- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
MATEO6600
őstag
Sziasztok,
Köszönöm a segítséget, megoldódott, csak nagyon mérges voltam...
Megszoktam, hogy minden klappol és ilyen alapvető dolgokhoz nem kell külön driver.
Csak sajnos hálózat nélkül ezeket nem volt egyszerű beszerezni, és ugye UTP csatlakozó már nincs a mai laptopokon.
-
MATEO6600
őstag
Üdv,
Vettem egy zsír új Lenovo Ideapadot. Felrakok rá egy szűz Win 11-et pendrive-ról telepítve.
Nem működik a touchpad.
Nincs internet. Nem is ajánlja fel a csatlakozható hálózatokat.
Lövésem sincs, mit csesztem el?
Milliószor húztam újra számtalan gépet, de ilyennel még nem találkoztam. -
MATEO6600
őstag
Májusban vásárolt HP Elitebook laptopom most kell harmadszorra gariztatni, az eszem megáll. Eddig kétszer javították, de alaposan, az alaplapot kétszer cserélték.
Van jogom új laptopot kérni csere helyett? -
MATEO6600
őstag
válasz
SeniorTilla #43851 üzenetére
Ilyenkor lévén szó munkagépről, szoktak-e adni cseregépet a szervizelés idejére? Mert addig megáll a munka...
-
MATEO6600
őstag
Probléma adódott egy notebook wi-fijével. (Acer Aspire ES1-571-37U9)
Frissen telepített Win 10, a tünetek:
-Baromi lassú böngészés, rendszeres ERR_NETWORK_CHANGED hibaüzenet
-speedtest 40~mbit-et mér maximum, mikor tudtommal 90~mbit körülit kéne tudnia.Ilyen esetben nem volt jobb ötletem, mint felmenni a gyártó oldalára és újrarakni a wi-fi drivert.
Sajnos nem oldotta meg a problémát.
Valakinek esetleg más ötlete? -
MATEO6600
őstag
Üdv!
Adott az alábbi laptop, memóriabővítésen töröm a fejem.
Kérdés, hogy ez a memóriamodul kompatibilis vele?
Kingston 4GB DDR3 1600MHz KCP316SS8/4Véleményem szerint igen, de azért megkérdeznélek benneteket.
-
MATEO6600
őstag
Basic notebook kérdés:
A laptopok 99%-a (és az enyém is) egy jack kimenettel rendelkezik. Nekem viszont van egy 5.1es hangrendszerem amit az asztali gépemmel használok. Hogy tudnám ezt a legegyszerűbben rákötni, külső hangkártya nélkül?
Ehhez ugye 3 jack kéne, így nem sikerül minden csatornát megszólaltatni. -
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Adott egy nem mai Samsung NP700Z5A, és alapból Win10-en nem működnek bizonyos FN gombok (pl brightness szabályzás).
Túrtam a google-t és felraktam egy bizonyos "Settings" drivert, és ennek segítségével működésre bírtam mindent.
A problémám, hogy (nem vagyok biztos benne) ennek hatására rettenetesen belassult a notebook...
Folyamatosan figyelem TskMgr-rel a CPU/MEM/DSK használatot de nem találtam kiugró értékeket. 30%-os CPU használatnál is nagyon belassul a rendszer.A kérdésem az lenne, hogy esetleg más is tapasztalt-e már ilyet? Más alternatíva létezik rá, hogy használhassam az FN gombokat valami más driverrel?
-
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Adott egy samsung np700-as notebook, nem mai... Friss Win10-el.
A problémám a catalysttel van: Radeon HD 6750 gpu van benne, de gyanítom driver kompatibilitási hiba miatt nem ezt használják a gamek. Hiába állítom át a catalystben, hogy az adott játék ezt használja, nem.Valamit ötlet?
-
MATEO6600
őstag
Kérdés:
Lenovo B590 + Win8.1+ legújabb Synaptics touchpad SW.
Kb ahányszor felébresztem a notebookot, mindig leáll a Synaptics, és ezzel oda a 2ujjal való görgetés, mint fő indok.
Másnál is tapasztalható ez? -
MATEO6600
őstag
válasz
molnarpeter #14008 üzenetére
Szóval alapjáraton, ha lehajtom alvó állapotba megy, de egy idő után hibernál?
Most a hibernálásra sohát nyomtam, akkor most nem fog kikapcsolni? -
MATEO6600
őstag
Windows 8.1-em van, és ha kiegyensúlyozott energiagazdálkodás alatt lecsukom a notebookom kikapcsol, ahelyett, hogy alvó állapotba menne. (ahogy az a beállításokban meg van adva)
Ötlet, hogy miérT?
Teljesítménycentrikuson rendesen alvóba megy. -
MATEO6600
őstag
Értem, így már világos!
Azért írtam, hogy a laptop 11-es channelen van, mert az eszközkezelőnél azt írta a wi-fi adapterre.
Nekem nem gyári, hanem Vargalex fw van fent, és ott nincs külön n-es mód.
Ez alapján mondtam a 130 mbitet:Azt hittem, hogy ennél azért többet tud a B590... Na mindegy, köszi a segítséget!
-
MATEO6600
őstag
Szia!
Ha rámegyek a wi-fi kapcsolatba winen belül, akkor csak 130mbitet jelez...
Nem sikerült kideríteni, hogy hány mbites laptop wi-fi modulja.
A laptopom típusa, ez pedig a wifi-é.
Itt se ír pontos adatot, csak hogy 300 mbit-et is tudnak egyes eszközök.
A wi-fi 6os csatornán van, a laptop meg 11-esen, ezeknek meg kéne egyezniük?
Emeletes házban lakom, szóval van itt a környéken pár wifis router...
Ezt meg nem értem, egy 300 mbites kapcsolat valójában, jóesetben is csak 80 mbitet tud? Akkor mi benne a 300? Tudom, hogy csak elméleti, de mi értelme van akkor a jelölésnek?
A router nem tud n-only beállítást, csak g+n-t. 40 Mhz-en van mindkét eszköz, és 2-3 méteres távolságra egymástól, falak nélkül. -
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Lenovo B590-em van, TP-Link 1043 routerrel.
Az a kérdésem, hogy normális-e, hogy csak 40 mbitet visz át a wi-fi, mikor 80 mbites a netem?
Ebben 802.11n wi-fi van, és tudtommal 300 mbites, úgyhogy bőven tudnia kéne a 80 mbitet is. -
MATEO6600
őstag
válasz
vilmaboy #11389 üzenetére
Köszi a tippet, felrakom a chipsetet!
Mikor megvettem a notebookot az egyik PH-s fórumba megkérdeztem, kell-e rá valami gyártói driver...
A válasz szerint ha az eszközkezelőben nincs felkiáltójel, nem kell. Nem volt, tehát nem is raktam fel semmit.
A routeren egy moddolt és friss FW van, azzal nincs gond. (99%) -
MATEO6600
őstag
Segítség kéne mert már megőrülök...
Adott egy jól beállított router, és egy Lenovo B590 friss Win 8.1-el.
A problémám: bizonyos időközönként ledobál a wi-fi. Korlátozottnak jelzi a kapcsolatot, és megszakad. Újracsatlakozás után jó lesz.
Tipp: Nem raktam fel semmilyen gyártói drivert(wifin kívül), ez hiba? Erre még senki nem válaszolt eddig, pedig nem túl egyértelmű, hogy most akkor a 15 különféle driver közül kell-e egyáltalán valami, vagy mind... -
MATEO6600
őstag
Köszi, nem volt hiba, minden felment alapból.
Másik egyszerű kérdésem:
Nekem valamiért az rémlik, hogy a laptopokat használat után nem kikapcsolni kell, hanem sleepbe tenni, mert a boot túl sok energiát fogyaszt. Ez igaz? Ha lecsukom a képernyőt, akkor sleepbe rakja alapból. -
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Új vagyok laptop témában, most vettem az első laptopom. (lenovo b590)
Win 8.1 fent van, annyi lenne a kérdésem, hogy kell-e külön gyártói honlapról drivereket felraknom?
Hivatalos oldal sajnos nem megy most, innét néztem: [link]
Ezek közül kell valamit felraknom, vagy a Win8.1 az update-tel mindent elvégzett helyettem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lexus, Toyota topik
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest