- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
Aktív témák
-
Rick4
félisten
pont azt olvasom az általad linket oldalon, is, amiről én beszélek. ha kevés a memó, akkor tényleg baj van, de kérdés, mitől lehet oda eljutni. viszontaddig, amíg a fizikai memória nem telik meg, sok baj nincs, még rendszergyorsítást is elérhetünk, mert az egyes progik betöltése mellett nem kell a vinyónak dolgoznia, a fejet ugráltatnia, a lapozófájl kezelés miatt. az xpben rengeteg elhetőség rejlik, csak ismerni kell az egyes kapcsolók állásai között a külömbséget. lehet gyorsíttani, egy csomó dolgot eltünteni, ha valamivel lehet mérni az össze memóriafogyasztást, érdemes lenne tesztelni, mennyi a max. mondjuk én szivesebben veszek még egy giga memót, ha ezzel használva a gépet nem terhelem a vinyót, és gyorsítom a rendszert is..
-
Rick4
félisten
ha erre magyarázatod is lenne, vagy hivatalos linked, talán még hinnék is belőle valamit... az én indoklásom az lenne hogy a saját 1 giga DDR2/533-as rammal rendelkező notimon többször figyeltem, 600 mega körül használ, ergo a fizikai memóriát sem használja ki, ami ugye köztudott, hogy minimális mértékben melegszik, és a vinyóhoz képest lényegesen kevesebb energiát fogyaszt. másrészt az xp alapból dinamikusan kezeli a virtuális memóriát, vagyis pont akkor kezdi nagyobbra venni, mikor egy programot elindítok, és ezzel frankón megfogja a rendszert. nekem az asztali gépben egy 16 mega cache-es vinyóm van, 7200as fordulattal, ez már elég jónak mondható, ugyan 2 giga memóm van itthon, de ez is ki van kapcsolva, és soha semmi problémám nem volt belőle, lassabb vinyóknál meg van is rendesen gyorsulás.....az xp-nek ezen része még akkor készült, mikor az átlag fizikai memó 128-256 mega volt...sd ramból..
.
[Szerkesztve] -
bmestr
csendes tag
Szerintem nem ugyanarra gondolunk. Van a router, és van két asztali pc meg egy notebook. Az egyik gép kábelen csatlakozik a routerhez, a másik wifin, és hogy ez csatlakozni tudjon a hálózathoz, be kellett irni a pci-s antennának a MAC számát, hpgy a router beengedje (hogy ne tudjon akárki csatlakozni gondolom). Ezt a MAC számot nem találom a notebooknál, így az nem tud csatlakozni
-
galdani
csendes tag
-
Snail133
csendes tag
-
Rick4
félisten
mondjuk én sosem merültem bele nagyon a vállalati dolgokba, matrox kártyát még sosem láttam élőben, asztali átlag gépekben, notikban már turkáltam eleget, ott otthon vagyok...persze, tudni kellene pontos paramétereket, mit kell tudjon a vinyó, mit mekkorát kell bele venni...de miért kell ezt egy notin nyomni? destopban sokkal egyszerűbb, és ha prezentálni kell, hát látam más valamelyik cégnek lan bag-et, ( desktop-gép-hurcoló) egész pofás, azon a 300méteren meg mindegy, hogy 10 kilót kell cipelni, vagy csak 3 kilót..
-
Rick4
félisten
tény, hogy ez nagyon speciális téma, el kellene gondolkodonom, mi a jó, és mi a drága, de csak létezik arany középút...szerintem videoanyagoknál (2d) nem nagyon fontos a vga...inkább memó...memó...memó...firewire jó dolog, de a vinyó csatolófelületén úgysem fog 70Mb/sec-nél több adat átjönni, tehát megvan a szűk keresztmetszet....azért kár a pluszpénz....szerintem..
-
Rick4
félisten
hát, nem tudom....ibmnél is úgy megy, hogy a kalibrálás egy teljes lemerítést, és egy teljes feltöltést foglal magába, ezen kívül túl sok mindent nem lehet egy akksival csinálni. nálam egy lemerítés 2 óra, egy feltöltés 1 óra. neked mi tart ezen 10 órán át? nem is tudom, 99%on miért áll meg, szerintem a kalibrálás ezen nem változtat...esetleg anyira kuka lenne az akksi, hogy teljesen feltöltve nem tud 100%ra felmenni?
-
Hali!
Nem töröltem a recovery partíciót,csak winxp alól nem tudom használni,mivel csak a vistának van ez a recovery varázsló vagy mia szösz.Szóval szovtveresen nem tudok hozzájutni.
A recovery particiót kijelzi,csak nem lát belőle semmit,ugyanakkor mutatja,hogy 6.7 giga foglalt.Tehát a wint a 140 gigás particióra raktam,nem a recoveryre
Az általad említett drivereket már próbáltam:kiírtam mindet dvd-re,majd a hardvervarázslóval próbáltam automatice telepítettni,de nem csinálta.Próbáltam manuálisan egyenként,de nem ismerte fel a hardverelemeket.Konkrétan a videókártyánál pl. azt mondta:nincs a szoftverhez való eszköz. -
TheClub
csendes tag
Köszi a választ, akkor talán érdemes meghagyni a rejtett partíciót. Persze, az számomra is egyértelmű volt, hogy ha törlöm, akkor már nem lesz rendszervisszaállítás.
Nekem speciel nincs szükségem a rendszer visszaállításra, de ha esetleg később értékesítem a notit, vajon illendő lenne az origi XP-vel adni? -
Akheron
senior tag
Köszi, azt a programot mindenképpen megnézem majd. Sokat hallottam már róla.
A gép egyébként még nincs meg - egyelőre csak előre tájékozódom a lehetőségeimről.
Magnat: A gyártói értékeket csak érdekességképp írtam be. Nem tudom, hogy 50 fokhoz közeli hőmérséklet mennyire tehet jót a meghajtók élettartamának. Sajnos ezzel kapcsolatban sincs tapasztalatom. -
Akheron
senior tag
Igen, az automatikus funkciókon túlmenően gondoltam. Például van úgy az emberrel, hogy tudja, sokáig fogja használni a gépet, és egyáltalában nem lesz szüksége nagy teljesítményre - ilyenkor akár a BIOS-ban, akár külön progival át lehetne állítgatni az órajeleket és a feszültségértékeket, még ha ezzel el is veszne a terheléstől függő dinamikus váltás. Esetleg az is érdekelne még, hogy a Core 2 Duo procik alapfeszültségéből mennyit lehet lefaragni az alapórajel megtartásával.
Azt hittem, hogy a notebook-tulajok szoktak kísérletezgetni ilyesmivel.Vagy ennyire nincs haszna az üzemidőre nézve?
-
nagyben
csendes tag
Hálózatról nem igazán tudok telepíteni, mert már próbálttam is és vmi DCHP szervert keres, de nem talál és abbahagyja az ethernet boot-ot.
Hát nem tudom milyen floppy csatlakozási portot keressek rajta, van e notihoz egy usb-s külső floppy-drive, de arról nem bootol. (van a bioszban a boot sorrend meghatározásánál vmi multiportos opció, de azt sem tudom mi az a multiport egyáltalán. -- vmi mulitiboot néven fut)
ha el tudnám érni legalább azt hogy floppyról bootoljon akkor sinen lennék, de nem megy.
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Synology NAS
- Autós topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Robogó, kismotor
- Béta iOS-t használók topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest