Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
freddirty
üzenetére
Olyan apróságok, hogy gateway-ként nem lehetett alapból telepíteni, csak ha bepattintottam a PCI-ba egy második hálókártyát, és még akkor sem tudott az integrált porton PPPoE-vel kapcsolódni a nethez és a telepítés közben kapcsolat nélkül nem is volt hajlandó továbblépni.
Standalone módban meg nem is ajánlja fel a PPPoE-t..
Ráadásul ahogy utána olvastam a PPPoE felhasználónevet "felhasználónév@szolgáltató.hu" formátumban szeretné, és a digi-nél nem világos, hogy a @ után digi.hu vagy diginet.hu vagy hdsnet.hu, vagy minek kellene lennie. Lehet emiatt nem kapcsolódott, de más os-nél elég a felhasználónév.
Ha standalone módban sikerült felrakni, ott meg 1napot szívtam azzal, hogy ha átállítottam webes felületen gateway-be akkor átváltott angol billentyűzetkiosztásra, és mivel a jelszavamban volt 0, nem engedett be, mert az ö betűnél volt..
Tehát összességében ez a sok apró szarság juttatott arra, hogy jó lesz nekem az ubuntu, vagy végülis tök mindegy milyen linux, mert ezek legalább "egy kaptafára készültek".. Ugyanaz a webmin, ugyan azok a konfigok, ugyanazok az összetevők a bizonyos fznkciókhoz...stb.Ja! ha nem lenne valakinek tiszta: Nem hülye vagyok (dehogynem, mert ha nem lennék már működne
) és egy LAN porton akarok mindent, hanem én ezt úgy szeretném megoldani, hogy a gigabites egyetlen porton kapja a netet, és a Master módban működő wifi kártya routoljon a belső hálón. Tehát egy (később n-draft) wifi accespoint-ot kellene kihoznom az egészből ami wifin oszt DHCP-vel IP-t a klienseknek, sugároz SSID-t és ugyanúgy csatlakozok hozzá mintha a WL500 lenne.
Bár már sokan kérdezték/mondták, de nem érdekel, hogy mennyivel lenne gyorsabb ha vezetékeznék..
Új hozzászólás Aktív témák
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) és egy LAN porton akarok mindent, hanem én ezt úgy szeretném megoldani, hogy a gigabites egyetlen porton kapja a netet, és a Master módban működő wifi kártya routoljon a belső hálón. Tehát egy (később n-draft) wifi accespoint-ot kellene kihoznom az egészből ami wifin oszt DHCP-vel IP-t a klienseknek, sugároz SSID-t és ugyanúgy csatlakozok hozzá mintha a WL500 lenne.