- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SeniorTilla #44981 üzenetére
Szerintem emmc meghajtós és Alco Sungbook lenne az. Valszeg meghajtó drivert hiányol a winfos, azé nem látja.
-
Gubu0101
veterán
válasz
SeniorTilla #44958 üzenetére
Itt van az alairasomban
amugy Acer nitro 5 515-os.Meg 30 honap garanciaval.
Nem gondoltam volna,hogy 6 honap alatt megmakkan.Lassan egy honapja nem is hasznaltam jatekra,hogy tul lett volna hajtva vagy valami. -
válasz
SeniorTilla #44908 üzenetére
Jogos!!!
-
V60
aktív tag
válasz
SeniorTilla #44908 üzenetére
Én is erre gondoltam, mert a többi megoldást még sose csináltam. Biztos azok is jók de nem akarok kisérletezgetni láma létemre. Köszi
-
Kekmen
senior tag
válasz
SeniorTilla #44851 üzenetére
Én megvagyok a jelenlegivel, köszönöm, de a kérdezőnek valóban ez a legcélravezetőbb megoldás.
-
kraftxld
félisten
válasz
SeniorTilla #44833 üzenetére
Miért nem jó az autós töltő?
Nem hülyeség a 12V-ot 220V-ra majd vissza 18V-ra konvertálgatni? -
zsolti75
senior tag
válasz
SeniorTilla #44801 üzenetére
A P15s nem workstation, 65W a gyári töltője.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
SeniorTilla #44780 üzenetére
Te vagy az, aki magas lóról beszélsz mindenkivel, akivel nem értesz egyet. Ezt meg mi nem tűrjük.
-
válasz
SeniorTilla #44780 üzenetére
Ide írtam. Szerintem nem lesz baj
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #44777 üzenetére
Szia
Igen ,úgy érzem a régebbi vasak az én asztalom.
Hirdetéseidből látom ,hogy te pedig az újak/drágább-al.Az én tapasztalatom pedig vegyes... olyat vesznek az emberek amilyet gondolnak/rábeszéled őket.
Ami biztos ,hogy sokan használnak régebbi gépeket is... legalábbis karbantartásra/javításra rengeteg gép került elém...s nem csak a vadonatúj 1-2 éves generáció.Kellemes Karácsonyt neked is.
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #44767 üzenetére
Nagyon sajnállak ,hogy te tudásod csak a win10-és napi patch frissitgetésben merül ki..
Ezzel semmi gond, ami biztos hogy egy jól fel-konfigurált/szerelt/software-val megtámogatott kicsit tuningolt i5-ös proci még bőven elviszi a ph-t is akadozás nélkül..de meg egy 4 magos 775-ös is... fhd videokig bármit
"CoroStar86" leírta mire kell neki... arra meg elég.
De gondolom te is csak max 2 éves kocsival vagy hajlandó elmenni a sarki boltba vásárolni mert az nem elavult. -
CoroStar86
senior tag
válasz
SeniorTilla #44764 üzenetére
A négy kilót az árra értettem. Ha valamit nem értesz vagy nem egyértelmű, kérdezz, mielőtt lenézed a másikat. Amúgy ha pöcc-röffre indul a gép és 8-10 másodperc alatt bootol, mindenféle lassulás nélkül működik, teljes a Win10/11 kompatibilitása és az általam felsorolt dolgokra (nyelvtanulás, programozás tanulás, zene, filmek, YT, nosztalgia játékok, szövegszerkesztés, táblázatok, torrent stb.) tökéletesen megfelel, akkor megkérdezném még egyszer: miért is kellene sok százezer forintért új laptopot venni, ha csak néhány, leginkább kényelmi hiányossága van az előzőnek? Ha megfelel a célfelhasználásnak, nem tökmindegy, mennyi idős? Egy működő 20 éves kocsit is kukázol, ha amúgy csak olajat kellene benne cserélni? Ne haragudj, de ez annyira sznob szöveg... Kb, mint amikor pár éve valaki tűzzel vassal próbálta nekem megmagyarázni, hogy az optikai meghajtók ideje már rég leáldozott. Én ezt értem, felfogtam, stb. DE! Ha van többszáz eredeti optikai lemezem (audioCD, DVD, Blu-Ray), amiket használok is, ergo napi szinten szükségem van a meghajtóra, akkor miért akarják nekem megmagyarázni, hogy nem kell az nekem???
ricsi99: köszönöm az értelmes választ, utána fogok nézni a dolgoknak. Ha ezt a két modult sikerülne cserélnem, szerintem 3-4 évig még hű társam maradhatna a laptop. Igen, fényes a kijelző, a színek még elmennek, az alacsony fényerővel is meg tudnék barátkozni, de a betekintési szögek tényleg botrányosak, gyakorlatban vagy a képernyő tetejét látod valamennyire, vagy az alját. Amúgy slim panelt néztem ki. WiFi/BT-modulból megpróbálok olyat rendelni, amit gikszer esetén ingyen vissza is tudok küldeni. De szétnézek USB fronton is.
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #44762 üzenetére
Nekem ehhez hasonló Samsung-om van csak az ivy... teljesen hibátlan netezgetni, filmezgetni
i7-es elsőgenerácios proci meg nem rossz ,kis türelemmel win11-el első osztályúan hasznáható netes/filmes/zenét-halgatok gépnek.Hp sárkányod lassú akkor meg user error van...
-
CoroStar86
senior tag
válasz
SeniorTilla #44762 üzenetére
Régebbi GoG-os játékok, Excel, Word, böngészés, zenehallgatás, torrent, filmnézés, eredeti audio CD-k/filmek biztonsági mentése. Ezekre használom, erre teljesen alkalmas. A VGA (ATi Mobility Radeon HD 5850) a mai integrált Intel megoldásokkal van egy szinten kb. Láttam felvételeket 4 kilós új laptopokról, nulla anyag, pocsék minőség minden szempontból, borzalom. Inkább legyen limitált, de számomra elegendő teljesítmény, de minden legyen minőségi. Választ azonban nem kaptam, működnének-e az új komponensek a gépben?
-
Amilo02
aktív tag
válasz
SeniorTilla #44726 üzenetére
És vajon meddig lehet bővíteni?
CL értéket figyelembe kell venni? (Ami a notebookomban van, memtest64 sem és aida64 sem írja ki a CL értékeket, úgyh fogalmam sincs milyen értékűek) -
Yeffy
veterán
válasz
SeniorTilla #44697 üzenetére
nem a bérlettulajdonos dolga.
na latod, itt fogtad meg a lenyeget. a gep van ertem, nem en oerte, illetve mivel csak igy tudom megoldani, ezert igy jart. munka/fogyoeszkoz, nem babusgatni valo mutargy. adjanak kisebbet, amit el tudok helyezni egy allvanyon.egybk meg nem valami erogep, illetve van korulotte annyi hely, h ventillalni tudjon, ne felj. vagy szerinted mindenhol optimalis legaramlat, paratartalom, stb kozott dolgoznak a noteszek? be is baszna, ha minden iranyban legalabb 4-5 cm hely nem lenne eleg egy irodai laptopnak.
hozzateszem, a sajat laposom az asztal szelen van felallitva, mondjuk az erosebb is ennel az integralt GPU-s csodanal, lsd. adatlapom.Az USB-C nevében pedig benne van, hogy USB, mit kell azon csodálkozni, hogy ez is egy USB? A Thunderbolt szerinted milyen porton működik? Megfejtés: USB-C-n.
nagyszeru, h te ezt igy tudod, en nem ezzel kelek, es fekszem. tudnek en is olyanokat bekerdezni, ami nekem trivialis, neked meg nem. megsem teszem.
legkozelebb lehetne kevesbe kioktato jelleggel? vagy ha nem megy, akkor nem kotelezo hozzaszolni.(ha már kacsintgatunk)
Normális gépeknél az USB-C a TB monitor kimenet is.
nem tudok rola, h ez tudna TB-t is, de ha igen, es mehet ra TB-s dokkolo, orommel hallom.
de mivel kozvetlen HDMI + dokkolon keresztuli HDMI parossal sem megy a nagy monitor nativ felbontason, itt szerintem ezt el lehet engedni. ennyi a savszel, amivel gazdalkodhat. gondolom ez is HRB2-ot bir csak. -
Bikkrom
senior tag
válasz
SeniorTilla #44640 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #44621 üzenetére
Régi gép ...akku csak dísz...
ami engem is megkavart hogy pl 8-19 es szorzó van a cerka prociban
8-9 közt simán mozgott a szorzó ,néha 10-11... de 19 soha
Utolag persze tök egyszerű a megoldás ,de ki gondolt erre egy hozott gépnél?
Tulaj szerint kb 5 éve van meg neki ez a gép és azóta ez volt, vcsak kb 2 hónapja belassult neki a gép.
ha nem mozdul a szorzó akkor persze az első telepítés után hw hibára tippeltem volna én is... de ilyenbe még nem futottam bele -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #44608 üzenetére
Pedig ha hiszed, ha nem, win7-es gép, a serial matrica is benne van még a gép hátuljában. Nem csináltunk mást, csak frissítettünk.
-
padi68
senior tag
válasz
SeniorTilla #44590 üzenetére
csak nem akartam rosszat választani
-
SkiDev
őstag
válasz
SeniorTilla #44551 üzenetére
A vicc az, hogy azt pont néztem, és azt írta, hogy az eszköz nem támogatja az érintőképernyőt. Ezért álltam neki először értetlenül, mert minden boltban írták, hogy érintős. Sőt a tulajt is kérdeztem, hogy biztos-e.
-
válasz
SeniorTilla #44553 üzenetére
dehogy hagyom rá!
Gyártói oldal.
-
válasz
SeniorTilla #44550 üzenetére
Értem a 300 lóerős autós analógiát, de itt kimondottan a minél nagyobb működési idő lesz a lényeg. Tudom, tudom, akkor miért lett ilyen laptop véve. Azért, mert az igényeket más nem elégítette ki. Nem volt választék. Ezt mondtam a "Milyen notebookot vegyek" fórumban is.
Amúgy vissza lett állítva a 144Hz a kijelzőnél. Elolvasva fórumokat, külföldi hozzászólásokat, egyéb cikkeket a témában, plusz helyileg is tesztelgettem, hogy rakosgattam a két frekvencia között és úgy áramfelvételek, terheléseket (procin, vga-n pl) mérve, illetve a kijelző hosszútávú lehetséges amortizálódását figyelembe véve úgy döntöttem -tünk (Édesapámé a gép), hogy nincs értelme az alacsonyabb frekvenciának, a szemének is jobb a 144Hz, ha játszik, ha nem.
-
válasz
SeniorTilla #44551 üzenetére
az X360-as notimnál is driverezni kellett. Ettől lehet, h másnál még megy itt nem ment.
-
válasz
SeniorTilla #44532 üzenetére
Sima átlagos netezés, youtube, átlag felhasználás, a fényerő 70% körülire állítva. 17,3 colos kijelző. Asus tuf gaming laptop. Játék nem lesz. Ha mégis, majd visszaállítom 144Hz-re. Igazából a videókártya (Intel), a kijelző és a akksi (fogyasztás) kímélése szempontjából tettem fel a kérdést.
-
Alyx01
tag
válasz
SeniorTilla #44491 üzenetére
Bocs, azt kifelejtettem, hogy az nincs sajnos.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
SeniorTilla #44488 üzenetére
Azt nem méri, de angol lapon látom, hogy másnak is ilyen. Egyébként nem meleg sehol a cucc, rögtön bekapcsolásnál 2800-at forog, mintha ez lenne a legkisebb.
[link]Mivel lehetne hőfokot nézni, ha AIDA nem látja?
-
Gerasz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #44484 üzenetére
Sajnos nincs okom kételkedni. Alin láttam 25 dollárért usb-s "display adaptert", talán ez lesz a megoldás. Dokkolót vagy portreplikátort feltételezem hiába is keresnék, a videókimenethez kellene a támogatás. Köszi!
-
Gerasz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #44482 üzenetére
Számomra nem nyilvánvaló, mert 10 éve rá lehetett dugni két monitort egy hasonló kategóriájú gépre, most meg nem. Gondolom akkor is vettek valamiért drágább gépeket.
Hallottam Apple fikázást a jack kinyírása kapcsán, úgy látszik, hogy ezt a videókimenetet okosabban intézték a gyártók
-
Gerasz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #44480 üzenetére
Nem tudja, valószínűsítem. Nem követem a piacot, furcsa, hogy a videókimenetek számával skálázzák a termékpalettát, amikor 10 éve a legalja gépeken is volt egy vga meg egy hdmi. K*cs*gök! Néztem egy hasonló Lenovot (v15). Ott is ez van.
-
Pano
addikt
válasz
SeniorTilla #44464 üzenetére
Köszi a választ.
Teljes off-ba szoktam rakni, nem gombbal vagy lehajtással kapcsolom ki. De akkor úgy néz ki ez ilyen megoldás. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
SeniorTilla #44449 üzenetére
Teljes kikapcs.
-
Tex Murphy
tag
válasz
SeniorTilla #44373 üzenetére
Ja, csak a javítás 25, míg a kinézett gép 300+.
Nagy a különbség... -
Tim82
félisten
válasz
SeniorTilla #44352 üzenetére
A legtöbbön van emiatt gumírozott/puhább szilikon rész, arra a felületre, amelyik a notival érintkezik. A linkelt négyféle, különböző példából egyféle nem ilyen (a sorrendben harmadik link).
-
GreenGoblin
őstag
válasz
SeniorTilla #44327 üzenetére
Akkor mi a fenének írják oda hogy lehet bbővíteni? Vagy legalább lenne lehetőség a Lenovo oldalán erre. Így tuti nem vágok bele. Köszi az infókat srácok!
-
Ukeve
tag
válasz
SeniorTilla #44282 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Megfontolom még ezt a vásárlást, mert égető szükségem nincs rá, de sokszor meg gyorsabb és kényelmesebb lenne így dolgozni.
-
válasz
SeniorTilla #44274 üzenetére
Király, műxik
-
válasz
SeniorTilla #44272 üzenetére
Szia! igen fel!
Core2Duo gépen van fent nekem
Nekem ez volt a legegyszerűbb, de ezzel frissítheted is. -
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #44258 üzenetére
Ja ja.
Más:
Asus rog G55V
Hozta a tulaj ,hogy biosfrissítés után se kép se hang ,bekapcsol ,bill világítás /venti elindul , de se kép se hang.Szintén bios ujrair, majd lefrissit legfrissebb bios.
Mindenki örül.
Viszont a billentyűzet világitás eltünt....
Idításnál se kapcsol be (biosban nincs ilyen opció) ,win meg elcseszett valami ,az "atk" ujra letölt , de nem ragál rá... összes kábel 3* ellenőrizve.biosból lehet normál módon frissiteni... se dos/se win... nem lehet régebbit rátölteni..
Tippek? Azon kivűl hogy alágyujtok?
-
Petyamester
csendes tag
válasz
SeniorTilla #44237 üzenetére
a navon oldaláról töltöttem le hozzá egy driver pakkot, de nem találok benne intel rst drivert sajnos...
-
Soma01
veterán
válasz
SeniorTilla #44189 üzenetére
-
Soma01
veterán
válasz
SeniorTilla #44189 üzenetére
Köszi!
Tehát magát a kijelző panelt kell majd cserélni. Ugye? -
Tex Murphy
tag
válasz
SeniorTilla #44182 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Még egy kérdés, 1366x768-as kijelző mennyire OK manapság? -
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #44173 üzenetére
+1 Alma... ott van optimizáció...win alatt elvérzik az a bontószökevény. S azért dobták piacra mert meleg levegővel működik hogy a vékony laposban órák hosszat bírja
-
Top cat
addikt
válasz
SeniorTilla #44121 üzenetére
Te állatkínzó.
A kábelt.
De tényleg. Valamivel be kellene kenni, így elmenne a kedve a rágcsálásától.
-
rii
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44071 üzenetére
köszönöm
utólag szrekesztettem, írtam be a dvi-t
dvi-hdmi átalaskítás létezik?
-
perfegor17
senior tag
válasz
SeniorTilla #44059 üzenetére
így van
-
mrdreamer
tag
válasz
SeniorTilla #44054 üzenetére
Van szerintem is valami hardveres kehéje... Alapból azért húztuk újra mert rendszeresen minden előjel nélkül lefagyott. Egyszer csak megállt a kurzor és onnan egy tapodtat se, csak a hard reset. Én már kifogytam az ötletekből, dolgoznom meg kéne, úgyhogy vitetem szervizbe. :/ Aztán onnantól nem bánom mit kezdenek vele.
-
Comes
tag
válasz
SeniorTilla #44028 üzenetére
Max egy 16GB-os modullal bővíteném
-
vaakuum
addikt
válasz
SeniorTilla #44018 üzenetére
Megoldottam. Vezetékmentes egérrel és a vezetékes billzettel is lehet ébreszteni alvó módból. Egy ősöreg laptop, aminek a kijelzője már egész sok sorban szét van folyva. Átmeneti megoldás lesz, hogy a monitorral legaláb addig is lehessen használni, amíg kukázva nem lesz.
-
Kbali
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44014 üzenetére
Két VW-m is van, amiben pont így működik
A nyolcvanas években terjedt el a megnevezés, amikor elkezdődött a nyugati import (igaz Wartburgban is volt asszem gyári tetőablakos, de az csak billenthető volt).
-
Kbali
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44001 üzenetére
Mi az a "sibedára" nyitott tetőablak? A sibeda maga a toltótető németből ferdítve: Schiebedach
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
SeniorTilla #43998 üzenetére
Nem is a lakást akarom szellőztetni hűtőpaddal, hanem csak a gép környékét.
Van kímám, szóval nem a környezeti hő magas, hanem a levegőmozgás csekély az asztal környékén / huzatban ülni elég egészségtelen volna /
Tudom hogy itt a topicban is sok a szkeptikus a hűtőpadokkal kapcsolatban, de ezért is írtam hogy irodában tíz fokkal jobbak az értékek csupán azzal, hogy ablak mellett kap némi széljárást.
Ezt azért simán szimulálja egy hűtőpad, nem? -
válasz
SeniorTilla #43980 üzenetére
Köszi a pontosítást.
-
Yeffy
veterán
válasz
SeniorTilla #43980 üzenetére
kis pontositas, taiwani lesz az, nem kinai. meg ha majdnem ugyanaz is.
a lapos altalanos/epitesi minosegevel nincs bajom, ami miatt nem valasztanam tobbet, az ez a tamogatasi ido, meg mert feleslegesen nagy, desktop replacement-nek vettem, ennek megfeleloen hordozni nem egy alom. plusz nem is kell igazabol lapos, nem hurcolaszom annit. hazautazast kibirom nelkule.
de a tobbi resszel abszolute egyetertek, ez nem support. plane 4 ev utan. inkabb vettem volna Dell-t, azzal dolgozom evek ota. megha abban nem is lehet csereberelni a CPU/VGA-t, mint pl ebben. egyik szempont ez volt, ugye PC-s mindset, de igazabol tokmindegy, vegul nem lett "kihasznalva". plusz nem is megy bele akarmi igy sem.
-
válasz
SeniorTilla #43976 üzenetére
Ez nem mondható noname márkának. 😂
-
Yeffy
veterán
válasz
SeniorTilla #43976 üzenetére
Clevo, mint noname?
de az kb teny, h ez lesz az uccso laposom toluk. de nem feltetlen emiatt. -
válasz
SeniorTilla #43961 üzenetére
A vga drivert azután húztam újra miután nem akarta az igazságot a gép.
Előtte nem történt driver frissítés,ugyazan a driver volt fent amivel előtte nap még működött. -
chris0000
őstag
válasz
SeniorTilla #43952 üzenetére
nem lett gond szerencsére... tökéletes a kép, kjelző... ez egy 1M-es gép egyébként. régebben az összes clean tartalmazott alkoholt, mert egy számtech boltos ismerősöm is mindig clean használt a gépek takarítására (laptop, monitor) és az égvilágon semmi gond nem volt soha. kendőre ráfujni és úgy takarítani... nevetett rajta, h kicsit túl is van ez misztifikálva, ahogy én is hülyét kapok az ilyenektől, h uhh most baja lesz.. nem a festék boltban vettünk alkoholt meg benzolt és ráborítottuk a kijelzőre...
üdv.
-
kenwood
veterán
válasz
SeniorTilla #43944 üzenetére
Nem erted a kerdest.
Altalanossagban erdekelne, hogyha esetleg csereltek az alaplapot, hogyan lehet "nem franko" ?
Kinai hamisitvany ?
Mert szerintem ha ket dell e5450 kozott elkezdem cserelgetni az alkatreszeket, akkor a legrosszabb ami tortenhet,hogy mas lesz a matricara irva az aljan,mint amit a bios kiir.
Hol hibadzik ez a gondolatmenet?
Az elado egy 400 pozitivos hardverapros srac, de o is eladasra vette,es az alacsony vetelarra (es arra,hogy beleirta a hirdetesbe,hogy nem megy a wifi) hivatkozva nem igazan foglalkozott a panszaimmal.
A tulaj pedig en vagyok, hiszen fizettem neki erte. -
kenwood
veterán
válasz
SeniorTilla #43942 üzenetére
Akkor valamit meg mindig nem ertek.
Honnan van az alaplap ?
Nyilvan egy masik gepbol vettek ki.
De mi volt a masik gep ?
Hova tuntek az azonositok a biosbol ?
Nem nezhetjuk ugy,hogy nem egy masik gepbol vettek ki az alaplapot, hanem ezen csereltek kijelzot,hazat?
Egyebkent magat a service taget a Dell support assitant irja ki, illetve az benne van a biosban is : [link] es ehhez passzol a gep aljan talalhato matrica.
Csak windows matrica nincs az aljan. -
I02S3F
addikt
válasz
SeniorTilla #43936 üzenetére
Igen-igen :)!
-
Koszen
csendes újonc
válasz
SeniorTilla #43916 üzenetére
Tegnap úgy tettem el, hogy rossz. Azóta hozzá sem nyúltam, most bekapcsoltam és jó teljesen....bár, mintha a "k" beragadna egy párszor...
-
válasz
SeniorTilla #43916 üzenetére
De az hogy megy külső billel, az csak azt jelenti, hoyg az usb csati jó, ezt kár volt próbálni ez esetben
Ki kell szedni megtisztítani a csatit, meg a kábel érintkezőjét, majd normálisan helyretenni, majd tesztelni.
De ezt írtam neki már másik topikban is. -
Koszen
csendes újonc
válasz
SeniorTilla #43908 üzenetére
Igen, külső billentyűzettel tökéletesen működik, a saját billentyűzetén pedig semmire sem reagál.
-
StLui
veterán
válasz
SeniorTilla #43888 üzenetére
szuper, köszi!
-
jozsi252
veterán
válasz
SeniorTilla #43864 üzenetére
Köszi azt hittem valami bonyolultabb dologról van szó.
-
StLui
veterán
válasz
SeniorTilla #43857 üzenetére
Igen, köszi!
Szoknom kell, minden pici, nem nagyon használtam notit az elmút 30 évben, csak elvétve, ezt meg most aktívebban szeretném, ahogy mondtam olgoznék, könyvelnék is rajta.
Érdekes módon ma pl a hangja lepett meg, nagyon jó. Nagyon ismerkedünk csak, ahogy most itt ki is derültTapi paddal bénázok, de nem is erőltettem már, kötöttem rá egeret.
-
StLui
veterán
válasz
SeniorTilla #43849 üzenetére
-
MATEO6600
őstag
válasz
SeniorTilla #43851 üzenetére
Ilyenkor lévén szó munkagépről, szoktak-e adni cseregépet a szervizelés idejére? Mert addig megáll a munka...
-
StLui
veterán
válasz
SeniorTilla #43847 üzenetére
ezt nem engedi, mert úgy csinál mintha csak egy képernyő lenne, de valójában látja pedig mindkettőt, hiszen duplikálva kirakja, és írtam is ezt is:
Pedig megtaláltam a beállitások között is a külső monitort, felismeri, és mégsem. Ott azt mutatja, hogy a belső az mx450-en van a külső az intel-en (prociba integrálton) -
StLui
veterán
válasz
SeniorTilla #43845 üzenetére
Úgy jelenik meg amikor rádugom hogy egy képernyőt rajzol ki, és azon belül az azonosítás számok így jelennek meg: 1I2, ha ráklikkelek az azonosításra, akkor mindkét képernyőre ugyanezt írja ki.
Most nézem viszont az NVIDIA vzérlőpult nagyon hiányos, a főoldalon csak a 3D beállítások vannak, a Megjelenítő, és a Videó beállítások nincsenek (irodai asztali gépen nézem most ezeket) Na majd driverekkel próbálkozom még este
Pyttawrx: sajna linux nem a barátom -
szitilevi
csendes tag
válasz
SeniorTilla #43836 üzenetére
Ma meglesem és jelzem, gyári hibás nem lehet mivel mielőtt újra pasztáztam volna minden okés volt csak már a por ette a lapost, muszáj volt.
-
StLui
veterán
válasz
SeniorTilla #43836 üzenetére
Kéne egy kis segtség, (mástól is kérdezném itt , hátha)
Új HP Pavilion mx450-es video-val, hdmi-re rádugom a külső monitort, meg is jelenik a kép, ugyanaz mint a laptopon, és beállitásoknál azt irja azonoitásra, hogy nincs másik monitor, igy nem tudom beállitani, hogy kiterjesztett képernyő legyen. Pedig megtaláltam a beállitások között is a külső monitort, felismeri, és mégsem. Ott azt mutatja, hogy a belső az mx450-en van a külső az intel-en (prociba integrálton) -
Djuree
félisten
válasz
SeniorTilla #43788 üzenetére
köszi megnézzük.
-
adika4444
addikt
válasz
SeniorTilla #43774 üzenetére
Nem mértem, de a Windows és a Linux is lomhább. Ami durva, hogy még HDD-n is kijön, hogy ebben a lapiban sokkal szenvedősebb, mint az ugyanilyen konfigjú másikban. Csak az alaplapos lett, így maradt ez, törött kijelzővel, bírja amíg bírja, arról én már letettem, hogy ebből bármi értékelhetőt kihozzak
-
anonymus89
addikt
válasz
SeniorTilla #43766 üzenetére
No megvan a típus is.
Akkor a lényeg, hogy cl19-es 2666mhz-es ramot keressek? -
anonymus89
addikt
válasz
SeniorTilla #43764 üzenetére
Igen-igen az is meglesz egy Samsung 2666mhz-es ram van most és amellé szeretnék még egyet akkor.
Mindenképpen samu legyen?tserrof77: gyári win 10 van rajta
-
tserrof77
őstag
válasz
SeniorTilla #43757 üzenetére
Azé' mer' a zinteles, nem a vízsönös
-
anonymus89
addikt
válasz
SeniorTilla #43728 üzenetére
Köszi, az első találatot belinkeltem ahol egyezett a konfiguráció szerintem emagos lehet mert angol kiosztású a billentyűzet ráadásul.
Akkor sem értem ezek az alkatrészek egy asztali gépben vígan eldöcögnek.
Pyttawrx: volt egy kis asus netbookja abból vettem ki a 256gb-os ssdt és egyelőre az megy a hdd helyére. A winyó meg kap egy tokot jó lesz egyelőre úgy sincs még külső hdd.
Ramot megpróbálok szerezni meglátjuk.Köszi Mindenkinek!
-
oil120
senior tag
válasz
SeniorTilla #43702 üzenetére
Csak egyszer kellet javítani, a flat kábel ment tönkre, pedig refurbidhed gép
Mióta megvettem Tőled, szeretem tényleg maximálisan elégedett vagyok vele.
Photoshoppal használnom, tökéletesen megy azzal is, csak szeretném gyorsítani. -
Hosssszu
őstag
válasz
SeniorTilla #43704 üzenetére
Bitlocker?
-
oil120
senior tag
válasz
SeniorTilla #43694 üzenetére
Igen egy 2T-ás HDD-re klónoztam.
Van ötletetek, mivel próbáljam meg?
Köszönöm -
oil120
senior tag
válasz
SeniorTilla #43692 üzenetére
Sajnos elcsesztem.
Csináltam egy klónt az egyik külső HDD-re, amin egyéb számomra fontos dolgok is voltak.
Rá is kerültek az adatok, viszont ami volt rajta az eltűnt és a Windowsos meghajtón kívül lett még egy meghajtó, ami partíció nélküli.
Visszalehet ezt valahogy állítani? -
wolfman
veterán
válasz
SeniorTilla #43661 üzenetére
Nem nem, nem optikai meghajtó kell, hanem HDD bele.
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #43656 üzenetére
SeniorTilla, Pyttawrx: jó lenne egy másik 4GB-os modul is, hely lenne neki, viszont néhány rammal kipróbáltam és nem működött. Lehet, hogy csak nem megfelelő rammal próbáltam?
-
pecccccccca
őstag
válasz
SeniorTilla #43578 üzenetére
Szerintem az egész helyzet abból fakad, hogy melyik gyártó tud határozottan fellépni a minőségi szolgáltatás érdekében. Anno Huawei-el kapcsolatban rengeteg problémám volt velük. Aztán odapirított a Huawei nekik és azóta elfogadható annak a márkának is a szervize. A 11 pro maxom egyszer javították aztán komplett cserélték, mindegyik történet napokon belül lezajlott. Kedden elvitte a futár, pénteken a kezemben volt. Mindkettő az én hibámból történő biztosítós művelet volt.
-
pecccccccca
őstag
válasz
SeniorTilla #43574 üzenetére
Anno tényleg sok probléma volt velük. Igaz én telefonok miatt kerültem velük kapcsolatba elég sokszor és az utóbbi időben egy szavam nem lehet rájuk. Mindent gyorsan, rugalmasan intéztek.
De való igaz. Nekem is többször volt velük minőségbeli és időbeli kifogásom.
Most, lekopogom (kopkop), semmi panaszom rájuk. -
iceQ!
addikt
válasz
SeniorTilla #43572 üzenetére
3x küldtünk be Lenovot, 3 nap alatt kész volt mindig, szállítással.
-
iceQ!
addikt
válasz
SeniorTilla #43562 üzenetére
Egyrészt igazad van, hogy nincs noti. Viszont most pont olyan helyzetben vagyunk, hogy ha nincs ez a noti se baj, mert pont nincs már szükségünk erre a gépre.
Viszont, ha most egy felső vezetőnek lett volna és azt mondjuk: Bocs, még nincs géped legalább 1-2 hónapig (aki már így is várt 2 hónapotm ,mert kb annyi idő alatt érkezett meg), lehet magához fog nyúlni egy sajtreszelővel
.
-
kmarci25
veterán
válasz
SeniorTilla #43543 üzenetére
Ok, akkor továbbra sem aggódok. Köszi.
-
válasz
SeniorTilla #43360 üzenetére
Az előző hónapban elengedtem végül a SATA SSD kérdést, az a Kingston ment a PS4-be. A HP Zbook G3-ba ez a példány mehet szerinted?
-
iceQ!
addikt
válasz
SeniorTilla #43512 üzenetére
Én is ezzel kezdtem mikor felhívott a HP-s, hogy ez egy vicc? Tök komolyan mondta. Számlát bekérte a HP, kíváncsi vagyok mit fognak mondani.
Ettől függetlenül egy pár Firefly gép is ugyan ilyen hibával dobtak piacra.
Talán ez lesz az: [link]
-
iceQ!
addikt
válasz
SeniorTilla #43492 üzenetére
-
iceQ!
addikt
válasz
SeniorTilla #43492 üzenetére
Fent persze.
-
freelanced
addikt
válasz
SeniorTilla #43477 üzenetére
Köszönöm!
Igen, na ez nem olyan amit keresek, mert elveszi a helyet majdnem úgy mint a laptop, pakolni, dolgozni alatta már nem tudok.Valami ehhez hasonló megoldást keresek, akár monitortartóval egybe, akár nélküle: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- MacBook Pro 2019 13"/16GB RAM/256GB SSD/EU Bill/78% akku
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest