-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Pyttawrx #51217 üzenetére
Nagyon fura, mert újraindítás után szépen visszahült. Most elindítottam a programokat, és bár most sem mutat nagy és tartós terhelést, mégis hallom hogy teker a venni, szépen hűti magát a gép. Szépes skálázza a CPU frekit, a GPU ~50 fokos.
Az elképzelhető, hogy egy bizonyos hőmérséklet felett nem tudja magát hűteni, ezért nem is próbálkozik? Fura lenne, de nincs jobb ötletem. -
embe
nagyúr
válasz
Pyttawrx #51191 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok. Emiatt kérdezte hogy nincs-e valami "bejáratott" hely utángyártott akkura. Azért nem mai a laptop. Kollégám anyukájáé. Veszek bele 8 GB. ramot ( a 4 GB mellé
) . Egy gyári akku meg már kicsit drága lenne. Az összköltség ütné a lapos piaci értékét.
-
Inhouse
őstag
válasz
Pyttawrx #50959 üzenetére
Köszi. Ezeket is kipróbálom.
Hosssszu #50958:
Ez nem tudom hogyan kivitelezhető, ez nem az a fajta, ahol még egy elkülönülő rész a billentyűzet. -
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #50805 üzenetére
Nem én vagyok aki értetlenkedik. Évtizedek óta én még soha nem tapasztaltam, hogy a mókolatlan windows az indulásakor automatikusan szinkronizálná az órát. Persze ez akár azóta változhatott is, de nem! Kipróbáltam az asztali gépemen, most a laptopon is, és egyik sem szinkronizált a bekapcsoláskor, hiába van az automatikus idő beállítva. A gépházban lévő kapcsolóval csak azt lehet beállítani, hogy hetente (604 800 másodpercenként) szinkronizáljom. Küldtem róla képet. Küldtem 1 db linket, de küldhetek továbbiakat is. [Itt] például egy szintén zenész akkumulátoros probléma miatt a feladatütemező kényszeríti ki minden induláskor a (soronkívüli, alapértelmezett beállításoktól eltérő) szinkronizálást...
-
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #50803 üzenetére
Persze, amennyiben az alapértelmezett [heti egyszeri] szinkronizálást frissen tartásnak nevezzük. De most arról volt szó, hogy a lenullázódott aksi miatt minden bekapcsoláskor be kell állítani a pontos időt. Vagy kézzel, vagy automatikusan. Most például boot előtt a BIOS-ban eltekertem az órát. Lassan már negyed órája indult a gépem, de még mindig nem kapta el a heti 1 szinkronizálást.
[kép]
-
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #50800 üzenetére
Az a beállítás még édes kevés lesz szerintem! Én úgy tapasztalom, hogy az csak nagyon ritkán szinkronizál. Páldául amin most gépelek 4 napja szinkronizált utoljára. [kép] Persze biztosan lehet valamit mókolni a win beállításoknál, hogy a boot után azonnal ki legyen kényszerítve a szinkronizálás. Már vagy 10 éve (amikor az AI még sehol sem volt) ezt az egyszerű portable alkalmazást használom, hogy naponta egyszer frissítse a pontosidőt.
"ahogy ki van húzva rögtön kikapcsol - dátumot, időt elfelejti"
Emiatt javasoltam, hogy boot után azonnal szinkronizáljon. -
TXT
őstag
válasz
Pyttawrx #50778 üzenetére
Nem mértem rá, egyrészt nem gondoltam, hogy ez lehet a hiba és rá kellene, másrészt nincs is hozzá eszközöm, így valószínűleg ebben, s ennek cseréjében is segítséget kérnék akár itt, ha valaki szaki ebben és bp-i.
Részemről nem estem neki szétszedni portalanítás és paszta csere végett, mert szintén egyrészt nem igazán volt koszos, bár gyanítom, hogy a paszta csere bőven időszerű lenne. Laptopot még nem szereltem szét, hogy ilyesmiket megtegyek vele, csak PC-t, szóval az elmélet megvan, ellenben gyakorlati tapasztalatom nincs benne. Kezdjek bele simán, vagy bízzam szakira, aki már kapott szét laptopot? -
gulyidosz
csendes tag
-
-
Montu87
friss újonc
válasz
Pyttawrx #41336 üzenetére
Szia.
Ha neked sikerült valahogy megoldani ezt a problémat kérlek ird le hogyan...
Én már rengeteg SileadTouch file -t végig próbáltam de egy se volt tökéletes se használható.
Esetleg ha van valami linked küld el légyszivesm az email cimemre
Köszönöm
csaba.erdosh@gmail.com -
Armagedown
őstag
válasz
Pyttawrx #50503 üzenetére
Lenovo G500, nem működik a háttérvilágítása, valószínüleg a SuperIO-t kellene kicserélni, de az eléggé macerás, a programozó is viszonylag drága.
De van más megoldás is a javításhoz, az Electronic Repair School Youtube csatornán van ezzel kapcsolatban egy pár videó.
Aminek sajnos az a velejárója, hogy nem lehet majd szabályozni a fényerőt.
Van-e valami tapasztalatod a javítással kapcsolatban?A kijelző első pinjén megvan a 19volt. -
pidzse4
aktív tag
válasz
Pyttawrx #50413 üzenetére
Szerencsére az én asus laptopomnak nincs baja. Még a régi 1660 kártyával szerelt is jól megy pedig az már kb 4 éves. Vigyázok rá nagyon. Eddig mőködik jól pedig 4 éve vettem bele memoriát és m.2 meghajtót is és hibája nincs semminek sem. Mis laptopom már ment tönkre és lenovo is de asus még nem , remélem igy is marad.
-
-
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Pyttawrx #50296 üzenetére
Pedig ezt mutatta a CPU-Z, hogy külön feszültségen megy. Nem én találtam ki, amit írtam az #50293-ban. Tehát bent van a 2 memória és az egyikre 1,5V-ot a másikra 1,35V-ot ír.
De ezért fogom a screenshotot elkészíteni. Abban benne lesz a memória típusai is. Most még nem tudom ezt elkészíteni. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Pyttawrx #50292 üzenetére
A DDR3L-re 1,35V-ot a DDR3-ra 1,5V-ot ír.
Majd csinálok screenshotot, ha ismét a gépnél leszek.
És ugye elméleteileg a gyári spec szerint a laptop a 1,35V-osat támogatja. A 1,5V-osat nem írja.
És egyébként ha egyedül csak a 4GB-os 1,5V-os RAM van benne, azzal is üzemel a laptop. Furcsa. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Pyttawrx #50289 üzenetére
Ezt nem tudom most. De napközben kipróbáltam, betettem a 8 GB DDR3L mellé a 4 GB DDR3-at. Látja a erndszer, fut vele a windows, látszólag probléma nékül.
A 8GB-os nagyobb órajelű a CPU-Z szerint.
Ha mellette van egy lassabb DDR3 memória, akkor ez a lassabb a gyorsat lefékezi? (hogy egységes legyen a rendszer sebessége). Hogy van ez? -
-
5leteseN
senior tag
válasz
Pyttawrx #50193 üzenetére
Pyttawrx : "Csak épp felesleges. Én 90%-ban töltőről használom, de ezeket kapcsolom ki. Nem kell manapság."Nálam a Latitude 3500 aksiját a felújítás utáni (70%-osról !) 37%-ra csökkent "Kopás"-t(HWiNFO64) 6 hét alatt visszarakta 68%-os Kopás-ra.
Azóta a BIOS-Customer-ben 50-95% közé van állítva és 4. hónapban nincs semmi további kopás.
Eredetileg 70%-os volt az aksi vételkor, a felújítás előtt.Nálam nem volt felesleges, a 10. éves Latitude-nél, úgy érzem.
Összehasonlításként: A 4. éves Lenovo 15 Legion... gyárilag nem tölti folyamatosan(90% körül tartja a BIOS) az akkuját tartós hálózati csatlakozás alatt.
A HWiNFO64 szerint 100%-os, nulla "Kopás"-sal.
A negyedik évben. -
leweegee
aktív tag
válasz
Pyttawrx #50180 üzenetére
Pedig tűpontos járj utána, szabvány kötelezi erre a gyártókat, persze lehet van olyan dzsunka ramgyártó ami nem felel meg ennek, de nem ez az általános. Ha 1.5 voltról van hajtva egy ddr3L akkor ugrik az alacsonyabb fogyasztás, de kb ennyi. Nem okoskodni akarok, csak régebben nagyon érdekelt a dolog és "muszáj" voltam utánanézni. Persze a tévedés jogát fenntartom.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Pyttawrx #50185 üzenetére
Nem tudom megírni. De végülis mindegy már, mert rendeltem egy 8GB-os DDR3 RAM-ot a 4 GB helyére. (Sajnos csak 1 RAM slot van a gépben, különben mégegy 4 GB RAM elég lett volna.)
Amiatt csináltam a próbát, mert az Asus laptop doksijában az interneten az volt írva, hogy max 4GB DDR3 RAMot tud kezelni (amin eléggé csodálkoztam). DDR3-ból volt a másik gépben 8GB-os, ami 1,35V-os. Ezt tettem bele, hogy kiderítsem, tényleg 4 GB a maximum vagy sem. Szerencsére nem, hiszen kezelte az 1,35V-os 8 GB-osat.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Pyttawrx #50181 üzenetére
A berakott "új" DDR3L RAM-ot CPU-Z-vel megnéztem és 1,35V-ot mutatott rá. A gyárilag benne lévő korábbi DDR3 RAM-nál 1,5V-ot mutat.
Tehát ebből nem az derül ki számomra, hogy a DDR3L memória képes 1,35 és 1,5V-on üzemelni. Hanem hogy a laptop tudja mindkettőt befogadni.
Persze ettől még lehet, hogy a 8GB-os DDR3L tud 1,5V-on is működni.
Nagyon nem szeretnék vele kísérletezni, nehogy megpusztuljon, ha tényleg 1,5V-ot kap a próbán egy másik laptopban. -
Kupszi
aktív tag
válasz
Pyttawrx #50078 üzenetére
Vissza is került, csak furcsa anomália ez... jeleztem az MS-nek is a problémát, meg azt is felesleges erőltetni ezt az internet nélkül nem telepítem dolgot sem, valamint az automata driver is egy óriási baromság.... értem én hogy mindenki életét meg akarják könnyíteni ezzel, de bizonyos esetekben nagy fejfájást okoznak vele.
-
Metacska
aktív tag
válasz
Pyttawrx #49999 üzenetére
Német amazonról. Igen mutatta, most visszatettem és azzal továbbra is mutatja.
Ami érdekes, hogy az újjal az akksiról nem kapcsol be a gép, csak táppal. De ha bekapcsolt állapotban lehúzom, akkor megy akksiról. Megnéztem a szalagkábel csatlakozást, ki-be tettem vagy 10-szer és nem lett más.
Lehetséges, hogy hibás az új akksi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged