- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
NEMO1968
őstag
válasz
plaschil #35845 üzenetére
Szia!
Ez a hiba semmiképp sem egészséges.
Veszélyes lehet Rád is,és a gépre is.
Érdekes ez a vita a földelésről,bár én nemigen konyítok hozzá.
Az én notim fémszegélye is csípett,ha a csuklómmal hozzáértem.
FÖLDELETLEN KONNEKTORBA VAN DUGVA!!!!
Próbáld meg fordítva bedugni a töltőt a röfibe.
Nekem segített,de érdekes módon pár nap múlva újra előjött a hiba,most ugyanúgy csíp.
Öcsém asztali gépének a háza rázott,ott a földelés megoldotta. -
Johnzy
tag
válasz
plaschil #35847 üzenetére
Az a baj, hogy ez már kicsit ilyen villanyász téma...
Sokat töprengtem, hogy küldjem-e el ezt a kis irományt, amit most ide levések, de hátha tudok segíteni valamit így leírom! Először is, azt itt, általam leírtakat
MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGRE TEGYE! A KÖVETKEZMÉNYEKÉRT ÉN NEM VÁLLALOK FELELŐSSÉGET!!!!!!!
Ha jól tudom, akkor a töltőben a hivatalos földelés egy az egyben megegyezik a töltő negatív pólusával ELVILEG!
A laptopban a fémház, a komplett test, azaz a gépen belüli NEGATÍV megegyezik a töltő csatlakozójában lévő negatívval ELVILEG!
Na most amennyiben jól emlékszem és jól vegyítettem a két dolgot, úgy az otthoni 230V-os hálózati földelés potenciálja megegyezik a laptopod testével ami viszont elég nagy GÁÁÁÁÁÁZ, hiszen ráz, ergó ELVILEG földelés is ráz!Ezt két dolog okozhatja; vagy ADSZ vagy VESZEL kakaót! Ha VESZEL, akkor a lakásban van olyan gépezet, ami kőkeményen visszapumplál a földre és szar a kéró védőföldje. Az is lehet, hogy a hűtő kicsit "szivárog" és ezt érzed meg a gép által, ugyanis a földelésen -> töltőn -> laptopvázon keresztül... mondjuk ki; MEGB@SZ AZ ÁRAM!
A másik eshetőség, hogy Te pumpálsz bele a földbe, értelemszerűen a töltővel!
1. kérdés: van-e a kéróban olyan eszköz amiről feltételezed, hogy meghibásodott (akár úgy hogy nem látsz rajta semmi különöset) ???
2.: van-e a kéróban Fi-relé, azaz "áramvédő kapcsoló" ?
3.: nem panelkéró ez földeletlen fali aljzatokkal?
(Némi help a 3.-hoz: már szinte csak földelt elosztókat kapni. Bedugják a falba az elosztót majd rátolják a szekrényt. Az ember azt hinné, h földelt azt a nagy büdös ló...t
Amennyiben földelés nélküli a fali röfi és van bármilyen más "szivárgó/szennyező" eszköz ugyanazon a hosszabbítón, úgy azon a körön BÁRMI lehet a ludas!)TEENDŐK; BEVIZSGÁLTATÁS HIVATALOS SZERVNÉL!!!!!
KIHÍVNI EGY HIVATÁSOS, ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ VILLANYSZERELŐT ÉS TELJESEN SZABVÁNYOSAN ÚJRAKÁBELEZTETNI AZ EGÉSZ ÉPÜLETET, FI-RELÉVEL, NEM SPÓROLVA A KANÓCCAL ÉS A KERESZTMETSZETTEL ÉS A HÁZ MELLETTI FÖLDELÉSSEL SEM!!!!!!Innentől kezdve én nem írtam semmit! Nem akarom, hogy ennek jogi következménye legyen, szóval mindenki csak SAJÁT FELELŐSSÉGRE! Az itt, ÁLTALAM leírtakért NEM VÁLLALOK SEMMINEMŰ FELELŐSSÉGET!!!
Kipróbálni, hogy egy kölcsönkért földelés nélkülivel is ráz-e. Ha igen, akkor itt megállt a tudományom vagy esetleg ha régi CCFL-es a kijelző világítása akkor az invertere "szivárog" és az kijut a gépházra!
Másik; egy új, HIBÁTLAN földeléses töltővel kipróbálni, hogy mi a helyzet! Ha ugyanúgy ráz, akkor durván összeszedsz valamit a kéróból, esetleg a szomszédból és szar a földelése a háznak!
Esetleg még; MINDEN más egyebet kihúzni a konnektorból! A hűtőtől kezdve a mikrón át a nagymamáig bezárólag MINDENT! Ha így is megcsíp, akkor a töltő a ludas, flexxel kettévágni és kuka! Persze áramtalanított állapotban!
TEHÁT AZ ITT ÁLTALAM LEÍRTAKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!!! Mindenki a saját bőrére cselekedjen, ennek fényében! -
válasz
plaschil #35847 üzenetére
érted úgy, hogy a hosszabbbító aktív érzékelős a földelés szempontjából, és kijelzi a földelés tényleges meglétét?
néhány régebbi notinál találkoztam olyannal, hogy rázott a noti, de csak és kizárólag akkor, ha nem földelt konnektorba dugtam be a töltőt! mondjuk ez sincs rendben, a noti hibája, de földelt konnektorban legalább nem jelentkezett a probléma! -
aclandiae
senior tag
válasz
plaschil #31103 üzenetére
Elküldeni: eredeti csomagolásban (doboz, nejlon stb.) a laptop, mellé a töltő, akku. Garancialevél és - ahol kérik - a számla másolata.
Én biztosan lementeném minden adatomat másik vagy külső HDD-re, és indítanék legalább egy 1x CCleaner partíciótörlést. Ha visszahozták, majd visszamásolod a cuccaidat.
Érdemes készíteni egy felhasználó+jelszó páros a szerviznek, és egy postit-el ráragasztani a laptopra (oda ahol nem hagy nyomot és le is lehet venni), hogy be tudjanak lépni.
Ha eredeti W7-et tettél rá, és nem pl. egy másik laptophoz kaptad/vetted, akkor nem lehet ebből gond, de majd az okosabbak megmondják.
A nevedre átíratni a garanciát akkor lehet, ha tudod bizonyítani, hogy tiéd a gép. Remélem írtatok adás-vételit, mert akkor én írnék egy levelet nekik, amibe csatolnám a szerződés+ garlevél másolatát. Valamint az adás-vételiben szereplő azonosítóokmány másolatát is.
Jobb ötletem nincs. -
válasz
plaschil #13355 üzenetére
LOL..
Akkor megmondod, h apróhirdetésben vetted a "Bazár"-ból a notit, és nem értesz hozzá, úgyhogy Te nem vagy orrgazda, és különben is kikéred Magadnak a meggyanúsítást... vagy valami hasonlóan frappáns magyarázattal élsz.
Arról olvasnánk IT-Cafén, ha nagy tételű noti tűnne el egy gyártótól.Am milyen noti, és mennyiért van?
100ezerért adnak egy félmilliós gépet, és Te a garancia miatt aggódsz? -
válasz
plaschil #13352 üzenetére
Talán leesett egy kamionról?
Elvileg a noti saját széria száma alapján a gyártó weboldalán a megfelelő helyet kiválasztva ha gond van, akkor saját költségen beszállítva válallnak a termékre garanciát.
Legalábbis nekem pl. a WD Raptor HDD-met így sikerült legariztatnom, mert a WD nem kérte a kereskedős számlát, csak a serialt. (És ráadásul Velociraptort kaptam cserébe.)
Gondolom ez sok más termék esetében is így van. Számla csak akkor kellene, ha egy konkrét kereskedőnél akarod gariztatni.
Úgyhogy ha megveszed a notit, és nem lesz baja, akkor nem kell foglalkozni a garival, ha meg elromlik, akkor felkeresed a gyártót, vagy a magyarországi forgalmazót, h jóindulattal segítsen gariztatni.De ezekben nem vagyok biztos, majd jön valaki más, aki ezt jobban tudja, ez csak az én véleményem/tapasztalatom volt.
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- Lenovo legion 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest