- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz
anonymus89 #49631 üzenetére
-
sztivo
őstag
válasz
Mert nem melegszik annyira, mint egy 12.gen intel és sokkal "hatékonyabb" a CPU, nem melegszik annyira és kevesebbet is fogyaszt. Ha fontos az üzemidő akkuról, én az AMD verziót venném.
-
teptep
senior tag
válasz
Most megnéztem. A "szinte csak" helyett kb 60-70%. De különben nem szempont. Adott feladatra adott keretösszegre kell keresni alkalmas laptopot. És amit kihoz a kereső, az nyer. Van aki kifejezetten ragaszkodik az Intel procihoz. Akkor bekapcsol a szűrő, és olyan lesz - még ha picit drágábban is. Amúgy én Ryzen hívő vagyok, de amikor éppen vásároltam magamnak, az mind Intel lett. A lányaimnak pedig mind Ryzen.
-
makoss
veterán
válasz
anonymus89 #49626 üzenetére
Nekem a legújabb intel i5 Ultrával szerelt gépem van, nem vagyok AMD párti
Annyi, hogy az AMD-vel szerelt gép nem fogyaszt annyit, de majd a szakik megmondják.... -
válasz
anonymus89 #48542 üzenetére
Szia.
Lehet a biosban uefi van beállítva. -
válasz
anonymus89 #43768 üzenetére
ITT nézz szét, az aprón rengeteg van belőle, és mivel nem romlik el, simán megveheted.
-
válasz
anonymus89 #43765 üzenetére
Az a legjobb, ha egyforma a két modul. De ha nem találsz ugyanolyat, keverheted is, csak a ram órajele legyen azonos, és a feszültsége
-
válasz
anonymus89 #43761 üzenetére
Bővíteni kellene, a 4GB ma már nagyon kevés
-
válasz
Plusz a víruskergető szolgáltatás. ahogy tserrof77 is utalt rá ez majd elmúlik, de tisztatelepítés esetén ez normális
-
tserrof77
őstag
válasz
Ha tiszta telepítés, az elején a win update zabálja le...
Tilla: igen, a hárombetűsre
-
pecccccccca
őstag
válasz
anonymus89 #43738 üzenetére
Ja. Nem akartam senkit megbántani. Csak tényleg a leggyorsabb a telefonos számlázás. Egy wifis nyomtatóval egyetemben max 1 perc egy számla.
-
Kbali
nagyúr
válasz
anonymus89 #43735 üzenetére
Legalább a feladatkezelőt meg tudod nézni, hogy eszi-e valami az erőforrásokat? Azért látni kellene, ha a proci vagy hdd ki van használva.
-
pecccccccca
őstag
válasz
anonymus89 #43735 üzenetére
Számlázni telefonról kell. Nekem van az üzletben egy Lenovo D330-am ami teljesen jól használható. De még számlázni sem kapcsolom be, mert mire belépek a számlázz.hu-ra addig 10 számlát kitöltök és kinyomtatok telefonról.
-
Kbali
nagyúr
válasz
anonymus89 #43729 üzenetére
Mielőtt még feleslegesen kidosz további tízezreket: mikor volt csigalassú a gép? Minden frissítés felment rá, újraindexelt a win, stb. ezek megtörténtek?
Apám pentiumos, ezeréves Acer-je hdd-vel 4 giga ram-mal sem nevezhető csigalassúnak. Lassult, meg egy ssd-s géphez képest lassú, de nem használhatatlanul. Távolról szoktam teamview-errel karbantartani, gyenge netről, de még ott sincs az az érzésem, mint egy tényleg lassú gépnél: kattintottam vagy sem.... -
válasz
anonymus89 #43726 üzenetére
Igen, ahogy Pytta is mondja, a HDD és 4GB ram, nagyon low-end már évek óta. Gondolom
olcsóvolt a gép (megnéztem a linket, hááát) , most itt az ideje bővíteni. Min. 8GB ram és 256-os SSD bele, és meg fog táltosodni.Sajnos a gyártók néha érthetetlen módon bedobnak ilyen halál konfigokat a piacra, amik nem jók semmire önmagukban. A HP-ra is jellemző. Egy kis upgrade-el viszont jó gép válik belőlük.
Azért őszintén remélem, hogy nem adtatok ezért 290e forintot...
-
válasz
anonymus89 #43726 üzenetére
Szia. Win10 plusz HDD kombó a fő ludas, illetve tehetnél még bele ramot.
Tegyél bele egy Kingston A2000-es 256GB (vagy nagyoob, de ezt majd te tudod már) m.2 PCIe ssd-t, rendszernek és a hdd meg legyen tárolóként benne.
Meg ugye a plusz ram, és megoldódik minden problémád -
8
senior tag
válasz
anonymus89 #41125 üzenetére
Próbáld meg többször ki-bekapcsolni. Lehet, hogy csak néha csinálja...
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
anonymus89 #41125 üzenetére
Szia!
HP 266? Mi a pontos típusa?
-
baraczmate
újonc
válasz
anonymus89 #39420 üzenetére
Köszi! Megtörtént!
-
válasz
anonymus89 #39415 üzenetére
Auh, ilyen egy vacak hibát
Én a Macrium reflect free verziót hazsnálom ilyenre, és eddig jó volt
-
válasz
anonymus89 #39412 üzenetére
Bemutató
ASUS Smart Gesture AP csak olyan tapipadot támogat, amely nem tartalmaz fizikai gombot.
Ellenőrizze, hogy Önnek milyen tapipadja van a kép alapján. -
válasz
anonymus89 #39412 üzenetére
értem, estleg ezt olvasd át, ha még nem volt meg:
LINK -
válasz
anonymus89 #39409 üzenetére
akkor esetleg még nézd meg hogy nincs-e kicsúszva a kábele, a utána oldódik meg, akkor gari, vagy szerviz. Már nem tudok mit kitalálni
Más lenne ha láthatnám. estleg tv-el is
Vagy látom nyíregyi vagy, ha jársz debrecenben szívesen megnézem neked.
-
válasz
anonymus89 #39402 üzenetére
Akkor estleg biosban nincs letiltva?
-
válasz
anonymus89 #39398 üzenetére
Mármint hol nem jött elő?
-
válasz
anonymus89 #39385 üzenetére
Ha a gyártó oldalon lévő driverekkel nem megy, akkor hirtelen nincs más ötlet, hisz ezekkel még ment minden gép, de persze akkor ott valami más hiba van. Csak a görgető funkció nem megy? Tudja ezt egyátalán?
-
válasz
anonymus89 #39383 üzenetére
Szia itt van 3 is. Link
-
MaxxDamage
félisten
válasz
anonymus89 #38205 üzenetére
Hmmm.... Gyártói drivert is próbáltad, ezt is, mást is. Nincs több ötletem.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
anonymus89 #38196 üzenetére
Azért csak próbáld meg az általam említett programmal is. (hátha)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
anonymus89 #38187 üzenetére
IObit Driver Booster -el próbáltad már?
/nálam már párszor nagy segítség volt a "Pro" verzió/ -
válasz
Akkor garba vissza, vedd fel a kapcsolatot a szervizzel, nem elképzelhetetlen, hogy nekik van megoldásuk rá.
-
Papooo
senior tag
válasz
Ha garis, akkor irány a szervíz.
-
válasz
anonymus89 #38182 üzenetére
Tudom, csak tudatni akartam, hogy ebbe nem vok járatos.
-
válasz
anonymus89 #38180 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott. A másik kérdésben én nem tudok segíteni, ne haragudj.
-
Papooo
senior tag
válasz
anonymus89 #38177 üzenetére
Ha még garis a gép, akkor nem érdemes szétkapni.
-
válasz
anonymus89 #38177 üzenetére
Ha nem volt szétszedve, akkor nem esnek le, szerintem felesleges. update a drivernek vagy a rendszernek, vagy, klón helyett ehet elég a driver-t találni hozzá
-
Papooo
senior tag
válasz
anonymus89 #38175 üzenetére
Antenna csatlakozók a helyükön vannak?
-
Papooo
senior tag
válasz
anonymus89 #38171 üzenetére
Nem lehet, hogy a háttérben épp a legutolsó (1903-as) nagy frissítést tölti le?
-
válasz
anonymus89 #38171 üzenetére
Igen ez drv probléma lesz, de van már ujabb build is 1903.
-
válasz
anonymus89 #38169 üzenetére
Melyik win10 van rajta? home? pro? 64 v 32 bit? illetve melyik build?
-
prabhu
senior tag
válasz
anonymus89 #37534 üzenetére
SSD-t neki!
-
Papooo
senior tag
válasz
anonymus89 #37534 üzenetére
A win10 telepítés utáni első egy-két indítása mindíg lassú, akkor szedi le a frissítéseket, és csinálja meg a víruskeresést.
4.gen A6 procis gépnél majdnem tökönszúrtam magam, annyira lassú volt (és üvöltött a maxon menő ventije) , amíg az összes driver és frissítés fel nem ment.
Miután minden kötelező kezdeti műveleteit lefutja, már jobb lesz a tempó. -
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89 #37533 üzenetére
1,5 perc kell míg a tálcát meglátom, a windows defender feszt keres indításkor tudom nem egy erőmű ez a Lenovo Ideapad 320 AMD A6 7th gennel de hdd-vel picit lassú.
Mit lehetne még tenni a gyorsítás érdekében?
Már vírusirtó sincs rajta mert kegyetlenül belassítja. -
adika4444
addikt
válasz
anonymus89 #37520 üzenetére
eszközkezelős hardverazonosítóval keress drivert, de lehet, jobb lenne Windows 10-re váltani hacsak nincs valami nagyon erős speciális Win 7 specifikus követelmény.
-
Dell XPS
veterán
válasz
anonymus89 #36471 üzenetére
Pavilion notiknál a touchpadon, a bal felső saroknál keress egy pici ledet (pontot), oda kattintva lehet ki-be kapcsolni.
-
mickemoto
őstag
válasz
anonymus89 #36296 üzenetére
Kicseréltem a tápcsatlakozót a gépben de sajnos ugyan olyan mint a régi, csak akkor tölt ha kitámasztom vagy bizonyos pozícióba állítom a töltő csatlakozó végét. Van esetleg valami ötleted hogy mi lehet a gond? A tápegység vadi új, az csak nem rossz gondolom.
-
mickemoto
őstag
válasz
Köszönöm. Rendeltem is egyet, igaz nem innen hanem bontott gépből mert ez horror áron van. Ha minden jól megy hétvégén szét is szedem és kicserélem. Egy kérdés még mindíg nem hagy nyugodni, mégpedig hogy egy ilyen belső alkatrész mint a töltő csatlakozó hogy tud elromlani ha egyszer fixen be van építve? Valami hozzáér a kábelhez mondjuk amikor a kijelzőt felhajtjuk és az megtörik egy idő után? Vagy mi lehet az oka?
Én erre gondolok mert ha picit megnyomom valamilyen irányba a bedugott töltő csatlakozót a végénél akkor fel-fel villan a töltés led. -
bisza
tag
válasz
-
mickemoto
őstag
válasz
anonymus89 #36268 üzenetére
Azt szeretném még kérdezni hogy egy ilyen komplett tápcsatlakozó egy bontott gépből jó lehet-e az e1-570g-be ha nem ugyanaz a típus vagy miben különböznek ezek a tápcsatlakozók? Vezeték hosszában illetve a csatlakozó méretében gondolom igen, de jó lehet egy másik típus csatlakozója is?
-
válasz
anonymus89 #36272 üzenetére
Ilyet, mert ez való a Lenovo üres keretébe.Ennyit kéne gyárilag beletenni, és mindenki örülne... gondolom kb 2$-ba kerülne a cégnek, vagy annyiba se nagy tételben. Így 4$ volt. -
mickemoto
őstag
válasz
anonymus89 #36257 üzenetére
És mit kellene látnom ha fogpiszkálóval megmozgatom?
Néztem hogy kompletten 11 ezer forint egy dogalj csatlakozó. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
anonymus89 #36264 üzenetére
Nem sajnos itt sem lehet megadni egyéb paramétert.
Viszont feature-nek jó lenne. Lehet valahol írni nekik ötletmorzsa miatt?
Dobtam nekik egy üzit facen, bár szerintem sokra nem megyek vele, de én megpróbáltam.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
anonymus89 #36262 üzenetére
Win 10 igen.
Ezt a Win saját gesztusnál kell?
Mert ugye vagy a Win szerinti touchpad megy , vagy pedig a Dell féle. Ha WIN akkor alapból kiesik a Pöcökegér középsőgomb.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
anonymus89 #36259 üzenetére
Szia.
Bakker.. Én végig ezt a menüt túrtam, de felül nem tűnt fel, hogy át lehet kattintani a pöcökegérre.
Így már működik amit szerettem volna.
Kár, hogy a chrome előre hátra oldal funkciót ide tenni.
Maximum külső alkalmazást lehetne indítani rá, de hát az meg bonyolult, hogy akkor futtasson egy alkalmazást, ami visszalép az oldalon. Nem értem . -
Notalab
aktív tag
válasz
anonymus89 #36231 üzenetére
Köszönöm!
Ezt nem is tudtam.
Jó pár éve a saját laptopomnál(Asus) az adott típusra találtam konkrét keretet. -
Angel112
csendes tag
válasz
anonymus89 #36234 üzenetére
igen de ha az embernek nincs számlája meg garipapirja csak a neten megnézhető serial alapján a gari úgy is beveszik??
-
Notalab
aktív tag
válasz
anonymus89 #36227 üzenetére
Köszi! Akkor marad a beépítőkeretes átszerelés.
Egyébként, most már a DVD helyére szerelhető keretek nagyjából univerzálisak, elég ha veszek egy bármilyen 9,5-mm-est, és kész? Vagy még mindig Márka/típus/altípus szerint külön vannak ezek? -
letix
senior tag
válasz
anonymus89 #36223 üzenetére
Nem én használom, és a módját sem tudom. A legrosszabb esetet feltételezve (miszerint egyfolytában rajta lóg) hamarabb eldögölhet az adapter?
Köszi,
udv
letix -
CptAdamica
veterán
válasz
anonymus89 #36223 üzenetére
Köszi, holnap kipróbálom.
-
törölt tag
válasz
anonymus89 #36171 üzenetére
Annyit nem ér a dolog, de biztos, hogy a soron kívüli spectre frissítés miatt van ez..
-
Pityu.
nagyúr
válasz
anonymus89 #36175 üzenetére
Értem köszi,csak van egy laptop kicsit meg halt valami benne és találtam donor cuccot,De akkor az RL t veszem donorokból.
-
válasz
anonymus89 #36145 üzenetére
Köszi! Igen, az Aida szerint dualban mennek. Egyedül annyi bajom van hogy a hdd az baromi lassú...
Optibay meg még nem ért ide. Nem is értem, miért nem alapból ssd-vel adják+optibay-jel. Ugyanannyiba kerülne. Egyszer csak rájönnek... -
persil
nagyúr
válasz
anonymus89 #36142 üzenetére
Hali!
Koszi szepen a valaszt! Nos, a boltban konkretan engem neztek hulyenek, amikor szoba hoztam, hogy m2-bol tobbfele van es egy rendes belso sata-s peldanyt akartak ramtukmalni...
Szoval igy a bolti szakemberekrol ennyit
Kozben amugy kiderult, hogy bizony csak az nvme lesz jo, igy amit feleslegesen vettem mar fel is tettem ide hardveraprora.
Szoval megoldodott, mondhatjuk -
laca891
aktív tag
válasz
anonymus89 #36150 üzenetére
Nálam volt a régi laptoppon a win7 majd ingyenesen a win10 frissítés.
Az új laptopnál tavaly a microsoft fiókkal aktiváltam a win 10-et. Persze nekem kereskedelmi licenszem volt. Külön vásároltam a laptophoz. Az OEM verzióval lehet nem működik, ami elő van telepítve a gépre.Szerintem írja be a régi win 7 kódot a mostani win 10 opereációs rendszerhez, ha nem fogadja el, szerintem elfogja, akkor telefonon lehet még aktiválni.
Egyébként van erre egy külön fórum is. -
Kbali
nagyúr
válasz
anonymus89 #36145 üzenetére
Haha: "igaz láttunk már olyat hogy két nem azonos modul is hajlandó volt a DC-re, ám a tapasztalatok 90%ában épp az ellenkezője szokott történni.)" - ez mekkora hülyeség. Kb. 10 éve volt max igaz.
Ami nem mindegy, hogy a jelenlegi memória milyen feszültségen üzemel - annak mindenképp egyeznie kell, a másik meg hozzábutul, ha jobb. -
Papooo
senior tag
válasz
anonymus89 #36150 üzenetére
Telepítéskor nem kell kódot megadni
A hardver cserével át lehet vinni a licenszet, csak ki kell jelölni, hogy melyik gépről való, és arról törli a rendszer.
Ez mondjuk, jogos, mert ha valaki alaplapot cserél a gépében, és nem lenne ez a lehetőség, akkor kukázhatná a legálisan birtokolt win 10 licenszét, mert a licensz a gép alaplapjához van kötve.
A jelenleg használt licenszem, már a negyedik gépen van, eredetileg egy betört kijelzős tableté volt. -
törölt tag
válasz
anonymus89 #36143 üzenetére
Igen, végig fut és nincs jelszó.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
anonymus89 #36096 üzenetére
Na kipróbáltam mindent,elem csere.memória ki be,hdd ki,másik hdd,külső monitor meg minden de nincs kép. Lehet vga hibája van,másra már nem tudok gondolni.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
anonymus89 #36098 üzenetére
Kicseréltem az elemet de mem segített még mindig Zz alvó állapotot jelez a monitor meg sötét.
-
looser
addikt
válasz
anonymus89 #36100 üzenetére
Ezt nem tudtam, köszi! A bebikázás meg remek szó a jelenségre
-
looser
addikt
válasz
anonymus89 #36098 üzenetére
Elnézést, hogy beledumálok, de a CR2032-es nem visszatölthető. Emlékszem ilyen praktikákra, amikor dörzsöltük meg görgettük az elemeket (pl. walkman esetén) és még pár percig működött, de ettől még nem töltődött vissza, az okát viszont nem tudom, mert egyébként nekem is ez volt a feltevésem :-)
-
Pityu.
nagyúr
válasz
anonymus89 #36096 üzenetére
Ok ezt majd kipróbálom,de az aksi az már amúgy kuka.Na látod ez jó kérdés,azt sem tudom használtan vette e vagy újonnan de szerintem a hadak útját már meg járta
Még azért lehet szerzek egy elemet is holnap,mert asztali gépnél volt olyan azt hittem bedöglött a videokártya és egy elem csere rendbe hozta a dolgokat.
-
looser
addikt
válasz
anonymus89 #36093 üzenetére
Dehogy! Írásban nehezebben jön át, de alapból nem feltételezek ilyesmit
-
Pityu.
nagyúr
válasz
anonymus89 #36093 üzenetére
Egy ismerősöm gépe,így adta ide azt mondta pár napja még bekapcsolt aztán nem.Mondjuk a bekapcsoló gombja se m tökéletes mert nem új gép,bikán kell nyomni,hogy bekapcsoljon.Bekapcsol a gép világít a Zz felírat meg megy a cd meghajtó,meg hallatszik a hűtés hangja.Ennyit tudok jelenleg.Szét kaptam óvatosan,kiszedtem a gomb elemet de az sem segített.
-
looser
addikt
válasz
anonymus89 #36089 üzenetére
Őszintén szólva, egy ideje tag vagyok (17 éve), de szégyellem, nem kerestem. Csak azt írtam be a keresőbe, hogy "azonnali" és ez tűnt a legkézenfekvőbbnek. De legközelebb oda posztolok memória témában, ha addig nem hagy ki a memóriám :-)
-
válasz
anonymus89 #36079 üzenetére
No, ami a youtube -on működik, az a valóságban sajnos nem. Pont nem fér bele a lenovo műanyag vacakjába. Ha belecsavarozom az ssd-t, nem fér oda fél cm híján a sata elektronikája.Tehát vagy szétvágom, és odaragasztom a tartó fület+takaró lapot, vagy rendelek másik optibayt... Legszívesebben kivágnám az ablakon.
-
válasz
anonymus89 #36082 üzenetére
köszönöm!
Erre még pont nem gondoltam, de az már eszembe jutott, hogy levágom a műanyag tartófület, és rácsavarozom.. Azért így egyszerűbb, meg nem fog egy fekete takarólemez virítani a csoki színű gépemen.
De attól még a Lenovo alapból beletehette volna a sata csatlakozót abba a műanyag keretbe... azon a 2-3 dolláron nem múlna, és a user boldog lenne.
Akkor az upgrade megoldható végre. -
válasz
anonymus89 #36079 üzenetére
Tettem fel képet az optibayről. Az a bajom vele, hogy nem tudom per pillanat semmivel odafogatni, így csak a sata csatlakozó tartaná. Nem ilyet kellett volna vennem. A végére menne két kis csavarral a tartó fül, de mivel a Lenovo egybe fröccsentette műanyagból az egészet, így az nincs.
Utólag láttam, hogy van direkt Lenovohoz is optybay, amin van tartó fül+burkolat. (a dvd meghajtó széle, ami látszik kívülről)
Jeleneleg 4GB ram van a gépben, ehhez szeretnék még 4-et. Plusz egy ssd-t a hdd helyére, hdd-t meg kitenni optibaybe. Utána már csak gondtalanul használni...#Szigma: Igazad van, 4.5A, 20V, 90W a pót töltő, régi Fujitsu gépé. Az Asus eredetije 3,42A, 19V. Néztem hozzá cscatlakozót, de csak picit hosszabb volt. Végül maradt az Ali, addig meg ráforrasztom a kicsit hosszabbat.
-
abdulka1
őstag
válasz
anonymus89 #36075 üzenetére
Szia!
Mikor feltelepítettem minden programot anno, készült mentés Macrium reflect free-vel. De ha jól értettem a kolléga arra gondolt, hogy mielőtt bevizsgálásra küldenénk, állítsuk vissza a rendszert alapállapotba a fájlok megtartása nélkül. Erre mondtam hogy nem tudom meddig tart mert még nem csináltam.
Kipróbálnék én mindent ami eszembe jut, vagy tanácsoltok, de sajna még mindig nincs nálam a masina. -
abdulka1
őstag
válasz
anonymus89 #36060 üzenetére
A gépet még nem kaptam meg, de a tulaj telefonon azt az infót kapta, hogy ezek az akkuk "NEM ROMOLHATNAK EL".
Felmerült egy 2 hetes bevizsgálás, amit a tulaj elutasított, mert minden telepített programhoz kérték az eredeti telepítő médiát. A drága autó diagnosztikai programjait, nem akarta kiadni a kezéből.
Javasoltak egy új telepítést azt majd a napokban megejtem. -
abdulka1
őstag
válasz
anonymus89 #36058 üzenetére
Közben a tulaj hívott, hogy a töltést jelző led, pirosan villog. Mivel garanciás, javasoltam, hogy beszéljen a gyártó ügyfélszolgálatával, hátha mondanak neki okosságot.
Köszönöm a tanácsokat.
-
abdulka1
őstag
válasz
anonymus89 #36055 üzenetére
Szia!
Nem mindig indul el egy gombnyomásra.
Nem az enyém a gép, de a napokban megkapom hibakeresés céljából, majd akkor tudok Aida eredményt mondani, de mivel 6 hónapos gépről van szó, és nincs folyamatos használatban, nem gondolnék az elhasználódásból fakadó problémára. -
ULPIUS
őstag
válasz
anonymus89 #36047 üzenetére
Köszönöm, hozzászólásod alapján sikerült teljes körűen megoldanom a problémát!
#alexride: nekem is van 2012 óta egy ugyanilyen E6400-am, évekkel ezelőtt kapott 120GB ssd-t és magyar vil. bill-t, de én win 7 Pro-t raktam rá, hasít azóta is, nagyon jó kis masina mai napig, remélem megoldódik a problémád!
-
Papooo
senior tag
válasz
anonymus89 #36010 üzenetére
Nincs értelme költeni rá.
A 240 gigás ssd árának a duplájáért már egy ennél jóval komolyabb teljesítményű (4 gb ram, min 1. gen i3) használt laptopot kapsz. Sajna ennek a gépnek a (manapság már halovány) teljesítményén az ssd nem sokat segítene.
Az ssd áráért (12-14000 ft) már használt 7-8"-os windows tabletet lehet kapni (1/16GB, micro hdmi és usb) ami komolyabb teljesítményű, még akkor is, ha a gépedben T5500-as proci van. -
Remus389
veterán
válasz
anonymus89 #35933 üzenetére
Én is már megszívtam a csodás update-ekkel, reinstall kellett
Ezt javaslom: [link]
-
SP4C3
veterán
válasz
anonymus89 #35933 üzenetére
Ó....
IÓ....
CIÓ...
ÁCIÓ...
REINSTALLÁCIÓ... -
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89 #34238 üzenetére
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni egy Lenovo 100-15IBY laptoppal kapcsolatban, ami állítólag egy rendszer visszaállítás következtében nem működnek az usb portok.
Próbáltam már eltávolítani engedélyezni őket, volt frissítés driver easy programmal de sajnos nem változott semmi. Bios annyira puritán nem lehet letiltani őket szóval több ötletem nincsen sajnos.
Már idegesít, hogy mi az isten baja lett ami ennyire meglőtte a gépet.
2 port van rajta egy usb 2.0 és egy usb 3.0 egyik sem műxik.Köszi előre is!Megoldva mind2 usb port meghalt megy garanciába vissza mert még áramot sem ad egy pendrive-nak vagy egérnek.
-
szasanyi
félisten
válasz
anonymus89 #30021 üzenetére
Mint mondtam csak aktív megoldás jó ehhez, ezért ennyi.
-
bandras54
aktív tag
válasz
anonymus89 #30016 üzenetére
A vga (D-sub) analóg jelet visz, a Hdmi digitális. Mindenképpen kell egy átalakító
-
szasanyi
félisten
válasz
anonymus89 #30018 üzenetére
Igen, az jó lenne. Sajnos a termékpalettát nem ismerem én sem, keresgetni kell de ezt találtam még, ami talán jobb lehet.
bandras54: a probléma az, hogy aktív átalakítóval megy csak.
-
szasanyi
félisten
válasz
anonymus89 #30016 üzenetére
Az analóg videókimenet nem tartalmaz hangot ezért szükségszerűen a Dsub + audio kábel megy be, és HDMI jön ki ami már mind2t tartalmazza.
A probléma 2. részét (mondatát) nem értem.MOD - közben asszem rájöttem. Nem todm van-e olyan, aminek nem "anya" hanem "apa" a Dsub amihez nem kell összekötő kábel. Erre gondoltál? Esetleg keress rá, nézz szét milyeneket lehet kapni.
-
szasanyi
félisten
válasz
anonymus89 #30014 üzenetére
Valami ilyesmire van szükséged. [link]
-
válasz
anonymus89 #28961 üzenetére
Nézd meg a garlevelet mert lehet 1 év is az akkura.Ha elviszed az Akku-elemhez a váci útra, tudnak neked cellát cserélni.
-
válasz
anonymus89 #28954 üzenetére
Ez egyértelmúen akku hiba.Egyik cella zárlatos lett.Cserélni kell az akkut.
-
Kbali
nagyúr
válasz
anonymus89 #28954 üzenetére
Ilyet egy akku cellazárlat is okozhat.
-
Kbali
nagyúr
válasz
anonymus89 #28926 üzenetére
HP oldaláról saját kiadású driver verzió? Csökkentett módban el kell távolítani a rosszat és csökkentett módban telepíteni a jót.
-
planteksz
csendes tag
válasz
anonymus89 #28894 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, most már megy!
-
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89 #28834 üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy HP pavilion 15-n050sh notival kapcsolatban amiben ssd-t szerettem volna cserélni a meglévő hdd-t pedig optibay-be rakni a gépben.
Szét kellett szedni addig míg a billentyűzet burkolata nem jött le majd winyó helyére ssd, optika helyére optibay, visszacsavaroz mindent bekapcs és nincs kép azaz tök fekete a képernyő. Nincs boot képernyő sem, külső monitoron hdmi-ről váltakozik a jel hdmi/vga ezt írja a monitor.
Memóriát kivettem akkor sípol, töröltem minden beállítást az elemmel de sajnos nem jártam sikerrel.
Nincs további ötletem mit csináljak.Megoldva: annyi baja volt, hogy nem az eredeti 1-es foglalatba raktam vissza hanem a másikba, mihelyst visszakerült majd áramtalanítás még 1x rögtön volt kép.
-
bakter24
őstag
válasz
anonymus89 #28834 üzenetére
Ha visszacsinálod az eredeti állapotot, akkor mi a helyzet? Visszakötöttél mindent, amit kikötöttél szétszedéskor?
-
SpG
csendes tag
válasz
anonymus89 #27537 üzenetére
Innen láttam:
http://downloads.dell.com/manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_inspiron_laptop/inspiron-15-3542-laptop_setup%20guide4_en-us.pdf
A fejhallgató melletti USB 3-as, a másik 2-es. (Gondolom kék és fekete színnel.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest