- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
tknof1871 #27258 üzenetére
Hasonlóan, mint egy Pendrive esetén, ahhoz pedig itt egy nagyon jó topik: Pendrive irás-olvasás sebesség
-
mrmarkus
aktív tag
válasz
tknof1871 #18862 üzenetére
Itt találod a megfelelő topikot!...
-
A Zéé
addikt
válasz
tknof1871 #15356 üzenetére
Pentax DSLR-ek jó részét lehet AA elemmel használni, illetve kb mindegyik tükröst portrémarkolattal.
Ami a hátrányuk ezeknek. hogy úgy tudom, hogy gyengébb kapacitásúak, pláne a sima elemek. Jól jöhet, ha bárhol lehet elemet venni (nekünk egyszer kellett barátnőm kompaktjába, 800 ft-ért kaptunk is 2 darabot...
), de azért nem árt jobbféle akkukkal, és töltővel kiszolgálni az ilyen gépeket is, ami szintén pénz. Különben jönnek a meglepetés lemerülések, meg a "szar gép csak 30 képet bír egy elemszettel".
A saját akksis gépek jellemzően tovább bírják, de tölteni csak saját töltővel lehet. Cserébe kiszámíthatóbban merülnek, kb lehet tervezni velük, és ha kell 1-2 óra alatt teljesen feltöltődnek. Én pl tudom, hogy a saját tükrösöm sok nézegetéssel kb 500 képet bír, kevés lcd (ez a legnagyobb fogyasztó) használattal meg 7-800-at is akár. Illetve ha 1 csíkra merül, akkor még kb 100-120 képet bír.
-
cattus
addikt
válasz
tknof1871 #15356 üzenetére
Az ilyen gépeknek az ún. Point and Shoot emberek inkább a célközönsége, akik többnyire nem fordítanak sok energiát az ilyen dolgokra, csak "céloznak és lőnek".
Meg hát, az újonnan max. 50k-s gépek ugyebár főleg a kompaktok, amik nem fogyasztanak sokat, meg - ez lehet, hogy nagy hülyeség, de - lehet, hogy a gyártók így akarnak spórolni, mert nem kell plusz akku, töltő, hanem a vásárló gondoskodik az áramellátásról.
Meg az ilyen árú gépek között nem nagyon szokott nagy különbség lenni, de azért ne az legyen a fő szempont, hogy AA elemmel vagy Li-ion akkuval működik-e. -
cattus
addikt
válasz
tknof1871 #15354 üzenetére
Szia!
A Li-ion azért jobb, mert lehetőség van a töltöttség pontos visszajelzésére, míg a NiMH folyamatosan ad le egy állandó értéket és hirtelen egyszer csak nem lesz áram. Meg én úy tapasztaltam, hogy a Li-ion tovább bírja egy feltöltéssel. A NiMH mellet csak az szokott az érv lenni, hogy szinte bárhol beszerezhető, ha épp annyira szükség lenne rá, bár aki szeretné ezt elkerülni, általában úgyis visz magával pótakkut. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest