Hirdetés
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
Új hozzászólás Aktív témák
-
Urzu_7
aktív tag
válasz
bazsa0007
üzenetére
Csak a betűtípus lesz rossz vagy az egész kép? Mert az előbbit szerintem egy cleartype újraállítással megoldhatod. Ha minden rosszul néz ki akkor felbontás és/vagy a monitor frissítés lehet rosszul beállítva vagy a különböző pásztázási beállítások (de hdtv-n nem kéne ilyen bajnak lennie). Ez a zavar ez hogy néz ki egyébként?
-
sith7
félisten
MSI R7 265 - höz melyik most az ajánlott driver ?
-
bazsa0007
tag
Sziasztok!
lenne egy olyan gondom hogy egy hdtv-n gépezek. Van egy 7850-esem és mikor feltolom akármelyik catalys-t zavarosabb lesz a kép. pl a félkövérrel szedett részeket nem olyan szépen adja vissza. míg nincs fenn driver csak a windows-os semmi addig kicsit kisimultabb a kép...
tudtok nekem valami tanácsot adni miért ilyen?
felbontásokon már próbáltam állítani... -
mdraco
őstag
Hogy kell kikapcsolni, hogy ne értesítsen állandóan, hogy új driver elérhető, ami Beta driver, azt nem akarom.
Idegesítő tud lenni... Crimson 16.3.2 vagy micsoda van...
Köszönöm. -
törölt tag
Sziasztok!
Holnap fogom megvásárolni az első AMD videokártyámat (eddig Nvidia kártyám voltak, de az elmúlt öt évben kettő is elhalálozott...).
A kártya, amit vásároltam Gigbatye R9 380.
Melyik drivert kell letöltenem a tapasztalatotok szerint?Ami az AMD oldalán van: http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+10+-+64
Vagy pedig, ami a gigabyte oldalán található: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5462#dlAmi a gyártó oldalán van az a Catalyst, ami az AMD oldalán az a Crimson.
Rendszer:
Windows 10 64bit
12 GB ram
intel Core i5 4460. -
Weareus
addikt
Sziasztok.
Nem otthonról írok, szóval nem tudom milyen driver van fenn, de már legalább egy éves és most hogy behúzzák otthon a netet, szeretnék frissíteni. 7970 cf win7 64 bit. Nyilván játékokhoz kell. Köszi. -
atyca
senior tag
válasz
bozont
üzenetére
Én már megszoktam,hogy ha visszaállok a kiterjesztett képernyő módból,akkor a "Csak a második képernyőre" kell kattintani.De ül a gépem előtt más is néha.Filmet néz,játszik a TV-n,aztán mikor befejezi,jön a meglepi

Nem nagy probléma,csak bosszantó...A monitor felbontásának eldobására valaki esetleg? -
wwenigma
Jómunkásember
Nem lehet megváltoztatni sajna már Win10 alatt, az elsődleges MINDIG a HDMI lesz.
(Win10 és nem driver feature)Win8 alatt még mukodott az a megoldas, hogy az oprendszer-telepitesnel a monitort hagytam csak rádugva es amikor mindennel megvoltam akkor csatlakoztattam HDMI-n a TV-t, allitolag Win10-et mar nem lehet atverni ezzel.
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Ismét felteszem a kérdéseimet.Hátha...
1.:A windows 10 rosszul számozta be a kijelzőimet.
A számítógép képernyője 1 a TV-m,a második képernyő 2 a monitorom.
Gép==>Tv HDMI
Gép==>monitor DVI
Hogyan tudnám ezt a sorrendet megváltoztatni?2.:A fentiekhez adalék,de mégis más.
A gép és monitor között DP kábelt használva a sorszámozás jó lesz,de akkor meg random eldobja a monitor a felbontást,és úgy is marad.Csak a DVI kábel visszadugása oldja meg a problémát.
A kábel jó,driver a legfrissebb.
A fent említett Powerstrip-el lehet olyan inf. fájlt kreálni ami mellett ez nem jelentkezik?
(állítólag a Dell U2212HM driver a hibás a jelenségben
)
Minden konstruktív ötletet köszi előre is! -
törölt tag
Lehet tévedek, de mintha a Vulcan lenne az új nemhivatalos "OpenGL" (mármint az udtódjának szánt API)
Mert ugyebár, az AMD kiadta BF4 idején a low level Mantle API-t, ami az XboxOne/PS4 low level API-jából sokat merített és/vagy hasonló dolgokat tudott. Részben erre volt válasz MS. oldaláról a régóta halogatott DX12. Ugyanakkor, az OpenGL sokkal nagyobb technikai lemaradásban volt már évek óta még a DX11-től is, állítólag eléggé bajos is újraírni (nem értek hozzá, csak hallottam) bár asszem az nV patchelgette jobbra-balra új fícsörökért, meg talájn a többi gyártó is. Végül a SteamOS és az OpenGL-re fejvesztő társulatokra való tekintettel AMD átadta az OpenGL gondozásáért felelős társaságnak a Mantle valamilyen variációját, plusz felajánlotta a segítségét, hogy hozzanak ki belőle valamit/használják (de immáron nem csak és kizárólag GCN radeonokra, hanem nV és Intel chipekhez is) Úgy tudom nemrég készült el az 1.0-ás verzsön, amivel már hivatalosan is dolgozhatnak a fejvesztők. De amúgy a rosseb se emlékszik már kb. Majd valamikor lesz belőle valami, ami az OpenGL-hez hasonló (nyílt szabvány) de ugyanakkor modern és hasonló elveken műxik, mint Apple-nél a MetAL, MS-nél a DX12, és a konzolok isten tudja milyen nevű low level API-jai. Így a steam most örül, hogy nem kellett kukáznia az OS-üket meg a konzolos terveiket, plusz a linux közösség is happy. Aztán a jóég a megmondhatója, hogy mikor lesz ebből játék, vagy 3D tervező program stb. Gondolom olyan gyors léptekkel, mint a DX12 esetében (néhány tesztprogram +1-2 fecske 1 év után)
-
Lacccca87
addikt
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Kicsit lemaradtam és idő hiányában vissza sem olvsatam. Mi a bánat ez a Vulkan?
Anyyit értek, hogy API, (mint OPEN GL-C, stb.). De Intel I7 CPU, Intel alaplap platformon van / lesz jelentősége? Kell ez most a driver alatt?
Bocs ha hülyeségeket kérdezek! -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott egy friss win10, A8-7600-as procival. Telepítéskor a legfrissebb crimson driver (chipset is), hibát dob, mégpedig: "Alkalmazás telepítés: telepítőcsomag hiba!"
Viszont, ezt leokézva feltelepül a driver.. Ez mitől lehet?
Mástól is hallottam már, hogy pl. 390x-hez, az amd oldaláról letöltött 16.3.2 hibát dobott, más oldalról letöltött pedig nem.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Pandimakaay
üzenetére
Lehet memória hibás, és azért ad be mindenféle maszlag hibát.
-
Pandimakaay
tag
sziasztok, most már nagyon kivagyok... van egy dell 3537 es laptopom, elejében videokártya driver hibára hivatkozva kékhalálozott, majd ezt megoldottam, a driverek jó sorrendjében való felrakásával. Azért bennem volt a kisördög és a dell support assistban nézegettem minden rendben van e. De minden napra jelzett egy hibát cnext.exe valamint bex64 felváltva. Azt vettem észre inkább akkor jött mikor megvolt nyitva egy játék( konkrétan a football manager 16) De nem volt probléma vele egy hónapig, tehát nemvolt kékhalál. Aztán eljött az ideje neki, nyomott egy újraindítást magától, de kékhalál nélkül. Majd tegnap újra nyomott egy kékhalált, de immáron nem videokártya, hanem az atheros lan kártyára.... mi a fene lehet ez? mert az első kékhalálozások után mikor már napi rendszerességgel több is volt újratelepítettem a gépet, win 7 ről win 10 re.
Nagyon bosszant, hogy van egy nem olcsó laptopom és szívok vele... az első másfél évben semmi baj nem volt vele.Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
TIT
veterán
Nem átnevezések voltak,mert mindig voltak kisebb újítások,zöldek is neveztek át rendesen+butítottak.
-
bozont
veterán
Találtam egy ilyet, a srácnak ugyan nem működött, de egy próbát megérhet.
-
törölt tag
válasz
Thrawn
üzenetére
Gépfejlesztés után jogosan elvárható az egyszerű driverfrissités és a problémamentes használata. A Crimson szoftver egy átmeneti megoldást jelent a Catalyst driver és egy új, tökéletesen müködő drivercsomag között. A Crimson testreszabhatósága és megbizhatósága visszalépés a Catalyst-hoz képest. A Crimson driver kezelőfelülete is zavaró sokaknak, mert elhagyhatnák már végre a régi kinézetű ablakot és a beállitásokat az egységes kinézetű Crimson-ra integrálhatnák. A telepités után egyre több helyet foglal, de egyedi Skin-ek és új játékprogramok mutogatása telepités közben, netán a régi driverből a mozgó beállitások továbbfejlesztése nem férnek el az AMD driverben 2016-ban. Költségkimélő egyszerűsités az megy, de az árak inkább emelkednek felfelé és a játékok által támasztott igények szintén. Ehez minőségi hardver és driver kell, mert a megnövekedett igényeket ki kell szolgálni. Most... és nem egy új termék megjelenése után kell kevesett többet nyújtani, hanem már a HD 7850 után többet adnak és nem átnevezett R9 200-as széria érkezik. Most nem itt tartanának és nem gondolkodnának sokan zöld váltáson.
-
Lacccca87
addikt
-
L7wy
őstag
válasz
bozont
üzenetére
Elvileg valami olyasmi lehet, hogy rosszul ismeri fel a panelt, és ezért nem használ semmilyen javító algoritmust, mások próbálták más típusú de szintén 6 (18)bites kijelzővel, ahol jól működött.
Intelhez van külön egy tool amivel lehet állítgatni a dither beállításokat, de itt amdnél nincs. -
Thrawn
félisten
válasz
üzenetére
A Crimsonra is igaz. Arról nem tehet senki hogy előfordulnak hibák. A másik oldalon is előfordulnak? És?
"eltávolitás rituális megvalósitásán" - én nem csodálkozok már semmin ha egy idetéved gyanútlan user kipróbálja az össze csodatévő drivereltávolító szutykot amit itt talál ajánlgatva/linkelgetve és tönkrevágja a gépét. Aztán meg jön a s...razamd, nem tudnak drivert írni, ménemvettemződet stb...
-
törölt tag
válasz
Thrawn
üzenetére
Ez a topik névadó Catalyst-ra igaz volt. Feltehetőleg egy ugyanilyen megbizható Crimson esetében fel sem merülnének ilyen kérdések. Nem hoztam volna fel a videóminőségre vonatkozó negativ véleményem és nem olvastam volna egyéb hajmeresztő a játék közben és a gép müködését zavaró hibajelenségekről. A driver telepités és eltávolitás rituális megvalósitásán már csak mosolygok, de ha ezek ellenére is gondom van akkor már nem.

-
Lesz ebből a driverből valaha whql?
-
törölt tag
Felraktam a legújabb Crimsont, aztán egy idő múlva észrevettem, hogy full órajeleken pörög a kártya 2D-ben sem skálázza le magát. Találkoztatok már ilyennel? Csak azért kérdem, mert alaplap/proci/ram csere is volt előtte, nem tudom a Crimson produkálja ezt a hibát, vagy a többi cumó is beleszól e.
-
bozont
veterán
Esetleg a CCC-ben nézd meg tudsz-e színmélységet állítani. A Lenovo szerint csak rossz szögben nézed a monitort.
Az sem kizárt hogy egyszerűen csak ennyit tud az a panel. Gondolom több drivert is próbáltál. Driver nélül is ilyen a helyzet? -
Lacccca87
addikt
-
Balion
senior tag
Ezeket a hotfixeket rá lehet telepíteni az előző driverre, vagy a DDU ilyen esetben is javasolt?
-
Balion
senior tag
Quantum Break™
◾Upto 35% faster performance using Quantum Break™ on Radeon™ R9 Fury X than with Radeon™ Software Crimson Edition 16.3.2(1).
◾Oculus Rift™
◾HTC Vive™Resolved Issues
Frame rate capping issues experienced in some DirectX®12 applications is resolved.
◾Hitman™ may experience flickering when played in DirectX® 11 mode using high game shadow settings. -
Snooker
senior tag
Sziasztok, újratelepítettem a Lenovo G500-as laptomat és azóta nem hajlandó telepíteni normálisan a VGA drivert. Próbáltam a Lenovo honlapján ajánlott VGA drivert valamint az amd honlapjáról letölthető legfrissebbet, de mindkettőt hibásan telepíti fel. Mit tudnék csinálni? Jelenleg nincs nálam win 7 telepítő lemez sem, ha esetleg winreinstall megoldhatná a problémát
A vga egy HD8570M
-
-
dracox
addikt
Valaki segítene a Crimsonban hol tudom a Vsync-et kikapcsolni?

Jelentkezik az a bizonyos tearing effektus a játékokban. -
Gabisan
tag
Erre mi a megoldás?
![[VulkanRT Installation Failed] [VulkanRT Installation Failed]](http://s21.postimg.org/pypk7299j/image.png)
-
default.
őstag
Sziasztok!
HD 7770-es kártyám van, és eddig ugye Catalyst volt fent neki, aztán nem rég jött valami frissítés, és az egész átalakult, és telepített maga mellé még vagy 2 másik programot (valami Raptor meg még valami hasztalan vacak), úgyhogy felment az agyvizem és legyalultam mindent, majd az amd honlapjáról kézi driver kereséssel megtaláltam a magamnak megfelelőt, és ott kiválasztottam egy bizonyos "AMD Minimal Setup"-ot. Ez szépen települt is, de most semmi ikonom nincs a tálcán, és semmi sem jelzi, hogy fent van a driver, stb.
Tudnátok kicsit segíteni? Jó ez a driver?Köszönöm előre is!
-
mmdms
addikt
Végre kifogástalanul mukodik a saját drver eltávolítójuk, jár a fejsimi!
-
dzoli87
aktív tag
Nálam random black screen van játék közben, eddig a The Crew-ban, előző jó volt!

16.3.2 -
R3nts
senior tag
-
törölt tag
Az MPC HC, MPC BE és VLC Player mellé akkor néhány éve még ffdshow ment fel, de mostanra csak az alap videólejátszóprogramot használom. Ez adta a legtökéletesebb képet, aminek a minőségét nem befolyásolta egyéb külső tényező a driveren és a videókártyán kivül. Crimson saját videószürőket és átkonfigurált beállitásokat használ a Catalyst-hoz képest, csak éppen nem jó írányba ment el a videóminőség fejlesztése. [link] Ezekbe most már belemódositást is alig enged a Crimson. MadVR és ffdshow használatával gondolom még befolyásolható a képminőség, de a látvány lehet mégsem győzne meg. Ezt jegyezték meg itt jogosan, és mondtam el talán nem előszőr és utoljára a véleményem.

-
R3nts
senior tag
válasz
üzenetére
Hááááát....nálam ez a második Crimson driver.... egy elég gyengécske konfigon....80%-ban PC-s TV-re kitolt filmlejátszásra használom a gépet....elég durva követelményekkel képmegjelenítés terén (MPCHC&MadVR, a konfighoz képest maximum skálázási algoritmusok,stb...) és az égvilágon semmi baj nem volt sem az előző,sem a mostani Crimson driverrel... (hangsúlyozom:videolejátszás szempontjából!)
-
törölt tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Cseréltem videókarit, az R9 270X-et R9 380-ra. Jelentős változás nem történt... Ez csak a játékokban nyújtott teljesitményen javitott, de a jó videóminőségnek ehez semmi köze, mert ez egy gyengébb és régi videókártyáknak (pl. a HD6850 vagy HD7850) is alapszintű elvárásai közé tartozott. Catalyst driver a 14.12 Omega driver kiadása előtt csak ritkán adott okot a panaszkodásra a videólejátszási képességei miatt, utána meg teljesen jó volt, amig meg nem jelent a Crimson.
A hardveres hibára utaló okot kizártnak tartom, mert ez a drivertől függ. Frissitett gép, csak a videókártya gyártója maradt az AMD... Ezt kifogásolhatod, de a Catalyst driver videóminősége kifogástalan volt az utolsó egy-másfél évben, ahogyan a hardver is teljesen jól teljesit. Ja hát a Crimson... 
-
törölt tag
A videóminőség legalább olyan fontos, mint a játékokban elért teljesitményem, ezért az alacsony szintű beállitási lehetőségek és zajos képminősége miatt a Crimson megfelelő élményt jelentő videólejátszásra teljesen alkalmatlan. Cserélheted a lejátszóprogramokat és a kevés beállitási lehetőségeket megvizsgálhatod a Crimson-ban, de a képminőség sokat romlik a Catalyst driverhez képest. Catalyst 15.11.1 béta szintén megfelelő, ahogyan az előtte megjelent 15.8 és 15.7.1 sem okozott problémát.
-
Sarkadi
tag
Időközben a fentebb írt kérdésemre sikerült megoldást találnom, segítségképp elmondom, hátha jól fog jönni valamelyikőtöknek!
A legfrissebb Crimson driverre gyanakodtam, így ezt eltávolítottam és feltettem a 15.7.1-es korábbi driver-t amit elég stabilnak írtak több oldalon is. Ezzel ugyanúgy jelentkezett a hiba és arra jutottam, hogy akkor a kártyával lehet a gond. MSI After B.-el a korábban amúgy stabilnak tűnő 1,1V-ról kellett állítanom 1,094V-ra. Fentebb menni nem akartam, mert elég zárt házba van a kártya és nem akarom, hogy 85 fok körüli értéken menjen terhelve. Ezzel a fesz. értékkel megszűnt a probléma és stabil a legújabb Crimson driverrel, mindenzt 40-50%-os ventilátor sebesség mellett közel 75 fokon.

-
R3nts
senior tag
válasz
nubreed
üzenetére
Hát a 16.3-mal én is szívtam,és pont a "beépülő" CCC modul miatt....egy pár hsz-al feljebb kértem segítséget....de aztán megoldottam magamtól a problémát.... Nem tudom,miért így kell kókányolni,hogy a Crimson-on belül össze-vissza elérhető a beállítások sokasága...
Mondjuk én 80%-ban FHD BD-k,és FHD .mkv-k PC-s lejátszására használom a gépet (MPCHC&MadVR kombóval),és pont minden Crimson videobeállitást ki kell lőnöm alapból,mert szükségtelen sz.rok.... de például a CCC-re baromira szükség van a Crimsonon belül, hogy pl. teljes 4:4:4 képpontos full PC RGB-t tudjak kiküldeni a TV-re,meg ilyenek... -
nubreed
veterán
Szánalmas. Mint ahogy az is, hogy a Crimson szoftver sokkal kevesebb beállítási lehetőséget ad videolejátszás minőségi beállításaira.Pl. Mosquito Noise Reduction, Flesh Tone Correction, Brigther Whites, Video Gamma (és nem Brightness!!!!) és még egy csomó minden más hiányzik az új driverből.
Pluszban az is vicces, hogy ha megnyitom az Additional settings -et, akkor azon nyomban figyelmen kívűl hagyja a kalibrált monitor icc profilban lévő értékeket a saját baromságait tölti be... Még a régi tisztán CCC alapú szoftver sem csinálta ezt. -
nubreed
veterán
A 16.3 -ban a Display Settings/Additional Settings már át lett designolva az új Crimson felületre, mint a driver csomag többi része vagy még mindig meghagyták, a régi CCC kinézetet?
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
SAPPHIRE Radeon HD7870 GHZ EDITION 2GB-os kártyám van, amit idáig 1,1V-on használtam fix 40%-os ventilátorral, más értékhez nem nyúltam, maradt a gyári. Az utóbbi pár driver amit próbáltam nagy FPS ugrást nem eredményezett, viszont minden játék egy idő után leáll vagy Video Device Removed or Reset ablakkal kidob. Melyik driver-t ajánljátok, amivel nem lenne ilyen gondom? Mert ez kb. a Crimson driverek megjelenése óta jelentkezik nálam, úgyhogy szeretném a legstabilabbat felrakni. (Win10 Pro 64bit-es rendszerem van) Az a pár FPS amit elvileg nyernék az új driverrel nem igazán érdekel, hisz így használhatatlan.
Köszönöm!

-
Gabisan
tag
Valaki tapasztalt olyat,hogy a 16.3.2 es drivel telepulesenel kiirja hogy vulkan telepitese,de ujrainditas utan sehol nincsen jelen a vulkan api,se a program files x86 ban se a system direkben sehol.
Win7 Ultimate x64 friss telepites!Mi lehet erre a megoldas?

-
nanus
senior tag
This driver is not intended for use on AMD products running in Apple Boot Camp platforms. Users of these platforms should contact their manufacturer for driver support.
When installing the AMD Radeon Software Crimson Edition for the Windows® operating system, the user must be logged on as Administrator, or have Administrator rights to complete the installation of the AMD Radeon Software Crimson Edition Driver.
The AMD Radeon Software Crimson Edition requires Windows 7 Service Pack 1 to be installed.Nyomd fel azt a k.....ott frissítést vagy ne akarj crimsont

Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az sem kizárt hogy egyszerűen csak ennyit tud az a panel. Gondolom több drivert is próbáltál. Driver nélül is ilyen a helyzet?
DDU-val lepucoltam a Crimsont aztán felraktam a 15.7.1-es Catalyst drivert aztán megszűnt a problémám. Azt hiszem egy jó darabig Crimsonhoz nem fogok nyúlni az 100%. Kösz srácok a választ. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De hidd el megéri!!