- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
BFeco
aktív tag
válasz
wolfman #43658 üzenetére
Szia!
Szerintem ilyen kell Neked.
5C50L67280
Nem "szabványos" a csatlakozók elhelyezése. Kibaltázás a felhasználóval! Csak a Lenovos 5C50L67280 jó hozzá! -
-
-
wolfman
veterán
válasz
wolfman #43321 üzenetére
Időközben kiderült a hiba oka, csak ha a jövőben valaki ebbe belefutna és rákeresne a neten.
Az akkumulátor volt a hibás, ami 0%-os állapotában valahogy cseszte az elektronikáját, majd ezt kiszedve megszűnt a probléma. Nem tudom hogy függhet össze, de láttam már hasonló furcsaságot máskor is. -
-
Kódos
aktív tag
válasz
wolfman #40662 üzenetére
Noti aksikhoz nincs tapasztalatom,inkább mobil téren vagyok "tájékozotabb"az meg azért más.viszont nekem az a tapasztalatom itt is hogy eredetiből is van szar,és szarbol(utángyártott) is szar.Találkoztam már olyan utángyárott aksikkal hogy fél év után cserélni kellet mert annyit vesztett a kapacitásából,és olyanokkal is ami az eredeti minőségét karcolja és évekig elmegy.Én az iphone 7embe egy NOHON utángyártott aksit raktam ali-rol rendeltem szerelő kittel+szállítás 9000ft-ért és nagyon ott van.+gyári 1970mah helyett 2150mah-es az aksi ami tők jó mert egy kicsivel többet bír de még nem vágja haza az elektronikát,és ilyet eu-ban nem is találni sehol max gyári környékit 1970mah.Lehet utánna kellet volna kérdezned ha utangyárott aksit akarsz azok közül melyek azok amelyekért érdemes pénzt adni.
-
-
-
válasz
wolfman #39740 üzenetére
Nah ahogy néztem, szerintem a chipset az tudja nyilván, de ahogy írta Dell XPS fórumtárs is én sem találtam 4gb-os modelt ebből. Érdekes. HA nem jön be a reset, akkor ezzel együtt kell élni. Max még annyit kellene megnézned, hogy más gépe megy a két ram, illetve ebbe külön külön mennyit lát a 2gb-ból.
-
Dell XPS
veterán
válasz
wolfman #39740 üzenetére
Igen, a chipset tudja kezelni. sok régi gépben nincs is probléma ezzel.
Gondolom korlátozták. Sajnos már nem emlékszem a "jelenségre", pedig találkoztam vele többször is. Próbálj meg egy teljes áramtalanítást (reset) a régi alaplap miatt hátha változik valami.Érdekesség képpen megnéztem a beárazós topikban, és csak 2GB + 512MB -os modullal találtam eladásra masinát..
-
dvd_R+
őstag
válasz
wolfman #38200 üzenetére
Szia!
A windowsban a videókártya (nvidia esetében a controlpanel , amd esetében a nem tudom milyen center a neve) ott tudod vissza venni hogy csak terhelés alatt használja 100% maximális teljesítményt , idle-ben mondjuk 10-20% -on menjen, illetve az intel hd graphics-nál is be tudod állítani
Valamint nézz rá a a speciális energiabeállitásokra , azon belül is a processzor energia gazdálkodása résznél
a minimális és a rendszer hűtési házirendje,
maximális az nyilván 100%
minimális legyen mondjuk 20%
a hűtési házirendje pedig aktívHa ezek nem oldják meg akkor úja kellene pasztázni a procit és a gpu-t
Szerk: most nézem hogy 06-20 wtf? miert ezt muttata nekem az utolsó hsz-nek ?
-
válasz
wolfman #38207 üzenetére
Igen, de mivel ez nem üres járat arra írtam, hogy egész jó. Az már nem jó, abban igazad van, hogy nem veszi vissza teljesítményt, ezért írtam, ha a windowos nem megy, akkor próbáld másik progival, hátha az segít. Elnézést ha félreérthető volt.
Akkor még megnézheted, hogy a cooler, illetve, ahol szellőzik, ott tiszta-e, szabad a levegő útja, mikor volt pasztázva stb -
SZIGMA
aktív tag
-
-
wolfman
veterán
válasz
wolfman #18192 üzenetére
Ok, rájöttem a csínyjára az ujjlenyomat olvasónak.
Most az érdekelne, hogy hogyan lehet eltüntetni a windows alapértelmezett WiFi ikont az óra mellöl???
Nem, nem az érdekel, hogyan lehet a picike nyíl alá rejteni, hanem tökéletesen eltüntetni akarom. Ezt lehet valahogy?
-
Tim82
félisten
válasz
wolfman #13582 üzenetére
Pendrive-nak elég, amit magától le tud adni a kártya.
Nincsen USB 3.0 PCMCIA kártya (ha valahol mégis látsz ilyet, az fake lesz -> a PCMCIA/CardBus nem tud elegendő sávszélt biztosítani az USB 3.0 sebességéhez). Kompatibilitási probléma nem lesz, ha megfelelő drivert használsz (általában adnak az eBay-es kínai kártyákhoz).
-
Dell XPS
veterán
válasz
wolfman #13487 üzenetére
Volt nálam a gép, nem volt semmi gond a bővítés után, ventilátor többet megy kb ennyi. Nem egy nyamvadt heatpipe van benne szerencsére. Egyébként nagyon ritka, hogy ilyen támogatottságot élvez a noti a chipset-el, más típusnál szinte nem is találkozni a lehetőséggel, pedig rengeteg laptop érkezett vele.
-
Ruszki
senior tag
válasz
wolfman #6250 üzenetére
Üdv!
Jó lenne egy pontos típus.
Akkor már többet lehet mondani!
Az,hogy a BIOS-ban lassú az meg érdekes.
Ha nem garis és szét lehet szedni akkor szedd szét húz le minden hardvert(HDD,ODD,esetleg wifi,klavi)
Aztán nézünk így egy BIOS-t.
Hátha valamelyik hardver "haldoklik".Üdv,Ruszki!
-
válasz
wolfman #2696 üzenetére
Netre felmész és keresel egy OKR7.0-ás iso fájt. Ez a Lenovo-nak ez a visszaállítós programja, bootolható cd vagy pendrive formájában. Mindegy melyikre rakod akkor is jó less.
Szóval valamire felrakod majd ha bent van az ssd akkor bebootolsz erről az okr7.0-ról.
3 lépsben kell neki megadni, hogy mit kell csinálni.
1. Kiválasztod mennyi legyen a C megható.
2. Itt megcsinálja neked a recovery partíciót, hogy működjön.
3. Itt meg bootolhatóvá teszi a recovery partíciót, hogy kikapcsol állapotban működjön.
Ha nem tudsz valamit akkor pm-ben írj. -
Dell XPS
veterán
válasz
wolfman #2707 üzenetére
Programok; Onekey Recovery: visszaállító lemez létrehozása ezen belül "gyárilag alapértelmezett visszaállító lemez" . Így indítva tudod megírni a DVD-ket. Amikor elkészült a mentés, utána az első lemezről boot-olva indítod a telepítést az SSD-re, ami teljesen egyező lesz, plusz van egy mentésed a rendszerről. Szóval a program megoldja...
Teljesen leakarod gyalulni a háttértárnak szánt merevlemezt?
-
válasz
wolfman #2686 üzenetére
Egyszerű a történet;
indítsd be a rendszert a tányérosról
pucold le annyira amennyire tudod a működő Win-t
a HDD Clone-al másold át az egész lemez az SSD-re, de 4k allignációval!
Ha megvan, ki a tányéros és be a tányéros helyére az SSD
Majd nyomhatod a recovery-t
Ha fent van az új oprendszer akor nézd meg az allignációt
Jó esetben sikerült a 4k-s de ha image-ből építi fel a recovery akkor sanszos, hogy elszúrta
Nem káromkodunk csúnyán, hanem telepítünk egy szűz rendszert egy MSNDL lemezről.
Az már tuti jó lesz.Itt az SSD szakirodalom, hogy értsd, hogy miről beszéltem: Gaabbaa cikke
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- MacBook Pro 14" M1 Max/32GB/1TB/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4319
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged