Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gebriel
veterán
-
keIdor
titán
Ismét jártam Németföldön és eszméletlen sok F10 jár már arrafele. Egyszerűen ebben a fehér színben valami eszméletlen élőben. Benzinkúton körbejártam egy ugyanilyen 525d-t, ilyen képem volt:
.
De az osztrákoknál meg az olaszoknál is sokat látni belőle.
Itthon eddig két darabot láttam, egyiket egy 20 év körüli csaj vezette, biztos jó valaki ágyában
-
Cxgrav
senior tag
Az előbb levettem a sarut az akksiról, hátha "elfelejti" a kormányzár problémát. Nem jött be

-
hoby36
senior tag
Gyújtáson nektek is kattog halkan a légtömegmérő?Most vettem észre.
-
Karaj88
csendes tag
Kiégett a megvilágítása a lámpa kapcsolómnak. Tud valaki segíteni, hogy E36- os esetén hogy kell kivenni azt a lámpakapcsolós konzol részt, hogy a benne lévő égőt ki tudjam cserélni?
Ha van vmi ábra, az lenne a legjobb. Mozog benne a levegő befúvó résszel együtt a lámpa kapcsoló is, csak nem tudom hol vannak benne a befogató patentok, és nem akarom eltörni sem.
Előre köszönet minden segítségért. -
Cxgrav
senior tag
válasz
dragonfx
üzenetére
Neeem, nem jön elő
Vagyis eddig nem jött, de nagyot néznék ha egy kanyarban befogna a kormány én meg beleszállnék 1 zsíros villanyoszlopba
. Ha leállítom a kocsit, majd újra berakom a kulcsot, akkor hisztizik, hogy forgassam el a kormányt, mert bezárt a kormányzár + a menüben is le kell "oké"-znom, hogy tudomásul vettem a hibát és csak utána enged indítani. PDC kapcsán voltam szerelőnél, aztán rátettük gépre és a szerelő is furcsállotta hogy kormányzár hiszti van. De majd most már megsürgetem az arcot, hogy meg kell csinálni minél előbb -
Cxgrav
senior tag
válasz
Tomics
üzenetére
Sajnos előző tulaj tehet róla, hogy én szívok vele. Úgy nézem törve volt
, és a szervizben a diagnosztika kidobott egymillió kis hibát, hogy a kábelezés szét volt húzkodva stb stb és 1-2 melléktermék az, hogy a PDC-t nem csinálták meg, meg ezek szerint a kormányzár... 
UI: tegnap jöttem haza Balcsiról ( lenn voltam a telken füvet nyírni ) és az M7-esen végig egy 7-es bömbi jött mögöttem. Brutális hogy milyen tekintélyt parancsol magának az az autó. Belenézek a visszapillantóba és jön mögöttem a bálna. Fekete, sötétített üvegek. Amilyen ronda a pofája, olyan szép is egyúttal
A kocsi segge viszont nekem nagyon tetszik, de az új 7-esnek ormótlanok a lámpái hátul 
Eagl3:
Sajnos bele, de amennyit idáig ráköltöttem, még így sincs annyiba, mint amennyiért nézegetem őket a használtautón és jelzem nincs bennük semmi, ami ebben van.
Kezdek gyanakodni, hogy az enyém kivételesen Individual ha egyáltalán létezik ilyesmi 1-esben ( vagy sportbelsős )
-
Cxgrav
senior tag
Tegnap vittem a gépet olajcserére.
Megvettem hozzá a cuccokat előtte:- BMW olaj 5w-30 (Castrol van benne, csak bmw néven fut): 2850 Ft/Littyó

- Olajszűrő
- Levegőszűrő
- PollenszűrőAz egészért kellett volna fizetnem kb 31k, de kaptam 20% kedvezményt, így csak 24,5k

Elvittem szerelőhöz, erre 2 óra munkadíjat számoltak fel, amit nem nagyon értek hogy miért, mert múltkor a teljes első fékrendszer cserét megcsinálta a srác 1 óra alatt, és azért ott sztem többet kell macerázni, mint 1 olajcserénél. Na mind1, 9k-ba került a művelet.
Sajnos a PDC javításra még nem kaptam időpontot, plusz bejött egy olyan hiba is, hogy berakom a kulcsot és a kormányzárat nem engedi el az elektronika, hanem kiírja, hogy kormányzárhiba és ott kell vele szenvedni mire kiold és persze addig a kocsi sem indul

-
dragonfx
veterán
minap hallottam egy e46 330i ocit alapjáraton.
aza kiegyensúlyozott egyenletesség és csöndesség elég jó. -
Adiking
tag
Valaki erre?
Nagyon fontos lenne! Előre is kösz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
dragonfx
üzenetére
Ez az 523i M52-es blokk, az ezt követő 25i M54 -es. Amit Te mondasz 25i, az még M50-es.
Kicsit más, van ott pár módosítás. Pl. sima Vanos, és sokkal magasabb fordulat kell a max. nyomaték leadáshoz.
És ez már a jobb 23i, az M52TUB25, csakúgy mint nálam.
Ezek a módosítások:
"While retaining most of the internal dimensions and components of the earlier M52, the M52TU (Technical Upgrade) featured an aluminum alloy block in all markets including North America. More importantly, it featured a revised head design with Double-VANOS (variable intake AND exhaust cam timing) for additional improvements in torque delivery, economy and emissions. It also featured a variable intake manifold and an upgraded Siemens engine control system."Szóval ha 23i, akkor ez erősen ajánlott. De egy 30i vagy 28i jobban fogyasztana. Lóerő itt nagy elírás.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Gebriel
üzenetére
Szépen néz ki, de van két dolog ami zavar. Egyik a 23i motor, ami nem a legjobb választás. Vagy 28i vagy 30i, ezek kevesebbet esznek mint a 23i, és hatványokkal jobban mennek. A másik a motortuning, nem értem hogy jött ki neki 203ló a 170 -ből?!
Chippel maximum 15 ló körül nyerhetsz, plusz még ha van spéci kupiff azzal is majd ugyan ennyit. De csak akkor ha megnyitják a második kivezetést a katalizátor után. Na most itt csak egy dob van.Egyébként el kell menni megnézni, én mivel ilyet nyúzok, sok dolgot meg tudok mondani egy próba után, amit előtte nem tudtam. Szervo állapota, egész kormánymű, fékrendszer, futómű, Vanos, váltó. Mind elég költséges dolog tud lenni, nem érdemes belevágni olyanba ami kicsit is lutri. Motor állapotát a hangjáról és a fogyiról nagyjából fel lehet mérni, elég strapa motorok ezek.
Egyébként gyönyörű ezzel az optikával, nagyon tetszik.
Igaz, messze nem full extrás, bírom amikor így kiírják. 
E39.hu -n is rá lehet kérdezni, tudnak e valamit az autóról. Hátha van valami ismert előélete. -
Tálydi
senior tag
válasz
Cxgrav
üzenetére
straight to the bank
The Fully loaded clip
Get down
ennyit ismertem fel, meg van ami még eléggé hasonlít a piggy bank-re -
Adiking
tag
Sziasztok
E30 318i váltója kompatibilis az E30 324d blokkra? -
Cxgrav
senior tag
válasz
dízelracer
üzenetére
Nem tudja véletlen valaki milyen 50cent számok mennek, miközben mennek a gépekkel?

-
fireproof
őstag
Sziasztok.
Lenne kér kérdésem.

1. Egy BMW E30 mennyit fogyaszt kb? (valamint a fogyasztása az sok vagy kevés a bmw között)
2. Van valakinek eladó nagyobb méretű BMW-s zászlója? (rúd nem kell)

-
MPowerPH
félisten
válasz
Gebriel
üzenetére
Na, ez nem rossz.
Ráadásul Li kiadás, a hátul ülőknek is van hely dögivel. Szép verda, érdemes lenne megnézni. Nekem is rohadtul tetszenek ezek, Bangle legjobb munkája az órmótlanabbik fajtából. Annyira csúnya, hogy már szép.
Csak a fenntartási költségektől fosok. Pont azért mert 7-es... Tudod, minél több űrtechnika van beépítve, annál nagyobb a meghibásodási arány.Egyébként ez tényleg faján néz ki. Idrive-tól meg fogsz őrülni, hehe.

-
Gebriel
veterán
-
Gebriel
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igazából nem döntöttem még el, nem eset még ki a 7s a kosárból
Tulajdon képen az lenne a legfontosabb, hogy gondos előző gazdája legyen. Nem szeretném más mocskát takarítani.Meg egy kicsit beijedtem az itteni beszólásoktól,
hogy így elromlik meg úgy elromlik. Nekem egy 7s BMW-él ne kelljen már ettől tartanom. Vannak kötelező dolgok amit megkel természetesen csinálni,de azon felül?! Lehet én élek álomvilágban 
-
kmisi99
addikt
Az igaz hogy a bmw-k be drága az alkatrész meg a szervíz meg minden? Mert maguk a kocsik használtan elég jó árban vannak aztán jó lenne egyszer venni valami 95-2000res évjáratút!
-
Vangelis
félisten
Ez is szép darab: [link]
-
mh197
őstag
válasz
Vangelis
üzenetére
Bár nem tudom mennyiért ment el az autó, de egyik hsz-ben olvastam, hogy 1,7 körül. Annyit egyébként ha nem vettem volna egy hónapja autót, sztem én is adtam volna érte, igaz nekem az csak banki hitelre ment volna részletre, nem Kp... Az meg lehet neked nem lett volna már jó, mert bajlódni kell vele. Remélem azért többért sikerült eladnod, mint 1,7 mert annyit tuti megért a képek/leírás alapján..
Én annó ezen gondolkodtam sokat: [link] -
Vangelis
félisten
Kezdek sírni
[link]
2milla + ragdó... és még annyi extra sincs mint az enyémben...Hiányzik a verdám:==(((((
-
Vangelis
félisten
Tudok olcsón olajat

-
Vangelis
félisten
Nekem castrol 0/30w ből semmit nem evett meg 7ezer kilométer alatt.
Ott állt a nivo ahol feltöltöttem.
Habár ez már csak történelem

-
mh197
őstag
válasz
tomcsi23
üzenetére
Az idősebb autók olajfogyasztásáról vmelyik tesztben olvastam, és ott írták, hogy a vékonyabb olajat könnyedébben megeszik már. Az ok annyi volt, hogy a többet futot motorok esetén az olajlehúzó gyűrű is kopotabb már, és marad a henger falán a vékonyabb olajból, ami szépen elfogy az üzem során.
Na mindegy, ez még annyira nem is érdekelne, mert úgyis cserélem 8-10 ezer km-enként. Ami zavaróbb, hogy a kopogó hang inkább olyan szelephang, és emléxem volt annó a szülők seat toledó-jában is ilyen Valvoline egy kis ideig, és ott is pont ilyen csattogós szelephangot produkált ez a márka. Pedig az sem volt gagyi olaj belőle. Aztán csere volt Castrolra, és azóta sincs ilyen gond vele.
Eddig úgy vagyok vele, hogy a következő olaj sztem tuti castrol lesz, hamarosan, mivel ez egy vétel utáni 2-3 ezer km utánni átmosató olajcsere lesz, szóval addig kibírom. A legjobbat meg úgy értettem, hogy esetleg a BMW-khez melyek a legjobban bevált olaj típusok, bár igaz ebből is ahány ember annyi vélemény, de hátha lehet belőle vmit levonni.Néztem még ilyen kopogásgátló adalékokat, amik mondjuk nem drágák, 1-2 k-ért lehet kapni a diesel-hez. Na meg eszembe jutott a prolong is, ami lehet parasztvakítás, vagy nem, nem tudom. Egyáltalán érdemes BMW-be ilyen adalékot tenni? Gondolok itt a prolongra?..

Amit a BME-n tanultam, nemigen csodaszer, meg a legtöbb jobb minőségű olaj ugyanazt tudja, de hátha vkinek akad itt ilyennel tapasztalata?!Ja, az 5w-40-től mondjuk azért is tartok, mivel idős kocsinál a szimeringek sem a régiek, szóval a vékony olaj akár ott is mehet már kifelé.. Bár lehet próbát megér így is.
-
tomcsi23
veterán
Ha a 10w40-et nem eszi, akkor az 5w40-et se fogja elhörpinteni. Max kicsivel többet fogyaszt belőle szvsz.
A kopogósság meg egyáltalán nem biztos, hogy az olaj miatt van. Simán lehet a frankó üzemanyag okán is. Persze, cserélhetsz olajat, aztán meglátod.
Amúgy nincs olyan, hogy legjobb olaj. Mindenki másra esküszik, de a másik oldal is igaz, hogy nagyon nem tudsz mellényúlni a márkás olajok terén. Megnézed, mely szabványokat teljesíti, meg mik az elvárások a motor részéről, s a kettő közös halmazából választasz valamit.
A benzines talicskámban Castrol Edge Sport 0w40 van, elégedett vagyok vele. -
mh197
őstag
válasz
tomcsi23
üzenetére
Köszönöm, legalább vmi tanács, ez is nagypn jól jött.

Jelenleg a Valvolinnak a Maxx Life olaja van benne, amiből 5L volt 13 ezer Ft. Azt írták arra az olajra, hogy pont az ilyen idősebb dieselekhez ajánlott, de pl a BMW én is úgy olvastam, hogy a Castrolt ajánlja gyárilag, illetve ha jól tudom azt is tesznek bele alapból.
Jelenleg bemelegedve kissé kopogós a hangja, azért gondoltam, hogy vmi más olaj kellene. A Castrolból meg asszem nekem a 10W 40 lenne az igazi, mert a másik annyira vékony, hogy egy ennyi km-et futott diesel, lehet meg is enné a gyűrűk mellett az olajat.
Ha más is megosztana velem még ilyen irányú tippeket, tapasztalatokat, azt szintén köszönöm. Tudom nem egy mai BMW-m van, de forma világában nekem ez jött be leginkább, és szeretném jól karbantartani, hogy sokáig jó autó legyen. -
aero.
veterán
-
Tálydi
senior tag
válasz
dízelracer
üzenetére
Skyline-t jól odavágta

-
mh197
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a kapható legjobb olaj, ami ajánlott 318 tds -hez?
Jelenleg Valvoline 10w -40 van benne, de alapjáraton elég kopogós ezzel a hangja. Még a korábbi régi olajjal sem volt ilyen, amivel vettem, bár azt nem tudom milyen típus volt.
Ár mindegy, csak a legjobban hozzávaló érdekelne, meg ami a legajánlottabb ebbe. 97 -es évjáratú, ha ez számít vmit. -
dízelracer
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- 4K Gamer PC //Számítógép // Ryzen 7 9850X3D // 5070Ti // Számla + Több év garancia //
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! SILVER
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
..

Oda vagyok ezekért, nagy élmény volt MADV12 autójába is belehuppanni. Valahogy teljesen más, mintha rakétában ülnék. Leírhatatlan.... 

Vagyis eddig nem jött, de nagyot néznék ha egy kanyarban befogna a kormány én meg beleszállnék 1 zsíros villanyoszlopba
. Ha leállítom a kocsit, majd újra berakom a kulcsot, akkor hisztizik, hogy forgassam el a kormányt, mert bezárt a kormányzár + a menüben is le kell "oké"-znom, hogy tudomásul vettem a hibát és csak utána enged indítani. PDC kapcsán voltam szerelőnél, aztán rátettük gépre és a szerelő is furcsállotta hogy kormányzár hiszti van. De majd most már megsürgetem az arcot, hogy meg kell csinálni minél előbb
, és a szervizben a diagnosztika kidobott egymillió kis hibát, hogy a kábelezés szét volt húzkodva stb stb és 1-2 melléktermék az, hogy a PDC-t nem csinálták meg, meg ezek szerint a kormányzár...

pusztán anyagtechnológiailag nézve ez a véleményem

. Persze motorikusan állat egy ilyen meg kényelem szempontjából is.