- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Aktív témák
-
válasz
Vasinger! #49371 üzenetére
Hát azt mondom, ha koppra terheled a gépet, akkor éppen vállalható lenne a 95 fok, de elég közel van a 105 fokhoz, amikor elkezd degradálódni a SiCuFe 32 nanométeren... Szóval csak e miatt sopánkodok.
Egy slukk sűrített levegőt (vagy nyálmentes befújást) azért megreszkíroznék, hogy mi jön ki a ventirácson. Ha jön ki por akkor kosz gyanús lesz, ha nem akkor szerintem már az extra melegtől már elkezdett kikeményedni a hővezető pasztád.Tényleg, dohányzol a gép mellett? (közben)
-
Dell XPS
veterán
-
válasz
Vasinger! #49369 üzenetére
Maszkolófóliát a GPU-n, ez most nagy divat náluk és Lenovo-éknál
Néha kiskanálnyi hűtőpasztát kellek a magra és persze hiába húzzák ütközésig a csavarokat, az nem tud kiszorulni a mag és a hűtés közül...
Nem jól teszik fel a gap-padokat a VRM-ekre vagy a VGA memóriákra (bár ez inkább ACER-PB sláger)
De a legjobb, hogy egy E6420-asnak a heatpipe-ja teljesen össze volt nyomva egy helyen és e miatt volt folyamatosan forró a Quadro benne. -
Dell XPS
veterán
válasz
Vasinger! #45073 üzenetére
Hali,
Sajnos, nem mutatja egy teszt sem, és az eszközkezelőben sem találni rá. Legalábbis nekem még nem sikerült. A legrészletesebb Dell leírásokban sem találtam utalást rá. Mindig úgy sikerült megtudnom, amikor szétszedtem, nyilván ez itt szóba sem jöhet. Esetleg SzaboZE, talán Ő tudhatja a beszállítás forrását...
-
ravail
senior tag
válasz
Vasinger! #45073 üzenetére
Hááát! Elég érdekes. Azon kívül, hogy "Integrált WEBCAM" nem igen lehet találni róla semmit, a google keresőben talált driver updater oldalakon még a gyártó sem azonosítható, mert gyártóként is csak annyi szerepel, hogy "0C45" vagy "VID_0C45". Egyébként mi a laptop pontos típusa, ha nem titok?
-
-
-
Muerte
addikt
válasz
Vasinger! #44438 üzenetére
Ez a dolog csak processzor függő lehet pedig.Az erősebb proci jobban produkál Teszt HD3000 vs HD4000,mondjuk nem eget rengető a különbség
-
Muerte
addikt
válasz
Vasinger! #44432 üzenetére
Szerintem attól függ milyen prociba van integrálva.Ezért kéne tudni hogy a kollégának milyen tipusú pontosan a processzora,akkor többet tudnánk.Egy cod2-ős videót találtam,ez egy asztali i3-2310M [link] Fraps nélkül 35-40 FPS,hát nem valami bivaly,de játszható szint azért.
-
-
Gubu0101
veterán
válasz
Vasinger! #43632 üzenetére
Akkor még mindig marad az,hogy ha van időd dobj föl másik játékot,és nézd meg,akkor már biztosabban látszik,hogy gép vagy játék szabályoz.Vagy marad egy régebbi driver próba.
Amúgy vannak fps limit programok,ilyen lehetőséget is ki lehet próbálni.
Asszem, több ötletem nincs
-
Gubu0101
veterán
válasz
Vasinger! #43621 üzenetére
Nekem játékkal kapcsolatban annyi tapasztalatom van,hogy sok játéknál régebbi driver jobban működött,vagy épp amit gyárilag adtak hozzá mint az új.Lehet itt is meg érne egy próbát.Mondjuk én fps-t sose néztem,feltoltam maxra mindent,utána korrigáltam.Nállad persze más a szitu.
-
Dell XPS
veterán
-
-
válasz
Vasinger! #43341 üzenetére
Megvan a notebookcheckes teszt:
notebookcheck.com/Test-Dell-Latitude-E6430-Notebook.html
Az oldal közepe felé van az ICC fájl. -
válasz
Vasinger! #43334 üzenetére
Ez is rendben van.
A procid Tj-max értéke 100C°, köztudott, h nem épp a hűvösségéről híres se a Sandy, se az Ivy, de a teljesítménynek/párhuzamos kapacitásnak/GPU integrációnak ára van, még ha a gyártástechnológia folyamatosan frissül is.
Ezért nem lehetett az Ivy-t például magasabb órajelekkel kiadni.Azt is vedd számításba, h valós felhasználói helyzetben a processzorod nem terhelődik ennyire, ezek csak szintetikus teszthelyzetek.
BIOS-t a gyártó weboldaláról tudsz leszedni, ott, ahol a driverek is vannak:
http://www.dell.com/support/drivers/hu/hu/hubsdt1/Product/latitude-e6430
Egy BIOS-t látok, A03-as.
Azt írja, előző verziók nincsenek hozzá, gondolom akkor csak ez az egy van.
Ellenőrizd le, neked is ez van-e fent.Színprofilt nincs notebookchecken se, akkor egy darabig nem lesz hozzá, ha csak PH nem teszteli le.
-
válasz
Vasinger! #43332 üzenetére
Közben szerkesztettem még hozzá.
Nyugi, nincs annak a gépnek semmi baja, ha CPU-Z-t is felraksz, az mutatja éppen hány MHz-en megy a proci (hányas szorzóval), láthatod, h idle közben visszaveszi az órajelet.
Vagy az Aidában is van órejel mutató ikon.Ezt az érzékelőt meg állítsd be úgy, h ezt mutassa csak az óra mellett:
CPU, CPU GT Cores, chipset, aux, ram, gpu, hdd.
Szóval a procinál a többi feleslegest szedd ki, akkor könnyebben tudod követni az óra mellett a hőfokokat, mikor éppen mire használod a gépet, a terhelést követve.Energiagazdálkodás alapból jól működik, nincs azon mit állítani.
Speed step ha megy, akkor a proci nem fogja feleslegesen melegíteni a gépet, idleben visszaveszi az órajeleit. Ha meg turbós a proci, akkor is csak addig melegszik fel, amíg a TDP keret engedi. -
válasz
Vasinger! #43320 üzenetére
Mik ezek a magas hőfokok?
Ja igen, közben postoltad.
Ezek nem magas értékek, pontosan milyen proci van benne?
a második/hamradik generációs Core i sorozat 50C° alá nem nagyon megy, inkább 55-60 közt van idleben is, de hát ugye a processzorba integrált VGA-nak köszönhetően ez nem csoda.A dedikált GPU bekapcsolása, és a külső monitor használata közt nincs összefüggés; 2D-ben az integrált fut, 3D-re váltva, kapcsol át a dedikáltra.
Igen, ilyenkor az akkumulátort "kikerülve" a hálózatról kapja az áramot.
Az akksi csak csepegtető töltésen van.
Én nem szoktam kivenni, de van aki erre esküszik, és párhavonta visszateszi, lemeríti, majd ismét feltöltve megint kiveszi.A színprofilos kérdésed viszont nem értettem.
Ha van kalibráló készülék, és hozzá program, akkor be lehet kalibrálni, de ha valahol elérhető egy színprofil, akkor elég azt letölteni hozzá. -
Dell XPS
veterán
válasz
Vasinger! #43289 üzenetére
Annak sok külső eszközt használ, így egy dokkolóra csatlakoztatva azonnal kapcsolódik az összeshez
Ezt találtam a Dell-hez..
.
Leírás: E-Port Replicator with AC adapter: VGA, Display Ports, DVI-D, HDMI (via dongle), 6x USB Powered eSATA (shared with 1 USB), RJ-45, Audio and Mic, Lock Slot, E-Monitor Stand ConnectorAmi lényeges hogy adapter is kell, mert ilyenkor egy lépcsőt ugrunk dokkoló esetén. Amennyiben most 90W-os van, akkor 130W-os szükséges.
-
-
rizso
addikt
válasz
Vasinger! #42488 üzenetére
Meghívod egy sörre/kávéra az illetőt, és szerintem rendben is vagytok. Ha nincs ideje, vagy nem akar belemenni, akkor úgyis nemet mond. Én így ismerkedtem meg egyik haverommal: először csak összefutottunk egy "kölcsönös telónyomkodásra", aztán elkezdtünk többet/másról is dumálgatni, és jóba lettünk
-
rizso
addikt
válasz
Vasinger! #42484 üzenetére
Pesti boltokat nem nagyon ismerek, de tapasztalatom szerint ilyen kaliberű gépek ritkán vannak kirakva nyomkodásra. Amit tudok javasolni: keress egy hirdetést, mint pl ez, és írj az eladónak a kéréseddel, hátha belemegy egy kis nyomkodásba - én eddig sohasem küldtem el senki, ha azzal jött, hogy nem (vagy még nem) akarja megvenni a gépem, mert nem ismeri a típust, de szívesen "megnyomkodná", ha megengedem. Esetleg írj alfa156-nak (bár ahogy nézem neki most csak 6320 van), talán ő sem zavar el...
-
rizso
addikt
válasz
Vasinger! #42433 üzenetére
British vs American keyboard layout.
Láthatod, hogyha UK billes a gép, akkor semmi nem fog különbözni a magyartól, ugyanannyi gomb lesz, és az elrendezésük is egyezni fog
-
rizso
addikt
válasz
Vasinger! #42425 üzenetére
Ha magyarra állítod a billentyűzet nyelvét, akkor a magyarnak megfelelő karaktereket fogsz vele írni, maximum nem az lesz a billentyűzetre nyomtatni, mint amit írsz.
Egy billentyűzetmatrica (szerintem néhány karakter bőven elég - legalábbis nekem elég volt) ezen is segít, de ha nem akarsz matricázni, akkor még mindig kicserélheted az egész billentyűzetet is.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Vasinger! #42425 üzenetére
Van rá mód. Az egyik h veszel billentyűzetmatricát. Ami nem olyan esztétikus, ám de ilyen tekintetben praktikus. (Egy Latitude-öt én nem csúfítanék el vele.)
Lehetőség van még "szitázni" a billentyűzetet. Ez kb. annyit takar, h utólag beleégetik/belefestik a magyar karaktereket. Nem tudom, h e felől hol tudsz érdeklődni, Google-ban kellene rákeresni.
Valahol olyan minőségin csinálják meg, h alig mondod meg gyári-e vagy sem. Viszont, előfordul, h elég gagyira sikeredik, akkor meg elütnek - rosszabba esetben rövid időn belül le is kopnak az utólagos karakterek.
Előfordul, h bontanak gépeket, úgyhogy vaterán, itt hardveraprón is szétnézhetsz, hátha van bontott. Bár, elég új széria, kicsi rá az esély.
Negyedik opció, h felhívod a Dell-t (e-mail-t nem szeretik), és megkérdezed mennyi lenne egy magyar billentyűzet. Szvsz ez a legtutibb, mégiscsak egy Latitude. -
válasz
Vasinger! #35499 üzenetére
nem érdekes az, a pontos részleteket is megnézheted, hogy mi és miért annyi!
nekem az egyik notiban is 7200 rpm merevlemez van - gyárilag -, és már szemre/érzésre is jóval gyorsabb, mint ~ azonos környezetben egy 5400 rpm társa, és bár pontos típusa is válogatja (buffer size...stb miatt), de itt látod például két notis wd 750 gb összehasonlítását; link
asztali kontra noti összehasonlítás olyan szempontból nem mérvadó, hogy a merevlemez és a memória esetén nincs kimondott eltérés a két kivitel között, ha adott paraméterek azonosak, tehát egy notis 7200 rpm merevlemez, vagy egy ddr3 pc-1600 cl9 memória azonos hardveres környezetben nem fog kifejezett különbséget mutatni asztali kontra notis kivitelben! -
válasz
Vasinger! #35497 üzenetére
proci; link
vga; link
merevlemez; pontos típus függvénye, sajnos notiknál az 5400 rpm az elterjedt, a gyorsabb 7200 rpm a ritkább - asztaliknál a 7200 rpm a jellemző -, pedig bőven érezhető a különbség!
memória; pontos típus függvénye, nem mindegy, hogy ddr2 vagy ddr3...stb, illetve azokon belül is van sok szekció; órajel, időzítés...stb! illetve az is fontos, hogy - csak egy kiragadott példa - mondjuk egy notiban van egy ddr3 1333 mhz memória, de a rendszer a proci/chipset miatt csak 1066 mhz sebességen hajtja, és hasonlók...
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest