Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rup1u5

nagyúr

Sziasztok!

Volt időm egy kicsit tesztelgetni tegnap és alapfesszel fsb-t 10mhz-enként emelgetve eljutottam 3500Mhz-ig. Próbáltam kimérni meddig bírja a lap az fsb emelést. Visszavettem a proci szorzót és úgy próbáltam tovább de 520-nál már nem bootolt be a lap hiába emeltem feszt az nb-n. További kisérletezést igényel, mert olyan beállítások is vannak a bios feszültség részénél amikről sejtésem sincs. Remélhetőleg egy későbbi tuning bios még ad lehetőséget arra hogy 10-20mhzet kisajtoljak az fsb-ből. Ez után visszatettem a szorzót 7re és próbáltam az 510-et de itt már hibázott az orthos, hiába feszeltem agyon az nb-t és a procit. Ez szintén még kisérletezés tárgyát képezi. Majd visszaálltam 500as fsb-re 7es szorzóval és ekkor már ott is hibákat dobott az orthos elég hamar. Végülis adtam a procinak 1.32v-ot (nem tudom biosban ez mennyinek felel meg, mert ott %-osan van megadva az emelés mértéke de orthos alatt stabilan ennyit kap a proci, cpu-z, everest és smart guardian szerint is) és így 33 percig futott az orthos gond nélkül. Azt hiszem szerencsém van a procival. Mennyi lehet még benne ha ilyen könnyedén szalad 3500-on?
    Ha bárkinek van 5lete hogyan lehetne még pár 100 mhz-et ;) kisajtolni a finomhangolással az ne tartsa vissza!

Új hozzászólás Aktív témák