- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21 #10457 üzenetére
Ejszakara pedig bezar a repuloter.
Es mindenkit kiraknak.Azaz aki mondjuk azt tervezi, hogy kimegy este tizenegykor a negyor indulo repulohoz, az ne tegye, mert kint fog megfagyni a terminal elotti padon.
Ismerosom igy jart hasonloan teli idoszakban...
Azota inkabb kocsival megy, inkabb vegig vezeti a 700 kilometert... -
jjeahh
nagyúr
válasz
Nagya21 #10351 üzenetére
+ Gumigyűrű cserék, örlő tisztítás, zsírozás, munkadíj.
Egyúttal megkérdeztem a szerelőt, vállal-e Gaggia automata gép szervizelést és mi a véleménye róluk. Azt mondta, hogy azok minőségibb gépek, nagyon rendben vannak, de alig lehet hozzájuk alkatrészt kapni, Delonghival, Philips-el, Saecoval könnyebb dolga van, mert ahhoz talál mindent.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Nagya21 #10187 üzenetére
Napi 6 presszót főzünk, mert négy tagú a család, de ez nem hiszem sok lenne neki. Valahol olvastam (sajnos már utólag
), hogy ez a széria ilyen, nagy a minőségi szórás, ha nincs szerencséd és vacak gépet fogsz ki, 3 havonta tönkremegy. Az újabb darabokban már lehet korrigálták a hibát (?). Emiatt a húgom nem akar újabb Delonghi-t, pedig én simán vennék egy másikat, másik modellt, de így csak a Saeco marad, esetleg Gaggia, vagy nem tom. Juráról közben olvastam, hogy a főzőegységet sem lehet kivenni
.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Nagya21 #9989 üzenetére
A Siemens neve alatt is futó főzőegység formája, működési elve hasonló, de német tervezés gondolom, mint a gép többi része is, miután az alapelvektől eltekintve, teljesen más alkatrészek.
Saeco egységnél például az alsó szűrő rugalmas benyomhatósága adja azt a tágulási lehetőséget, ami a pogácsa vastagságát követi 13-18 mm között.
A német tervezésnél viszont a felső dugattyúnak van rugalmas tágulása, ebben mondjuk hasonlít a DeLonghi megoldásához, csak annak meg ez a része gépen belül van rögzítve, nem kivehető.
-
-
Mike0088
csendes tag
válasz
Nagya21 #9921 üzenetére
"Ha kiveszed a fözőegységet, és felnyulsz akkor érzed a kazánon a tömítést,,
Igen tudom melyik lehet, legutóbb amikor szervizbe került egy fekete gumigyűrű volt rajta. De ahhoz nem kell szétszedni semmit csak ráhúzni a vége felől az új tömítést?
Az utóbbi az menni fog szedtem már szét a főzőegységet.
-
Andris837
senior tag
válasz
Nagya21 #9904 üzenetére
Köszi Nagya a felajánlást, de sajnos elég sűrű a délutánom.
Közben a MM-ban is van egy opció, hogy még jobban belekeveredjek: DE-LONGHI ECAM290.51.B -
Andris837
senior tag
válasz
Nagya21 #9901 üzenetére
Igen, köszönöm! A darálásra gondoltam, igen. Bocsi, nem fogalmaztam jól.
Még gondolkodom, illetve szerencsére van a közelben Székesfehérváron Euronics és ma épp szabad is vagyok, szóval a boltban meg is tudom nézni a gépeket.
Az ár miatt nekem is inkább a DeLonghi felé húz a szívem.
Köszi a segítséget!mazsi70: Neked is köszi, mindenképp átgondolom. A tejtartály takarítás a DeLonghinál mehet mosogatógépben, vagy van valami speckó módszer rá?
-
-
vodrosjozsi
addikt
-
-Solt-
veterán
válasz
Nagya21 #9570 üzenetére
Azért a kardomba nem dőlök, csak az én vén agyam nehezen tudja feldolgozni, ha a minőség és megbízhatóság egy mondatban szerepel Romániával... remélem nem bántok meg ezzel senkit, nem az a cél.
Szerelhetőség alatt azt érted, hogy a garancia lejárta után az esetleges meghibásodások könnyebben és takarékosabban megvalósíthatóak?
-
vzozo
senior tag
válasz
Nagya21 #9246 üzenetére
Ha a kruppsnak neki akarsz állni akkor nézz előtte youtube videókat.........
Ha ezekután is szét akarod szedni, akkor vértezd előtte fel magad tömítésekkel, uj csövekkel, hozzávaló szilikonzsirral, és szerintem sok sok káromkodással.Nos végül is rászántam magam, hogy jobban szétszedjem ez alapján: https://www.youtube.com/watch?v=6TFTR5nrpGo&t=842s
"Természetesen" más a gépem, szóval csak egy bizonyos ideig tudtam szétkapni, és hát elég gányosan nézett ki belülről, ami nem is meglepő, folyt össze-vissza a kávé és a zacc az elmúlt hónapokban. Sajnos a fűtő(?) egységet nem tudtam kiszerelni, annak a videóban látható alsó szigetelése nem lett cserélve. A kávét felülről nyomó hengeren minden gyűrű cserélve lett, és végre nem is ereszt folyadék odafent főzés közben.
Viszont a zacckilökő kar továbbra sem megy magától vissza, sőt, most már a főzőrészt és úgy kell visszapöckölni.
Beletettem kb. nettó 3 órát + 9 eurót a gyűrűszettre, azt hiszem ebből új gép lesz. Fakk.
-
ToMy_
tag
válasz
Nagya21 #9546 üzenetére
Legjobb reklám: [Gyerekek, ez most tényleg így marad?]
-
-
-
blizzrd
senior tag
-
S-eye
senior tag
válasz
Nagya21 #9135 üzenetére
Ha már működik az öblítés, a kávét lefőzi normálisan.
Volt hogy használt a tisztítás neki, volt hogy kb semmit sem és ugyanúgy nem öblített bekapcsoláskor, vagy öblítő gomb megnyomására. Kicsit nehéz is volt a rugó miatt a csavart meghúzni, meg, hogy mennyire kell egyáltalán, abban sem voltam biztos.
Ezt kellene cserélni? Nem vagyok tisztában a megnevezésekkel.
-
-
Mike0088
csendes tag
válasz
Nagya21 #8886 üzenetére
Feltéve ha az, vagy csak az okozta a problémát! Amikor kivettem a főzőegységet tisztítani akkor vettem észre, hogy a fölötte lévő cső alakú egységen ki van mozdulva a tömítőgyűrű beigazítottam a helyére és később ez szakadt el. Ha tényleg csak ez volt a nyavajája akkor megint tanultam valamit. Ezek szerint ha ilyet cserélni kell nem is kell hozzá megbontani semmit? Tehát ha kiveszem a főzőegységet a cső alakú végződés felől rá lehet húzni a gyűrűt?
-
drr
őstag
válasz
Nagya21 #8865 üzenetére
Megtettem már tegnap. Az volt a furcsa, hogy eléggé vizes és széteső pogácsák keletkeztek. A másik KPE-gel normálisak voltak... Először lecseréltem a fenti dugattyún a gyűrűt, utána is ez volt... Gugliztam kicsit, az jött le, hogy ha nem folyik valahonnan a víz be feleslegesen, akkor nem megfelelő az őrlemény. Nyitott ajtóval is főztem, nem folyt a víz sehonnan, így hát állítottam a darálón. Elpocsékoltam vagy 30 deka kávét, míg állítottam, apróbbra kellett szabályozni, elég sokat. Majdnem maxra lett tekerve. Így most tűrhető, de még mindig lehetne szárazabb a pogácsa. Állítás nélkül így nézett ki a KPE zacc ledobás után:
-
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #8843 üzenetére
Szia!
Nekem is Krups gépem van és a szüleimnek is ilyen van.
Szerintem nem bonyolult ...
Bár ez csak egy manuális presszó gép. -
MegalodonS
őstag
válasz
Nagya21 #8794 üzenetére
Koszonom
Igaz ilyet nem talaltam,de helyette ezt adta ki az amazon!Azt hiszem jo lesz,bar most nincs raktaron
Ajanlanek egy jo kavet
Lavazza, Espresso Maestro,
Arabica - Robusta keverek
Szaritott gyumolcsos es csokolade aroma -
jjeahh
nagyúr
válasz
Nagya21 #8620 üzenetére
Nekem az nem tiszta, hova kell bedobni a tablettát. Összefoglaló szerint:
"ezeket őrölt kávé módban lehet beejteni a főzőegységbe, majd főzés közben áramtalanítással hagyni hogy feloldják a lerakódásokat"
De a főzőegységbe mégis hogyan? A kávé helyett tegyek bele tablettát, leőrli, lefőzi és ennyi? Nem telik meg vele az örlő? Vagy a darált kávé helyére tegyem bele? -
válasz
Nagya21 #8142 üzenetére
Megkeresem.
Egy youtube videót láttam, abban azt mondta kivett tejhabosítóval kell az első (szivecskés) és a második (asszem latte macchiatto) gombot és a fogaskereket hosszan nyomni, majd utána sípol egyet.
Nekem nem sípolt, de a cappucion sztem visszaállt.
De majd átolvasom a papírt is.A Philipsektől az eladó nagyon óvaintett.
Próbáltam alkudni, hogy dehát most volt 40-nel olcsóbb csak lekéstem róla, egy 20-ast adjanak már, de helyettes vezető vol, mondták ha a főni lenne talán 10et engedne. Mondtam legalább egy kiló kávét adjanak de nem -
-
-
-
válasz
Nagya21 #8070 üzenetére
Köszönöm!
Igen, azt a Delonghi-t ismertem korábbról, de már valóban kifutóban. Nézek majd vidit az ecam-ról.4 gomb + kijelző miatt ezzel szemezek időközben (YT videók alapján nem agysebészet és itt a fórumban is jókat írtatok a márkáról): Saeco RI9840/01 Lirika
Neked esetleg van ezzel a modellel tapasztalatod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged