- Google Pixel 6/7/8 topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- DIGI Mobil
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
Hirdetés
-
Premier előzetesen az xDefiant
gp Az ingyenes multiplayer FPS premierjére alig két napot kell már csak várni.
-
AMD-s alternatívát ajánl az NVIDIA AI ellen a Microsoft
it AMD-s alternatívát kapnak az NVIDIA AI-processzorokra a Microsoft felhős ügyfelei.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
Hali!
Tipikusan akkor néz ki így a pogácsa, ha a gumitőmítések kilágyultak, át engednek.
Én gyári feketét veszek mostanság, meg hőálló élemiszeripari szilikonzsirt használok.
A szerelvényboltban kapható szilikonzsir nem jó, kilágyítja megduzzasztja a gumit....
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Dr. Szilikát
őstag
Nincs De'Longhi gépem, ezért nem tudom pontosan, hogyan kalibrálja a pogácsa vastagságát, de egyébként a Krupsnak is kétféle megoldása van erre.
A régebbi generációknál az őrlési időtartam fix, tehát például 8 sec. alapértelmezett a Strong kávé, amit szervizmenüben lehet korrigálni. Újabbaknál van egy automatikus kalibrációs trükk, ami egy mikrokapcsoló segítségével figyeli a létrejött pogácsavastagságot, így korrigálni is képes.
A fix időzítésű típusnál tudtam jól kitapasztalni, ahogy finomabb őrlést állítok be, abból vékonyabb pogácsa lesz, sőt egy szint alatt már a főzőüreget sem tölti ki szorosra, így nem lesz normális pogácsa belőle. Ekkor a szervizbeállítást növelhetem esetleg 1-2 másodperccel.
Megjegyzem, itt az őrlőnek csak 3 fokozata van, amit gyárilag be tudnak úgy lőni, hogy jó legyen. De ha én szétszereléssel direkt elállítom finomabbra, akkor egy szint alatt már túl kevés lesz. Igaz, ekkor már túl keserű is általában, nem jó ízhatás.
Ha több őrlemény, az nem gond, a dugattyú rugalmasan lekezeli a vastagabb "képződményt".
Másik dolog, amikor nagyon száraz kávébabot használtam, az eleve hajlamos volt a széthullásra, megfelelő tömörítés esetén is.
Ezzel szemben az olajos, zsíros őrlemény szépen összeállt egy darabba, azonos beállítás mellett.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest