- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Aktív témák
-
LALA_kiraly
őstag
Mit nem értesz ezen?
A catalyst-ba beállítottam egy olyat, hogyha elindítom a játékot összetolja a képernyőt négyzet-alakra. Tehát nem 1200x800-ba, hanem pl 800x600-ba megy, két oldalt pedig fekete két sáv van. Így az emberkék nem ovál fejőek, hanem kerek.
Ha vki tudja hol lehet kérem az írjon. -
szatocs
őstag
Ok, csak annyi, hogy ez az, aminek korrektebbnek tűnik az anyaga ugyanazon árszinten. A másik meg az, hogy esetleg nettóba hozzá tudnék jutni a toshiba - khoz. A HP - ket néztem, nagyon elszörnyedtem a touchpad alatti két gombon. Elég érdekesen oldja meg a HP. A külön pénz meg annyira nem téma itt. Nem akarok én op rendszert venni hozzá, de ez van. A technotrade.hu - ról nézegetek. Csak a Vista az lezabálja az egész gépet, belassítja az egészet. Az xp meg annyira azért nem. A memória meg azért nem gond, ha 512 - es van benne, mert nekem van még egy elfekvő 512 - esem, ami jó abba, ha csak 512 - est veszünk. Processzor választék nincs szinte ezen a területen. Amit még néztem, hogy az L40 - esekben tán már kétmagos van. Talán azzal hűvösebb lehet egy kicsit. Talán nem használja annyira a procit majd. De kérdés, hogy most 110 helyett megéri-e beruházni 150 - et. Tekintve, hogy elég lenne a 80 gigás vinyó, wifi úgy látom van mindegyiken, usb port még, ami 3 helyett 2 van a 110 ezresben. Memória 512, nem gáz, van egy másik 512 - esem. Külső borítás, felépítés nem tudom, hoyg mennyire különbözhet, nem tudom, hogy hőelvezetés szempontjából megfelelőek-e ezek. Ha valakinek van L30 - asa, akkor írhatna egy proc hőmérsékletet
. És az L30 - as xp home - al van.
L30
Mi nincs ebben, amire még szükség lehet? Meg mennyire lehet lassú egy ilyen proci? Az enyémben Dothan 2 GHz - es (1mag) proci van. Észrevehetően lassabb ez? Persze úgy is csak office - ra, netre meg médiára kell. Arra gondolom elég. Csak nem akarom, hogy valami nagyon xar legyen. És ami még nagyon fontos, 2 év gar van hozzá. -
paximaxi
csendes tag
-
demars
addikt
ezt találtam "érdekesnek":
A rendszer megállapította, hogy a hálózati kártya (\DEVICE\TCPIP_{6DDDCA28-C7F7-4C33-AB3F-1DBE7344B2EE}) le volt választva a
hálózatról, és a kártya hálózati konfigurációja fel lett szabadítva. Ha a
hálózati kártya le lett választva, akkor ez a kártya hibás működését
jelentheti. Szerezzen be frissített illesztőprogramot a gyártótól.
bár ez nem piros hiba üziként jelent meg, hanem információként csak! ha érdekel, van egy csomó ilyenem -
demars
addikt
-
demars
addikt
persze persze, hallottam már róla.. csak nem így, h ''ghostolod''!!
Még sosem csináltam ilyet, de arra gondoltam úgy is, h teszek fel vistat kipróbálásra, sztem akkor ha fenn lesz minden progi meg driver csinálok egy biztonsági lemezt!
Köszi a felvilágosítást!
Üdv: demars -
visnor2000
tag
Hi!
Igazad van. Tehát pontosabban hasznélnák
- AUTOCAD, tervezés, rajzolás
- netezni
- fusson rajta azért COD, GTA egy két újabb kiadása normálisan
Ár, max bruttó 350-360. De he lehet találni 250 körül már az is jó lenne.
- méret 14,1es mondjuk. Elég sokat uhrcolnám és nem szeretem a 15,4eseket. Túl nagy.
Köszi! -
csana
senior tag
Köszi a tippet!
Értettem az első válaszod lényegét, és lehet rosszul fejeztem ki magam mikor válaszoltam rá. Nem voltam tisztába az árakkal, és zt hittem, hogy egy átalakító 500-800Ft.. Ezért kérdeztem rá, egyébként rack felé kacsintgattam én is, csak nem tudtam, hogy az átalakító ilyen komoly árban van (bár végülis a rack sem áll többől, csak van még 1 váz).. Szóval bizti hogy rekkes megoldás lesz, mert praktikusabb, és barinőmnek kényelmesebb is. -neki lesz-
Üdv! -
csana
senior tag
Köszi!
Akkor egy ilyen átalakító dúrván 1500-2000 Ft-ba kerül ha jól értem. Így valóban jobban megéri usb-s rekket venni hozzá. Egyenlőre a Lord-comp-ban ajánlottak 3000-ért ilyesmit, de azért akkor körbenézünk, hátha van valahol az általad említett 2600 körüli árkategóriában. (lehetőleg nem bazárban, és a környékünkön)
Thx még 1X!
Üdv! -
BluEyes
őstag
-
BluEyes
őstag
Írhattam volna, hogy ''de kevesebbet fogyaszt'', meg még sok minden mást is. De nem azt kérdezte. Pont.
Káros hatással - no ez aranyos, de javaslom, hogy azonnal szólj a moderátoroknak, ha így látod. Végig olvassák ezt a néhány hozzászólást, és nyilván azonnal megbüntiznek jól. Nyilvánvaló, hogy a zsenialitásod miattam képtelen kibontakozni.Nosza, cselekedj!!!! -
Rick4
félisten
tegyük fel, van egy pentium M procid a notiban, 27W TDP-vel, netezel 60 percet. a proci végig a hivatalos feszen és sebességen megy, mivel nincs benne speedstep. és tegyük fel olvasgatsz, 30 másodpercenként lapozol. és tegyél mellé egy speedstepes (vagy AMD oldalon C'n'Q) procit, ami 1.3V körüliről leveszi a feszt 0.9V-ra ha nem kell a kraft, és a sebességet is leveszi, mert ugye görgetéshez minek. nincs miről beszélni, nálam ez tapasztalat, hogy 800MHz-en a procim most 43 fok, 1.73GHz-en meg felmegy 49-50re is....nem kell mondanom, hogy az akksitól veszi el a plusz perceket, pedig a 60 percből mindössze 5 másodpercnyi ''lapozást- oldalbetöltést'' számolva ( amikor ugye pörögnie kell a procinak) 600 másodperc, azaz 5 perc kell padlógázon. vagyis 55 percig a procit elég 1.3V helyett 0.9V-tal megtámasztani, és 50 fok helyett 43on fűteni...lehet, hogy csak fontos ez a dolog? tényleg kíváncsi vagyok, mit gondolsz erről, felesleges támadnod, csak a topic előnyére válik, ha meg tudod indokolni, hogy rosszul gondolkodom, mert akkor mindenki rohanhat pentium M-es procit venni..
-
BluEyes
őstag
Szórakoztatsz itten bazdmeg..
Ezt írta Emb3rke:
Nem tudom, hogy az a ''3500+''-os AMD proci csak parasztvakítás-e, mert a legtöbb gépben ebben az árkategóriában csak 1.6 Ghz-s Intel procit tesznek bele, ami elvileg sokkal lassabb, vagy nem így van?
Bizony nem így van.
a celeron M ugye nem tudja a speedstepet, így netezésnél is padlógázon zabálja az akksit,
Namost ez ebben a formában egy hülyeség. Ha így lenne, akkor az akkuidő terheléstől függetlenül konstans kéne hogy legyen (ide írom, hogy ne kelljen neked ebbe is belekötnöd, hogy azonos fényerő mellett, jó?). Mivel a terhelés függvényében változik a fogyasztás, így a kijelentésed nem megalapozott.
Ezt írta Emb3rke:
Semmi extrára nem akarom használni, csak hétköznapi dolgokra fent a kollégiumban (net, filmnézés, maximum 1-2 régi játék).
Nagyon olcsót szeretnék venni, mert nincsenek nagy igényeim (Gyakorlatilag annyi, hogy DVD-író legyen benne) Sima használatra kéne -> net, film, max 1-2 régi játék.
Melyik szempontnak nem felel meg az Asus?
Az 1GB vs. 768MB pedig kipróbálható, várom a szignifikáns előnyöket bizonyító teszteredményeidet.
Ideje hogy leakadj rólam... -
BluEyes
őstag
A Sempron pontszáma stimmel. A második szám a helyezés, a 212. hely is szépen csillog...
A Celeron M 1,6 valszeg az M380 lehet, 400-as fsb, a 364 pont korrekt attól a procitól. Mi viszont nem arró beszélgettünk.
Az M430 eredménye nyilvánvalóan fals, ennyit az én M410-em tud.
szal lehet, hogy van némi különbség, de ez olyan, mint a régi gépem (intel D805@3.8GHZ, és a mostani (C2D e 6320@3.15GHz) papíron kb 2x annyit tud a mostani procim, de ezt netezés, meg ilyesmik alapján nem lehet észrevenni....
Ja. És? -
Emb3rke
tag
Köszi a válaszokat.
Semmi extrára nem akarom használni, csak hétköznapi dolgokra fent a kollégiumban (net, filmnézés, maximum 1-2 régi játék).
És újat szeretnék elsősorban a megbízhatóság miatt (+1 év gari), de végülis nem zárkózom el egy használttól sem, hisz azért mégis csak a pénz beszél meg ugye nekem nem annyira létfontosságú ez a gép. Csak természetesen attól félek használt gépnél, hogy ha bármi besz*rna benne, akkor ott lennék, hogy jobban jártam volna ha egy újat veszek... (mindenesetre ha tudsz vmi jó használt ajánlatot, akkor esetleg érdekelne, csak legyen benne DVD-író) -
törölt tag
ja, igen, hát erről nem sok infót írtam
sima crt tv, abból sem a legújabb (Konka P21SA390, bár ez szerintem neked sem mond semmit). ha ez az euro-av az, amit én scart-nak szoktam becézni, akkor ilyen nincs a tévén... csak kompozit video, rgb, meg rca audio bemenetek vannak...
a divx-es lejátszóval meg az a baj, hogy a tecso jelenleg olyan 8000km-re van tőlem, így nehéz megvenni, még ha amúgy jó is lenne a lejátszó maga -
BluEyes
őstag
Kényszeres hozzászóló vagy? Csak mert ez a hsz-ed hülyeség is, meg felesleges is.
Az rca esetünkben a dugó típusát, formáját jelenti, aminek semmi köze ahhoz, hogy milyen formátumú jelet továbbít. Ezeket nézegessed: [link] [link]
Sheratan, esélyes, hogy menni fog, amennyiben ezt RGB kábelnek gyártották. A tévén pedig a piros-zöld-kék aljzat lesz az Red-Green-Blue bemenet. Szerintem próbáld ki, ha nem nagyon drága. Kérdés persze, hogy honnan hova megy rajta a jel, mert mondjuk ha arra készült, hogy egy dvd-lejátszó RGB aljzatairól a monitor vagy tv d-sub bemenetére, akkor pont nem lesz jó.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
gurgo
tag
Köszönöm az információt, ez alapján nyugodtan csak 1 gigára bővítek és ha ügyelek rá, hogy a csavarhúzóval ne csorbítsam el a gépet, a garancia elvesztése nélkül megtehetem.
De egy problémára még megoldást keresek, arra, hogy milyen modul fog beválni társnak a másik mellé. Az everest szerint Qimonda gyártmányú a ram, ez a márka viszont a google szerint nem igazán van forgalmazva így külön vásárolhatónakEmiatt más gyártmányút kell vennem, kérdés, milyet, és vajon elvárhatom-e az üzlettől, hogy ha megveszem a cucccot, memtest-tel jól megjáratom és hibát talál - ami valószínűleg az össze nem férhetőségből fakad - akkor visszavegyék az új modult, hogy másikkal bepróbáljam? Vagy inkább induljak neki egyből úgy a dolognak, hogy félreteszem a gyári ramot, és vegyek 2 azonos típust a biztos siker érdekében?
-
Finwe
őstag
Azért hasonlítom az e6300-hoz mert ilyen procija van öcsémnek és az ő gépe nekem elég gyors lenne mind asztali mind hordozható formában. Jelenleg vagy T7200 vagy T7300-as procis notikat nézek. Ezek a procik mellé pedig már 2GB ramot adnak, vagy 667 vagy 800-asakat
tehát az is elég gyors lenne.
Finwe -
a haverod (élő) példája kicsit más téma, az lehet közvetlenül btk-s eset is! sőt...
a kijelző cseréje (ha történt; rosszról -> jóra) áttételes dolog, sajnos sok - sok lépcsővel...
először is utána kell járni, hogy miben van rögzítve a 3 fődarab cseréje utáni teendő a gyártó részéről, ettől függ minden... utána kezdődhet csak a ''jogi'' út. azért javasoltam a fogyasztóvédelmet, mert náluk gyakran az íratlan szabályokra is van némi szabályozás... utána a bírósági út (polgári per) a rendőrség csak akkor, ha rendőrségi hatáskörbe tartozó eset (szabálysértés vagy bűncselekmény) kerül megállapításra! -
ha okoskodni akartam volna, akkor háromszor ilyen hosszú lenne az írásom (mert lehetne még mit írni...)
a lényeg; a szervizes ott ér hozzá a gép belsejéhez, ahol csak akar, a rendőrség pedig első lépésben nem foglalkozik ilyesmivel...
csak a kérdezőt szerettem volna óvni attól, hogy az adott helyen a rendőrséggel fenyegetőzzön, és ezért jól kinevessék - mert vélhetően a szervizben is képben vannak valamennyire a dolgok menetét illetően...
szóval bocsi, részemről semmi okoskodás - vagy személyeskedési szándék! -
ha van is az adott helyen ujjlenyomat egy - két szervizestől, az mit bizonyít
azért vannak a ''szerelők'', hogy mindent darabokra szedjenek - és jól összefogdossák -, mert valahogy csak meg kell nekik találni a hibát... na meg a rendőrségen sem csak úgy hipp - hopp keresgélnek valamin ujjnyomokat; feljelentés, készülék lefoglalása, szakértő kirendelése...stb, kicsit komolyabb gyanú kellene, szóval nem olyan egyszerű! na meg ha feljelentünk valakit, és végül nem sikerül bizonyítani - hamis vád...
ha mégis jogi út, akkor először fogyasztóvédelmi főfelügyelet --> hamarabb megijednek ennek hallatán a boltokban és a szervizekben...
inkább sorozatszám és típus alapján érdemesebb keresgélni... -
galdani
csendes tag
ez a noti egy másik FuSi széria amiről én is hallottam...haveromnak van egy majdnem ugyna ilyne mint amit én szertenék csak az előző generációból és neki ilyen problémái nem voltak(eddig)...Az én helyzetemben ami azt jelenti, hoyg ennyim van(200.000) és bizonyos dolgokra szerteném használni(Internet, Film, Zene, Office, pár játék) ennél olcsóbban nem tudok kapni...sőt. A boltban ajánlott a csávó egy másik FuSi-t(mert hát ugye az ár miatt nagyon más lehetőség nem volt az ugan a Pro széria , de ott olyan gyenge a videokártya, hoyg semmi nem fut rajta.Igaz nem 1.6-os hanem 1.8-as proci van benne.Kinézetre egyébként nagoyn bejönnek a FuSi-k. Tény, hogy nekem is jobban esne ha mondjuk egy Dell, HP lenne az első notim, de jelenleg ez a max amit ki tudok hozni.
Szerintem ami az abszolút laikussággal párosul. -
bebar
aktív tag
Egész korrekt a masina, egymagos jó kis procival, a 6100-as VGA is rendben,
a kisebb játékok szépen elfutnak rajt.
/Bus Driver-t raktam fel próbaképp!/
nVidia karinál az tetszik, hogy lehet a színtelítettséget, képélességet (DV)
be lehet külön lőni.
A kijelzője szerintem csúcs!
''A széles kijelzőket ráadásul az MSI a legújabb, Amazing Crystal Vision (ACV) névre keresztelt képjavító technológiával is felszerelte, amely az átlagostól jobb telítettséget, és magasabb képminőséget ígér.''
Ebben az árkategóriában 100% hogy nincs mégegy ilyen szép kijelzőjü masina!
Külsőre is teljesen oké, masszív, és szép is!
Kimondottan jó ez az ezüst beütés!
Én teljesen megvagyok vele elégedve, soha nem is gondolkoztam 200e. körüli áron lévő laptop/noti vásárlásán.
Nekem netre, szignálok összerakására kell, és ennyi..
Akksi 2 óra 40 percet bír.
Egy apró észrevétel itt, a leírásban 4400mAh szerepel, de az akksin 4800 van.
Még vettem bele pluszba egy 512-es RAM-ot is, ennyi azért kell még bele,
pláne ha Vista-val szeretné a user használni.
Ha érdekel valakit, felrakom az Everest Report-ot.
Röviden!
120e. röhögve megér!!!
[Szerkesztve] -
galdani
csendes tag
-
törölt tag
Mondjuk arra nem innék hypót, hogy a híres-neves elitegroups tajvani gyárnak lenne ilyene. Nem is mernék rá tippelni hogy milyen alaplap van ebben a gépben. Ez egy Samsung memória amúgy. Mit javasolsz. Visszavigyem a memóriát, hogy fagyasztja a gépemet, és kérjek másfajtát? Esetleg 333MHz-eset?
-
törölt tag
Ez egy - még az ecs által is - ultra-value kategóriába sorolt notebook. Az alap memóriája azt hiszem 128 Mb, alaplapra van integrálva, és ebből még 32 Mb még le is van foglalva a videókarcsinak. Ezzel nem fagyott soha. Igaz, hogy egy alkalmazás megnyitásához kb. annyi idő kellett neki, mint egy másik gépnek a legmagasabb prímszám megtalálásához, de legalább nem fagyott.
(kis idő múlva)
Megcsináltam a tesztet. Ezzel nem fagy. Akkor talán mégis memória hiba? Vagy mégis nagyobb hőtermelés van több memóriánál? -
mycso
veterán
Semmi nincsen hozzá, csak a lap (ugyanúgy, ahogyan az általad linkelt képen is látszik).
Illetve valami oldalt/leírást/manualt nem tudsz ehez a laphoz, hogy melyik csati mire való (mármint nem az oldalsó/hátsó panel csatijaira gondolok, hanem konkrétan a lapon lévőkre).
Lehte unalmamban nekiállok valami htpc-féleséget összepakolni belőle. -
Hoffer
őstag
Hát ez egy A-data DDR 400 as ram! Énsem értem, hogy miért nem megy alacsonyabb feszen! Mert rendes gépnél ilyennel még nem találkoztam pedig elég sokat foglalkozok velük akár tuningról legyen is szó!! Szal nem értem miért lehet ez! Mert a régi ramot ha visszateszem ami 266 os akkor simán bekapcsol meg minden! Ha meg az uj van ben akkor van hogy be sem kapcsol! Vagy ha be is kapcsol akkor szaraxik! Vagy ha menüből ujra akarnám indítani akkor nem indítja magát ujra m nem kapcsol be ujból!!
-
Hoffer
őstag
OKés megvan! És notebook biosban olyat tudok állítani h memora frekvecia meg cpu speed? Mert egy 1.3 GHZ es van benne de csak 600 on megy és nem tom miért...! A másik pedig hogy vettem bele egy uj ramot ami 400 mhz és azt mondták h nem fog működni lehet alacsony sebességen, hát nem is működik ezzel tudok valamit csinálni??
-
bigh
csendes tag
hát lehet...
bár elég nagy butaság hisz ha már tudtak ilyet cyinálni pic-os ba akko pci-e be már szinte nem is kihívás...legalábbis amennyire én tudom ill értek hozzá(ami kb nulla
)
vagy az is lehet hogy még nem csináltak...
végülis a nyár végéig nem égető de szeptembertől már nagyon fog majd kelleniés nem akarom hogy úgy nézzen ki szegény mint egy átkozott karácsonyfa
Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- weiss: Pant* rant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bezzeg annak idején...
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest