Hirdetés
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
Új hozzászólás Aktív témák
-
mesteruram
tag
válasz
bobalazs
üzenetére
A frissitések ki van kapcsolva, de ez a driver már volt felrakva ugyan ebben az össze állításban és akkor jó volt, csak most oda adtam a nejemnek az egészet /FX6300/ én meg áttértem intelre /i5 4690K/ meg egy másik kártyát vettem R9 280X. Na mindegy visszatérve a gondomra semmi nincs megnyitva az AIDA meg a feladatkezelőn kívűl csak egy ASUS 19-es monitoron 63fokos a kártya, ez teljesen érthetetlen nekem.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
mesteruram
üzenetére
Eredeti lemez helyett mehet a kártya meghajtója innen:
Radeon™ R5 235X, R5 230, R5 220, HD 8470, HD 8350, HD 8000 (D/G variants), HD 7000 – HD 7600, HD 6000, and HD 5000 Series alól a Windows 7 (32-bit | 64-bit) közül válassz. Catalyst Software Suite -t választhatod, régebbi de kicsit stabilabb mint az újak, egyesek szerint. Radeon Software Crimson Edition Beta ezt is választhatod végülis.
Amúgy új telepítésnél lehet valami rendszerfolyamat dolgoztatja a gépet, windows frissítés stb.
Esetleg, ha kétes helyről származik a windows, utána kéne nézni nem e malware/vírus gyilkolja a gépet. -
mesteruram
tag
Na akkor elkezdem: az alaplap Gigabyte 990XA-UD3, a videókártya ASUS HD7770 2Gb-os változat. A gépet újra telepítettem Win 7 64bit, felraktam az alaplapit majd a kártya gyári eredeti driver lemezét /V1156/. A gép szépen el is indult azért belenéztem az AIDA-val minden rendben ,, kis idő múlva megugrott a CPU hőfoka és a GPU is 40 és 63 fok de még csak egy böngésző sem volt megnyitva a feladatkezelő szerint 16-18% a terhelés nem tudni mitől. Na sebaj újra felrakom az Op. rendszert, de aztán ugyan az a jalenség, véletlenül jöttem rá ha a kábelt kihúzom a routerból kis idő múlva vissza esik normál hőfokra minden de ebben az esetben sincs megnyitva semmi, vissza dugom a netet akkor újra felmegy a hőfok ezenkívűl semmit nem csináltam. Most az a helyzet töröltem a Catalyst drivert és így minden rendben 1 napja, de az a driver csak kellene de nem tudom honnan merjem levenni. Valaki okosabb ember megmagyarázná ezt a jelenséget mert ez már meghaladja az én tudásom.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
mesteruram
üzenetére
Az utolsó hozzászólást kéne nézni, kb fél órája volt

-
mesteruram
tag
Nem is tudom érdemes-e ide írnom a Catalyst problémámmal mert 2005-ben írtak ide utoljára, ha valaki ilyen ügyben tud segíteni mert felfigyel az írásomra akkor jelezze mert elég hosszú amit le akarok írni.Bocs elnéztem van későbbi is. Mindjárt leírom a gondomat.
-
balazska92
senior tag
Sziasztok. ilyen videokártya van a szülők gépébe: [link]
Lett egy processzor csere, emiatt teljesen szétszedtem a gépet, kitisztitottam, ujraraktam. Nem eloszor csinalok ilyet. Szóval ez a fajta videokártya egy tv-re van rákötve hdmi kábellel filmezés miatt. Eddig rendesen működöt, az ujratelepites ota viszont nincs hang a tvn. Egyszerűen mindent kipróbáltam már, minden jól van bedugva, külön hangkártya nincs, csak az alaplapi. Minden driver a legfrisebb. Ha átállítom hogy csak a tv-n legyen kép, és beállítom a tv-t elsődleges hangnak, akkor sincs, sehogy se. Nincs letiltva semmi. AMD High Definition Audio ezt mutatja, ezen van a tv jel. De mikor egy filmet pl bekapcsolok, kirakom a képet a tv-re, továbbra is a számítógép hangszóróin szól, nem a tvn. Próbáltam már a Realtek High Definition Audiot letörölni hátha ugy lesz hang a tvn, de igy se jo. A gépben minden rendesen be van dugva, külön hangkártya pedig nincs is hogy bármi baj lehetne, és eddig működött, most pedig sehogy se akar, valaki segítsen légyszi
Win 7 32 bit -
bobalazs
nagyúr
MSI R9 270 órajele visszesik BOINC használata közben. Ha kilépek, és játékot elindítom akkor is marad a 900 mhz-es gpu órajelen. Újraindítás után visszaáll az msi AB-ban beállított 1130ra.
Hogy lehetne ujraindítás nélkül visszaállítani a throttle-t? -
törölt tag
Custom Resolution Utility-val beállítottam a monitorom natív felbontásához rendelt frissítési értékeket (ami nálam 1800x1350@85Hz) és hozzáadtam a többi felbontást/frissítési frekvenciát amiket játékokban használok. Azóta nem pakolássza/tologatja el az asztali ikonokat (16.5.1 van fent és Win10_x64)
-
R3laX
addikt
Heló!
Vkinek nem szoktak szétszóródni manapság az ikonok? Driver szórakozhat? Már le kellet szednem az iconresorter programot, mert mindig szétszórja.
-
totyino77
tag
Igen sp1 64 bit
-
-
irhejja
tag
-
totyino77
tag
Hello az mièrt van hogy a driver 16.4.2.telepitèssekor kiirja hogy telepitőcsomag hiba !! Rá okèztam ès telepitette kèrt egy ujra inditást ès ok nem veszek èszre semmi különöset rajta. friss win7 van fent emiatt 3 szor telepitettem ujra a wint de ugyan az vègül hagytam de idegesit hogy mièrt irta ki. Esetleg ha valaki èrti szoljon köszi
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Palesztin994
üzenetére
A drivert használja az AB, illetve felülírja. Fölösleges a para.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Apucy01
üzenetére
És egyébként az nem gond,hogy így 2 program szabályozza a hűtést? Mert,ha teszem fel a driver automatikusan állítja játék közben a fordulatszámot, én meg csinálok az Ab-ben egy görbét,akkor sanszos, hogy nem pont ugyan úgy fog forogni a venti pl 75fokon a két program beállítása szerint. Ilyenkor az AB felülírja a driver beállításait? Csak mert nem akarom, hogy másodpercenként ugráljon a fordulatszám, mert pl a driver 50%-on az ab meg 60%-on forgatná a ventit, gondolom jobbat tesz neki egy állandó stabil fordulatszám, mintha fel-le kéne ugrálnia.
-
atyca
senior tag
Bocs,ha nem ide való,de hátha.....
Sziasztok!
Adott egy Asus HD7870 DC2O-2GD5.
Ha minden igaz találtam a gyártó oldalán hozzá frissítést -ASUS_VGA_UEFI_VBIOS_Update.zip-mely egy db exe fájlt tartalmaz.
Ez win alól futtatható,vagy csak a biosból frissíthető?
Az Asus GPU Tweek II állítólag automatikusan frissíti,de erre van pro,és kontra egyaránt.
Egy szájbarágós leírással megörvendeztethetne valaki,ha a második alternatíva a működő.
Nem szenvednék vele,ha nem muszáj,de a ntoskrnl.exe rendetlenkedése miatt mindent próbálok végig zongorázni.
Előre is köszi! -
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Annyi történt, hogy rádugtam még egy monitort, és azon nem megy el a kép. Köszönöm a segítséget!

-
-
Apucy01
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szia!
olyat nem ir a monitor mkor nincs kép hogy no signal? Mert nekem is igy csinált az előző driverrel de most ez az uj jó... -
TIT
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem meg a kép mintha szellemképes lenne,aztán 1 perc múlva jó.
Remélem a moncsi vagy a kábel és nem a vga.
16.4.2 -
Hali!
Kb egy hete random elmegy a kép a monitorról olyan 1mp-re, majd visszajön. Néha a játékokban bugzik a grafika, de újra indításra megjavul. Nem lehet valamelyik frissítéstől őrült be a gép? Nem tapasztalt más ilyet? Szeretném kizárni, hogy a VGA kezd megmakkanni

-
TIT
veterán
Hellóka!

Az furi.
Az lehet,hogy a vulkánból régebbi verziót rak fel mint ami a komponenslistába van?
Ismerős szerint igen,de érdekes lenne. -
Apucy01
őstag
Szeva haver!

hát hogy durva e nem tusom bizonyos téren az de majd csak jobb lesz
Azért én várok dx12 es fpst remélem lesz hamarosan.Tudod mi a gáz? az hogy a nagy firssités óta ssd ról majd nem hogy hdd szinten bootol be a rendszer akkor ha a tálca automatikus elrejtését használod na ez a durva

-
Apucy01
őstag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Szia Szerintem nem vagyis egyhamar nem.. azt sem tudják megoldani hogy win 10 en normálisan müködjönek a driverek nem hogy a saját venti profil a driverben! de ez igaz az nv re is.. nem csak az amd re. msi AB és kész nincs vele semmi gond.
-
Brenor
aktív tag
Előbb újra telepítettem a win 7et. A drivert az amd oldaláról szedjem le vagy inkább a gyári cdről tegyem fel? Radeon r9 380 kártyám van. Felrakjam a gygabite oc gurut is vagy elég csak az msi afterburner?
-
naomek
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a következőhöz:
Lenovo g505s 7640g+8570m laptophoz melyik az ideális driver, illetve Vision Engine Control az csak PC-hez van, vagy mért nem találok downloadot?Köszi előre is.

-
bobalazs
nagyúr
válasz
Palesztin994
üzenetére
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy miért szarakszik megint az a kva amd szoftver....
Szóval, decemberben vettem új gépet és egy R9 390 vga van benne. Akkoriban jött az új crimson edition, ami szar volt, de pár nap múlva jött a javított, ami tökéletesen jó volt. Ezt lefrissítettem valamikor a mostani hónap elején, vagy talán március végén az újra, majd azt is a pár napja kijött driverre, majd azt pedig a hotfixre. A probléma: Nem szeretem, ha csak 60 foknál kapcsol be a venti, így alapból 33%on megy, így 36 fok körül van a vga alapjáraton. Játékokra minden játéknál csinál profilt a crimson, ott pedig beállítottam az automata szabályozást, ami kitűnően állítgatja a ventilátort. Viszont akármelyik új drivert rakom fel a decemberi után, nem kapcsolnak be a profilok,ha elindítom a játékot, így vagy 96 fokos vgaval játszom, (mivel ilyenkor a globál odben beállított 33%ról nem vált át automata szabályozásra) vagy bekapcsolom manuálisan a profilt.... a másik megoldás, ha az összes profilt letiltom aztán engedélyezem, úgy bekapcsolnak játék indításkor, de a windows újraindítás után megint szar lesz...
Vagy automatára rakom a globális overdriveot, akkor jó játéknál, de akkor meg állandóan 60-65 fokos böngészésnél a 38-42 helyett..
A régi drivert nem találom sehol, és már nem emlékszem pontosan melyik verzió volt, asszem december 15 körül jött ki és talán a 15.12-es volt. :/
Ja és tiszta telepítéssel raktam fel a decemberi utáni drivert, szóval az sem megoldás. Pont ezért nem akartam radeont, mert egy rakás szar a szoftvere (bár ez előtt 10 éve volt utoljára radeonom és azt hittem azóta már megoldották..), de a haverom meggyőzött, meg ugye teljesítményben talán egy hajszállal jobb is a gtx970-nél (+8gigás). Legközelebb nvidiát veszek, azzal nincs ennyi szarakodás... :/ -
törölt tag
[AMD Radeon Software Crimson Edition 16.4.2]
- AMD CrossFire módban a The Division alatt esetenként villódzás volt tapasztalható
- Aktív AMD CrossFire mód esetén DOTA2 alatt keret nélküli teljes kijelzős és exkluzív teljes kijelzős üzemmód között váltva képhiba, illetve villódzás volt tapasztalható
- Néhány DirectX 9-es alkalmazás esetén nem lehetett kikapcsolni az AMD CrossFire módot a Radeon Settings-en keresztül
- Egy alkalkamzás-összeomlás utáni helyreállítást követően egyes termékeknél magas állapotban maradhattak a GPU órajelek
- Néhány AMD Radeon™ R9 380 tulajdonos a vártnál alacsonyabb ventilátor-fordulatszámot tapasztalhatott
- A Power Efficiency kapcsoló a Radeon Settings-ben néhány olyan terméknél is megjelenhet, amelyeknél nem volt támogatott a funkció
- A Radeon Settings frissítés-kereső funkciója nem mindig találta meg a legutóbbi frissítést
- Néhány játék nem jelent meg a Radeon Settings Gaming füle alatt
- A jobb kattintással megjeleníthető asztali menüből szoftverfrissítés után eltűnhetett a Radeon Settings opció
- A Steam®VR Performance Test villódzhatott aktív CrossFire mód esetén
- CrossFire módban Fallout 4 alatt akadozásra, illetve képhibákra kellett számítani egyes AMD videokártyák esetén
- Hitman alatt CrossFire módban képhibák voltak tapasztalhatóak
- Hitman alatt az egyes pályák betöltésekor akadozás vagy fagyás volt tapasztalható aktív CrossFire mód esetén
- Hitman alatt CrossFire módban negatív teljesítmény-skálázódás jelentkezett -
mmdms
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Looser hsz-e szerint fél munkát végeztek csak, ezt külön említik is: The check for software updates feature in Radeon Settings may not find the latest available update.
-
looser
addikt
Tegnap este feltettem a 16.4.2-t és - egyébként telepítés elején és végén is ott volt a kérdés pipával, hogy szeretném-e, hogy automatikusan frissítsen, kivettem a pipát - szóval ma reggel manuálisan ránézettem, van-e frissebb driver és tadam! Van, egy kicsit korábbi :-))
Egyébként az AMD oldaláról töltöttem le a 16.4.2-t és nem írta, hogy beta lenne. Szóval izgi, de most várok. Mennyivel egyszerűbb volt a 15-ösben, ahol kb. havonta egy új verzió volt...
-
Sz_Imre
senior tag
-
bozont
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Mégis hogy (a home verziónál)? Persze itt van ez, de néha újra kell futtatni mert egy újabb frissítésnél vagy drivernél resetelődik, vagy mi. Pont ez történt velem is.
-
TIT
veterán
válasz
Over567
üzenetére
Nekem 1 év után javították amit írtam(nem egyedül)a crimsonnal,de valószínű csak véletlen,hogy megszűnt.
Jó nagy trutyi a win10 ha frissít ész nélkül,ráadásul rátelepíti ami a legrosszabb és az amd-vel szembe megy.
Már csak ezért sincs fent és ezért is instabil rendszer. -
Over567
aktív tag
De miért kényszerít rá erre a fosra a Windows? Nem tudom OC-zni a 7850-em mert teljesen megbuggyan az egész. Nem müködik az alvó és ha húzom a memóriát amire állítom az marad az új minimum. Ezt a hibát első napon bejelentettem. Grat hogy azóta se tudták javítani.

-
Kroni1
veterán
válasz
Thrawn
üzenetére
Azt olvastam, akkor ezek szerint tényleg nincs is rá megoldás.. Asszonynak is itt fog pittyegni a gépén aki nem szeret semmit feltenni mert azt se tudja mit csinál. Akkor ennél már jobb lett volna, ha magától frissül kussban a háttérben!
amúgy ha jól emléxem nemrég egy olyat is kiadtak, ami akár korábban engedélyezett Overdrive esetén a ventiket leállította, szóval én már ha lehet nem is frissitenék egyáltalán, most minden ami kell az műxik, ennél csak rosszabb lehet.
-
bozont
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Én még egyelőre nem is akartam frissíteni a crimsonra, de a kedves win10 máshogy gondolta.
Abból is a régebbi 15.11 verzióra. Úgy tűnik letöröltem a 15.9.1 telepítőt és hiába megy a rollback, marad a crimson felülete ami ez után nem működik.
Úgy döntöttem kipróbálom akkor már a legújabb verziót, majd meglátjuk, az MS meg bekaphatja.
Még a végén rollback 8.1-re. -
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Ez a Crimson féle felület folyamatosan frissittetni akar a beta driverre, és nem tudom hogyan lehetne kikapcsolni ezt a funkciót, mert minden bekapcsolás után szeretné ha frissitenék, én meg nem. Tudja valaki hol lehet kikapcsolni ezt? Mert én ebben az uj felületben nagyon nehezen találok bármit is..

-
SmikOne
tag
Megzavarnám egy kicsit a dolgokat ha lehet...
Adott egy HD4850x2 és ezt szeretném használni Win10 alól. Létezik megfelelő driver hozzá? Amit leszedtem Win 8 64bit-es drivert, mióta telepítettem indulás után fél perccel lefagy a gép... Kvázi használhatatlanná vált... (friss telepítés)
-
Thrawn
félisten
válasz
looser
üzenetére
Nem leszel tőle teszter, csak up-to-date.
Az meg tök mindegy manapság, hogy beta vagy WHQL. Az AMD akkor is aláírja, és az AMD pontosan ugyanazokon a teszteken minősíti a publukus beta drivereket, amelyeken az MS. Tehát az AMD aláírása egyenlő szinten van az MS WHQL aláírásával. Sőt, olyan dolgokat is megnéznek, amit a WHQL tesztek nem. [link]
Ezt te is olvasd el és értelmezd is Nick Marshal mielőtt megint ilyen okosat szólsz. Egyébként meg leszel szíves leszállni rólam, nem vagyok fan, nem húzok se erre se arra, rohadtul nem érdekel annyira egyik gyártó sem, hogy sztároljam a termékeit.

-
looser
addikt
Sziasztok, ki lehet kapcsolni valahogy, hogy csak végleges (vagy whql) drivernél szóljon, ha frissítést talált, de beta esetén ne? Töröltem az értesítést tegnap, erre ma is szól (persze ez más probléma).
-
bazsa0007
tag
próbáltam mindkettőt, de mintkettőnél hasonló a gégeredmény. A legjobban úgy látszik hogy a chromból megnyitom a gmail-om és alig látom a különbséget a megnyitott és a még meg nem nyitott üzenetek között.
Pl az élek nem simák, hanem szaggatottak...milyen beálltásokat érdemes megnéznem?
-
7om
tag
nem tudja senki, hogy miért nem lehet egyediről másikra változtatni a grafikus profilt?ez az egyedi opció egyáltalán mikor került bele?mert én eddig nem láttam, vagy beragadt valami a registriben?ddu-val leszedtem csökkentett módban ma a crimsont meg minden ati cuccot, felraktam a 16.3.2-st, de ugyanaz maradt a grafukis profil, megnézné valaki ha újabb verzós crimson-ja van, hogy mire van állítva nála és lehet e cserélni a profilt?

-
bazsa0007
tag
válasz
Urzu_7
üzenetére
hát olyasmi a kép mintha játék közbe high-ról mediumra tennéd a képet...
már az üdvözöljük résznél bejelentkezésnél is a sima vonalak vagy a görbék már darabosak, mintha az élsimítást kikapcsolnák...
Gmail.com-on alig látom a félkövér és a sima közti különbséget, míg driver nélkül minden frankó.csináltam két képet az asztalról hátha látszik a különbség
nem tudom mennyire látszik...
-
juve600
nagyúr
válasz
watador600
üzenetére
driver csere lesz,majd kiderül
-
juve600
nagyúr
üdv
catalyst-ből melyik a legfrisebb ??
crimson van fen + msi ab ,és fix 30%-ra beállt a ventifordulat,nem engedi sehogysem szabályozni,ab nélkül is 30%
másik topicban irták hogy a crimson+ab kombo bugja ez,azért gondoltam hogy teszek fel inkább catalyst-ot -
Brenor
aktív tag
Nem tudom, hogy videókártya hiba e amit írok, de mostanában játékoknál azt csinálja a gépem, hogy lefagy a játék, lerakja tálcára megy tovább a játék a hang is és nem tudok visszamenni a játékba, csak bezárni tudom ctrl alt del-el. Legújabb videókártya driver van fent, Gigabyte Radeon r9 380-s kártyám van. Még túlmelegedés sincs. De nem mindegyik játéknál csinálja ezt, mert a heroes of the storm és a diablo 3 nem csinált még ilyet.
Amikor legutóbb történt ez a jelenség, akkor a tálcán kijött egy felkiáltójeles buborék, de már nem tudom mit írt ki pontosan. Viszont amikor rámentem a driver-re az meg hibát írt ki és a tálcáról is eltünt. Ilyet csinált már régebben is. Pedig nem olyan rég frissült a driverem.
Most uninstaláltam, hogy hátha a driver okozza ezeket a hibákat. Lehet nem a legújabbat kéne leszedni vagy nem a crimsont? -
7om
tag
hali.
Legújabb crimson driver után a radeon grafikus profil egyedi-re változott, és nem lehet pl kiegyensúlyozottra állítani meg egyikre sem.ez mitől lehet?
Ezek a beállítások most.
Melyiken kell változtatni?És telepítés közben valamilyen open gl hibaüzenet is volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Win 7 32 bit

de a lényegen nem változtat. 16.5.1b_16.3.2 whql