- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
olivera88 #8743 üzenetére
Idézet a hetes súgójából:
CIS enables you to specify folders containing your valuable and sensitive personal data or application data and to be protected from access by other programs, especially malicious programs such as virus, Trojans and spyware. The valuable folders contained in the folders added to the 'Protected Data Folders' list will be denied anyone and any program the ability to modify the file - avoiding the possibility of accidental or deliberate sabotage. If a folder is 'Protected', the files in it can still be accessed and read by users, but not altered.
Orgi
Az av rész ütemezett vizsgálatainál szerkesztheted vagy törölheted az ütemezett feladatokat. -
micafighter
nagyúr
válasz
olivera88 #8369 üzenetére
Ha egy ideig biztonságos módon van a HIPS meg a tűzfal akkor utána már nincs értelme tanuló módba rakni ugye?
Tanuló módnak akkor van értelme, ha teljesen biztos vagy, hogy a géped tiszta, és ugyanakkor sokat zaklat a comodo üzenetekkel. Tanuló módban mindent engedélyez, és mindezt elmenti szabálynak, és tanuló módban egyébként nem fog kérdezni tőled semmit a hips. Pár nap szokványos géphasználat után érdemes átváltani tanulóról mondjuk paranoid módba.
http://help.comodo.com/topic-72-1-451-4760-hips-behaviour-settings.html
Olyan létezhet h az új verzióra frissítéskor kikapcsolódik a HIPS?
Létezhet, mivel semmi sem tökéletes, de nem kéne programfrissítéstől a hipsnek kikapcsolnia.
-
Krystal_s
addikt
válasz
olivera88 #8238 üzenetére
Szinte mindent Revoval szoktam eltávolítani, de most a CIS kiírta, hogy zárjak be minden alkalmazást és így csak a sima CIS uninstallert használtam, majd utólag kerestem rá Revo-ban (erőszakos eltávolítás) a maradványokra és csak egy jelentéktelen reg.bejegyzést talált.
Régebben a CIS Clean-up Tool.bat-ot futtattam az 5-ös verziók eltávolítása utána, de az már elég régi és vannak újabbak pl: Uninstaller Tool v0.3b, CIS+Removal+Tool+2013, de ezekről nem igazán írtak jót. Egyszer próbáltam az egyik Uninstaller Tool.exe-t, ami nem működött, ezért kérdeztem most rá, hogy ki melyiket használja. Egy védelmi rendszerhez jobb lenne egy hozzá való uninstaller, mint egy idegen külső program. Normál körülmények között nem okozhatna neki gondot a saját programjának a maradványa, de hát ennél ki tudja... -
Szkipi
tag
válasz
olivera88 #8236 üzenetére
Hát ez mégse volt olyan jó ötlet.
Felraktam, frissítette magát azt írta, hogy a változások életbe lépéséhez indítsam újra a gépet, megtettem. Azóta nem indul a CIS "cmdhtml.dll" hiánya miatt és még letörölni se tudom mert se a Revo nem látja se a CCleaner eltávolítója -
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
-
Krystal_s
addikt
válasz
olivera88 #8093 üzenetére
Szia, az 5.xx már régóta stabilan működik nálunk minden gépen és elég jól kiismertem, szinte fejből tudom a beállításait, kis nyűgjeit stb. Amíg itt többen panaszkodnak különböző hibákra a 6 miatt én inkább még várok. Nem igazán van most türelmem az új felülettel plusz dolgokkal ismerkedni, átnézni, beállítani. Alapon meg nekem nem jó.
Ahogy itt láttam szerintem még mindig nem az igazi, de már alakul és hamarosan én is frissítem.
blattida: Nagyon köszi. Azt hittem az 5.12 CIS-ben az antivírus adatbázis és a D+ működése (elemzés,felismerés) ugyanaz, mint a 6-ban, csak van pár plusz dolog, a Kiosk és egy fejlettebb Sandbox.
-
Cs1csó
titán
válasz
olivera88 #8064 üzenetére
Blattida a legnagyobb Comodo tudor, de még Ő is kételkedik, amúgy ez a hivatalos fórum ahol pont úgy várják az új buildet mint a Messiást.
http://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/comodo-internet-security-612768672813-released-t93978.630.htmlA legfrissebb 43-ik oldal linkjét tettem ide.
-
L7wy
őstag
válasz
olivera88 #8061 üzenetére
Melih:
The timing for these are difficult to predict.
We always say it will be ready whenever it will be.
Elasticity of the development doesn't allow an exact date to be predicted.
None the less we try to accomodate our users.
The most important thing is to have a good code.
In the event that there are a bugs due to rushed code we all suffer.
Expectations are high because Comodo has always delivered good quality code.
Thank you for your understanding.
Hope that we can deliver soon. -
olivera88
veterán
válasz
olivera88 #8043 üzenetére
Tegnap sikerült kilábalni a problémából. Megpróbáltam szelektív indítással újraindítani a gépet úgyhogy csak a CIS futott, a többi program nem, és így már megbírtam nyitni a beállításokat, és visszaállítottam amiket elállítottam előtte. Így megjavult a dolog, de rájönni nem sikerült mi okozhatta a problémát.
Ha meglenne Vboxos rendszerem most felraknám oda és kideríteném mi okozta a problémát.
-
Krystal_s
addikt
válasz
olivera88 #8032 üzenetére
Igen, olvastam a korábbi írásokat. :\
Örülök, hogy megoldódott a probléma.2 és fél éve használom több gépen a CIS-t és megkedveltem, a tudásával is elégedett vagyok. (csak az cmdagent.exe zavar, ami a háttérben sunyiban dolgozik, pörgeti a vinyót, ütemezés ki van kapcs.) Ezért is vártam az újabb verziót. Bízom benne, hogy már nem lesz gond és én is nyugodtan frissíthetek rendszertelepítés nélkül és elég lesz csak eltávolítani a régi verziót.
-
Krystal_s
addikt
válasz
olivera88 #8030 üzenetére
Ilyen értesítési ablak hibáról már korábban is írtak #7974
de olyan is volt, akinél pl csak felugrott egy pillanatra, de azonnal eltűnt és semmit nem tudott állítani.
A helyedben nem vesződnék ilyen "Béta" állapotú verzióval, ha gond van vele. Van akinél jó alapbeállításokkal és ők állítják, hogy a 6 hibátlan (nekik), mindenki másnak szar a gépe, nem ért hozzá stb.(szerintük), de egy program nem azért van, hogy ne lehessen állítgatni és ennyit kényeskedjen.
Még én is az 5.12-t használom. Az legalább stabil.
Nincs net? Akkor sem, ha kikapcsolod a tűzfalat? -
Krystal_s
addikt
válasz
olivera88 #8022 üzenetére
Szerintem az utóbbi regtakarító (jv16...) törölhetett valami olyat is, amit nem kellett volna.
Revo-t régóta használom, de még abban is nagyon jól át kell nézni minden találatot és csak ami 100% ,hogy a törölt program maradványa, azt lehet törölni, különben megsérülhet a Win. Nekem régebben egy msn takarítás után kissé hiányosan indult a rendszer...
CIS-hez van külön egy Uninstaller, amit itt pár hete már linkeltek. Én is csak azzal szoktam törölni korábban, ha az sem elég neki, akkor az már a Comodo hibája, hogy szar az eltávolítója és még a saját programjának a korábbi verziójára sem képes hibátlanul ráfrissíteni.? :@
Jó, hogy már ne vegyek miatta egy új gépet is, na de előtelepített rendszer nélkül, mert azon már ügye szokott lenni valami biztonsági program pff. Hónapok óta kijött a 6, de amiket itt olvasok, hát durva...és az egy duma, hogy mindenkinél egyedi probléma van. Ami jó azzal nincs ennyi gond, ennyi embernél. Számomra még Beta állapotban van, amit a felhasználók tesztelnek. Ennyi. -
Fandango
veterán
-
R3nts
senior tag
válasz
olivera88 #7985 üzenetére
Kb. 2 hónapja, feltettem a 6-os CIS-t....teljesen jól működött,de lévén "Ő" még új cucc volt nekem,nem nyúlkáltam bele,az alapbeállításaival használtam.....elég kevés kockázati tényező van nálam internetezési szokásaimat tekintve, gondoltam jó lesz ez így....amikor bepipáltam neki a HIPS-t elkezdődött a fentebb leírt őrület....minden felugróra csontra kifagyott a rendszer, semmit sem lehetett csinálni Ctrl+Alt+Del sem nyikkant meg,hogy ki tudtam volna lőni a CIS-t......F8-ban CCleaner-rel gyaktam ki az egészet a gépről... ezen dolgokkal egyidejűleg volt, hogy a beállításokban bepipáltam (Intel E7600 Core2Duo 3,06-al)neki a HIPS mellett a "fokozott védelmi mód engedélyezése"-t (amiről olvastam hogy többmagos prociknál ajánlott csak), és ezek után szabadult el a pokol....egy ideig nem tudtam eldönteni,mitől van ez a fagyás, egyszerűen a HIPS bekapcsolásától, vagy a fokozoztt védelmi mód engedélyezésétől....a helyzet úgy hozta,hogy pár nap múlva más okból újra kellett tennem a rendszert,és azóta kitapasztaltam,hogy a HIPS aktívvá tétele volt a gond!!Hogy miért,a mai napig nem tudom.....most szépen ketyeg minden az új rendszeren,de sem a HIPS nem aktív nálam,sem a fokozott védelmi mód...
-
blattida
nagyúr
válasz
olivera88 #7948 üzenetére
Értem.
A kérdésedre ott a válasz az értesítési ablak fölső részén: korlátlan jogosultságot szeretne, ezért futna inkább kint, ha olyan programról, alkalmazásról van szó, melynek nincsenek ilyen magas elvárásai, az beéri a virtuális közeggel is, ezért miatta nem fogsz ilyen értesítést kapni, ez teljesen normális viselkedés a comodo részéről. -
olivera88
veterán
válasz
olivera88 #7875 üzenetére
Közben rájöttem, dátum szerint lehet szűrni az eseményeket, és a napokba átállítottam egy napra és aztán elfelejtettem visszaállítani. Hiába állitom vissza a dátumot a telepítés napjától , nem akarja visszaállítani. Ma ahogy bekapcsoltam a gépet továbbra csak 1 napot mutat.. Ez is egy bug lehet.
-
blattida
nagyúr
válasz
olivera88 #7865 üzenetére
Igen, náluk ez így működik.
Sturlung
Mivel nálad egyértelműen cis rendszer anomáliák történtek, ezért biztos, hogy van/volt valami olyan program vagy rendszerösszetevő, mely miatt a cis teljesen hibásan működött.
Ez vagy tisztán inkompatibilitási probléma vagy valamit Te kutyultál el, de most már mindegy. -
Sturlung
csendes tag
válasz
olivera88 #7869 üzenetére
Nálam is következetesen jelez pl. a Dreamweaver frissítésénél, a PDapp.exe-re. (A Dreamweaver másképp frissül.) Annál sosincs baj. Tehát nem arról van szó, hogy a Comodo „elfelejtené” azt, hogy a tűzfala „Custom Rules”-ra van állítva, mert a jelenség szelektív. Az Adobe Reader és az Adobe Acrobat esetén azonban az AdobeARM.exe az svchost.exe-n keresztül megy a hálózatra, és nincs kérdezés.
[Ezenkívül pedig bár egy másik tűzfal (a Windows7FirewallControl) a Dreamweaver.exe (tehát nem a Dreamweaver frissítője, hanem magának a programnak) futtatása esetén kapcsolódást észlel, blokkol és kérdez, a Comodo tűzfala nem.] -
Sturlung
csendes tag
válasz
olivera88 #7852 üzenetére
Igen, de akárhogy meresztem a szemem, nem találok a listán olyan szabályt, amely engedné az Acrobat.exe és az AdobeARM.exe számára a csatlakozást:
Még annyit, hogy proaktív módban van a CIS egyébként, ha esz számít ebben a bonyolult, gordiusz-csomós programban… Vagy nem tudom: Az Adobe.exe és az AdobeARM.exe egyféle spyware-ként működik? Mondom, az svchost.exe-n keresztül kapcsolódik a drága. -
Sturlung
csendes tag
válasz
olivera88 #7847 üzenetére
1) Kipróbáltam nagyon magas riasztási szinttel sem, de akkor is ugyanez volt a helyzet.
2) Úgy tudom, a „Custom Ruleset” módra állított tűzfal márpedig meg kellene kérdezze a különféle telepített programok esetén a kapcsolat engedélyezését, függetlenül attól, hogy érvényes-e rájuk a „Trusted Vendors” kitétel. És meg is kérdezi. Pl. egy másik Adobe program frissítése, a Dreamweaver esetén megkérdezi. De itt egy fura dolog történik, mintha az svchost-on keresztül futna az Acrobat frissítése, és nem értem, hogy miért. -
R3nts
senior tag
válasz
olivera88 #7811 üzenetére
Hááááát,az F-Secure-t a CCleaner-ben szedtem le,elemenként....aztán volt reboot,registry takarítás, etc.....utánna tettem fel a CIS-t....hallottam,hogy hajlamos beficcenni,ha esetleg túl bekavart az előző vírusirtó a reg-be.....szerintem is ilyesmi lehetett a gond.....most az "internet security" konfig van beállitva a "pro-aktiv" helyett,és a HIPS kikapcsolva....így abszolut nem biztonságos??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- iPhone topik
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged