Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Milyen jó, hogy az emberek a zsebből kirántanak 50-60k € autóra.
ez a durrogás, meg olyan mintha oviban lennének. -
whitezo88
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Garrett csődbe fog menni...
[kép] -
CharlieDrop
veterán
Mi erről a véleményetek?
-
Anaren91
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem vacakoltam, végül megrendeltem a szokásos boltból kompletten... Így legalább biztos passzolni fog, és nem kellesz vele szarakodni, hogy össze mejen.
-
Anaren91
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Anaren91
üzenetére
Rövid, nyakatekert szakaszra inkább könyököt vennék - nem ismerem a helyzetet, de előfordul 30-45-90 fokos... Nameg két bilincs mellé, gyári megoldás nem hinném, hogy kompatibilis

50 mm könyök, rémlett, hogy ilyen eggyel eltérő méreteket MTZ alkatrészként láttam
nem racsing, de ha valami véletlen folytán működik az adott helyre, akkor szuper. Kérdés, hogy a csonk önmagában 50 mm méretű vagy sem, vagy van-e mód a gyári cuccal összeházasítani... -
Anaren91
senior tag
Asszem megvan, hogy hol szökik a levegő...

Intercoolerra menő cső vagy 3 ujj hosszúságban ki van szakadva...
Nem tudom, hogy az alsó csatlkakozás hogy nézhet ki, de szerintem oda is rendelek újatm nert valszeg az se néz ki túl rózsásan.
Találtam egy oldalt, ahol a bajonettzáras műanyag résszel együtt tudnék rendelni ilyen csövet, viszont a zár résznek semmi baja. Valakinek ötlet esetleg, hogy honnan tudnék csak egy ilyen csövet rendelni?[link] Ha jól láttam az oldalon, ahonnan kompletten lehetne rendelni, a belső átmérője 50mm, 5mm falvastagság. A linkel ez a szilikon cső működhetne? Elvileg 51mm beslő átmérő, és 5 mm falvastagság.
-
Anaren91
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Biztos, hogy nem légtömegmérő a baj, de már úgy voltam vele, hogy bánja a fene, legalább az is ki lesz cserélve. Még a gyári 2006-os gyártású volt benne. Nem sok lehetett már neki hátra amúgy se szerintem, így legalább ezzel már nem lesz bajom egy jódarabig. Max eladom a régit negyed áron valami Lakatos Tarzannak, aki még a fékpofát is bontottan veszi, neki jó lesz még 1-2 évig.
Szakértő meg inkább hagyjuk mennyi van a környéken... A srác akihez hordom a kocsit elég jól ismeri a bmw ket, nagyjából csak azokat szerel, nem mondta, hogy vegyek légtömegmérőt, én voltam vele úgy, hogy megpróbálom. Utánna jártam több fórumon is a hibának, úgy szűkítettem le a vákumrendszerre, vagy arra, hogy valahol szökhet a levegő.
Ezredeshez vittem volna el legszívesebben, de Borsodi vagyok, nem tudom fent hagyni a kocsit addig amíg kész nem lesz, mert akkor nincs mivel járjak...
-
kenwood
veterán
válasz
Anaren91
üzenetére
Igy mar mas. Az elso verziod egy PC-s analogiaval :
Lefagy a gep a tunet.
Kicserelem neked a tapot. Tovabbra is fagy. Kicserelem az alaplapot.
A problema megoldodik, tehat a kicserelt tap hibatlan volt, berakhatod a vitrinbe tartaleknak.
Erre en,mint szerelo csak annyit mondok, hogy mar ugyis oreg volt,4-5 ev mulva biztos elpukkant volna benne valami kondi
Te pedig nem ertesz a pc-hez, ezert nem kerdezed meg tolem,hogy miert nem mertem ki a tapot csere elott, illetve miert nem neztem meg az alaplapot akar zarlatot keresve, akar egy masik,teszttappal is ?
-
Anaren91
senior tag
válasz
kenwood
üzenetére
Csak felsoroltam miken mentem végig, nyilván nem ebben a sorrendben történtek az események
Szerelőm átnézte a futóművem minden rendbe, amikor mentem felrakatni a téligumit ott is átnézettem, minden rendbe, szerelőm bekukkantott a motortérbe, észrevette, hogy a jobb oldali motortartó eléggé kivan. Kicserélte, csre közben észrevette, hogy kivannak a stabrúd szilentek is.
Elmentem egy vizsgabázisra, mondom megnézetem a nyúzó padon, minden rendben.
Elmentem futómű beállításra, mondja a srác, hogy a bal oldali stabpálcán ki van szakadva a gumi. Cseréltettem mind a kettőt. Ezzel megszűnt az a jelenség, hogy kitekert kormánnyal ha mentem felfelé valahová, akkor tompa koppanást hallottam. Mind a két oldalt eléggé laza volt már a pálca.
Még mindíg megvan ez a faszom increased emission hibám, légtömegmérőre panaszkodik, amit cseréltem egy újra. Még mindíg bedobja néha, de egyből törölhető hiba, és Istával monitorozva a légtömegmérő rendesen működik, így már a vákumrendszerre tudtam csak gondolni, meg észrevettem, hogy üresben ha felpörgetem a motort akkor csavarja a kasztnit, szal mondom akkor valszeg a baloldali motortartó is kuka, és mivel arra is megy vákum, cseréltettem azt is. Baloldali motortartó kicserél, vákumrendszer átnéz, akkor vettük észre, hogy a szívósorról az intercoolerra menő cső ereszti kifelé az olajos trutyis levegőt, valszeg ott szív falsot. Holnap megyek hozzá ezt is rendbe tenni, és remélem megszűnik ez a hiba is
-
KAMELOT
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ez az!
komplett hátsó futómű csere után enyhült a rázás. Már csak 110-130 között ráz. -
kenwood
veterán
válasz
Anaren91
üzenetére
Halisten, en meg nem talalkoztam a "darabolo hatasu jelenseggel", de eleg felelmetesen hangzik

Miert a lista vegen az a megoldas, ahol az alkatreszek random csereje helyett magat a hiba forrasat probaljak azonositani ?
Nekem eddig ket szerelot ajanlottak. Egyiket a baratom, a masikat az ocsem. Alig varom, hogy vegezzen a masodik az altala elvallalt melokkal, es olyanhoz vigyem, akinek legalabb a gyari hibakodok kiolvasasahoz megvannak az eszkozei.
Nem is ertem, hogy vannak ez a barkoba javitasok.
Kicserelunk 5 db. szazezer forintos alkatreszt,aztan ha tovabbra is fennal a hiba, akkor mar csak azt az egyet kell cserelni otvenezert, ami tenyleg rossz volt.Veluk van valakinek szemelyes tapasztalata?
Ha igen, milyenek ar/ertek aranyban, sebessegben ? -
Anaren91
senior tag
válasz
Puma K
üzenetére
Hasonló jelenség volt nekem is. Két motortartó bak lett cserélve, 2 stabpálca, stabrúd szilentek, meg egy futómű beállítás. Nem tudom végül melyik oldotta meg, de mostmár nem érzem
De lehet a gumi is, ha meg tudod cserélni az elsőt a hátsóval esetleg próbáld meg.
Vagy esetleg vidd még el egy vizsgabázisra a kocsit, ott meg tudják nézni a nyúzó padon, hogy minden rendben van-e a futóműveddel. -
Puma K
nagyúr
Menet közben 80-90 km/h-tól érzek egy daraboló hatású jelenséget. A kormányt fogva is érezhető és a sofőr ülésben ülve is. Viszont az utasok nem érzékelik-tapasztalják (vagy csak mert nincs viszonyítási alapjuk)
Lehet kerékcsapágy?
Vagy mi lehet?Mert amúgy 80km/h alatti tempónál nem érződik.
-
cseppelcs
csendes tag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
"jó látni", hogy teljesen mindegy mit veszel ugyan azokkal a gondokkal találkozol mindenhol. így legalább ha a szívedre hallgatsz akkor még jó visszanézni az autóra amikor kiszállsz belőle.
Nemrég néztem egy Audi A3 használttesztet (1.8 TFSI) és ugyan azokat az alkatrészeket sorolták ami egy BMW-nél lehet. A benzinesben is van részecskeszűrő, 150-200e km-nél lánccsere, szintén ilyen futásteljesítménynél autómata váltó felújítás. Ilyenkor már csak akkor az dönt melyik tetszik jobban kívül-belül.
-
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Mindegy + tegyél bele aditívot.
20l/20-30ml -
FIREBLADE78
addikt
Osan prémium dízel jó lehet? Viszonylag olcsó. Shell esetleg? Vagy csak a maxmosön?
-
cent11
csendes tag
válasz
chess001
üzenetére
Köszi! Igen én is úgy érzem

Hezredes biztos közvetít majd
#58066 kenwood szerintem ami neked hianyzik hogy mivel kicsi nem tűnik olyan laposnak és szélesnek mint a nagyobbak, vagyis hogy mások nagyon az arányai.
Különösen én se vettem figyelembe nagyon soha az 1es szériát , max az 1M ami erdekelt , de láttam neten , megtetszett , haverral megneztuk , kiprobaltam , es megfogott teljesen. -
Chris0321
veterán
-
kenwood
veterán
válasz
cent11
üzenetére
Nekem ezt az egyes coupet valahogy sose sikerult befogadnom.
A ferdehatu egyesrol a compact ugrik be,azokat azert nem szeretem,de ez az egyes coupe kulon kategoria.
Ahogy mesz le hetrol otre,vagy otrol haromra, azt latod, hogy BMW mindegyik, csak meretben ternek el.
Az egyes Coupe meg olyan,mintha a harmas/negyesnek a kinai masolata lenne.
Hianyzik belole valami, ami a tobbi Bmwben megvan.Persze ez izles kerdese is,kinek mi tetszik Hallottam mar olyat is, aki szerint az E39 szebb az E60-nal
-
whitezo88
nagyúr
Szétszaladt a ménes Szolnokon. Kár azért a színért... [link]
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy B47 motorral szerelt 420d-t (2015.11 / 82e km-t futott). Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan veszem észre amikor regenerál az autó? A mai napon észrevettem azt, hogy pár km-en keresztül kicsit később váltott a váltó, mikor megálltam volt egy kis bizonytalanság, (minimális ugrálás) és ezek mellett ütemes lüktetés az alapjáratban.
Pár km múlva megszűnt minden jelenség.
Ez lehetett volna a regenerálás?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
chess001
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
-
CharlieDrop
veterán
-
chess001
aktív tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem, csak szervízigényes kocsim van
718 négyhengeres
-
chess001
aktív tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Igazából elég kompromisszumos, egy 911 jobban kéne, de az még odébb van. 35i-ket néztem, de azok mégsem mozgatnak annyira meg, az M3 meg nagyon szervízigényes, olyan kocsim meg már van...
-
probizz
tag
JSZP lekérdezésnél az egyik autónál ezt tapasztalom:
1.) Eredetiségvizsga:
- Motorszámra tett megállapítás:
A jármű nem rendelkezik motorszámmal, de külső jogtalan beavatkozás nyoma nem
észlelhető.
- Minősítés:
A jármű egyedi azonosító adatainak és vizsgált műszaki adatainak, valamint a
járműokmánynak a valódiságát megállapítom. Megállapítom továbbá, hogy a jármű egyedi
azonosító adataiban külső erő hatására elváltozás állt be, de külső jogtalan beavatkozás
nyoma nem látható.2.) Műszaki vizsga:
- Záradékok:
216 Motorazonosító adatot nem tartalmaz, típuskódja megállapított (N55B30A)Ilyenkor mi az eljárás? Mert hallottam olyat, hogy nem tudják, hogy hol van a motorszám az adott típusnál (E92 FL 335i) és inkább ezt beírják helyette.
Foglalkoznátok ezzel? Találkoztatok már ilyennel? -
H.Ezredes
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
12 év...

#58039 chess001
Valahogy nagyon nem illik össze a 2 autó. Teljesen más világ.
#58025 KAMELOT
Miért lenne kevés ???? Ügyfélnek F15 X5 30D kb 30-35E alatt kopott el az új gyári betét és a tárcsa is minimum alá kopott ez idő alatt. Ha valaki használja a féket akkor kb ennyi.... Saját E39-emen első betét 20E km alatt elfogyott Új tárcsa új betét mellett
-
Anaren91
senior tag
Újabb fejlemény a megnövekedett károsanyag kibocsájtás mizériámban. Új légtömegmérő meg az elégett kábel után is visszajött a hiba. Mondom akkor nem maradt más hátra, elmegyek a szerelőmhöz, átnézzük a vákumrendszert. Vittem egy új bal oldali motortartó bakot is, mondom az még nem volt cserélve, próba cseresznye, legalább az is új lesz. Motortartó bak kicserélve, vákumrendszer átnézve, sehol semmit.
Aztán észrevettük, hogy a képen pirossal bekarikázott csövön valszeg elérett a tömítés, mert kotyog elég rendesen, és az olajos levegőt is fújja elég rendesen kifelé.
Rendeltem 2 ilyen tömítést, mondom akkor már alul is legyen kicserélve, remélem mostmár tényleg ez lesz a baja, mert kezdek idegállapotba jönni

-
H.Ezredes
őstag
Tegnap lementünk az 1-esért. Átnéztük és egy kis alku után meg is vette a kedves ismerősöm. 135is N54 15X E Km. Nagyon jó alap
Nyárig gyári marad utána pedig elkezdődnek a módosítások.F31 N57N 30D
Elrepedt csonk , tömítések, tőcsavarok stb cseréje
Csonk síkolása
downpipe készítése / felszerelése
DPF / EGR OFF -
Chrys_
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
-
Anaren91
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
[link] Itt tudsz venni oem alkatrészeket.
-
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Picivel több mint az enyém volt.
Én csak SK oldalt tudok + a helyi bmw szerevizes haveromat. -
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
jó vicc. Inkább, hogy finoman fékezek + az automata is fog. Manualnál még kevesebvet kell használni a féket. -
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
30k km az is kevés, én 70k km után cseréltem és előttem már használva volt. Ki tudja mennyi lehetett a féktárcsában. Mikor kiírta utába cseréltem.
-
FIREBLADE78
addikt
G20-al ment már vki? 30i mennyire megy jól? Illetve csomagtartó mérete elég nagy e?
-
Mr X
veterán
válasz
kenwood
üzenetére
Az ilyeneket én sem dícsérem meg, de nem minden otthon "kókányoló" ez az attitűd. Én például mindent háromszor átellenőrzök, nehogy elrontsam. Nem is volt sosem gondom, pedig kb 15 éve nem jártam szerelőnél, leszámítva a vezérléscseréket. Nem mondom, egy motorgenerálnak nem állnék neki szívesen, plusz nekem könnyebb dolgom van, mert szükség esetén van felszerelt műhely.
-
kenwood
veterán
Valszeg az en kocsimnak is volt egy ilyen lelkes tulaja elottem. Volt gyertya meg a ccv szuro cserem,es mondta a szerelo, hogy csavarok hianyoznak, mast raktak be,mint ami gyarilag volt, csatlakozok serultek,torottek. Gondolom, megnezte a paraszt a youtube videot,es rogton meglatta a 15 ezer forintos munkadij megsporolasaban a hatalmas potencialt.
Szerintem a tobbszorosebe fog nekem kerulni, hogy a gyarira emlekezteto allapotra visszaallittassam.
Hogy rohadna meg ott,ahol van
-
Vajga
tag
Nem is az, ha olyan a hiba elviszem én is, nem kezdek el otthon kókányolni. De egy sima elkoszolódott légtömegmérővel nem akarok egyből szerelőhöz rohanni, égne a pofám, ha még ennyi se menne.
Vagy egy akksi csere miatt, feltanítani... Olajcserét is szeretem magamnak csinálni, mert arról tudom, hogy nem kapkodva lett leeresztve. Utána viszont nullázni kell a szervízintervallumot (persze ez utóbbi lehet h megy óra óracsoportról is, még nem néztem). És annyi ilyen apróság van még. Ma újra nekifutok. Szép napot az uraknak! -
kenwood
veterán
En ezeket a dolgokat sose ertettem.
Meg amikor a facebook csoportban kerdezik,hogy az adott anomalia milyen hibara utalhat?
Ha jo a verda, nem kell baszogatni, ha elromlott, akkor pedig szakemberre kell bizni.
Nekem total mindegy,hogy a ccv ,vagy a disa miatt budos,dadog a verda. Ugyse tudom megjavitani egyiket se
A masik a hasznaltautos videokban a jellemzo meghibasodasok felsorolasa.
MINEK?
Minden kocsinak van 15-20 jellemzo hibaja, abbol te jo esetben talalkozol 3-4-5 kulonbozovel, de mindegyiket szerelo fogja megjavitani.
Mi ertelme van megnezni a 15-20 problemas pont felsorolasat? -
Vajga
tag
Szívok az INPA val. Mikes easy BMW toolsal próbálkoztam eddig eredménytelenül. Nem tudtam com1 re állítani, a videóban ezt írják, ezért az inibem állítottam com6 ra. De csak kérdőjelek voltak az INPA ban. Most leszedem ezt, és felrakom azt, amit a kábelhez adtak, de már nagyon elegem van belőle. Win7 32

-
Anaren91
senior tag
-
whitezo88
nagyúr
Találtam egy e60 belsőt, ami érdekesnek tűnik, mert az idrive tekerő körül vannak gombok mint CIC-snél, de a board CCC-nek tűnik. Ez hogy lehet? Vagy átmenet volt? Vagy rosszul látom?
[kép] -
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Mennyi km után?
-
probizz
tag
.
-
Anaren91
senior tag
válasz
kenwood
üzenetére
Nekem 19"-es style 172-n vannak a nyárik. 245/35 elől 275/30 hátul. Szerencsére felénk többnyire jók az utak, de pl amikor megyek Sárospatak felé, akkor szívom néha a fogam... Vigyázni kell rá, de annyira nem vészes. Téli asszem a style 246 , 17"-os, valamivel komfortosabb nyilván, a 19-től, a ballonosabb gumi miatt, de a 225-ös gumi elég keskeny... Nyálkás időben egy nagyobb gázál van hogy eltekeri, ha olyan az út.
De amúgy a 17-esnél feljebb magyarországon szerintem se érdemes menni, ha nem akarsz szívrohamot kapni minden egyes hirtelen felbukkanó kátyúnál
-
Newlachka
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ez a durrogás, meg olyan mintha oviban lennének.

De hát...
komplett hátsó futómű csere után enyhült a rázás. Már csak 110-130 között ráz.
.

Mutasd. Nekem a 718 is elég lenne.
ha bármi motor baj lenne később, akkor bármikor cserélhető lesz.
Vagy egy akksi csere miatt, feltanítani... Olajcserét is szeretem magamnak csinálni, mert arról tudom, hogy nem kapkodva lett leeresztve. Utána viszont nullázni kell a szervízintervallumot (persze ez utóbbi lehet h megy óra óracsoportról is, még nem néztem). És annyi ilyen apróság van még. Ma újra nekifutok. Szép napot az uraknak!