- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
fecke78 #12253 üzenetére
Ne gyere a 20 éves gépek példálozásával , mert biztos vagyok abban ,hogy a belépő kategoriás gépek 2 év múlva kuka
Ez képtelenség nyilvánvalóan, a valós hibaszázalék 2 év után nem 100 %, hanem nagyon sokkal kisebb, ha valaki reálisan mérlegel.
Ráadásul bizonyos szempontból a "magasabb kategóriás" gépeknél valamivel több is a hibaforrás, és arról is szó volt, hogy a belépő is lényegileg, mechanikailag ugyanaz, tehát ilyen elv mentén még jobban is járhat.
Tehát ilyen gondolkodás mentén nem lenne értelme a drágábbat választani, hiszen még nagyobb is a póruljárás esélye. (Hasonló, amikor valaki direkt olcsó TV-t vesz, így nem bukik sokat, ha baj lenne, de szerencsével még jobban is járhat).
Félreértelmezed a 20 éves dolgot is, én legfőképp a Saeco főzőegység "tiszteletére" utaltam, amit elloptak a kínaiak is (ld. az ázsiai piacon futó "érdekességek"), másolták még a németek is, miután alapjaiban nagyon jól meg lett tervezve.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
fecke78 #12244 üzenetére
Az én százezer forintos Philips 1200-asom lassan két éve megy bármiféle gond nélkül, és isteni finom kávét főz, pedig a heti mosogatáson, a vízszűrő cserén, és évi 1-2 vízkőtlenítésen kívül semmit nem csinálok vele. Tudom, hogy már rég takarítanom, meg zsíroznom kéne, de egyszerűen nem visz rá a lélek.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
fecke78 #12249 üzenetére
Példa kedvéért egy szerviz tele van Samsung és LG TV-kkel. Mert abból forgalmaznak a legtöbbet, azt veszik az emberek, így a hibaszázalékból eredően, a szervizekben is ott van egy halommal. De az nem jelenti, hogy más TV-k jobbak lennének, meghibásodás szempontjából, sőt...
Ezeket a Saeco alapú Philips kávégépeket is sokan vásárolják, még szép, hogy a topikban is több csapódik le.
Jelen szériánál azt is láthattuk, hogy a sorozat olcsóbb tagja ugyanazon alapokon nyugszik, a drágább darabok szoftverben, kijelzőben, szolgáltatásokban különböznek. Azt lehet mondani, valaki megveheti a legolcsóbb darabot is, lényegileg ugyanott van.
A konstrukció évek alatt jól kiforrott, a főzőegység alapjait már 20 éve jól megtervezték (azokból a Saeco Vienna gépekből még ma is szolgálnak felújított darabok), a mostani főzőegységeik is azonos mechanikai elven és méretezésben működnek, több azonos alkatrésszel, részleges / külsőleges módosításoktól eltekintve.
Bár én TV-video szervizzel foglalkoztam, kávégépek csak saját hobbi, de műszakilag szerintem szimpatikus felépítésű gépek ezek és nem olyan szemmel nézve, hogy mennyit kereshet rajta a szerviz, hanem mint saját használatra. Azt nem lehet kivédeni, hogy bárki kifoghat egy problémás darabot, ez szerencse kérdése is. Mások meg simán csak használják, ők nem fognak itt panaszkodni.
Neked itt múltkor is volt egy furcsa megjegyzésed, amire már kilistáztam a hozzászólásaid és érthetőbbé vált a dolog. Ilyen pszichoaktív stílus itt a szakmai témákban nem igazán menő, nem szokás.
-
törölt tag
válasz
fecke78 #12249 üzenetére
Köszönjük a hasznos információkat. Nálam jelenleg egy Sage Barista Proval van versenyben egy Minuto, ami a Philipsek Trabantja, nincs szégyenkeznivalója, de van benne munka. Egész jó szintre fel lehet hozni a Philipseket, az újabbaknál meg alig kell tuningolni, cserélni dolgokat, szóval ez is egy vélemény, meg a tiéd is. Majd mindenki eldönti mire költi a pénzét.
-
törölt tag
válasz
fecke78 #12240 üzenetére
Viszont nagyon rugalmas, tuningolható.
Most váltottam Tchibo Milano-ról Sicilia-ra, karoson. Igényli a hőt és rövid főzetet, különben előtérbe kerül a kakukkfüves buké. Csak azt nem értem, ha a világos pörkölésnek is jót tesz a hő, miért nem magasabb a standard hőfok? Az igaz hogy eltűnnek ízek a magasabb hőfok miatt, van aminél kifejezetten alacsonyabb hőfok hoz elő gyümölcsös ízeket, de ezeknél a kommersz kávéknál csak gyógynövényes fanyar összetevők jelennek meg, nem gyümölcsök. Mindegy, aki meg tud barátkozni az olcsó kávékkal, közelebb kerülhet az ideálishoz ha emel a hőfokon és rövidre veszi a főzetet. Az 1:3 arány körüli lé már annyira csersavas hogy megeszi a finom olajokat, mint amikor kotyogósnál van egy kis crema de a rákövetkező hígabb lé lebontja, szétmossa.
-
törölt tag
válasz
fecke78 #11842 üzenetére
Az első kávé a csere után kicsit vegyes lesz az eredmény, de még mindig jobb mint kikanalazni a fix tartályból, szoktam ilyet csinálni mikor szét kell szedni a Philipset. A fix kéttartályosoknál is ilyen, van egy kis átmenet. Kivéve ha két őrlő is van benne (Pl. Jura J8 twin).
LatteCrema Cool 40e, tyííí...
-
válasz
fecke78 #11803 üzenetére
" a vastag crema nem egyenlő a minőséggel, inkább fordítva"
pl. a Covim Orocremát, 100% arabica sötétre pörkölve, keserű, mint a franc, de az egész kávé full cremából áll
Konklúzió: hiába vastag a crema, ha ihatatlanul szar a kávé, erre elrettentő példa a Covim Orocrema kávé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresünk dokkolókat
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest