-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Directors
senior tag
válasz
adika4444 #39998 üzenetére
Engedélyezve van de nem mutatja külön a fülest. Csak a hangszòròt. Megpròbáltam a realtek félét is feltenni de nem hozott eredményt.
Nem tudom mi lehet. Max átadom ismerősömnek hogy ha gondolja újra teszem az oprendszert. Egy pròbát megér. Elmondása szerint eddig jò volt. Bluetooth hangszòròval használta, majd hosszú idő után újra szerette volna fülessel de nem sikerült.
Köszönöm azért a segítséget! Neked is Pyttawrx!
-
kuntics
aktív tag
válasz
adika4444 #33705 üzenetére
Nagyon jo kerdes,ennyire nem ertek a temahoz. Rufussal csinaltam a telepito pendrivet,kozben talaltam vmi,hogy be kell tenni egy pipat es jo lesz. Talan holnap este lesz idom kiserletezni. Egyebkent ezt a beallitast hogy/hol tudom ellenorizni? Meg sosem szivtam ennyit egy win telepitessel...
-
válasz
adika4444 #33653 üzenetére
& (#33654) z0d1@Ku$
Igen, beraktam az akkut és úgy bootol rendesen, de az a helyzet, hogy napközben is elég sokszor át-bootolok másik oprendszerre és olyankor nem jelentkezik ez a hiba, kizárólag reggeli bekapcsoláskor. Most igy hagyom és reggel kiderül, ill. nem derül ki, mert az akksi benne lesz.
ez inkább egy keződő BGA hiba
hát ezzel nem nyugtattál meg! Mindenesetre egyelőre használom akksival.
Addig is köszi, reggel jelentkezem.
(#33655) Duree
Erre gondolok én is, de mint írtam, az eredeti 5x annyi lett volna és nem is igazán hiszi el az ember, hogy az tényleg eredeti.....mármint bolt esetén.
Köszi előre is, ha nem javul a helyzet benn lévő akksival, akkor jelentkezek nálad egy eredeti adapterért! -
törölt tag
-
felora:)
tag
válasz
adika4444 #32756 üzenetére
Nohh. Annyit sikerult eddig, hogy csokkentett modban beleptem, rendszergazdai jogosultsag van a felhasznalomon, ott engedett minden beallitast. A merevlemezt beallitottam, hogy sose kapcsoljon ki, az usb felfuggeszteset szinten kikapcsoltam. Talan mukodni fog. Viszont a kerdes, hogy normal modban miert nem tudom ezeket allitani? Hogyan hozhatnam elo? :/
-
kissdani
senior tag
válasz
adika4444 #29948 üzenetére
Köszönöm a segitő szándékot. A biosban nem tudom letiltani nincs lehetőség ilyenre, a eszközkezelőben letiltom akkor is csinálja, ha kitörlöm akkor is. Drivert is néztem a legujjabb van fenn és telepitve van. Ki....szom ugy belőlle mindjárt, csak üres lesz a helye ez tart vissza!
-
Járókeret
senior tag
válasz
adika4444 #28276 üzenetére
igen de a monitort nem lehet az ölembe tenni és mint írtam asztalnak nincs hely, a konyhai asztalra meg nem akarom tenni.
esetleg bármilyen más ötlet ? még a ps4-en gondolkodok, de én szeretem az FPS játékokat, ahhoz meg kell bill+egér. (tudom, lehet a ps4-hez is venni, de hát na)
szerk.: van egy 32"-es tv-m. nem túl nagy tudom, de nem használjuk. az jó lehet?
-
-
attila199207
tag
válasz
adika4444 #27418 üzenetére
Szia
letöltöttem de nem támogatja ( nincs a listában az én laptoppom) megnéztem van egy frissebb bios amit letudok szedni, de kell hozzá a flash program akkor pedig azt írja ki az asus laptopomra hogy csak asus laptoppot támogat, úgy hogy hivatalos oldalról szedtem le, a laptoppom driverei között. -
-
Brandynew
őstag
válasz
adika4444 #27321 üzenetére
Az írási limit a garancia szempontjából érdekes, ugye a 850 EVO-nál 75 TB-ig érvényesíthető a garancia. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Samsung szerint 75 TB után vége az SSD-nek. Azt nem szabad elfelejteni, hogy míg a Samsung 5 év garanciát ad, addig pl. a Transcend csak 3 évet... Amúgy a 75 TB-ot csak akkor fogod kihasználni, ha fájltárolásra is használod, torrentezel rá és hasonlók. Ha csak szoftvereket futtatsz róla, akkor nem lesz meg a 75 TB 5 év alatt se. Amúgy 99%, hogy ezeket az SSD-ket soha nem kell garanciáztatni... nagyon nehezen romlanak el, hiszen mozgó alkatrész sincs bennük.
-
Brandynew
őstag
válasz
adika4444 #27317 üzenetére
Igen, a Veracrypt képes azt is: https://veracrypt.codeplex.com/wikipage?title=System%20Encryption
-
Brandynew
őstag
válasz
adika4444 #27315 üzenetére
Folder Guard a fenét
Csak pont a minap kért tőlem valaki olyan programot, amivel jelszavazhatja a fájlait, de nem kell mindent encryptelni.
Meghajtó titkosításra Veracrypt. Ez egy TrueCrypt fork, azután indult, hogy a TrueCrypt feloszlatta magát.
Ez titkosítja a megadott partíciót, és csak jelszó beírásával férhetsz hozzá.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
adika4444 #27308 üzenetére
Szia!
Én a drp.su-t csak végszükség esetén használnám (használom), mivel elég gyakran belefutottam abba, hogy az így telepített, frissített gépek instabillá váltak. Lehet, hogy ez csak bizonyos konfigoknál jön elő, de annál idegesítőbb ( és persze jön a: "sz@r ez a gép, minden driver a legfrissebb, mégis akad, nyeklik, csuklik")
Inkább a laptopgyártó utolsó drivereit használom vagy az ID alapján keresek frissebbet az eszközhöz. -
adika4444
addikt
válasz
adika4444 #27298 üzenetére
Hali!
Tárgytalan, visszavittem a Laptopsystem-be ahol 100%-os megoldás született a problémára!
(#27307) buresz8:
http://drp.su
oldalról az ofline driver pack-kal telepíts (ügyelj hogy csak a driverek legyenek bejelölve, rádiógombbal állítható is), az szinte biztos hogy 100%-osan fogja felpakolni a drivereket. -
WeeFeeri
csendes tag
válasz
adika4444 #27182 üzenetére
Köszi a válaszokat! Most home verzió van rajta azt tervezem rá feltenni, csak nem tudtam hogy kell e deaktiválni a kódot vagy valami mást, vagy csak simán beírom az új windowsba és jó lesz.
Egyébként a boltban anno azzal hülyítettek , hogy a biosba bele van "égetve" a windows. Ez mit akar jelenteni? -
s3toraph
senior tag
válasz
adika4444 #27135 üzenetére
+ (#27136) Dell XPS : Köszönöm, megpróbálom majd.
Most viszont akadt egy sürgős problémám, kérlek segítsetek ha tudtok (megkérdezem itt is mert nagyon parázok tőle):
Öcsémnek vettünk új laptopot (Asus K555LB-XO309D). Win 8.1-et raktam rá (pro, x64), driverek fent vannak gyári driverlemezröl, más még nincs, se programok se frissítések. Azt vettem észre hogy a HDD load/unload cycle countja marhára gyorsan növekszik, megfigyeltem 10 percre és kb. percenként akár 1-et is nő HDS legújabb verziója szerint! Viszonylag hangos a lemez (ST1000LM024 HN-M101MBB), hallani ahogy surrog, és hallani amikor megáll majd újra felpörög. Ez mitöl lehet? Teljesítmény centrikus profilra raktam, speciális menüben "soha" opcióra raktam a merevlemez kikapcsolását minden esetben. Még is ezt csinálja. Ötlet?
Most kikapcsoltam ezt a gyors rendszerindítást a leállítási beállításoknál, és újraindítottam, aztán figyelem hogy így megy üresben, mit csinál. Hát ha így jó lesz. -> Update: nem jó így sem, 4-5 perc alatt 6-al nőtt a szám. 8 óra működés, 21 bekapcsolás után szerintem a load/unload értékre nem normális hogy jelenleg 279-en áll. -> Update: már 310 felett, kb. újabb fél óra alatt.
-
_Berci_
aktív tag
válasz
adika4444 #26951 üzenetére
Ha jól tudom vagy a vásárlás napján vagy 1. évben lehet vásárolni ilyeneket
Dell vagy HP sz.tem ilyen szinten már nincs eltérés
5 év NBD hmm 20k ennyiért még a hülyének is megéri
Delleknél láttam 80-90k-t is
hpshoppal nincs gondjakos73: 3 ból csinál 5 évet
8 év? nem láttam még olyan gyártót aki 8 évet ad egy notira! Még az 5 év se gyakori
-
-
nonsen5e
veterán
válasz
adika4444 #26127 üzenetére
65k-ért simán megéri.
Nem mindenhol kap az ember Haswell i5+950M kombót ennyiért (még 2x ennyiért sem nagyon).Lehet "konzumer vacak", de adott büdzséből lehet márkás jó minőségű gépet venni ami 30 évet és egy zombiapokalipszist is túlél, csak már az első nap sem futtatja a kívánt programokat (950M-et már talán nem viccből vesz az ember), a konzumer vacak másik laptop meg lehet 3 év után atomjaira hullik (nem), de addig használható teljesítményt ad.
-
Robez88
tag
válasz
adika4444 #25985 üzenetére
Az a gondom, hogy nem kompatibilis bios esetén nem fog képet adni a gép, se a laptop kijelzőjén se külső forráson. Így az általad vázolt megoldást (amit eddig nem ismertem, köszönöm, ezt a verziót is megtanultam
) nem fog működni. Az USB-s megoldásban sem bízom teljesen, mert elvileg a 8560w-hez nincs gyári K2100m támogatás, ezért ahhoz a típushoz nincs is bios file.
Egy *.rom file-om van, amivel biztosan életre lehet kelteni a kártyát, csak mennie kell a windowsnak is. Pár hónapja egy ismerős gépén már végrehajtottam, azonban akkor egy Dell M4800 segítségével ami itt volt velem, abba tettem először a kártyát és rá tudtam tenni a bios-t. Utána működött a HP-ben is.
Most jelenleg csak a 8560w van nálam, így ha ott nem működik akkor csak a "headless módon történő bejelentkezés és bios flash" maradt az ötletem. Biztosra akarok menni mielőtt megveszem a kártyát.
Ha eljutok odáig kipróbálom DVGA nélkül a rendszert, de szerintem nem fog menni!
Köszönöm a segítséged!
-
zgyorik
tag
válasz
adika4444 #25879 üzenetére
Nos odáig már eljutottam a dologban,hogy egy másik Inteles asztali gépben ráraktam a Windows7 32 bites verziót és mielőtt bármilyen drivert is telepített volna vissza raktam a laptopba,viszont ott mikor betöltene bekékhalálozik a gép.Próbáltam Ide módban is meg AHCI mod-ban is mind a kettőnél ugyanez a helyzet.
Xp semmilyen módon nem játszik mivel még csak felsem ismeri a HDD-t
-
-
Dicker
őstag
válasz
adika4444 #25787 üzenetére
Köszi, akkor úgy lesz. Gondolom 28-tól próbálkozhatok.
De a Serco honalpján van feltüntetve egy vidéki bolt is, ami elvileg partnerük, nem járhatok jobban, ha nekik beadom személyesen? Még nem volt olyan laptopom, ami nem háztól-házig garanciás, így nem tudom melyik a jobb megoldás. Mert elvileg a honlapjukon ezt írják: "Országos szervizpartneri hálózatunk révén Budapesten kívül még 20 településen lehet minket elérni. " Ebből azt vontam le, hogy nem csak központilag szerelnek. Nekem a kanizsai, és az egerszegi is közelebb lenne, személyesen is elvinném.
Serco-val amúgy van tapasztalat? Futárt ilyenkor ők intézik, és én fizetem, vagy nekem kell mindent? Ha a közelebbi helyeken nincs szerviz.
A gépet a laptopszalonban vettem, de oda nem is küldeném vissza, mert az már plusz kör lenne.Köszönöm, és viszont kívánok kellemes ünnepeket!
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
adika4444 #25682 üzenetére
Én egyszer le vettem 0 ra a video memóriát kíváncsiságból egy hp gépen ,hogy minek is van ilyen lehetőség a bios beállításnál,és nem adott képet
így állítottam vissza a biost persze lehet hogy az elemet is kí vettem már nem emlékszem de ezzel a technikával állítottam vissza,,,azóta sem tudom minek van lehetőség erre egyes gépek biosában
elem kívételével 100% hogy ez az eljárás működik,nagyon nagyon régi gépek még a jelszót is elfelejtik ,de az tényleg az őskor
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
adika4444 #25601 üzenetére
Üdv
Igen csak a x751lb ,az i sorozatos ,azzal kevertem,,,,nekem úgyan ez az x751ma volt quad core cerka ...hát nem voltam vele megelégedve mondjuk 10ért vettem gyári kiépítésben a jóképeségű tulaja a füles helyére dugta be a töltőt majd se kép se hang ,szervízbe mondtak neki rá egy 60 ast,le húztam a beépitett aksit smbus reset és már ment is.
boldog pillanat volt ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest