Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Hamarosan...
-
tasiadam
veterán
NEM reklámnak akarom tolni, mert nem hirdetem, csak a benyás E39 tulajokat kérdezem, hogy kell-e valakinek egy működő klíma ventilátor, 3 eres, tekintettel arra, hogy ezek nem javíthatók és úgy kell vadászni rájuk. Elöbb dugtam rá az autómra, amin szépen forog is, szóval fasza, csak mint kiderült, sikerült nekem szerválnom még 1 másikat is, és van a nyakamon 1 benya és 1 dízel is, és a benya rácsa kitakarja az intercoolert.
-
abrtom87
tag
Sziasztok. Tudna valaki tippet adni?
Márkaszervizben új EGR-t kapott az autó, szelepfedelet, komplett tisztítást a soron (mindenről van kép) Viszont azóta 290900 2A8300 hibát dob az autó (EGR hűtő kormos). Turbó, csövek, stressztesztelve, minden nyomás rendben van, semmi szivárgás sehol. 3 hétig volt a kocsi a szerelőmnél, semmit sem talált. EGR-t is szétkapta, patika új minden, semmi korom, semmi eltömődés. Most itt tartok.
Utolsó gondolat, hogy szoftveres lesz a probléma. Elképzelhető ez? Illetve, hogy márkaszervizben nem programozták fel az új EGR-t? Visszavenni szerintem nem fogják, így is örülök, hogy megcsinálták. Ez “otthon megoldós” lesz sajnos. -
H.Ezredes
őstag
Első differenciálműben és osztóműben 60Ezrenként kell olajat cserélni hátsó diffiben elég a 100E Km is. Osztómű / első diffi-ben a legkevesebb az olaj töltet 4-6deci!! és 60E Km alatt valóban megég az olaj főleg az osztómű fekete az olaj égett büdös is sőt rengetegnél már érezni rendellenességet az osztóműben mert nem megfelelő az olaj minősége megkapja az új olajat és utána megszűnik az apró bele bele rángatás. Motor olaj 10E Km után valóban csere érett szokott lenni aki rengeteget pályázik és nem tiporja az autót annak is ~12... Dízelnél azért is kell olajat cserélni időben mert folyamatosan a regenerálás miatt gázolaj kerül a motorolajba. Egy átlagos autó olajcserétől olajcseréig 0,5-1L olajat megeszik de ennyi gázolaj bele is kerül ennyi idő alatt szóval alapvetően a szintet nem látják csökkenni emiatt... Benzines autóknál is 8-10E Km az általános.Ha másból nem már abból is szokták látni a tulajok,hogy fárad az olaj,hogy egyre jobban melegíti el az olajat az autó ahogy egyre több a Km. Mi 1 135i-n azt tapasztaltuk meg még más benzinesen is,hogy 8000Km ig szokta az olaj jól tartani magát még nem melegszik el ( illetve addig kis mértékben melegeszik folyamtosan ) utána teljesen elszáll. Érdekes gyári BMW 5W30-al már ahogy berakod szar egyszerűen melegszik az olaj a Motul 5000Km-ig nem melegszik annyira el mint a gyári aztán 8000ig annyira mint amikor a gyári olaj van benne. Az említett szerviz tulaja meg jóbarátom kifejezetten jól ért hozzá nem beszél hülyeségeketa szakmában egy elismert szerelő. 10 ezrenként nem kell hajtómű olajat cserélni ez is egyértelmű. Viszont mint ahogy írtam mivel nagyon kis töltettel működik sokkal hamarabb is elhasználódnak. Váltóban 60-120E Km Között ez felhasználási módtól függ.Osztómű meg diffibe is már csak feltöltő csavar van le kell szívni belőle. Fékfolyadékot meg alapvetően 2 évente elég cserélni de aki nagyon sportosan használja annak 1 év után el szokott fáradni. De rá is lehet mérni műszerrel is. annyit mi motorolajat is küldtünk be olaj elemzésre és elfáradnak az olajok egyszerűen főleg ha még sportosan is van használva
-
chess001
aktív tag
Megtaláltam őket, nekem ez nagyon csak a bevételnövelésről szól!
Ha megég az olaj a difiben, akkor nagyon elmérnökölték volna, de elég sok driftkocsi megy még a régi gyári difikkel, nem hiszem, hogy bírná, ha annyira rossz lenne a konstrukció.
Plusz, ha jól tudom a difiken egy csavar van, elég macerás bennük az olajcsere azon keresztül, szóval átmosni nem lehet a helyén, ezért is kétkedve állok hozzá, hogy miért kéne annyira cserélgetni.
Fékfolyadék cserére is km-t/évente írnak, annak mi baja van x km-nél? Annál amit felvesz vizet azt megmérik, hogy ne okozzon korróziót, ne változzon a forráspontja. Ezeket így minden magyarázat nélkül kiírni nettó szakmaiatlanság, nem véletlenül korlátozták le a hozzászólásokat is. -
Rossi
addikt
válasz
brumi1024
üzenetére
Nekem logikusnak és hihetőnek tűnt, amit a posztban írt a srác, ha M-es BMW-m lenne, én is így csinálnám.
Mondjuk az is érdekes, hogy a posztban azt írja, hogy a hátsó diffiolaj volt a legramatyabb állapotban, és nekem is a hátsót cserélték garanciában, mivel olajcsere után elkezdett ropogni.
Igaz, nekem csak M Performance autóm volt, de gondolom van összefüggés. -
-
tasiadam
veterán
Hetvegi BMW posting
-
Rossi
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, mindenesetre ismerős (Wallis-os) F87-esére a Wallis Motor Pestben azt mondták, hogy nyugodtan hordja 30.000-enként...
Én 10.000 km-enkénti cserével sem lennék nyugodt, ha ilyenem lenne és hajtanám, de igazából a kihajtás is izgatna, mert amiket írtam (20-30.000 km periódus osztóműre és diffikre, váltóra) egy anyagi csőd lehet.
Szóval fő autónak szerintem rohadtul nem érdemes M modellt venni, kivéve, ha évente nem zavar 1-1,5 milla szervizköltség, meg 4-5 milla üzemanyagra.
Szerintem. -
tasiadam
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Emelt.
-
kardkovacsi
senior tag
Kicsit off. Amikor veszel egy krokodil emelőt és rá van írva 2T, az vajon mire vonatkozik? Teljes autó súlyra, vagy az emelt súlyra?
-
H.Ezredes
őstag
válasz
sarkany01
üzenetére
N52B30 véleményem szerint kevésbé nyűgös és jobb konstrukció. Az utolsó nem közvetlen befecskendezéses S6 szívó motor és szerintem a legjobb is. N52 Vs N53 fő különbsége a közvetlen befecskendezés és annak minden nyűgje az N53-ban. N53-ba befosnak a befecskendezők / kokszosodik / nagynyomású pumpa is meg tud dögleni / Nox szenzor és nox katalizátor. Sokkal érzékenyebb motor. AzN52-be nincsenek benne ezek egy strapabíróbb és jobb motornak is tartom. Nyilán sok Km -nél ott is érvényes a lánc csapágy tömítések de alapjáraton egy sokkal megbízhatóbb motor az N52
-
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem én, kardkovacsi rendelt.
-
sarkany01
tag
Sziasztok! Benzines F10 vásárlása előtt állok. szerintetek melyik a jobb motor? N52b30 vagy N53b30? Előnyök/Hátrányok? Válaszokat előre is köszönöm!
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ha nincs valami különleges körülmény viszonylag gyorsan meg szokott lenni. -
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Valtozo, fugg attol hol gyartjak (mennyi ido alatt er ide), mennyire terhelt az okmanyiroda. Utoljara nekem augusztus utolso hete volt a gyartasi datum, de elorebb kerult es igy azon a heten mar mehettem is erte. Dingolfingi gyartas.
-
kardkovacsi
senior tag
Aki esetleg rendelt már autót. Ha megvan a gyártási hét, onnan mennyi idő szokott lenni mire rendszám kerül itthon az autóra?
-
Mauzes
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Csoda történt, visszatért a Remote Services. Nem csináltam semmit... Az Időjárás app viszont továbbra sem működik.
-
1dani1
csendes tag
válasz
Bdanyy
üzenetére
Szia! Nem jó konstrukció. Van már elég DC töltő az országba (főleg 50kW, mert max. ennyit tud a kocsi felvenni). Ha meghibásodik a REX (meg fog), akkor 1,5-2M a javítás/csere
Annyit nem ér meg. Ha teheted, 120ah-t vegyél, nyáron 270km, télen 220km valós hatótáv városban (sportosan vezetve, klímával stb...) Javaslom, lépjél be EBBE a facebook csoportba. Minden is le van írva 
-
akisbandi
aktív tag
Ha már szerviz csomagok és márkaszervizes karbantartás.
Tudtok ajánlani egy megbízható (nem márka)szervizt F33 kabrió tető karbantartására? Különösebb baja nincs amúgy, csak megelőzésképpen.
Eddig a márkaszervizekben maximum az előírt olajcseréket csinálták meg és a szűrőket cserélték. -
H.Ezredes
őstag
válasz
tonermagus
üzenetére
Mindenképpen ott már érdemes elgondolkodni.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Lehet G20 esetén már ez is előfizetéshez van rendelve és ahogy lejárt a 3 év megszűnt ez is.
Elofizeteshez van rendelve, de korlatlan, arrol kuldott screenshotot. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Szerintem nincs benne klasszikus sim kártya, hanem valószínűleg a telematikai modulba van beépítve az egész. Ha annak baja van akkor panaszkodna, hogy nem megy az SOS rendszer vagyis ha letérdel a benne lévő aksi akkor arra panaszkodik.
Autó töltöttség kijelző működik? Lehet G20 esetén már ez is előfizetéshez van rendelve és ahogy lejárt a 3 év megszűnt ez is. -
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Igen. Foleg annak fenyeben, hogy a 3-as LCI meg tudta tartani a ket projektort.
-
kardkovacsi
senior tag
-
chess001
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Azt hittem drágább, én PS4-et is 200 felett vettem utoljára...
-
brumi1024
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nagyobb != dragabb.
Nepszeruseg/elterjedtseg szamit foleg, pl a Mini JCW-re rendes sportgumi (F1 SuperSport) 70k korul volt anno, es az 205/45R18. Ennyiert eleg sok nagyobb meretbol lehet kenyelmesen valogatni. -
Mauzes
addikt
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. 330e típusú autómmal használtam a mybmw appot, és az app-ból szőrén szálán eltűnt a Remote Services (klimatizálás/ajtónyitás/stb). gomb illetve beállítások.
Amiket tapasztalok:
- a Connected Drive profilom szerint a Digitális szolgáltatások között aktív a BMW Távszolgáltatások
- ugyanitt a Beállítások között a Remote Services aktiválva van
- amikor a weboldalon megrendeltem a Távszolgáltatásokat, akkor az email-ben ez jött: "Ellenőrizze a járművében az online állapotot a BMW ConnectedDrive Áruházban. A szolgáltatások engedélyezése érdekében a ConnectedDrive Áruháznak internetkapcsolattal kell rendelkeznie a járműben." Viszont nem találok sehol ilyen opciót, hogy ConnectedDrive Áruház, nem tudom hogyan ellenőrizzem az online állapotot.
- az autóban a korábban jól működő Időjárás widget is beszart, azt írja, hogy "nem elérhető"
- most szűnt meg nemrég az "USB térképfrissítés" nevű digitális szolgáltatásra vonatkozó előfizetésem, de nem hiszem, hogy összefüggésnek kellene lennie a fentiekkel
- amit troubleshoot gyanánt próbáltam csinálni: iDrive fiókból autó törlése majd hozzáadása; mybmw app törlése majd újratelepítése; iDrive force restart-ja az autóban (hangerő gomb hosszú nyomás); weben a Connected Drive profilban a Remote Services ki majd visszakapcsolása. Ezek nem segítettek a problémánVan esetleg bárkinek ötlet? Ez volt kb. az egyik legfontosabb extra az autóban, hogy a hűtés/fűtés telóról is indítható legyen.
-
brumi1024
veterán
BMW M4 CS. Tovabbra is kar azert az elso lampaert.
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
M57-es motorban érdemes 180K-nál cserélni a vezérlést? Egy E71 30D-ről van szó. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azt hittem megkérdezted előre és azért tudod
Nem tudom a pontos árat, de most előszedtem a F30 szerviz lapját. Általános átvizsgálás 11e, pollenszűrő csere 7e, pollenszűrő 31e. Plusz az olaj és az olaj szűrő. Ez így magában 50e, 10% kedvezménnyel F30 díjjal és ugye nincs benne a fékfolyadék csere, szóval a 100 az akár teljesen valid összeg is lehet.Viszont a szerviz vezető srác azt mondta, hogy általában egy szerviz árát lehet megspórolni ha megveszed a csomagot. Na most 326e a 6 éves csomag, azaz 3 szerviz van benne (2,4,6 éves korában). Itt van amúgy egy szerviz check lista i4-re.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Na ne szopass,hogy egy pollen csere 100k lesz. Viccből írtam. Annyi nem lehet. 40/50 körül inkább. Rabló banda.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Az alábbi 3 képen látható E46 sedan küszöb burkolat pár sima széria, vagy M-tech?
-
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Pár napja vagyok ennek a Z4-nek a tulaja.
Tutira lesznek kérdéseim, de egyelőre csak beköszönök/bemutatkozok a csoportnak.M54 2.5 191 LE, 225k km. Olasz volt, rozsda nincs, körbeverve sincs. Első lökivel felállt a tulaj egy padkára, az a fényezést bántotta, és egy picit el is áll az elem. Ez javítva lesz.
ABS gyűrű lehet berohadva, mert néha bedobja hibának a műszerfalon az ABS-t, elvileg ez szokásos betegsége.
Ezen kívül műszakilag kifogástalan.
Ami van benne pluszban:
- EBS nagy fékrendszer
- "Mindenhogy" állítható, minőségi futómű (BC racing)
- Nagyobb zene (Focal)
- Magnaflow kidörgőrendszerIszonyatosan élvezem. MX5 NB-m volt 2 éve, így annyira nem idegen a műfaj, de azért ez mégis más kávéház.

-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Utólag nem tudsz kérni az autóhoz? Még 5 éveshez is adnak.
Amúgy nekem most volt kötelező szervizem és ez már kilógott az 5 évből, 126e volt a 6 éves kötelező szerviz az F30-ra (volt rajta 10% kedvezmény is, meg az F olcsóbb mint a G széria). Ez egy olajcsere meg egy pollenszűrő csere volt összesen. Szóval igen, a 100K jó becslés
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
És még szerviz csomagom sincsen
remélem lesz vagy 100k az a 5 perces munka -
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Persze, de akkor is oda kell vinned, meg kell várnod. Én mondjuk mire hazamennék addigra mehetnék is vissza. Nyűg
Én amúgy szívesebben elvacakolok fele egy hétvégi délelőttöt mintsem a szervizbe vigyem. Persze fékfolyadékot azért nem cserélnék ahogy olajat sem
De aksit cseréltem már, mondjuk volt anyázás közben rendesen. -
tasiadam
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Abban benne lennék, hogy 1-2 lengőkaron cseréljek, ami a legnagyobb terhelést kapja, de oda is túl kemény lenne a poli, köztes átmenet meg nincs.
-
tasiadam
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
ááááááááááá az megölne
-
tasiadam
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Csak a 2 stabpálcáét cserélném ki, a többit nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nepszeruseg/elterjedtseg szamit foleg, pl a Mini JCW-re rendes sportgumi (F1 SuperSport) 70k korul volt anno, es az 205/45R18. Ennyiert eleg sok nagyobb meretbol lehet kenyelmesen valogatni.