- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Hosssszu #51213 üzenetére
Nem volt szétszedve mostanában. De még csak mozgatva se nagyon, az íróasztalon van mint "asztali" gép. Szóval nem valószínű.
A fura az, hogy ha belépek a BIOS-ba, hallhatóan felpörög a venni. Szóval ha akarná, tudná hűteni jobban is. Plusz se a CPU -9-15%, se a VGA 10-25% nincs túráztatva, majdhogynem alapjáraton melegszik fel és vesz vissza a tempóból. Az tűnt fel, hogy még a mentés ablak is darabosan, akadozva jelenik meg.Látszólag melegszik, de meg sem próbálja lehűteni magát. -
Csabi1984
addikt
válasz
Hosssszu #51206 üzenetére
Köszönöm
Ami legutóbb szétszedtem az egy Benq Joybook R56 volt Core2Duo processzorral.
Nagyon nem is foglalkoztam laptopok javitásával max Hdd memória csere/bővítés mert számomra bonyolult volt a logikai része (szétszedés sorrend) ilyen,olyan csavarAztán most YouTube-n néztem az Asus szétszedését (RAM bővítés) csak hdd cserélgetni jutottam eddig, de holnap már rám csere is lesz.
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Hosssszu #48381 üzenetére
"...Leírtam hogy miért nem akarom hibernálni..."
Igen, írtad, hogy kímélni akarod az SSD-t.
De mégis mitől?
Egy átlagos 512GB SSD-re 300TB írható fel gond nélkül, az 1TB-ra 600TB.
Az enyémre (512GB gyári SSD) 11 hónap alatt ezt sikerült összehozni, hibernálásokkal, filmek torrentezésével, de mondhatnám azt is, hogy simán csak az átlag felhasználással.
40-50 év alatt lehet hogy el is érem azt a 300-at...
-
Tim82
félisten
válasz
Hosssszu #48377 üzenetére
Latitude 5400-nál nálam nem volt alvás addig, amíg az ebben a hsz.-ben lévő leírást követve nem "'állítottam vissza" az S3 módot.
-
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
válasz
Hosssszu #48371 üzenetére
Akkor sajna ehhez én kevés vagyok, nincs egyéb tippem. Hátha jön valaki, akinek van.
Azt megkérdezhetem, hogy mihez kell neked az altatás funkció?
Szigorúan csak magánvéleményem az, hogy annak semmi értelme.
(Hibernálni kell, hogy ugyanonnan folytassa a gép,
vagy kikapcsolni,
vagy hogy semmi ne történjen, max a képernyőt kapcsolja ki, hogy ne fogyasszon)
Utóbbi mostanában gyakran van nálam, bejelentkezek egy értekezletre, és lehajtom a fedelet, de ne aludjon el, ne hibernáljon, ne kapcsoljon ki, csak lapuljon a hátizsákban, kikapcsolt kijelzővel...Én nem látom az altatás értelmét, de nem vagyunk egyformák, ahány ember, annyi élethelyzet.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Hosssszu #47938 üzenetére
Akkor neked a Battery Bar 3.6.6 program kell - ezt épp erre (is) találták ki.
A BatteryBar egy kicsi, de nagy teljesítményű akkumulátormérő Windowshoz. A BatteryBar két verzióban érhető el, ingyenes és Pro. A BatteryBar telepítésekor ingyenes verzióként települ. Az ingyenes verzió a 30 napos próbaverzió aktiválásával vagy a BatteryBar Pro licenckulcsának megvásárlásával frissíthető Pro verzióra.
Mint látható 1óra 33 perc van vissza.
Természetesen friss kép, bemutatva h múxik
Rendszerkövetelmények:
Windows 7 / 7 64 bit / 8 / 8 64 bit / 10 / 10 64 bit -
törölt tag
válasz
Hosssszu #47391 üzenetére
A hardveres (alaplapi) RAID megoldások kezelnek 2 különböző méretű meghajtóból épített raid tömböt, de a fennmaradó rész úgymond kárba vész. Szoftveres raid esetén (unraid, snapraid flexraid) viszont tudja azt amit szeretnél.
Saját tapasztalat, hogy az újabb pcie3 típusú meghajtókból épített raid0 tömb nem okoz sebesség növekedést a vezérlő sebességkorlátja miatt. pcie4 esetén viszont 13000/8000 környéki sebesség elérhető. Ehhez viszont olyan latop szükséges ami bír 2db pcie4 csatlakozóval. -
-
-
válasz
Hosssszu #47215 üzenetére
A felhasználási felltételek szerintem mindent elárulnak, plusz
Központi iroda címe
ROOM 1605, HO KING COMMERCIAL CENTRE, 2-16 FA YUEN STREET, MONGKOK, KOWLOON, HK.
(Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a cím nem a visszaküldési cím.
Jól teszed, ha elengeded.Amúgy mihez keresel akksit?
-
Tim82
félisten
válasz
Hosssszu #47215 üzenetére
Nekem úgy néz ki, hogy az itt kitárgyaltakhoz képest semmivel sem tűnik megbízhatóbbnak ez az oldal.
-
-
Nite
őstag
válasz
Hosssszu #43259 üzenetére
Szia! Megpróbáltam, de sajnos nem indul be a telepitett OS a notebook-on, viszont igy mindossze annyit ir, hogy megprobalja javitani az OS-t, az eddig elojott hibakat nem tapasztalom! Lehetseges valahogy "megjavitani" egy elindulni nem akaro win10-et?
Masik erdekesseg, media creation tool-al keszitettem a telepitot, a notebookban nem ker serial-t es nem ajanlja fel, hogy valasszak windows verziot (home, pro, stb...) viszont ezen a proba telepitesen egy masik gepen ezek megvoltak
Meg nem adtam vissza a gepet, remelem van meg otletetek!
-
ricsi99
addikt
válasz
Hosssszu #42850 üzenetére
Vegyél ki minden adattárolót... ha az uefi megy (már alapból ez szokott lenni a biosban) és a fast-boot be van kapcsolva ,akkor nagyon hajlamosak gyorsan átlépni a boot -rol a rendszerindításba..
Azt még megprobálhatod szerintem hogy akku /elem/töltő ki ,s az elemnek a lábait is összezárod /vagy hagyod úgy 10 percet ,hogy tuti cmos reset legyen
Mindenféleképp adattűroló nélkül kisérletezz ,hogy ne ay legyen ,hogy a win elindul ,s te még nyomogatod a gombot -
coco2
őstag
válasz
Hosssszu #40260 üzenetére
Jó, okés, értem, de nem pont arra gondoltam.
Fontos lenne nekem a laptophoz hagyományoshoz közeli gombok szövegszerkesztéshez: fizikailag külön gombokra pakolt insert, delete, home, end, pgup, pgdn. Ilyet eddig csak dell-eken sikerült találnom. Kukucskálom a neten fellelhető képeket a cserebillentyűzetekről, és laptopokról, és azt látom, nem gondolnak a gyártók a hétköznapi munkásnépre.
Kukucskáltam: dell, lenovo, acer, asus, msi, hp.
Van még másik?
-
-
Papooo
senior tag
válasz
Hosssszu #40184 üzenetére
Simán írd bele a hirdetésbe:
"A hiba leírása az alábbi linken:" és megadod az itteni beírásod linkjét.
Persze, minden vevőjelölttől kérdezzrá, hogy figyelmesen elolvasta-e a linket, mert ezzel levéded magad az esetleges későbbi "én nem is figyeltem" jellegű relkamációktól. -
Tim82
félisten
válasz
Hosssszu #40042 üzenetére
Értem. Ebben az esetben valószínűleg valóban a szalagkábel lesz a ludas (igaz, nem eDP, hanem még LVDS kábel esetén, de ugyanilyen szituációban X230i-vel ez volt a megoldás).
Én egyébként eBay-en nézelődnék, litván eladók szoktak olcsón adni Thinkpad-alkatrészeket és azok gyorsan itt is vannak viszonylag.
-
Tim82
félisten
válasz
Hosssszu #40040 üzenetére
A BIOS-ban mi van beállitva, hogy mire adjon képet? Lehet az is, hogy eleve automatikusan a D-Sub-ra vagy a DisplayPortra van állítva.
(Csak azért kérdezem, mert én nemrég vettem egy olyan (kijelző nélküli) L450-et, amit úgy hirdettek, hogy tesztkijelzőre ad képet, de a D-Sub és DP kimenetekre nem. Én beletettem egy (hibás, csíkos, de működő) kijelzőt, a BIOS-ba belépve átállítottam, hogy a "digital output"-on adjon képet és voila, reboot-tól már a DP-re adott ki.)
-
Lionela
csendes tag
válasz
Hosssszu #39680 üzenetére
Elnézést, nekünk bent a cégnél is ilyen Dell munkagépeink vannak, csak újabb szériából, és azokban viszont érdekes módon már nem lehet cserélni processzort. (Legalábbis én mikor kértem, hogy az enyémbe cseréljék, az informatika rögtön közölte, hogy nem lehetséges, ne ugráljak). Álmomban se gondoltam volna, hogy a modernebb gépek visszalépések a korábbiakhoz képest.
De ezek után akkor érdeklődnék, hogy a Latitude E7440-ekben lehet procit cserélni? Mert akkor megyek és verem tovább az asztalt az informatikán XDDD
-
Thomas1
addikt
-
Tim82
félisten
válasz
Hosssszu #39216 üzenetére
Megerősítem, teljesen biztos, hogy így van a T400-nál (és úgy általában a Thinkpad-eknél), hogy a touchpad-nek külön kábele van (mely amúgy a palmrest aljából külön csatlakozóra megy az alaplapra), mint a billentyűzetnek és pöcökegérnek, melyek egy kábelen/csatlakozón osztoznak.
Referenciának meg itt van a Thinkpad T400 Hardware Maintenance Manual.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest