- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Archttila #16856 üzenetére
Forró levegő 320-350 fokra, kicsit meghimbálod felette, hogy a PCB ne húzza el a meleget, kis hegyes csipesszel megfogod és biztos kéz!
Lejön az pár másodperc alatt!Ha nincsen meleg levegős cuccod, akkor nagy óngolyó a páka hegyére azt ráülteted a kis SMD-re, vársz egy picikét és amikor elengedi a nyák, akkor le tudod venni. Visszafelé már nem működik ez!
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #16826 üzenetére
Nos akkor íme az új fejlemény: megkaptam a biztosan működő CPU/RAM párost de azzal sem bizonyult működőképesnek a szerkezet.
Felhívtam az eladót aki azt tanácsolta, hogy hajtsam le a laptop tetejét és oldalról (mondjuk egy mobiltelefonnal) világítsam meg a a kijelzőt, mert elképzelhető, hogy csak a háttérvilágítás nem működik és igaza volt, halványan megjelent a háttérbe a BIOS!
Szóval most ott tartok, hogy zéró fényerő mellett sikerült belépni a BIOS-ba ahol is átállítottam a kijelzőt külső digitális megjelenítőre így most van kép, bootolt/frissült a a rendszer, magyarán működik minden kivéve a háttérvilágítás.Kicsit utánaolvasva a problémák világossá vált, hogy ez nem egyedi eset sőt, elég gyakori jelenség viszont jó hír, hogy filléres tételről van szó.
A kérdés már csak az, hogy pontosan hol és milyen biztit kell szereznem.
-
albi31
aktív tag
válasz
Archttila #16820 üzenetére
Az alaplapon lévő memória slotokat megtakarítanám első körben csak félek hogy nincs hozzá megfelelő tisztítószered .(WD 40 nem jó de az ALKONEK jó,minden normális festékboltban,háztartási boltban kapható.......már nem aktív fogkefével szoktam takarítani!)
Ha nincsenek benne a memóriák akkor is ezt a "füttykódot" hallod?
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Archttila #16697 üzenetére
Ragaszto ellen legjobb az izopropil alkohol. Gyartas soran is azzal mossak az elektronikat. Rovidebb ideig(<1perc) es nem muanyag feluleten aceton is mehet, vagy aceton/ipa kevereke. Makacsabb ragasztora diklormetannal es ciklohexannal megyek ra, de azok elott mar probat vegzek ugyan olyan feluleten h nem tamadja-e. Ha ismered a felulet anyagak akkor egyszerubb elobb egy kemiai kompatibilitasi tablazatbol kinezni. Jobb gyartok az alkatreszek adatlapjara ra is irjak, hogy az egyes oldoszereket hogy viselik.
Aceton/IPA tul sokat ne legyen levegon, mert gyujti a vizet, amit meg az elektronika nem szeret, szoval nem art, ha minel inkabb vizmentes. (No meg parolog is rendesen, de az egyik legveszelytelenebb a szerves oldoszerek kozott).
Hagyomanyos IC-k birjak az izopropil-kloridot is, de azt ugysem kapsz boltban(jobb is). 1 honapos tesztet vegeztem vele. Etil-bromid ugy tunt ezeket mar megtamadja(bar lehet h nem volt eleg tiszta az oldoszer).
WD40 max. ajtozsaner nyikorgasa ellen vagy fegyverpucolasra, bar a szenszemcseket nem tavolitja el olyan jol, mint a diesel.
-
válasz
Archttila #16697 üzenetére
Én nem használnék semmiféle konzumer szemetet a munkámhoz.
Vannak professzionális segédanyagok, igaz, hogy azok nem multifunkciósak mint a WD40 termékek, de pont ez a lényegük; lemosásra lemosót, folyasztásra folyasztószert, katalizációs anyagot a ömlesztéshez, stb, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Windows 10
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged