Új hozzászólás Aktív témák

• birrbert

tag

Üdv ismét!

A napokban ügyködtem egy kicsit a géppel. Igen, igen, még mindig megvan, és terveim vannak vele. :K
    Első ránézésre nem biztos, hogy nagy előrelépésnek tűnik, de bizony felemésztett ez a lépés is egy kis pénzt meg időt. A lényeg, hogy új házikót kapott a masina. Annyi mindenkinél láttam, hogy régi műholdvevők beltérijét alakították át, hogy azt mondtam, ilyet én is tudok. Az alany egy régi Radix 3300S beltéri lett.

Fotóalbum: LINK

A lehető legegyszerűbb megoldást választottam mindenhol. Sima 4-es csavarokkal fogattam le az alaplapot, és a merevlemezt is, illetve két csavar segítségével emeltem meg körülbelül 8 mm-re az alsó lemeztől.

A legnagyobb kihívást a hátlap kivágása jelentette, ugyanis be kellett fértetni az I/O shield-et, és esztétikus is kellett legyen. Ehhez vásároltam egy Dremel 300 barkács gépet. Klassz kis játékszer, és szükségem volt nagyon rá, hogy az 1 mm-es acéllemezt ne barmoljam össze. Ettől függetlenül pár mozdulat félresikerült, de hát először fogtam a kezemben egy 30000-es percenkénti fordulatra képes gépet.

Azon kezdtem egy hirtelen filózni, hogy a Scythe Slip Stream 120 PWM Adjustable VR ventit hová szereljem majd fel: a meg nem lyuggatott részre középre, vagy inkább egy kicsit balra, közvetlenül a processzor hűtőbordája fölé? Valószínűleg az alaplap fölött lesz elhelyezve, miután kivagdostam a lemezen neki a helyet.

Vélemények? Esetleg olyan, amit másként is megoldhattam volna?

ui: Eladtam a 120 Wattos PicoPSU-t, és vettem helyette egy 150XT-t... most már tuti nem lehet probléma a tápegység sem, mert ez valódi 24 PIN-es. Szilveszter után következhet a tesztelés. Boldog Új Évet Mindenkinek! :)

Új hozzászólás Aktív témák