Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris0321
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az én e46-om is pesti volt, szintén M futóművel. Igen, kicsit kényelmetlenebb, de a jó úton nagyon jó én nem sajnálom, hogy megvettem. Ha csak ennyi az autóval a problémád akkor miért nem teszel alá puhább felfüggesztést? Az M-est eltennéd és ha eladod az autót adnád mellé.
-
tasiadam
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nemtom az M-es futúmű árát fenntartásra való tekintettel, a simánál tudom, ami nem v8, hogy a bilstein kb 40, a sachs kb 50e ft per darab. Csak ha BP-i úton akarod használni, akkor milyen, mennyire bírja, stb.
-
tasiadam
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Gyárilag M a futúmű, vagy csak aláraktak egy ültetétst? Mert pl a mezei e39 alá is megy a Bilstein b12, ami egy b8+rugó, amitől alacsonyabb lesz.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Puma K
üzenetére
Megnéztem élőben a kocsit.
Tényleg pöpec, megbízható embernek tűnt, és tényleg nagyon sok minden új a kocsin. Szóval jól karban tartott. Amennyire aláfértem alánéztem, de sok mindent nem láttam a burkolatokon kívül. A kerékjárati évek belül is szépek, kívülről nem látszik rozsda.
A problémám az m-es futómű (alacsonyabban van, feszesebb, ami itt Bp-en elég nagy hátrány), és az ára (kb 2.6 alkuval).Kipróbáltam az ülés masszírozást is, de alig volt érzékelhető, hosszú úton biztos lényegesebb.
Szerintem most télen lejjebb fognak menni az árak, főleg hogy egyre kevesebb az üzemanyag, és lehet az benzinárstop is meg fog szűnni (de lehet, sokaknál a rezsi lesz túl sok, és ezért adják el a féltett hobby autójukat).
-
tasiadam
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
vicces a cikkben az EQS reklám
-
CharlieDrop
veterán
-
Chris0321
veterán
válasz
picur10
üzenetére
Hello.
Itt általában újabb autókról szokott szó lenni, még az én 2002-es kocsim is öreg hozzájuk képest. Én e30-as vagy veterános Facebook csoportban kérdeznék erre rá. Az OT-val tudtommal akkor nem lesz gond, ha volt szervó a kocsiban, legalább kérhető extra. Bár nem tudom, hogy ilyen extra létezett-e valaha. Azt tudom, hogy pl. öreg Ladákba is raknak szervót, de azok nem OT-ra mennek, csak sima vizsgára. -
Chrys_
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nekem is bejön az app, persze van hová fejlődni.
A hűtés/szellőztetés funkciót használom én is.
Ami még tetszik, hogy PC-n Chrome böngészőben google maps címet a telefonra tudom küldeni (pl.: telefon acc, email, sms), majd a telefonon megnyitva mehet is a MyBMW app-nak. Azzal pedig az autónak. Ahogy Adam írta, csak a connecteddrive alatt az üzeneteknél jelenik meg, de nem olyan nagy gond ez, mert ott is csak ki kell választani és már tervez is a navi. -
Gsx-rr
veterán
Hidd el meg akkor se konnyu
Elso 2 evben allandoan haza akartam jonni, mert annyi nehezseg volt.
Pl csak egy szervizt talalni, aramszunetet megoldani. Bankszamla nyitas, autovasarlas. Konyvelo stb..
Ugy ,hogy volt segitsegem
Kapcsolatok nelkul ,foleg ha a nyelv sem megy elveszett az ember.Hiaba megy a nyelv,ismeretseg is van Amerikaba kezdem elorol es mar az Adohivatalnal elakadtam a ceggel.
Fireblade: Mar Kint vannak a Dizel modellek ,ma veszik at a barotomek.
-
picur10
aktív tag
Sziasztok!
Édesapám 1989-es BMW E30 316i (1.6 75KW) autójába szeretnénk utólagosan szervót szereltetni. Szerintetek mennyire megoldható illetve úgy megoldható-e, hogy esetleg még OT vizsgán is átmenjen? (Különben patika állapotban van) -
cOxeR
Ármester
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ez egy butaság.
Megélni max akkor könnyebb, ha megfelelő tőkével mész ki, és a koncepció megvan, ergó az üzleti terv stabil kiinduló pont.
Ügyfélkört kiépíteni sok idő és sok munka... ennek az idejét pedig át kell tudni hidalni, anyagilag. Nyelvtanulás egy apró pötty ebben az egészben. -
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ne mar! A nyelvtanulas a legegyszerubb dolog.
Ez ne legyen kifogas.
Megelni egy masik orszagban az nehezebb lesz.Ja aki gyorsan akar uj autohoz jutni:
7-es pikpakk megjon.
Majd Nyomok par kepet egyelore csak videot kaptam -
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Jóval 25 fölött. De én hegyen lakom és ott eleve kevesebb a hatótáv mivel lefelé jellemzően tele aksival indulok így ott nincs visszatöltés (meg amúgy is az kb. 50%-át tudja megfogni az energiának). Én lehet Maszival kiolvastatnám az autóból az adatokat és utána mennék vele a szervizbe. Inkább azt érdemes megnézned mennyi áram megy bele az akkumulátorba és azt visszaszorozva kijön-e a nettó érték 10% veszteséggel, bár ez is változó mert elvileg ennél picivel több. Nekem még így a 5,5-5,7 kWh között van legtöbbször. Ez is ilyen lengő mikor, mennyivel sikerül teljesen feltölteni.
Általános tapasztalat, hogy az első szériás aksikat nagyon defenzíven kalibrálták adathiány miatt, ezért sokkal de sokkal többet bírnak mint amire számítottak a tervezők. Pl. az enyémben 25% a zárolt kapacitás 7,6-ból 5,7 érhető el, míg az újaknál már alig van. Pl a mostani 330e/530e esetén 12 a bruttó és 11,2 a nettó. Az tuti nem fog annyi töltést kibírni darabszámra mint amennyit ezek, de azoknál valószínűleg kevesebb lesz a töltés is. Ez a nettó érték is csúszik folyamatosan fel, először 10,4 volt, majd 10,8 és mostanság már 11,2. Szerintem ahogy küldik az autók az adatokat látják, hogy mennyit fog kibírni az akkumulátor.
Szóval én elég alacsony valószínűségét látom annak, hogy nálad beesett 70% alá bármelyik modul is.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nálam 20 körül mutat most ha feltöltök, bár 3km-re van a cég én újpestre átszoktam gurulni az 9.5km meg haza azt hozni szokta a cégtől is.
Nyáron 30-32km nálam. (De ez az F30-as 330e) -
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Köszi szépen!
Nyáron mennyivel mutatott többet?
Ugye próbálok agyalni vajon elég lesz-e nekem az alsó hangon 10km csökkenés a garis javításhoz... -
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nálam 18-19-et, kb. ennyit is. Ugye ebben 5,7 kWh nettó az akkumulátor. Mondjuk ez szinte full dugó és fűtés emiatt elhúzza iszonyatosan. Arra szokott elég lenni, hogy a gyereket bevigyem a suliba, ami 8 km-re van és utána hazajöjjek. Ha már töltés, novemberben rekord mennyiségű áramot toltam az autóba 292 kWh-t.
-
Nektek mennyit ír most a 330e induláskor megtehető távnak és a 0-4 fokban ténylegesen mennyit tudtok menni vele km-ben?
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Én úgy emlékszem ezeket valahol engedélyezni kellett. Talán a webes felületen, de meg nem mondom hol, mert azóta többször is megváltoztatták a felületet

Meredek növekedés de arról nem a BMW tehet, hogy lassan dél-amerikai országokra kezdünk hasonlítani és egy fabatka a pénzünk.
-
ADAM1337
nagyúr
Alkalmazott vagyok igen, a cég ahol dolgozok német tulajdon nagy részben.
Valószínű akkor is magánszemélyként venném ahogy most is, nem szeretek/nék céghez kötődni céges autó miatt.(#68074) kardkovacsi és 68075:
Az állapot kijelzés megy, csak a funkciók mint az automata klimatizálás és a nyitás zárás. (dudálás és világítást nem próbáltam)
Igen azért elég meredek növekedés akárhogy nézem. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Érdekes, mert nekem a 2018-as 330e-vel tökéletesen működik és szeretem is nagyon az appot (pedig lehet az a 3G hiánya lesz a probléma, mert a 2018-as már 6-os iDrive-al megy ami 4G-s). volt már, hogy ránéztem és óóó bakker nyitva hagytam az autót és távolról simán becsuktam. A távoli klimatizálás opciót is elég gyakran használom. Én még a kötelező szervizeket is az appon keresztül foglalom, kurva jó, mert meg tudod nézni, hogy mikor vannak szabad időpontok és nem kell telefonban egyezkedni. Ja és egyből küldi az app az email címedre a naptár bejegyzést, előtte egy nappal is szól, hogy figyelj oda mert jön a kötelező szerviz.
-
cOxeR
Ármester
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Szerintem nem az övé a cég, hanem ahol dolgozik annak van ott telephelye. Vélhetően akkor nem magánszemélyként venné az autóit se.
Máshol sincs kolbászból a kerítés… nem a nyelvtudás a külföldi élet legnagyobb nehézsége azért ezt nem gondolhatjátok komolyan.
-
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Németül soha nem késő megtanulni. Intenzív pár hónapos tanfolyam segít!
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Dettó
-
ADAM1337
nagyúr
Nálam az irodában a -3mon áll az autó én is csak arra használom, mert legalább a push notification működik rendesen benne, hogy feltöltött.
Igen a szervizes dolog engem is kiborított.

Bár az autóval a méretosztály miatt nem vagyok elégedett, műszakilag hibátlan a kocsi.
Most már 530e-t választottam volna helyette. Következő meg kitudja mi lesz, én a bmw i4-re váltanék, de repül el az ára tavaly ilyenkor 20misi körül volt az alap most már majdnem 10 misivel drágább, mint magánszemély nekem ez már túl sok ennyit nem ér egy budapesten használt autó... főleg, hogy naponta akarnak összetörni. -
KAMELOT
titán
oldschool [link]
-
cOxeR
Ármester
válasz
ADAM1337
üzenetére
Olyan kezdetleges az egész… ezt aláírom, de nekem fontos lenne… pl tudok belőle éves futást/fogyasztást kalkulálni, ebből lehet tervezni mit fogyaszthatok el a napelem termelésemből, illetve nem kell vezetnem semmit havonta mert látom az induló/záró km-t.
Viszont ha csak azt nézem dolgozok itthon ülök a gép előtt - direkt nappal töltöm termelési időben, most pont nem látom hol tart, ha meg akarom nézni oda kell mennem a kocsihoz… pedig ha feltolt mennék a dolgomra. Munkahelyen ha az auto nem melletted van és töltöd akkor ez netto szívás mert gőzöd nincs tolt-e egyáltalán ha pl egy sima buta konnektoros töltőn van… szóval én botrányosnak tartom, eltelt 3 nap lassan és semmi… legalább egy elnézést dolgozunk rajta.
Én se bízom az appban túlzottan viszont, ezért nem használom a távolról nyitó záró funkciókat pedig lenne értelme… de a klimatizálás távolról kell, hogy menjen, enélkül pont egy kalap ****t ér, a lehetőség az autóban.
Ez a tipikus, legyen ilyen, lehet vele promozni, de valójában nem működik túl jól… ez a szervizes dolog meg amit írsz vicc…
Mondjuk maga a térkép frissítés is… meg is kell néznem elvileg van 23-as térkép már. -
ADAM1337
nagyúr
Ez a My BMW app, azon kivül, hogy rátudok lesni az állapotra szerintem nettó semmire se jó.
Mármint az én esetembe 2016-os 330e-be, a navigációba poi alapján úgy tudok infot küldeni, hogy az üzeneteknél bekell tallóznom, nem a navi menüjéből választom ki, tök körülményes.
Valamint nekem a nyitás klimatizálás telorol soha nem működött.De a legjobb, 2 hónapja műszakiztattam le az autót, és még mindig írja a műszakid vizsgát az app, írtam a BMW-nek amire odabasztak egy sablont. (röviden leszarunk kapsz egy sablont, reméljük elégedett vagy)
Ezután végre felhívtam őket, hogy nem-e megoldható, hogy beírják az autóhoz tartozó műszaki vizsgát, ha scannelve elküldöm nekik, nem ez megoldhatatlan. Mondom az fasza mert a Mazdánál előzőleg ami ugyancsak elektronikus szervizkönyves volt ez nem volt probléma átírták. Ergo kövi vizsgánál ha bmw szervizbe csinálom fog eltűnni, már ha az autó addig megmarad persze.

-
cOxeR
Ármester
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Szerintem nem inkább valamit nagyon elkeféltek, akkor nem menne semmi se pl távoli zárás/nyitás klimatizálás.
Jött előtte egy levél én inkább tényleg valami szoftveres elcseszésre tudok gondolni:
“Tisztelt BMW ConnectedDrive Ügyfelünk!
Személyes adatai védelme érdekében emlékeztetni szeretnénk arra, hogy Ön harmadik személyek számára adatmegosztást/szolgáltatási engedélyt adott.
BMW CarData engedélyeit az alábbi linken tekintheti meg és kezelheti:”
Utana szűnt meg létezni a dolog, bár persze a 3G-t elvileg év végéig terveztek kivezetni, nem mintha itt Bp mellett, normális 4G lenne… 5G sehol. 1 éve mikor még nem volt vezetékes net az utcában - igen ilyen létezik - mobilnetem volt, 3G volt a stabil, 4G nem… fő a jó lefedettség… -
cOxeR
Ármester
Ez a remekbeszabott My BMW app, elhasalt.
Tömeges jelenség, hogy a FL előtti I3-aknák nem frissül az applikáció utolsó dátum 12.01-11:20, így nem látni távolról a töltöttséget (km/%se látszik) lokalizáció független, legalább is több EU országból jelzik.
Kivancsi vagyok mikor lesz rá orvoslás.
Szerencsére a remote dolgok működnek, egyedül akkor lenne bosszantó ha töltenek valahol és szeretnék ránézni hol tart. Már ha az app nem mutatja. -
negro
őstag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
adom. vezeto oldalon nekem is volt komplett zar szerkezet csere is. bontott azota is elvan es koszoni szepen. kb 10 ezer forintbol... detto.
annyi, h probaltam keves km-es es 2002-2003 -as e39-bol vadaszni. puma k:
"bontott" olajat nem veszunk nyilvan, vagy vakumcsovet es stb. de ilyen alkatreszeknel semmi ertelme a gyari ujatt megvenni. ez nem tipus hiba. en amugy furcsalom azt is, ez hogyan lehetseges barmelyik ajtonal ami nem a vezeto oldal. ott szivtam ilyen jellegu dolgokkal de mashol meg minden eredeti ahogy kijott a gyarbol.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Puma K
üzenetére
Inkább az a kérdés,hogy egy 20-25éves mezei E39-be miért kellene negyed millióért egy új zárat venni? Még egy különleges M5-nél is vennék inkább egy bontottat de ott még meg tudnám érteni az újat.... Nem romlanak el folyamatosan,hogy cserélgetni kelljen. Amúgy meg 2 év alatt ha kell veszek 2x 10K-ért egy bontottat mint egyszer 250-ért....... Egyszerűen ár/érték arányban irdatlanul nem éri meg... Mondhatni ez egy felesleges pénzkidobás.Tudni kell mérlegelni miből lehet bontottat berakni miből nem. Egy termosztátból nem rakok be bontottat hiába lehet jó egyszerűen nem drága hozzá az új a zárból viszont berakok simán egy bontottat mert egyszerűen aránytalanul drága ( főleg az autó értékéhez képest )
-
Puma K
nagyúr
válasz
tasiadam
üzenetére
Igen sajnos az ajtóban lévő zárszerkezet nem működik megfelelően.
Mivel én nem láttam rajta semmit és még autózárat nem babráltam (hiába a sok Mafia és GTA
) így az autót ismerő műhelyben megnézték és próbálgatták mikor mit csinál és mikor hogyan záródik vagy nem záródik... -
Puma K
nagyúr
válasz
Puma K
üzenetére
Maga a zár romlott el és működik hektikusan...
Egy kinyitás után sajnos ameddig be nem kattintom helyesen addig van hogy akár mégiscsak... csukottnak tűnő állapotában ki lehet nyitni... de ha rányomok és bekattan akkor rendesen bezár...
Ahogy néztem az új 232.000-265.000 Ft között van

Boldog Karácsonyt kisautóm
idén már mást nem kap
-
Rover623
félisten
Szép estét, propelleresek!
Segítséget kérek tőletek: mutassatok nekem 1-2 olyan nagyforgalmú portált/fórumot, ahol meghirdethetnék egy eladni kívánt cuccot!
Erősen BMW (és MINI, ROLLS-ROYCE) specifikus a holmi, nekem pedig nem ilyen csatalovam van. Téves rendelés/szállítás volt, nem tisztázott, de nekem nem használható!
A BMWfanatics.hu negatív, az e-mail-es aktiválás hibára futott, belépni be tudtam ugyan, de a hirdetésfeladás is hibát dobott...szóval ezen kívül lenne szükségem egy-két helyre, ahol fel tudok adni hirdetést!
Előre is köszönöm!
-
KAMELOT
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ezért nem járok városba napközben. Bedurran a lábam.
tasiadam: A szakértő Joci megmondta
Chris0321: Tudod, hogy írtam. Kinek, hogy jó. Természetesen nekem is tetszik a manuál váltó egy sportos kocsiban, ha nem városban kell szórakozni vele. Péntek este jó autózgatni.

-
KAMELOT
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Kuplungozzon az akinek 2 anyja van
-
Puma K
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ahogy nézegettem 2021-ben voltak azok az E39-ek amik rendesen beindították a fantáziámat...
Néhányban ugyanazok benne voltak mint az enyémben: napfénytető, ülésfűtés, fényszenzor, esőszenzoros ablaktörlő, automatikusan sötétedő belső tükör, 2 zónás digitális klíma, xenon fényszóró, 4 elektromos automata ablak stb:
- 530i kézivel
- 530i automata váltóval (nekem városban nagyon jól jönne...)
- 540i automata váltóval -
Puma K
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az általános szerelő nem biztos hogy elég lesz egy E39-hez.
Ebben már van elektronika amit tudni kell olvasáson felül adott esetben írni is. Az én szerelőm mechanikus dolgokat meg tud csinálni, de az elektronikába ő nem nyúl bele. Ő is ki szokott hívni egy általa ismert villanyászt aki nem kókler. Összegyűjt x mennyiségű autót, aminek ilyen jellegű gondja van és az elektromos és szoftveres munkákat vele csináltatja.
A nyilakkal lépteted a rádió esetén az elmentett állomásokat. CD-t még nem raktam az enyémbe, de gondolom annál meg a számokat lépteted.
-
p0lip
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szia! Nincs köze a váltóhoz. A rádió, a CD és ha van benne, a telefon vezérlésére szolgál az egész baloldali gombsor.
-
cOxeR
Ármester
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Igen, az összes I3-ba ilyen, ezért is vicc az egész, lifetime.

-
ArthurShelby
addikt
válasz
Puma K
üzenetére
Szerelőm van, de ő nem bmw szerelő. Általános karbantartásokat tud, rendes/megbízható, ráadásul még olcsó is, cserébe nem vállal nagy/specifikus munkákat.
Annyi, hogy a csávó pécsi, odahordja a kocsiját, vasárnap jön Bp-re, akkor fogom megnézni.
Első körben megnézem vasárnap.Egyébként a kormányon a nyilak az automata váltóhoz tartoznak? [kép]
-
CharlieDrop
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Békebeli 30i
most sajnálom, hogy anno az e46 18d helyett nem valami e39-et vettem…
-
Puma K
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Lenne műhely-szerelő aki megvétel után karban fogja tartani az autót?
Mert ha van, akkor vele elmehetnél megnézni. Vagy hozzá el lehetne gurulni közösen.Én is úgy vettem az enyémet 2020. január első felében, hogy az eladóval először találkoztam. Mivel már megvolt neki az utódja az E60 535D így az E39 520i meg előző év októbere óta állt a családi ház garázsában. 2-3 hetente az eladó öccse mozgatta hétvégente az autót, de hogy ne legyen baja-törje össze így keveset ment vele a környéken.
Volt a motortérben egy hivatalos Merci szerviz lapocska amin rajta volt az utolsó olajcsere időpontja és az olaj viszkozitása. Mert az öccs meg hivatalos Merci szervizben dolgozott.
Ilyen eltett állapotában hallottam az első beindítást hideg motorral majd ahogy beállt alapfordulatra. Minden szép és jó volt füstmentesen.
Majd elmentünk egy próbakörre, hogy bemelegedjen a motor és meg tudja taposni egy kicsit. Visszafele vezethettem az autót.
Utána az autóban álló helyzetében véginyomkodtam-tekergettem mindent és megnéztem amit én laikusként (autót használó emberként) meg tudtam nézni. Olajszínt meg olajszínét és ilyen alap dolgokat.
Első megtekintéskor megbeszéltem az eladóval, hogy jónak tűnik az autó, de még egy szerelőhöz elvinném, hogy ott is nézzék át és emeljék meg. Ebbe beleegyezett, majd pár nappal később megint találkoztunk elmentünk az autóval a műhelybe és ott is megnézték belül-kívül-alul mindenhol. A műhelyvezető ismerős azt mondta, hogy neki jónak tűnik, vannak részei amikkel foglalkozni kell majd, de ez egy egyben lévő autó amivel eddig is foglalkoztak.
Ezek után vettem meg az én E39-emet.
Az eladó megbeszélte a műhellyel ahol 99%-ban BMW-t szervizelnek, hogy az autónak új tulaja lesz, de ha akarom akkor én is hordhatom továbbra is oda az autót.
Az eladó mesélte és mint kiderült van több közös ismerősünk csak mi eddig nem találkoztunk (kicsi a világ), hogy 2013-ban mikor a német ismerősétől Németországból megvette ezt az autót és lepapíroztatta meg mindent elintézett akkor abban az évben volt kettő BMW-t szervizelő műhelyben az autóval.
De azokkal nem volt megelégedve.
Ez a mostani (2013-tól kezdve a mai napig) azt mondja, hogy korrekt és ha gond van akkor nem cseréltetik ki a fél autót... hanem tudják mit kell csinálni, hogy jó legyen. Az alkatrészekből-márkákból is tudják mi az amit lehet és nem lehet választani és miből opció a bontott.
-
Puma K
nagyúr
válasz
KAMELOT
üzenetére
"Menj el nézd meg alulról, nem e rohad valahol."
Pl: küszöbök eleje-hátulja, kerékjárati ívek elől-hátul és kívül-belül, csomagtérajtón lévő rendszámtábla világítás környéke, csomagtérajtó alatti kasztnirész (bepakoláskor nekivágott csomag...), ajtók alja és sarkai.
Plusz szerezzen egy hibakód olvasót és menjen vele egy próbakört vagy vitesse magát egy kicsit és utána olvastassa ki.
-
KAMELOT
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ezek alapján okés is, ha tényleg törődött vele.
2.7M kicsit sok, de mivel kevés ilyen jól karbantartott kocsi van ezért magasabb árat is kérhet érte.
Automata legjobb. Nem kell kuplungozni meg botkormányozni.
Várd meg milyen élőben aztán dönts. -
ArthurShelby
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
2.7m (sokallom kicsit)
Elvileg nem rohad. Én már beszéltem vele privátban mielőtt meghirdette, szóval van egy kis előnyöm.
Pécsi, vasárnap jön a lánya miatt Bp-re és ezzel a kocsival jön, van rá éves autópálya matrica. Már múlt héten is jött volna, csak új katalizátort vett a kocsi alá, és csak induláskor (vasárnap) derült ki, hogy kifúj valahol a kipuff tömítés. Azóta ezt is megcsinálták, annyit mondott (a szerelője), hogy mivel a motorvezérlő tanulja az új katalizátort kidobhat hibát az elején
, de nála ez még nem jött elő. (újabb hamarabb melegszik, mert nincs eltömődve). Ez igaz?Számomra hátránya kocsinak a színe (de ha akarom befóliáztatom), és hogy automata (megszokható, nem rallyni veszem). (igen, jól látszik, próbálom magam rábeszélni
)
Az előnye, hogy elvileg rohadásmentes, jól karbantartott, sok extrás és minden működik, relatíve megbizható. Persze ezeket le kell mind ellenőriznem, de normális csávónak tűnik (mentőtiszt, 2 másik kocsija van: egy e38 és egy elektromos hyudai) -
KAMELOT
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Mennyiért adja?
Menj el nézd neg alulról, nem e rohad valahol. -
ArthurShelby
addikt
Erről a kocsiról mi a vélemény?
Sok ritka extra van benne (állófűtés benzines létére, masszírozós ülés...) -
chess001
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Szívesen B+!
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Köszi, akkor befizetem. Csak jól éreztem, hogy az ügyfélszolgálatosnak nincs igaza
a k.rva

Puma K
Azt tudtam, hogy kiszámlázza, csak ahogy Ezredes írta kicsit más áron. Kifizetem nekik a következő évet még a cég számlán aztán majd amikor lezáródik az egész utalják vissza 95%-át. Legközelebb meg 47 hónapra kötök lízinget
-
H.Ezredes
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
-
Puma K
nagyúr
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Azt a "pár napot" is kifizetteti veled a biztosító.
Hozzá lesz számolva a biztosításod összegéhez és külön tételként fog szerepelni. Aztán meg ha abban a pár napban lesz valami (főleg ilyen szürke-ködös-gondterhes időszakban) kisebb-nagyobb baleset akkor meg szívhatod majd a fogadat.
-
chess001
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Én úgy tudom, hogy 1 nap sincs grátisz. Ha fedezetlen időszak van, addig kb a legmagasabb áron ketyeg a napidíj és azt majd be kell fizeni.
-
-
kardkovacsi
senior tag
Tanácsot kérnék.
Épp megveszem a banktól a céges lízingelt autóm mint magánszemély. A biztosítás meg pont évfordulón van (mivel 4 év volt a lízing), a biztosítós csajszi azt javasolta, hogy inkább ne fizessem be a kötelezőt, mert úgyis csak pár nap lesz akkor majd utalhatják vissza, inkább majd küldjem az adásvételit és arra az 1-2 hétre kiállítanak egy elszámoló számlát, a biztosítási összegről.
Ha jól emlékszem van valami grace period, azaz ameddig nem vagy fedezetlen még akkor sem ha nem fizetted be a biztosítást.
Igazából nem annyira bízok az ügyfélszolgálatosban
ezért kérdem, hogy van-e valakinek ilyen jellegű tapasztalata, hogy pont akkor adott el autót amikor jött volna a forduló. Erősen gondolkodom, hogy inkább befizetem aztán majd visszautalják a különbözetet csak nehogy beszopjam. -
Gsx-rr
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Cayenne olajcsere, ,idoszakos szerviz legnagyobb Pesti markaszervizben 165.000.-
Mult heti ar -
H.Ezredes
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ingyen nem adnak semmit. Nyilván az előre kifizetett service inclusive miatt volt "ingyen" persze értem,hogy te is idézőjelesen mondod az ingyent
2 fajta verzió van. 1. A sima amikor vezetheted az online szervizkönyvet ( garanciális probléma esetén akár foghatják arra,hogy ez kizáró ok ). 2. Amikor hivatalos szerződött szervizpartner vagy akkor mindent elvégezhetsz nem veszíti el semmiféleképpen a garanciát ( első pont vagyunk ) Igazából valaki összeszarja magát attól is ha már ez szóba jöhet,hogy jaj elveszíthetem a garanciát más meg telibe leszarja mert vehetsz te papíron garanciális autót ha egyszer is egy szervizt később végeztél el ugrik a garancia amint valamiért igénybe vennéd pl egy motor elfosásnál
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Én arra utaltam, hogy az 300e-es olajcsere szerintem is sok picit még márkaszerviz árakkal is.
Elhiszem

Csak van service inclusive-om amit akkor még "ingyen" adtak így nyilván a BMW-be viszem az autót.Az hogy van ha hozzád viszi valaki az autót megmarad a garancia vagy ennyire nem vagy hivatalosan elfogadott szerviz. No offense, tényleg érdekel mert ugye ilyen árak mellett lehet nem éri meg a 320e forintos service inclusive.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Az általad említett 330E-n pl én megcsinálom 155-160K között amiket leírtál úgy,hogy Motul olaj megy bele és a pollenszűrőnél is nem a sima mezi aktívszenes hanem az antiallergén pollenszűrő ( ami drágább és jobb gyárilag sima mezei aktívszenes van ) úgy,hogy fel is viszem az online szervizkönyvbe. Lehet jönni a márkaszervizes árakkal persze de lehet ugyan olyan sőt jobb minőségben szerelni kedvezőbb áron. De ezek részlet kérdések.
FIREBLADE78Beszéljünk a te konkrét autódról. B47-es motorod van. amiben eleve már az újabb Tritan lánc van ami erősebb és jobban bírja. Abban 200-250E Km után kell cserélni a vezérlést. A tieden a turbók sem esnek le se 80 se 100E Km-nél. Amikor a vezérlés cserélve van akkor viszont már érdemes felújítani őket kb ~200E Km amit tudnak. A te autódban van kb ~35E Km amivel bármiféle nagy ráköltéstől olyan messze vagy ,hogy csak na.... Miniben 300K-ért az olajcserét sokallom. Mi van benne pontosan? Egyébként BMW mákaszervizen kívül is lehet javítani ugyan úgy online szervizkönyv vezetéssel ugyan olyan minőségben. ( Mint ahogy te se ott csináltattad a legutolsó szervized ). De alapvetően azért eladni az autót mert mivan ha majd kell rá költeni meg mennyi egy olajcsere / fék csere / turbó csere stb az tényleg vegyen mindig új autót. Más meg tud kevés Km-es jó autót venni és nem fosik,hogy jaj mi lesz. Ha gond van megcsináltatja vagy előre tervezve megelőző jelleggel felújítja / kicserélteti a problémásabb alkatrészeket. Rengetegen közlekednek így hibátlan autóval
-
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem állításom szerint, hanem az úgy is van.

Márkaszervizbe az S merci-t vinném, de az nem lesz, így nekem elég az ismerős szaktudása.
Van BMW szervizes, Mindenes márka szervizes és USA autó szervizes ismerősöm.
3km-es körzetben van mind.
Márkaszervizben meg be kell jelentkezni, hadd ott a kocsit majd gyere érte ha kész. Sajnos nekem ilyenre nincs időm, mert dolgozok és a kocsival járok munkába. -
Balli
őstag
2017-es BMW X1 nem ismeri fel az autó adott helyzetét, azaz a gyári navigáció nem működik rendesen (ez még nem is érdekelne mert CarPlay-t használok), illetve a heads-up nem tudja megjeleníteni a sebességkorlátozást (kivéve egy rövidebb ideig ha táblafelismerő találatot talál). Ez milyen meghibásodására utal, hogyan lehet orvosolni?
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
F30 330e áprilisban, 4 éves nagy szerviz, olajcsere, pollenszűrő, gyertya talán légszűrő, azt mondta rá a szervizes srác, hogy 250K lenne. Van service inclusiveom így csak erre tudok alapozni.
-
cOxeR
Ármester
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azért mindegyik szélsőség… a 300k-s olajcsere is… még márkaszervíz esetén is fura.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Vezetékes FEJhallgatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de nála ez még nem jött elő. (újabb hamarabb melegszik, mert nincs eltömődve). Ez igaz?