9-on kell a biosbeli 1,6V (igy idle 50-60fok, terhelve 55-65)de pl 440-en is be tudok bootolni 1,675el csak win nem jon be
viszont 430-al látok win-t és nem melegszik jobban mint 1,6-os bios beállíttással.
Ez a szivárgás mit tesz?+ Mcht meddig egeszseges feltekerni? 1,65ig probaltam
csak le ne füstöljön a lapról
-
Szoszibá
tag
válasz
westlake #2343 üzenetére
Még 1 kérdésem lenne és leszállok rólatok! Azt szeretném tudni, hogy 350 es FSB mellett (mert eljutottam odáig, de felette már ujraindul a win) MÉRT BOOTOL LASSABBAN A WINDOWS ÉS MÉRT LASSABB? Minden alkalmazás lassabban indul, és az egész gép lassabb lett... Ez miért van? Kérlek válaszoljatok...
Válaszaitokat nagyon köszönöm előre is... -
Szoszibá
tag
válasz
westlake #2298 üzenetére
Szia! Képzeld olvasgattam és olyan írásokra bukkantam amiben egyenesen istennek tekinted a lapot... Ki is jelentetted hogy ez az egyik legjobb lap Core 2 Duo pl: allandale alá...
Akkor megkérlek ne kezd el fikázni a lapot se engem...
470-es Fsb nekem bőven elég. 370 is bőven jó lenne csak jutnék el odáig...
Kérlek segíts (SEGÍTSETEK) , hogy a 310 nél se induljon ujra a gép...
Mit tegyek, mit csináljak...
Jah és a lap topikjában bezzeg segítettél mindenkinek...
NORMÁLIS válaszaitokat megköszönném és nagyon örülnék... -
mycso
veterán
válasz
westlake #2302 üzenetére
Ezek megvannak /pci/pci-e/.
Azt nemtom, hogy pl. ez a 3 menü mire jó: /ill máshogy fogalmazok, ezeket kell-e piszkálni/
FSB termination voltage
MCH Chipset Voltage
ICH Chipset Voltage
Ennyi amit abban a menüben még nem piszkáltam.
Van egy olyan oc profil is, hogy ''1333/834'' --> tehát 333FSB és ram 834-en, ezzel is megy a gép, de manuálisan még mindíg semmi. -
Szoszibá
tag
válasz
westlake #2298 üzenetére
Szia! Csak az a baj, hogy már 310 nél sem töltődik be a windows normálisan. Tekeri a kék csíkot és ujraindul.
Ez miért van? Nem írnád le nekem lépésről lépésre hogy mit kell csinálnom? Amúgy a 3 Ghz több mint jó eredmény (lenne) számomra.
JAH! És kikapcsoltam az EIST-et a bioszban de továbbra is lecsökkenti a szorzót és a feszültséget a proci... Mit csináljak vele?
Válaszodat előre is köszönöm!
Péter -
denes242
aktív tag
válasz
westlake #2267 üzenetére
igen, de lehet, hogy nagy vonalakban al az elmelet. Mondjuk ha csak az alapfeszes eredmenyeket nezzuk - hiszen az elmelet szerint az 1.3v-on lehet jobban hajtani az alacsony VID-u cuccot, a maxrol nem szol a fama - akkor valoban van nemi kavarodas, de a kimagasloan alacsony/magas VID-ek megfeleloen a lista elejere/vegere kerulnek.
na de mar nem spammelem tovabb ezt a topikot -
denes242
aktív tag
válasz
westlake #2262 üzenetére
itt egy cikk a coretemp szerzojetol
[link]
a 2.oldalon ezt irja a VID-rol:
''You can also see the VID state of the CPU. VID stands for Voltage ID, which is a value the motherboard uses to set a specific core voltage (in short, its not the actual VCore reading).''
de azota lehet, hogy megvaltozott a velemenye, hisz a coretemp is ertelmesebb ertekeket ir.
mindenesetre a listadban az e6600-akat nezve van kb. ot ahol uj coretemp volt futtatva, igy a VID szemre ok. hat ... nincs egyenes aranyossagban az eredmeny a VID-del, de azert valami korellacio talan van. -
-
kigyi_23
addikt
válasz
westlake #2189 üzenetére
ja persze semmi vész gondoltam, hogy sok a dolgod és ezért maradt ki emiatt jeleztem
Egyébként ASUS P5B Deluxe az alaplapom típusa és 800-as brand (noname) ramokat használtam a tuninghoz 904Mhz-n. a proci sorozatszámát most kihagynám majd leolvasom ha lesz rá időm és szétkapom a gépet. Sajnos gyenge memóriáim ennyit bírnak feszből meg még így is sokat adtam neki mivel 1,25-ön is stabil maradt ezen a frekin egyébként alapból 1,1-et adok csak neki amikor tuning nélkül megy.
A hűtés gyári volt semmi extra.
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
válasz
westlake #2007 üzenetére
na akkor ezt nezzetek!
[link]
E6600@2960 mhz
330-as fsbvel ugy 19:12-nel leallt az orthos. allitgattam az fsb term.et is (1.2-1.4) meg a nb voltage-ot (1.25/1.45) de nem segitett. ugyhogy azt hiszem tenyleg ez a max.
de azert 1.58volton ez is megy 3.4 ghz-cel!
szam a dobozan:
L629B002
westlake feltennel engem is a listaba?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest