- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
-cobra- #13121 üzenetére
na, megnéztem.
Kikapcsolásból indítva már feltűnt egy ideje, hogy mikor felfűt a kazán, és mielőtt átforgatja a mechanikát, elkezd szörcsögni prüszkölni, na ekkor maga alá hugyozik a központi aljának két oldalán folyik le a víz.
Ezután átforgat, majd a végén mikor alaphelyzetbe áll, megint csorgat kicsit.kávé lefőzése közben nem ereszt semmit, de mikor alaphelyzetbe áll, megint maga alá vizel.
Nekem már ez is gyanús, hogy ahogy fűti a vizet, nyilván nő a nyomás és elkezdi elengedni a vizet, de nem a központiban forralja a vizet... mégis ennek aljából folyik a víz.
A kazán oldalt van ebben a gépben nem? ha abból folyna, nem jutna el a kpe-n át a tálcába.
vagy felfűtéskor még a szabadon álló pipacsőből jöhet a víz? ahhoz nem látok be, nagyon rejtve van. -
válasz
-cobra- #13058 üzenetére
jah, azt a hátsó szelepet cseréltem újra, mert abban is okoztam bonyodalmat a rugóval. eredetileg csak tömítést akartam rajta cserélni, mert el volt kicsit málva.
gondoltam, hogy a főzőegység oldalán is kicserélem ennek a pipacsőnek a tömítéseit, van is hozzá, de "szerencsére" olyan hosszú torxom már nincs. és a mai délutánom után inkább már nem piszáklom. kb 20 szedtem szét a gépet, mire végre elindult a kávé. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
-cobra- #12137 üzenetére
Ahogy említettem, új gépnél nem valószínű a főzőegység szorulása, de azért lehetne ellenőrizni, kézzel betekerve végállásba, hogy mennyire simán halad.
Szorulás esetén az öntanuló szoftver levesz 4 impulzust a következő főzésnél, ami 2 őrlési fordulattal kevesebb, ha jól emlékszem (2 mágnes van körben, amit a Hall-elem érzékel, így 1 fordulat 2 impulzus). Ha úgy érzékeli, hogy túl könnyen beszaladt a főzőegység (kevés az őrlemény), akkor csak 2 impulzust tesz rá egyszerre.
- A tapasztalatok szerint azonos idő alatt, durvábbra állított őrlő jobban telehányja az főzőkamrát.
- Ha erősebb aromát állítasz be, nagyobb motoráramot céloz meg a főzőegység behajtásához, amihez több őrlemény szükséges, ezért ilyenkor növeli az őrölt fordulatok számát.
- Hogy véletlenül olyan babfajtát használnál, amivel nem tud megbarátkozni, arra elvileg azt mondanánk, nem valószínű, de ki tudja.
-
roti86
őstag
válasz
-cobra- #12137 üzenetére
Nálam akkor volt ilyen probléma, amikor a nagy gumi a főzőegységen nem tömített megfelelően, de ez 3 éves korában jelentkezett. Ha újonnan vetted a gépet, akkor nem tudom, hogy ez e a gondja. Ellenőrizheted, ha ősszeszorítod a gumit és nagyon nyúlik, eltávolodik, akkor ez a probléma. Elvileg 4-5 kávé után egyébként be kéne állnia. "Szinte minden kávéfőző tulajdonos életében eljön a pillanat, amikor észreveszi, hogy a lefőzött pogácsa nem olyan, mint régen. Vizes, szétesik, esetleg konkrétan víz áll a zacctartályban.
Ennek oka a főzőegység és a csatlakozó szelep tömítéseinek elhasználódása. Ilyenkor egyrészt a víz a főzés közben csepeg, csurog, ahol tud, jó esetben a zacctartályban landol, rossz esetben a gép alatt, mellett jelenik meg. Ha csak vizes a pogácsa, de konkrétan víz nem jelenik meg sehol, az többnyire a kevés kávénak köszönhető. Első körben próbáljunk pár főzést erősebbre állított aromával készíteni, amivel egy picit több kávét darál a gép. Ha nem segít, elképzelhető, hogy túl finomra állítottuk a darálót. Állítsuk nagyobb szemcseméretre.
Erősen gépfüggő, de általánosságban elmondható, hogy a többségük, nem alkalmas a nagyon finom darálék lefőzésére. Körülbelül a grízes finomságú, inkább annál picit durvább őrlemény, ami a legtöbb gép esetében optimális." ForrásSzerk: Itt a Philips honlapján is infó, 5-7 csésze kávét ír, mire beáll.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
-cobra- #12107 üzenetére
Sziasztok!
Még mindig nem javult a pogácsa helyzet. Továbbra sem áll össze, iszonyat vizes, le sem csúszik a csúszdán, általában az utolsó adag feltapad rá. Nem emlékszem hogy amikor 8 éve a Saeco Minutot vettem az ilyen lett volna, de azt tudom hogy most is tökéletes pogácsákat potyogtat.
Aki mostanában vett Philips/Saeco gépet annak mennyi idő kellett, hogy beálljon? Félek hogy javul-e ez idővel, vagy álljak-e el 14 napon belül, vagy nyugtasson meg a 3 év gari (bár sztem ezzel a "hibával" kiröhögnének).
Vagy ne is nézegessem, csak használjam és kész... -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
-cobra- #12107 üzenetére
Lehet, hogy még nem kalibrálta be magát.
Ha apróbbra veszed, még kevésbé tölti ki az üreget, amit képes kompenzálni normális esetben, de akkor további ciklusokra van szükség, miközben lassan elkezdi növelni a beőrölt fordulatok számát. Vagy fordítva, ha növeled a szemcseméretet.
Új gép esetében azzal még nem kell számolni bizonyára, hogy a főzőegység szorulása megtévesztené a processzort és emiatt őrölne kevesebbet.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
-cobra- #1918 üzenetére
Szétkaptam a gépet, vízszivárgás nyomát nem látom sehol. Tanácstalan vagyok, mert az alábbi logika mentén ötletem sincs hol lehet a baj (lehet valahol téves a logikám).
A tartályból eljut a víz az áramlásmérőhöz (fehér henger alakú cucc csatival a tetején, valamelyik yt videóban láttam h ez az), amiből tovább megy a pumpához. Tfh áramlásmérő és pumpa jó, mert indul/leáll.
Pumpából kimegy a víz a kazánba, majd a kazánból a főző egység csatlakozója felé amit egy T, onnan megy tovább a gőzőlőhöz is amit egy másnesszelep nyit-zár. A gőzőlőn próbálja légteleníti/vízzel feltölteni a gép magát, mágneszelep működik, jön a víz, majd 3 kísérlet után írja a hibakódot.Amit eddig csináltam:
(főző egység hibáját kizárnám, de azért az alábbiakon túl vagyok)
-főzőről leszedtem a bemenő csatit, vízkőmentesítettem
-főzőről leszedtem a prés feletti fémszűrös részt, majd annak kifolyóját, áttakarítottam-főző gép felőli csatlakozóját kiszedtem, szétszedtem, vízkőmentesítettem (2.kép)
-korábban emlegetett T csatit a főző felől (amennyire hozzáfértem egy fülpiszkálóval) vízkőmentesítettem(ha már szét van szedve alapon)
-kv kifolyót kiszereltem, szétszedtem, zsírtalanítottamMiből gondolja a gép hogy levegős, vagy hogy nincs feltöltve? Valami nyomásszenzor alapján? Szerintetek merre keressem tovább a hibát? Esetleg küldjek rajta végig valami keményebb víkőmentesítő oldatot?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Autós topik
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest