- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Ahogy láttam a videóban, ezt eléggé megbonyolították, a Saeco egyszerűbben megoldotta. Mivel közelről nem láttam még ilyet, nekem az is rejtély, hogy miután itt kinyomja a forró vizet (piros nyilak):
Hol kerül vissza a kávé a fejegységbe? Zöld nyíl:
Itt a piros nyilak tefloncsövek, amin forró vagy vagy gőz szokott közlekedni. De ennek is miért van három csöve? Elméletben kettő megfelelne nekem.
Ehhez képest figyeld meg a tömítések sokaságát, mennyi hibaforrás:
-
Dr. Szilikát
őstag
Nincs De'Longhi gépem, ezért nem tudom pontosan, hogyan kalibrálja a pogácsa vastagságát, de egyébként a Krupsnak is kétféle megoldása van erre.
A régebbi generációknál az őrlési időtartam fix, tehát például 8 sec. alapértelmezett a Strong kávé, amit szervizmenüben lehet korrigálni. Újabbaknál van egy automatikus kalibrációs trükk, ami egy mikrokapcsoló segítségével figyeli a létrejött pogácsavastagságot, így korrigálni is képes.
A fix időzítésű típusnál tudtam jól kitapasztalni, ahogy finomabb őrlést állítok be, abból vékonyabb pogácsa lesz, sőt egy szint alatt már a főzőüreget sem tölti ki szorosra, így nem lesz normális pogácsa belőle. Ekkor a szervizbeállítást növelhetem esetleg 1-2 másodperccel.
Megjegyzem, itt az őrlőnek csak 3 fokozata van, amit gyárilag be tudnak úgy lőni, hogy jó legyen. De ha én szétszereléssel direkt elállítom finomabbra, akkor egy szint alatt már túl kevés lesz. Igaz, ekkor már túl keserű is általában, nem jó ízhatás.
Ha több őrlemény, az nem gond, a dugattyú rugalmasan lekezeli a vastagabb "képződményt".
Másik dolog, amikor nagyon száraz kávébabot használtam, az eleve hajlamos volt a széthullásra, megfelelő tömörítés esetén is.
Ezzel szemben az olajos, zsíros őrlemény szépen összeállt egy darabba, azonos beállítás mellett.
-
Nagya21
addikt
-
Voice24
őstag
Nekünk is Delonghi van, 23.460. Emlékeim szerint nem ír semmilyen tiltást a használatija, hogy a központi egység dugattyúját ne nyomjuk le elöblítés közben. Annyi van írva, hogy 5 percig áztassuk vízben, majd folyóvíz alatt öblítsük el. Én már párszor a melegvizes öblögetés alatt megmozgattam a dugattyúját, eddig semmi rendellenességet nem okozott, legalábbis én nem vettem észre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged