- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
nexia
tag
válasz
ravail #49651 üzenetére
a routerről annyit tudok hogy fekete asus 2 antennával, a laptop egy msi ex630x és win 7 van rajta. és minden szomszédos netet lát csak a sajátjukat nem vagyis néha igen néha meg elszáll és akkor ki tudja mikor jön vissza. és holnap megyek át így ha mondtok valami jót persze meg tudom nézni, azt hogy auto vagy fix azt a router beállitásában tudom megnézni?
-
válasz
ravail #49596 üzenetére
A töltő feszültségénél nem lehet magasabb az akku kapocsfeszültsége, mert akkor a nominális értéket nem érné el a töltőfeszültség és effektív képtelen lenne az akkut feltölteni a tápáramkör (a töltőáramkör, ha csak az akkus kört nézzük)
Ez szextroller? Amit teccik használni a netyeléshez?
-
válasz
ravail #49589 üzenetére
Szia! Jobbklikk kép megnyitása új lapon
Természetesen tud működni; az egyik 6 cellás a másik 8 (vagy 9) cellás. Elmindul bármelyik noti, ha ~12V körül feszültséget adsz az akkucsatijára. (persze be kell csapni hozzá a DC-DC-t egy 5V-os stabbal is)
A gépnek nem kell igazán kell 5V-nál több, úgyis főképp azt csinál az akku feszültségéből. (meg 3.3V-ot, meg 1.8 V-ot, meg 1.2V-ot, meg 0.8V-ot, a régebbiek 19V-ot amiből 800 illetve 1.2 kV is lett, az újabbak meg 30 vagy 40 V-ot, ez utóbbiak a háttér megvilágításhoz kellenek) -
Kumite
aktív tag
válasz
ravail #48967 üzenetére
Köszi ismét.
A gép karácsonyi, dec. 23-án vettem, szóval a Win 7 is új rajta és nagyon ideje, lehetősége sem volt bnőmnek, hogy mindenféle cuccokkal összeszemetelje, filmezésre és facebookozásra használta csak.
Épp ebben a pillanatban kapcsoltuk be, az első youtube videóba is beleszaggatott már... :S Igaz egyszer tette pár másodpercen keresztül, de ezt akkor sem szabadna megcsinálnia.
Végső megoldásként újra fogom húzni a Win 7-et, talán már nekem is volt olyan, hogy valami rosszul sikerült, bár egyáltalán nem tűnik logikus dolognak, hogy ilyen előfordulna.
Megnézem majd az általad javasolt DriverPackSolution-t valamikor a napokban (nem biztos, hogy lesz rá ma vagy holnap lehetőségem) és írok itt majd, hogy hogy áll a helyzet.
Nagyon köszi!
-
Kumite
aktív tag
válasz
ravail #48965 üzenetére
Köszi, megnézem és visszajelzek.
De attól félek, hogy nem a lejátszóval lesz a probléma, mivel mindkettő pont ugyanazokat a tüneteket mutatja.
Ha ismét előjön a hiba, akkor beindítok egy winampot is, megnézni, hogy ott mi történik a hanggal.
Sőt, úgy emlékszem, hogy a Win7 hangerőszabályozójának változtatásakor kiadott visszajelző hang is beszaggat, de ebben csak 90%-osan vagyok biztos. -
törölt tag
válasz
ravail #48961 üzenetére
ravail, nussa5, kali: köszönöm a villámgyors segítséget. lehetne a topic: Azonnali notebookos kérdések és azonnali válaszok percei
Kiszerelem a napokban a gépből a wifi kártyát és lefotózom a méret és esetleg antennák száma miatt. Bár szerintem ez 2 antennás csak. Viszont létezik n-ből 3 antennás is, ezért szeretném tudni. Akkor majd keresek valami megfelelőt és feldobnám ide a képet a mostaniról és a választott wifiről is. Ha majd ránéznétek az segítene a döntésben. Addig is: Malacot, lencsét, jó bulit mindenkinek ma estére és az új évre!
-
stigma
addikt
válasz
ravail #48515 üzenetére
rgeorge, ravail: Még egyszer Köszönöm !
Kb 3 perces művelettel sikerült létrehoznom amit szerettem volna és írtam/írtátok is.
Lényegében elég volt az egyik primary particíót Logikaira konvertálni, majd a rendszer partíciót méretezni, ketté osztani=> 12GB-os rendszer 7XXGB-os Logikai rész.
Kellemes Ünnepeket, szép napot!
-
Lucko81
csendes tag
válasz
ravail #48523 üzenetére
DELL XPS: Az UEFI kikapcsolására nincs lehetőség a bios-ban.
Ravail: Már nincs rajta a free dos partició. Memtest-et nem próbáltam, mert ha azzal lenne a gond, akkor sztem már a telepítés közben hibázott volna. Kipróbáltam az egészet egy szűz ssd-vel is. Ugyan az a jelenség.
A telepítő sima volt, most próbálok beszerezni egy SP1-es változatot.
Ami nekem még fura, hogy a telepítés közbe az első újraindításnál simán bebootol még a hdd-ről.Ha megvagyok az SP1 telepítéssel, akkor beszámolok az eredményről.
-
stigma
addikt
válasz
ravail #48502 üzenetére
Igen bocsi, válaszoltam de nem neked címeztem sajnos.
Igen lecsökkentem, engedélyeszés (Apply), majd kell egy eset amivel létrejön az általad írt particiól.
Viszont ha a formázatlan 7xxGB-os részre megyek, hogy Create partition akkor hibára fut, mégpedig ezt dobjaEgyszer újratettem, úgy hogy töröltem a particiót mikor egészben volt, majd windows installkor csak 120GB-os rész az amit megadtam neki. => ezáltal azt szerettem volna ha végzem a telepítéssel az ,,unallocated" verzióból NTFS Logikai particiót amin lennének az adataim, de sajnos ez sem segített.
-
q13579
senior tag
válasz
ravail #48353 üzenetére
Szia!
A 2 gb 667-es modullal a következő értékeket kaptam a cup-z-vel:
Ezzel működik rendesen.
A másik, a 800 mhz-s memória típusa: 2g800 UL 1288 (Samsung memóriamodulokkal, de nem mondanám, hogy a memória gyártója is Samsung)
Sajnos vonatkozó időzítési adatokat nem találtam még. Ha ezt rakom CSAK a notiba, akkor a pittyegéses hibaüzenet jön, ha mind a kettő benn van, akkor se kép, se hang.
-
Gabesz25
tag
válasz
ravail #48261 üzenetére
Annyiból megnyugtatott a válaszaitok olvasása közben a dolog, hogy nem csak az én gépemnél jelentkezett ez a probléma. Viszont ettől még nincs megoldás ugye
A fenti kép valóban a "hűtési rendszerem".
Arra gondoltam, hogy kihajítom a gépből a hőcsövet, és rakok be kettőt pl ilyenből: http://x-unit.hu/huto-404012-mm-ontapados-chipset. CPU-ra és VGA-ra is
mondjuk azt nem tudom, hogy ez elég lenne-e ahhoz,hogy ne szálljon ki a füst a gépbőlegyébként ezekben a hőcsövekben mi van? olyan gáz mint a hűtőgépekben van? nem lehetséges,hogy az már "elfáradt" benne, és újra kellene tölteni? (persze ha lehetséges, és bocs ha hülyeséget beszélek, de valami megoldás csak lenne erre,hogy ne ilyen hőfokon menjen a gép. anno mikor megvettem, nem volt ilyen gond)
-
válasz
ravail #48252 üzenetére
Hidd el, a noti szerelés legalja a BGA-zás. Annál sz@rakodósabb, pepecselősebb munka nem igazán van. És az esetek részében (általában FuSi notik) teljesen árnyékra vetődsz, mert a pad lesz feljőve...
Szóval néha megéri két Milkáért egy filléres cuccal is vacakolni, legalább egy jót lehet beszélgetni közben. (és viszik az ember jó hírét is; pl: már Debrecenből is jöttek fel hozzám, nem autóval, gyalog! hátiban a haverok-rokonság gépeivel, hogy csináljam meg) -
AlyArkhon
őstag
válasz
ravail #48143 üzenetére
Belgiumban vettem 4 napja op rendszer termeszetesen jart hozza csak ugye mivel Home premium a rendszer ezert nincs benne magyar nyelv ergo kuka nalam ez a rendszer
Akarom felrakni az ultimate magyar op t csak itt meg ez a gondom hogy nem akar futni mert elakad ott hogy indulna a win telepitese de mar bootolas utan es akkor be keri a cd iro driveret amit meg nem tudok letöteni .
Tok jo . Kollegam Acer laptopjaval is ez volt a helyzet , csak ott amikor ramutattam a driverek kozott (az usb driverére ) amiket a gyarto honlapjarol szedtem le akkor utanna egybol hazsnalta es ment tovabb minden . Viszont itt hiba tallozom be neki akarmelyik drivert is nem megy tovabb .
Most voltam egy szamtek boltba es mondtak olyat hogy esetleg a rejtett particion van rajta kulon a drivere . Azt hogyan tudom lecsekkolni esetleg lementeni ?
-
válasz
ravail #48089 üzenetére
az úgy nem teljesen igaz, hogy a win 7 nem látja és nem tudja törölni az említett rejtett partíciókat, legalábbis én még nem találkoztam olyan - eredetileg freedos vagy linux oprendszeres - notival, amire a win 7 nem települt volna fel megfelelően úgy, hogy végszükség esetén összevontan töröltettem a merevlemezt a win 7 telepítőjével!
általában ott hibáznak az emberek, hogy nem is nézik meg a részteles lemezképet, csak ráerőltetik a meglévő oprendszerre - illetve mellé - a másikat, vagy nem megfelelő sorrendben formázzák/törlik a partíciókat, esetleg nem mindent törölnek! -
iref-h
tag
válasz
ravail #48063 üzenetére
Szia!
Eddig jutottam. A leveled utolsó 3-4 soráig rendben ment minden:
..."válaszd ki a "Mindenki"-t (kattints rá). Alul láthatod az engedélyeit. Engedélyezz mindent (pipáld be). Utánna az ablak alatt nyomd meg az "OK" gombot."
Ez után az alábbi ablak jelenik meg:
"Módosítani készül az indítólemez gyökérkönyvtárának engedélybeállításait, ami nem várt hozzáférési problémákat és csökkent biztonságot eredményezhet. Folytatja? OK nyomtam erre a következő ablak jelenik meg:
„Hiba történt a következő biztonsági beállítás érvényesítésekor
C: hiberfil.sys
A folyamat nem fér hozzá a fájlokhoz, mert azt egy másik folyamat használja.”
Lehetőség: Folytatja vagy mégsem. A folytatja nem él, így a mégsem gombot nyomtam meg a következő ablak jelent meg:
"Az engedélybeállítások terjesztésének beállítása inkonzisztens állapotot eredményez, amelyben néhány objektum rendelkezik a beállításokkal a többi viszont nem....stb. azonnal korrigálja."
Az utolsó fázisban olyan is előfordult, hogy a Biztonság-ot megnyitva a - csoport vagy felhasználó neve ablakban a kettős figura fejek helyett soronként egy figurafej és a másik fej helyett egy piros kérdőjel volt látható.
Utánuk pedig soronként ilyen számok: S-1-1-0, S-1-5-11, ... utolsó sorban S-1-5-32-544 szöveges szöveges rész nincs
Köszönöm az eddigi segítséget is várom válaszod.
Üdv.: iref-h -
iref-h
tag
válasz
ravail #48036 üzenetére
Szia!
Most újra telepítettem a gépet jelszóval felhasználói névvel. Driverek még nincsenek felrakva, addig nem is szándékozom feltenni, míg ez a másolási kérdés meg nem oldódik.
Így követtem leírásodat:
1. Felh. fiók - alatta Rendszergazda található, (másolási próba ismét sikertelen.)
2. Felh. fiók – felügy. módosítás – csúszka legalól.
3. Számítógép – „C” – tul. – Biztonság:
System engedélyei: „Teljes hozzáféréstől” lefelé az „írásig” 6 négyzet bepipálva,
Rendszergazda engedélyei: „Teljes hozzáféréstől” lefelé az „írásig” 6 négyzet bepipálva,
Felhasználók engedélyei: Olvasás és végrehajtás, Mappa tartalmának listázása, Olvasás, 3 négyzet bepipálva.
Még azt megpróbáltam, hogy a felhasználók engedélyei – Szerkesztés – és az írás négyzetet bepipáltam s a következő üzenet jött:
„Hiba történt a következő biztonsági beállítás érvényesítésekor
C: hiberfil.sys
A folyamat nem fér hozzá a fájlokhoz, mert azt egy másik folyamat használja.”A másolási kísérleteim a Total Commandert segítségével történnek, most legutóbb észrevettem az „NTFS jogos másolása” négyzetet, bepipáltam de mindig csak „az írásvédettségre hivatkozik a megjelenő ablak.
Most itt tartok.
Üdv.: iref-h
-
-
iref-h
tag
válasz
ravail #48015 üzenetére
Szia!
Win 7 Ultimate x64 van a gépen. Pendrive-ről szerettem volna ideiglenesen egy avi fájlt átmásolni a "C" gyökérbe, nem sikerült, ezután sorra néztem a gyökérkönyvtárakat, első nyitás után sehova sem sikerült.Tovább próbálkoztam, majd az users/felhasználó/ klikk- ide már tudok másolni.
Azért szeretném ha működne feltétel nélkül a másolási lehetőség. mert sokszor kicsomagoláskor szükség van a két partició teljes működésére. Ha én nyitok könyvtárat a "C"-n oda tudok másolni. Van olyan programom, amit nem kell telepíteni, szerettem volna a Program Files könyvtárba bemásolni, hogy egy helyen legyen minden használandó program, az XP-nél legalább is így csináltam, -nem sikerült. Felhasználói jogok? Automatikusan nyomkodtam a next-et, jelszót sem állítottam be, csak én használom a gépet itthon. -
iref-h
tag
válasz
ravail #47995 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget, úgy tettem ahogy írtad. Most odáig eljutottam hogy az általad megírt programmal a particiókat töröltem (boot lemezt sikerült készíteni). A Win 7 telepítésekor beállítottam a partició méreteket, felállt a program.
A "D" csak nem akart működni, dupla katt rá és kiírta a gép hogy formázni kell a "D"-t.Megtörtént és már is működőképes lett. Mielőtt a drivereket telepítettem volna, csináltam egy próbát, hogy fenn áll e a korábbi hiba, már mint az hogy nem tudok a "C" particióra másolni. Fenn áll, azt írja ki a gép, hogy szüntesd meg az írásvédettséget, nem tudom hogyan kell, a súgóban írásvédettséggel kapcsolatban csak fájlokról írnak.
Van e valami ötleted?
Üdv.: iref-h -
izomhod
őstag
válasz
ravail #47903 üzenetére
tehát ha a boot dvd-s indítás után csak a c+d+100megás partíciót látom, akkor jó a dolog, felteszem a drivert és elvileg jónak kell lennie.
ha esetleg formázni kéne, akkor olyat lehet, hogy acronissal leszedem a vinyót egy mobilvinyóra, és format után azt teszem vissza image-ről?
-
Athanáz9
aktív tag
válasz
ravail #47903 üzenetére
Üdv értő és magas színtű megoldásodért. Bocs, ha nem az illető válaszol, én csak azért, mert hasonló tanácsaidat abszolut laikus felhasználóként nem tudnám "kezesíteni", végrehajtani. Ha hivatásos javító vagy, majd hozzád vinném a gépemet, addig figyelemmel olvaslak, tanulok sokmindent.
-
-
pikámer
tag
válasz
ravail #47695 üzenetére
Sziasztok,
köszörü és Dell XPS - nek is él a válasz
Sajnos jumpereltem mindenhogyan sikerélmény nélkül
Kivettem az odd-t,csináltam bootolható win 7-et,hogy ne legyen bent csak a hdd,de ahelyett,hogy a telepítés elinduljon kigyúl a hdd led és folyamatos világítás mellett semmi nem történik.
Gondolom telepítés előtt ránéz a vinyóra mert azelőtt nem világít folyamatosan de egyébként is ha vinyóról indítom a laptopot ugyanaz,led világit és semmi nem történik.
Ha a hdd-t kikapom telepítő elindul usb-ről és dvd-ről is.
Másrészről a hdd-t beraktam egy másik laposba és simán felmászott a win.
Tehát marad az alaplap,csati vagy idevezérlő szerintem.
Gondolkodtam bios frissítésen de nem hinném segítene,de ehhez masinához majdnem semmit nem lehet találni,legalább is nem biztos oldalról...
Itt az ötleteim elfogytak,asztali gépnél volt már olyan esetem,hogy folyamatosan világított a hdd led de ott az ide kábel volt szar..
Mivel Vaterán vettemlehet visszarakom 1 ft-ról alkatrésznek mert szép állapotban van.
Kösz a hozzászólásokat -
vodika
tag
válasz
ravail #47360 üzenetére
Malwarebytes is rajta van ès kb. 2 hete volt teljes scan mind3 progival. Isten ments hogy okoskodjak! Ha tènyleg az OS a szar akkor kuka, csak nekem ez valahogy vashibának tünik. Igaz mondjuk hogy safe-ben elindult de lehet mèg hogy csak most haldoklik valami ès èpp jòkedve volt.
-
vodika
tag
válasz
ravail #47354 üzenetére
Szia! Köszi a választ! Ms Essential fent van ès mellette egy NOD32. Amúgy a drivereket èn frissítettem kèzzel a gyártòk driverèvel. A Dell saját diagnosztikai progija nekem is eszembe jutott ma reggel a zuhany alatt!
azt tuti lenyomom rajta köszi a tippeteket. A Dell support full igaz, csak annyira olcsó volt a Vista hogy nemtudtam ellenállni ès hibáztam mert nem nèztem be a Dell oldalára a Vista vètel elött.
Meglátjuk!
-
válasz
ravail #47274 üzenetére
Szia! Köszönöm, a jó tanácsokat. Viszont rossz hírem van; ugrott a Karibi menet, mert már valaki beregisztrálta ezt a gépet (használtan került hozzám - meglehetősen használtan) Így hát marad az, hogy besettenkedek az öreganyám hálószobájába és az ágy melletti sezlonyból lenyúlom a Zalakarosi SZOT üdülős beutalóját. Ott s lesznek nők, csak egy kicsit öregebbek és testesebbek. Igaz, hogy arra amire a karibi lányok jók lennének ők már mondhatni nem, de viszont sokkal finomabb pitét sütnek, és nekünk sem kell majd az út előtt a hátszőrünket legyantáztatni
Sajnos nem Intel van benne, hanem Atheros... Most atonstabil G-n, aztán majd túrom a netet és ha van új driver akkor visszaugrok N-re.
#47272:
Ezzel óvatosan; az SSD-k nem szeretik a 4kB allignáció miatt a klónozást! -
Gaberking
senior tag
válasz
ravail #47276 üzenetére
Szia!
A nem látható HDD-n (nem az én gépem) 98% hogy NTFS, 2% hogy FAT32 fájl rendszer van.
Az eszközkezelőben sárga felkiáltójel van a merevlemez (ha jól emlékszem ez a név volt) előtt.
A "vezérlőpult-->Felügyeleti eszközök-->Számítógép-kezelés-->Lemezkezelés" -t nem néztem, de mondom a gazdájának, hogy nézze meg.
Köszi a segítséget! -
válasz
ravail #47260 üzenetére
Dehogynem. Nem az enyém a gép, de pofátlanul bereggelem mint a sajátom. (a céges G74-est is beregisztráltam, azóta már voltam potyakajás-kólás LAN-partyn, patent Coca-Colás hosztesz-bigékkel
)
Hátha legközelebb egy Karibi ólinklúzív hetet ajánlanak fel a szegény éhező Zenbook tulajdonosoknak
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Projektor topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- Raspberry Pi
- Linux kezdőknek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest