Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fidel76

tag

válasz duffbeer #2764 üzenetére

Főleg ebayen kersztűl, de volt pár dolog azon kívűl is. Ami kell nekem vagy ismerősöknek és kint olcsobb azt mind kintről hozatom. Legtöbb esetbe feléért megkapod, de már volt olyan is hogy tizedéért.
    Hivatalos vámrendelet szerint 45 euro értékben "bármit"(kivéve:ital,cigi,kábszer,fegyver,kémezközök,stb vagy márkavédelem néven le is foglalhatnak dolgokat, ha nagyon hasonlít 1 bizonyos márkára) behozhatsz/megvehetsz 3. országból magánszemélytől mint magánszemély saját használatra vám és áfa mentesen.(a legtöbb esetbe 45 euro érték alatti csomagot mégha nem magánszemélytől veszed akkor se bontják. Ez csak EMS,USPS-re biztos. Még van 2 ismerősöm akik szintén kintről rendelgetnek és kb 100 rendelésen túlvagyunk összesen és még 45 euro alatti cuccot nem bontottak 1ikünknek se. Mármint vámolásra, mert sajnos 1-2 cucc tünt már el több dbos rendelésnél(magyar már csak ilyen))
    Hogy lehet megkerülni/trükközni?
    Feladó ráírja gift/sample és a csomag értékéhez beírja, hogy 50 $. Na most UPS,DHL,stb cégek akiknek saját vámjuk van és nem BP-re a központba viszik, ezek mindig vámoltatni akarják a cuccokat, én ezért sose hozatok velük vagy ha igen akkor belekalkulálom a vám + áfát. Vám nem mindenre van. Ezt 1 ugynevezet TARIC listából meg lehet nézni, hogy minek mennyi a vámja 3. országból, az áfa az meg mindig 25%(a mostani törvény szerint)

Ami nagyon fontos, hogy a vám-on bármit felbonthatnak rutinellenőrzés képpen értéktől függetlenül. Ha ez megtörténik 2 dologra számíthatsz:
    -30 napod van rá, hogy számlával igazold a terméket/értékét(paypal-es visszaigazolást a vásárlásról is elfogadják) ha ez nem történik meg akkor megőrzési díjat kell fizetni vagy ha nemtudusz számlát szerezni akkor a magyar értéke szerint vámolják és utána még rárakják a 25% áfát is.
    -másik dolog ha több dbszámos az áru akkor eltünhet belőle 1-2(sajnos ez a mi kis országunk) és ráírják, hogy csomagolás sérült. Persze ettől még ugyan úgy vámolják+ áfa.

Elöfordulhat még olyan is, hogy küldik a számlát az áruval 1ütt(ezt a legtöbb esetben megteszik), de a vám azt mondja, hogy nincs benne semmi. Na ez már gyanus, főleg akkor ha már többet rendeltél belőle és eddig mindig megvolt minden. Vámos ismerősömtől tudom, hogy ezt azért csinálják, mert a kis huncut magyar kitalálta, hogy photoshop-pal az paypales levelben szereplő számokat átírja kissebbre így jóval kevesebb lesz a vám+áfa és így akarják ellenőrizni, hogy trükközni akarsz/szoktál-e.

Nézzük az oldalt amit írtál:
    40$+42$ usps amivel a 45 eurot már túllépted, ugyanis a vámon a postaköltség is beleszámít az áru értékébe. Ahogy néztem van ilyen megjegyzés rovat a rendelésnél. Na most oda be lehetne írni, hogy ajándékba vagy mintának kellene és megoldható lenne-e, hogy ráírják azt, hogy 50$ legyen a komplett értéke. Mondjuk jobb 1 levélbe megkérdezni ezt tőlük elsőnek és utána a megjegyzéshez a rendelésnél hivatkozni rá vagy lehet leírja mit írj oda nekik amiből tudják majd.
    Ha megoldhatók ezek a dolgok akkor szinte 100%, hogy nem bontják és vámolják.
    Amugy ahogy én nézem ha a német oldalról veszel 3db akkor árba ugyan ott vagy és nincs vám+áfa se. Persze ehhez kell 3 ember akinek kell is ilyen.:)

Új hozzászólás Aktív témák