Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz freddirty #2853 üzenetére

Olyan apróságok, hogy gateway-ként nem lehetett alapból telepíteni, csak ha bepattintottam a PCI-ba egy második hálókártyát, és még akkor sem tudott az integrált porton PPPoE-vel kapcsolódni a nethez és a telepítés közben kapcsolat nélkül nem is volt hajlandó továbblépni.
    Standalone módban meg nem is ajánlja fel a PPPoE-t..
    Ráadásul ahogy utána olvastam a PPPoE felhasználónevet "felhasználónév@szolgáltató.hu" formátumban szeretné, és a digi-nél nem világos, hogy a @ után digi.hu vagy diginet.hu vagy hdsnet.hu, vagy minek kellene lennie. Lehet emiatt nem kapcsolódott, de más os-nél elég a felhasználónév.
    Ha standalone módban sikerült felrakni, ott meg 1napot szívtam azzal, hogy ha átállítottam webes felületen gateway-be akkor átváltott angol billentyűzetkiosztásra, és mivel a jelszavamban volt 0, nem engedett be, mert az ö betűnél volt..
    Tehát összességében ez a sok apró szarság juttatott arra, hogy jó lesz nekem az ubuntu, vagy végülis tök mindegy milyen linux, mert ezek legalább "egy kaptafára készültek".. Ugyanaz a webmin, ugyan azok a konfigok, ugyanazok az összetevők a bizonyos fznkciókhoz...stb.

Ja! ha nem lenne valakinek tiszta: Nem hülye vagyok (dehogynem, mert ha nem lennék már működne :) ) és egy LAN porton akarok mindent, hanem én ezt úgy szeretném megoldani, hogy a gigabites egyetlen porton kapja a netet, és a Master módban működő wifi kártya routoljon a belső hálón. Tehát egy (később n-draft) wifi accespoint-ot kellene kihoznom az egészből ami wifin oszt DHCP-vel IP-t a klienseknek, sugároz SSID-t és ugyanúgy csatlakozok hozzá mintha a WL500 lenne.
    Bár már sokan kérdezték/mondták, de nem érdekel, hogy mennyivel lenne gyorsabb ha vezetékeznék..

Új hozzászólás Aktív témák