- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
KillHates #49374 üzenetére
Belefújtam, de semmi. Nem is vagyok annyira poros környezetben, meg ha hordozom magammal akkor általában végig tokban van, csak akkor nem ha használom. A noti 3 hónapos sincsen még. Kétlem, hogy a por vagy a hűtőpaszta lenne a baj, mert ez semennyi idő még egy ilyen notinak. Másrészt nem is terhelem nagyon, nem is játszottam még vele egészen a napokig és ott lettem rá figyelmes, hogy melegedik.
Tehát még alig ment a hűtője az IDLE érték fölé, és ez alapjáraton alig szállít valami port...
Nem dohányzik senki sem a családban.
Dell XPS: Jól mondod, kb. 4800 RPM körülre megy.
Szumma:
Tehát avval semmit sem veszítek, ha hétfőn felhívom a Dell MDB-t és elmondom nekik, hogy mi van, igaz?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
KillHates #49352 üzenetére
A noti nincs még csak pár hónapos. Nem koszos a hűtő egyáltalán, ebben biztos lehetsz.
Egyébként egy Dell Latitude E6430-ról van szó. A05-ös BIOS van fent ha jól emlékszem. Van fent azóta A07 az oldalon, de azt csak Win 8-hoz ajánlják: katt
Esetleg Win7 beállításaiban nem lehet valamit módosítani?
Valami 5let?
-
Vasinger!
nagyúr
Az egészséges, hogy egy eléggé izzasztó játék alatt 94 fokra forrósodik a GPU a notimban? A hűtőventilátor eléggé pörög, de lehet hogy még tudna feljebb menni, nem tudom.
-
Vasinger!
nagyúr
Van egy Dell Latitude E6430-am, Nvidia NVS5200M VGA-val.
Ki akarom kötni a TV-re, de a széleit levágja pont a képnek. Tehát olyan mintha pont a kerete le lenne vágva. Ezt hogy lehetne orvosolni?
A driverben: 1920x1080P-t állíottam 60Hz-el.
Elvileg a TV is tudja, meg 1080P-t kezel.
-
Vasinger!
nagyúr
Van egy notim amin van egy d-sub és egy HDMI kimenet.
Ezt a notit kéne kikötni valahogy egy régi CRT tévére. Hogy lehetne ezt megoldani?
A CRT TV-n elől van a 3 RCA bemenet, talán azzal lehetne valamit kezdeni. 5let?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
ravail #45074 üzenetére
Egy DELL E6430-ról van szó.
Dell XPS:
Fene se gondolta volna, hogy ilyen nehézkes megtudni róla valamit. Esetleg a felbontását valamilyen program nem tudja kiszedni?
Ismerősömnek van egy E5420-as gépe és sokkal jobbnak látszik a kamerája, mint az enyém, pedig nem hinném, hogy rosszabb kamerát raktak volna az újabb szériákba.
-
Vasinger!
nagyúr
Honnan tudhatom meg, hogy milyen webkamera van a laptopomban? Legalább a felbontását, de a típusa sem lenne rossz.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Thunderzolee #44456 üzenetére
Valszeg ez kavarhatott meg, hogy el van tolva 2-vel, sorry
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Thunderzolee #44442 üzenetére
itt nézd meg a teszfekben elért pontszámokat.
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Azt hogyan tudhatom meg, hogy mekkora felbontású kamera van a notimban?
-
Vasinger!
nagyúr
Itt erre a dologra valaki tudja a megoldást?
Egyáltalán azt meg lehetne oldani, hogy egy Logitech G7-et ami bluetoothon keresztül kommuniál, azt a noti belső BT-jével párosítom össze és használom?
-
Vasinger!
nagyúr
Tud valaki mondani pár jó 14"-os noti tokot? Hangsúlyozom tok, nem táska. Max 4-5k-ig. Egyszínű legyen.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Ide is felteszem kérdésem, hátha tud valaki segíteni! [link]
-
Vasinger!
nagyúr
14"-os Dell Latitude-höz milyen tokot tudnátok mondani, viszonylag olcsón, de minőségit?
A DELL honlapján találtam ezt: katt
Ehhez hasonlót keresnék kb. fele ennyiért.
-
Vasinger!
nagyúr
Szóval akkor nem én vagyok az egyetlen elvetemült aki notit ágyban használja
Esetleg arra gondoltam, hogy egy kemény fedelű könyvet alátennék, az valamelyest megemelnél az alját és én sem érezném a noti melegét.
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm a ma délutáni segítséget mindkettő fórumtársnak, frissítettem a BIOS-t gondolok ártani nem ártott.
Az ICC profilt is leszedtem, majd betöltöm, csak ahhoz el kell olvasnom a leírást amit linekelt Dell XPS kolléga.
Olyan kérdésem lenne még, hogy szabad e ölben notit használni? Tehát sokkal kényelmesebb ölbe véve ágyban használni a gépet, viszont az alján lévő néhány szellőzőnyílás így nem sok levegőt kap. Persze az oldalán van a ventilátor szellőzőnyílása, de az alján se baj ha szellőzik.
Mi a véleményetek erről?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Thunderzolee #43329 üzenetére
A színprofilos cuccot arra értettem, hogy a kijelő kalibrálásához 2 dolog kell alapesetben: RGB állítás és icc színprofil betöltése, ami az RGB állítást még pontosabbá teszi.
Tehát az icc profil önmagában nem sok minden, mert lehet, hogy színhelyessé teszi a kijelzőt, de valamelyik irányba kék, zöld vagy pirosba fog hajazni a képernyő.
Egyébként először kipróbálnék egy színpofilt, ha esetleg lenne hozzá. Tudsz linkelni esetleg?
Egyébként 3. generációs CORE I5-3320M van benne.
Dell XPS:
BIOS-t honnan tudok leszedni hozzá?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Thunderzolee #43329 üzenetére
Hát ezaz, mik ezek?
Energiagazdálkodásban kéne állítani valamit?
-
Vasinger!
nagyúr
Akkor tovább folytatom a kérdezősködést:
Mivel első notim ami most van, az lenne a kérdésem, hogyan kell ezeket tölteni?
Tehát igazából tegnap óta szinte folyamatosan hálózaton van, nem tudom, hogy ez jó e?
Tehát ilyenkor gondolom mindig maxon fut az akksi. Vagy ilyenkor az akksit kikerülve egyből a hálózatból kapja az áramot?
Továbbá néztem a hőmérsékleteit a notinak, de eléggé magasnak tartottam, főleg azt figyelembe véve, hogy erősen energiatakarékos, főleg IDLE. Persze én az asztalim hőmérsékleteihez viszonyítottam, ami közel sem mérvadó, mert eléggé nagy hangsúlyt fektettem a szellőzésre.
Azt hogyan tudom megnézni, hogy melyik VGA az akítv? Most kikötöttem a notit monitorra, de remélem nem kapcsolt be a dedikált VGA emiatt.
-
Vasinger!
nagyúr
Laptopok kijelzőjét lehet kalibrálni? Tehát van lehetőség RGB állítási lehetőségre is, nem csak színprofil betöltésére?
-
Vasinger!
nagyúr
Kinek érdemes venni dokkolót? Mire jó az? Továbbra is a Dell Latitude E6430-ról van szó.
Olcsón tudnék hozzájutni, de nem tudom megérné e.
Amit tudni kéne, hogy gyakran kötném ki monitorra, de a monitoron DisplayPort, DVI és RGB van, ezek közül az RGB-t nem használnám, mert nyűgös, tehát marad a DP és a DVI. A notin csak HDMI van még az RGB-n kívül, tehát kéne vennem hozzá egy HDMI->DVI átalakítót, már ha van ilyen.
Ezt csak mint megjegyzésként írtam le.
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Dell XPS #43274 üzenetére
Letöröltem, de megint ugyanezt írja.
Amíg fel sem tettem rá az Nv drivert akkor is ezt csinálta, azért raktam fel az Nv-t, hogy legyen már rajta valami...
Most megnézem, hogy nincs e bios-ba letiltva, mert videókártyáknál csak az Nv-t látni...
Nvidia Optimus-t találtam egyedül, azt érdemes lenne bekapcsolni? Jobb 5letem nincs.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Dell XPS #43270 üzenetére
Nem. Beírtam a Service Tag-em. De ha az intel drivert leszedtem google-ből is, mert HD4000-eshez ugye csak 1 driver van, de ott is ugyanezt írta.
Vagy ez nem ilyen egyszerű?
Ha rámegyek a DELL honlapján az Automatically detect my Service Tag for me-re, akkor kidob egy ablakot, akkor engedélyezem, hogy scannelje a gépem, de utána nem történik semmi.
IE alól csinálom.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Dell XPS #43258 üzenetére
Nem, Intel® Centrino® Advanced‐N 6205, csak a DELL honlapja WiMaxra dobott valamiért...
Az a helyzet, hogy nem tudom felrakni az Inteles VGA drivert. Az Nvidia felment, de az Intel ezt írja : The computer does not meet the minimum requiements for installing the software.
Mit tegyek ilyenkor?
-
Vasinger!
nagyúr
Most vettem egy Dell Latitude E6430-es notit, de az Istenért se találok hozzá drivert se az alaplapi VGA-hoz, se a Wifihez.
INTEL Intel(R) WiFi Link 6300-es WLAN kártya van benne, de innen a legújabb nem akar felmenni, mert azt írja, hogy nem kompatibilis a rendszer az Intel WiDi termékkel, vagy a használatban lévő alkalmazással....
Windows 7 x64 SP1 ultimate van fent.
-
Vasinger!
nagyúr
Tegnap feltettem ezt a kérdésemet: [link]
Ennek a folytatása az lenne, hogy mennyibe kerülne mondjuk 1 db 4 GB-os modul bele? Mert a mostani 2 GB-ot eladnám és átmenetileg egy 4 GB-os modult vennék, hogy később tudjak még vennék még 4-et, tehát 4+4=8 legyen benne majd.
Tehát a kérdés: Mennyiért és milyet lehetne belevenni ami biztosan passzolna?
Fontos kérdés lenne, előre is köszi!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Dell XPS #43150 üzenetére
Értem, köszi a válaszod!
Az Ilyet is akartál venni.... dolgot nem értem. Ezt miért írtad?
A ramos kérdésemet meg tudnád még válaszolni?
-
Vasinger!
nagyúr
A DELL Service Tag-ból vagy garijegyéből ki lehet szűrni azt, hogy pl cserélve volt a winyó vagy a RAM a laptopba? Tehát ha bővítem én a memóriát és meghal a memória akkor azt is javítani fogják a DELL szervízbe vagy sem?
-
Vasinger!
nagyúr
Ha egy ilyen notit vennék 2 GB memóriával, akkor mennyiért tudnék belevenni 2x4 GB memóriát? Egyáltalán könnyű lenne a csere benne? Vannak kompatibilitási gondok?
Egyáltalán hány modulhely van benne? Tri vagy Dual chanelbe kell venni? Tehát 3x2 vagy 4+4 lenne a jobb?
A memória sebessége nekem mind1, hogy 1333 vagy 1600, a lényeg, hogy támogassa.
-
Vasinger!
nagyúr
Elvileg pont tőle fogok venni, bár ez még eléggé képlékeny, lehet, hogy philo lesz belőle, de nincs pofám úgy elmenni és rabolni más idejét, hogy előre tudom, hogy nem veszem meg.
Azért reménykedek, hogy hátha látott valaki ilyen notit kiállítva, Pest eléggé nagy és valahol ilyen notit is árulnak, mert van rá célközönség bőven.
-
Vasinger!
nagyúr
Hol tudnék Pesten megnézni Dell Latitude 14"-os laptopokat? Főként a 6420-as érdekelne.
Olyan kéne, ahol kicsit nyomogatni is tudnám.
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tippeket.
Igazából akkor még az érdekelne, hogy végül is ha lent a tálcán átállítom a bill. nyelvét magyarra, akkor minden magyar karaktert meg lehet majd találni a fizikai billentyűzeten is?
Annó volt egy britt-angol kiosztású billentyűzetem, ott fel volt cserélve azt hiszem az Í helye valamivel. Továbbá ha jól tudom az amerikai billentyűzeten egy soros az enter is és talán 1 karakterrel kevesebb is van, mint a magyar. Vagy rosszul tudom? Lehet, hogy ez csak a Logitech hülyesége volt annó
Engem igazából annyira nem zavarna, hogy mi van ráírva, mert vakon gépelek, de itt most az lenne a lényeg, hogy minden karakter a helyén legyen.
runner 125:
Akkor ezek szerint nem vagyok meghúzatva, én is erre emlékeztem. Köszi!
-
Vasinger!
nagyúr
Ha egy laptopnak angol kiosztású a billentyűzete, arra van mód hogy lehessen magyarosítani valahogy? Vagy egyáltalán teljes értékűen gépelni magyar szöveget?
Egy Dell latitude E6420-ról van szó.
-
Vasinger!
nagyúr
A processzoros link eléggé érdekes amit linkeltél, mert pl egy Q6600-at erősebbnek mutat mint egy Phenom II x4-et....
Merevlemezre arra gondoltam, hogy úgy az átlagban, ugye 5.4k-s van, asztaliban meg 7.2k-s. Mennyi a kettő közötti különbség?
Memóriát úgy gondoltam, hogy DDR3 1600 CL9 akár desktop akár notebook. Szóval azonos órajel és időzítés, csak az egyik mobil a másik nem.
-
Vasinger!
nagyúr
Ha egy laptopban mondjuk egy i7-es SB-s processzor van, akkor az asztali szinten hol van kb.? Phenom II x4?
Ugyanez lenne a kérdésem a laptopokban lévő winchesterre és memóriákra is.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egyik haverom rám írt, hogy bekrepált a notebookja. Viszonylag új van neki, 150k-ért vette karácsonykor.
A következő tünet jelentkezik, idézek:
a laptopom besz@rt bekapcsolom a bios bejön utána fekete képernyö fönt meg a fehér csik világítNos, 5let?
Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5330 13.3" FHD IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Újszerű MacBook Pro 14" M3 Pro 100%-os Akku, karcmentes!
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjolv új akku gar
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest