- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crea1984
tag
válasz
katt777 #35526 üzenetére
huh
még jo, h csak érdeklödtem!
még most csak tájékozodok, h az én biosom milyen és hozzá kell e nyulni
nem a tuning miatt föleg, bár az se hátrány csak, hogy jol legyen vezérelve a hütésem!
én még sose frisistettem ati biost
szal, h én feltöltsem valahova ahhoz utána kell olvasnom mert akkor lementenem is le kellene valahogy, de ehez még nem értek!
jobb szeretnék biost feltenni ne egy progi vezérlje, de lehet az marad majd!Krypton: Igen olyan karim van!
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #35524 üzenetére
BASSSZ, MOST NÉZEM, HOGY GDDR3-AT ÍRTÁL. (Csak a biost kérdezted, elsiklottam felette.
AKKOR FEL NE TEDD A NÁLAM TALÁLHATÓ BIOS-OKAT, MERT AZOK MIND GDDR4-ESEK! (Már nem tudtam modolni.)
Órajeleket írtam is, de ezt gyorsan módosítom az oldalamon, mert ezek szerint nem 1értelmű. Amikor csináltam, még csak GB-nak volt GDDR3-as 3870-e.
Viszont van ott Sapphire coolmod is, csak nincs annyira levéve a fesz, mint a HIS-nél. -
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #35386 üzenetére
Így van! Én is venni fogok még memót, de egyelőre elég ennyi, még Warhead-hez is az én VGA-m-hoz illő beállításokkal, XP-n. Egyetlen egy játéknál fordult csak elő, hogy nem ment a játék 2 giga rammal V.memória nélkül. Ez kb. 4 évvel ezelőtt volt, a nevére nem emléxem, de egy hatalmas pálya volt az egész (vmi sziget), amit egyszerre betöltött.
-
TBG
senior tag
válasz
katt777 #35371 üzenetére
Az persze lehet, hogy néhány játékban a drivert már hozzáoptimalizálták a 48xx karikhoz, mert mint ezt is írtam korábban, az új VGA-kkal a régiekhez való támogatást már nagyban hanyagolják általában.
Ebben igazad van, de szerintem van egy olyan határ, amikor már egy szérián gyakorlatilag nincs mit optimalizálni. Vagy csak annyira nüansznyit lehet, hogy nem éri meg a befektetést.
A gond inkább abban lehet, ha egy adott szériát minden korábbi optimalizálással együtt egyszerűen kivesznek a driverből. Ez mondjuk szerintem a 3800-ás szériát egyelőre nem érinti és előbb évül el a kari erkölcsileg, minthogy kiszednék.Ezek részemről mondjuk csak puszta elméletek.....pontos információim nincsenek egy adott széria életciklusáról egy driverben
-
-
twine
veterán
válasz
katt777 #35326 üzenetére
...hát ha az indexelés szól bele, azt elvileg meg kellene hogy oldja egy Stripe-olt tömb! Majd kiderül...de kikapcsolni nem tudom,mert esélyem sincs hogy mindenemet megjegyezzem 1 terrán(attól függetlenül hogy rendet tartok)! Szóval a Vista "bővitett kereső szolgáltatása" nekem talán a legnagyobb "ajándéka" a Microsoftnak amit eddig adni tudott! Használata alap és kötelező számomra! Index nélkül meg sz@rt sem érek vele! De egy próbát megér
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #35304 üzenetére
Látom Katt777 nem nagyon figyelsz az eseményekre
Mondtam h a 8.7 milyen fasza mert azzal nem csinálta a Visual C++ hibát.. Amióta nem használom a CCleaner registry pucolóját mindegyik driver jó.. Azért kérdeztem az XG8.9 est mert kiv vagyok h van e valami + amit hozzá tudak tenni a simához -
szumo
senior tag
válasz
katt777 #35277 üzenetére
Lenne egy kérésem!
Belinkelnéd nekem a 8.9 XG -t.
Nem lesz ma időm megkeresni, de szívesen kipróbálnám, és akkor nem azzal lenne jó tölteni az időmet, hogy keresgélek.Tegnap vettem egy DELL Inspiron 1720n Fekete 97414, nyugi nem magamnak. S most azt kell csinálnom. Nagyon korrekt, mert nem csak egy recovery partíció van rajta, hanem oprendszer DVD is járt hozzá, meg egy csomó finomság.
Az E8400 -as proci pedig ár teljesítmény viszonyban nagyon ott van. Nekem 3,6 GHz -en jár fesz emelések nélkül. (Lehúztam 2db jumpert az alaplapról
) A 8500 se kutya, ott 1-el nagyobb a szorzó(10-es), ha jól emléxem.
-
válasz
katt777 #35277 üzenetére
Figyi Katt, téged kérdezlek, bár ez egy kicsit offtopic itt, te csak nem ordítod le a fejem, hogy használd a keresőt.
Sajnos nem igen van időm olvasgatni, bár 1-2 órát keresgéltem, de még nem találtam meg a válaszokat.
Mit gondolsz, egy ASUS 450W-s táp biztonsággal elbír egy HD4850-et? Továbbá van valami infód arról, hogy mennyire hangos egy ASUS HD4850? Most hozzá tudnék jutni egyhez olcsón, de egy kicsit elijeszt a jóval magasabb fogyasztás a HD3870-hez képest (na meg arra sem találtam infot, hogy mennyire hangos a kártya).
Szerinted érdemes lecserélnem a mostani HIS ICEQ 3870-emet az ASUS 4850-re? Amúgy a procit biztos cserélem, akár marad a régi kártya, akár nem (E8400-ra).
-
person
senior tag
válasz
katt777 #35268 üzenetére
8.9-et 3x próbáltam egyszer sem sikerült.
Csak Ccleanert használtam és töröltem a mappákat.8.6 simán visszament és a 8.7 béta is.
Ma már nem de holnap megróbálom még egyszer úgy ahogy tanácsoltad a kiváncsiság kedvéért.De majd maradok szerintem az XG 8.7-nél bár még nem próbáltam.
hakos1987 köszi a linket megvan !
-
válasz
katt777 #35213 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy egy COD4 vagy GRID 100% közeli terheltsége mellett a Warhead miért produkál ilyen grafikont.
Főleg úgy, hogy alapon kell tolni vele és akkor is csak 25-30 FPS-t produkál... A motor ennyire gáz vagy ez a játék mindenkinél igényesebb a hardverre? UT3 motoros játékok simán szaladnak minden gond nélkül. A Crysis még ennél is ramatyabbul ment (főleg a híres havas pályákon), azért gondoltam, hogy valamit csak optimalizáltak rajta...
-
Bali27
addikt
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #35185 üzenetére
Tudom-tudom,de nézd meg ezzela beállítással eléggé zorallul néz ki,az más tészta hogy élsimítás ráférne. Viszont ha eltekintünk a brutális memozabálástól,sokat optimalizáltak rajta a srácok az tény!
Effektek is szebbek lettek. Szóval mostmár csak vissza kéne kunyizni öcsémtől a másik 2 gigás csomagot,és akkor nem lenne probléma...
Am eddig a játék is marhára tetszik.
-
zseko
veterán
válasz
katt777 #35146 üzenetére
Nekem a bios: VER010.081.001.000.000000
Minden állítás nélkül: 27% venti, 47-50 fokos proci. Attól függött, feltettem-e a ház oldalát.Ez most viszont érdekes, hogy bios módosítás után 3% ventinél 41 fok. És ha lefogom a ventit olyan zajszintre ami már "tetszik"
, akkor sem lesz 50 fok.
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #35121 üzenetére
hagyd nem kell. Betesztelem.. CSak még Attot sose használtam, uygan is sose indult.. Most megcsinálom ahogy mondtad + leszedem az előre beálitott configot..
Gondolom nem tul bonyolult betöltetni vele...
Ja és ATT Betát [link] lehet használni? vagy melyik verzsön a nyerő? vagy az XG 8.7 vagy a 8.9 es druiverhez kéne
És kb hány fokkal számithatok többre? Mert iylesmiröl is volt szó anno -
Diniboy
aktív tag
válasz
katt777 #35047 üzenetére
már mindegy
) ugyis az lesz, hogy ha lesz pénze vesz uj gépet, ez meg megy haza az othoniaknak. már 3dik gépváltás óta ez a menetrend
csak azé ha hazamegy , ott is legyen valami... (albérletben lakik)
megvette a sapphire 3650et kiváncsi leszek mi megy rajta és hogyan -
Diniboy
aktív tag
válasz
katt777 #35042 üzenetére
igazibol én is a teljes cserét javasoltam, olcsóért , amd fronton, de most nincs lóvéja havernak. már a 17 k is megeröltető neki, de nem akartam x1600 at, vagy gyengébb használt karit javasolni neki,(illetve neki sem szimpatikus a használt hardware) azzal sem járt volna jobban agp-s fronton..
az a lényeg hogy a legujabb játékok kivételével minden elmenjen valahogy. most pl oblivionozott az abit ti300 án...
aszondja hogy őt nem a grafika hatja meg(egyenlőre, de ha eljön és betöltöm neki a clear sky-t vagy a far cry 2őt (majd)) rádöbben. )mellesleg nekem teljesen jó oc nélkül a 4600 as x2 meg a 3780 páros, de valóban az van szinte hogy minden mhz a cpu-n 100 pontokat jelent 3dmark 06ban...
játékban nem ennyire feltünő ám, ugyhogy én nem is huzok most semmit.. mondjuk nem is nagyon játszok -
Diniboy
aktív tag
válasz
katt777 #35017 üzenetére
kösz hogy válaszoltál, és mindenkinek kösz hogy nem hivta fel a figyelmem arra a tényre hogy rosz topikban járok
igazibol mennyivel gyengébb egy 3650 egy 3850nél? emlékszem láttam tesztet de sajna 3 melóhely melett nem nagyon van időm gépezni. a válasz jöhet pmben , bár ez talán valamilyen szinten témába vág....
-
butcher eu
senior tag
válasz
katt777 #35024 üzenetére
katt777: az 1.2-petchet nem tettem fel, mert nem tudtam hogy van. A GTR2-ről meg még nem hallottam, de majd beszerzem.
A Crysis WarHead-et játsza már valaki? Mert kiváncsi vagyok megfelel e a valóságnak ez az állítás:
- Minimum gépigény: Processzor: : Intel Pentium 4 2,8 GHz (3,2 GHz Vista esetén) / Intel Core 2,0 GHz (2,2 GHz Vista esetén) / AMD Athlon 2800+ (3200+ Vista esetén)
- Memória: 1GB (1,5GB Vista esetén)
- Videókártya: NVIDIA GeForce 6800 GT / ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro Vista esetén)
- Lemezterület: 15 GBmert ezt olvastam róla. És hogy kissebb gépre optimalizálták:
"Az UltraPC által forgalmazott masinába Intel Core 2 Duo E7300 2.66 GHz 3M processzor, NVIDIA GeForce 9800GT 512MB videokártya, 2 GB RAM, G31 mATX alaplap, 250GB 7200RPM 3G SATAII merevlemez, 16X DVD-ROM és integrált Realtek High-Def Audio hangkártya került, mindezt egy Ultra X-Blaster ATX Mid-Tower Black Case házba csomagolva, egérrel és billentyűzettel együtt kínálják. A gép ára 699 dollár lesz"
ha mindez igaz, akkor nagyon jól játszható lesz a game a 3870-eken, és persze egy megfelelő procival.
-
-
válasz
katt777 #34998 üzenetére
Sok új dolog van benne: [link]
Revision update - Version 2.11:
Minor bugfixes:
Low-level hardware access interfaces are now re-initialized properly before restarting the plugins when changing display adapter selection in the main tab.
What's new:
Updated databases for Detonator and ForceWare drivers. Added database for ForceWare 177.98.
Added experimental AMD RV710 and RV730 graphics processors families support. Thanks to Andrey Vorobiev for testing RivaTuner with AMD RADEON HD 4670.
Display adapter enumeration routine has been modified to provide proper fan control on AMD RADEON HD 4870 X2 series. New enumeration routine also gives additional advantages to the rest systems:
Now RivaTuner is able to detect physical display adapters attached to logical Windows display devices as well as unattached physical display adapters. Low-level access to unattached display adapters gives you the following abilities:
Ability to use RivaTuner for low-level diagnostics, hardware monitoring and fan control even when Windows is booted in VGA mode (e.g. in safe mode or with no display driver installed).
Ability to use RivaTuner for low-level diagnostics, hardware monitoring and fan control for slave display devices in SLI / Crossfire mode invisible for OS.
Attached display adapters detection time has been reduced due to optimized PCI bus scanning routine. Furthermore, both attached and unattached display devices detection are optional and can be forcibly disabled via DetectAttachedDevices and DetectUnattachedDevices registry entries for startup time optimization.
Improved secondary display adapter heads enumeration. Now RivaTuner mirrors primary head specific settings (e.g. overclocking and fan control) into the secondaty head UI.
Optimized startup time due to improved object dynamic/static casting in hardware abstraction layer.
Added experimental overclocking support for the secondary display adapters in Crossfire systems (only for Windows Vista).
Added experimental low-level fan control and overclocking settings cloning modes. When cloning mode is enabled RivaTuner clones and automatically applies the same low-level fan control or overclocking settings to all identical devices (i.e. the same display adapter models, different brands are allowed) installed in the system. Please take a note that currently these modes are available to power users only and can be enabled via EnableFanControlCloning and EnableClockControlCloning registry entries.
Updated exceptions list for bundled D3DOverrider utility.
Improved hardware monitoring module:
Improved ADT7473.dll plugin:
Added Vcc and Vccp voltages monitoring support. Now The the plugin can monitor state of +3.3V supply voltage of ADT7473 chip (Vcc) and additinal optional voltage input (Vccp), which can be used to monitor different display adapter related voltages depending on the PCB design (e.g. memory voltage on RADEON HD 4870 X2 series display adapters).
Improved fan speed monitoring for fans with non-standard pulses per revolution count on tachometer output. Now the plugin no longer uses hardcoded calculations for standard fans with 2 pulses per revolution and can provide correct RPM monitoring for such systems (e.g. fans with 4 pulses per revolution on NVIDIA GeForce GTX 260 / 280 series).
Improved VT1103.dll plugin:
Now the plugin is able to monitor independent temperatures of VT1105/VT1165 voltage regulator phases (slave chips).
Improved temperature monitoring for RV710 / RV730 / RV770 graphics processors family. Now RivaTuner is able to monitor independent temperatures of display controller, memory controller and shader core on RV7xx graphics processors. Please take a note that unlike many other diagnostic tools reading these temperatures via GPU's internal sensor switching and calibration logic, RivaTuner reads these temperatures via direct access to thermal sensor's ADC outputs and calibrates ADC readings at software level. Such approach drastically reduces CPU load and doesn't have side effects like fan speed fluctuations caused by frequent sensor switching, however it is in experimental stage yet so please contact me if additional core temperatures reported by RivaTuner and other software like GPU-Z or Everest seriously differ on your system. Please take a note that traditional sensor switching based access to these temperature sensors can be also enabled for debugging and performance comparision via ATIThermalSensorAccessModeR7xx registry entry.
Optimized GPU usage monitoring for RV710 / RV730 / RV770 graphics processors family. Now RivaTuner is no longer waiting for response from on-die PowerPlay microcontroller if GPU usage is not sampled yet and returns the previous cached value instead.
Now hardware monitoring plugin activation wizard module enables ADT7473 plugin by default on AMD READEON HD 4870 X2 series display adapters.
Improved /SD and /SELECTDEVICE command line switches handler. RivaTuner's GUI is no longer activated and displayed when current display device selection is changed via these command line switches. This improvement allows you to switch target display device in multimonitor or multi-GPU SLI/Crossfire systems via hotkeys without leaving 3D application.
Added I2C bus disconnection feature for ATI RV6xx/RV7xx I2C controllers. Now RivaTuner is able to mark I2C bus as unused and exclude it from further detection when I2C controller is not responding to the transactions through this bus during specified timeout. Bus disconnection feature drastically reduces I2C devices scanning time on some systems with missing I2C buses (e.g. on the secondary chip of AMD RADEON HD 4870 X2 having no physical connection to I2C bus). Please take a not that I2C bus disconnection can be disabled via AllowI2CBusDisconnection registry entry if necessary.
Default timeout for ATI I2C transactions has been reduced from 2 seconds to 0.5 second. Now power users may adjust the timeout using ATII2CTimeout registry entry.
Improved duty cycle generation accuracy for all types of on-die and external fan controllers due to floating point calculation usage. -
SetCHOO.
aktív tag
válasz
katt777 #34990 üzenetére
Uninstallt csináltam, elsőnek az Ati-t majd a Riva Tunnert szedtem. És ezután jött a 8.7 telepítése.
Tehát uninstall újból + regedit pucolás (ezt mivel tudom megoldani), majd jöhet 8.7-es XG.
Előre is köszi a helpet!Szumo: 1x már volt Vistám, 2 naspot bírt és visszatértem az XP-hez. Azóta kijött a Vista SP1. Felraktam és eddig 1x nem fagyott a gépem (2hónap). Szuper stabil volt! De most ez az Ati csípősége megfeküdte a Pista gyomrát…
-
TaliGa
aktív tag
válasz
katt777 #34969 üzenetére
most megpróbáltam 8.6os cat-tal és riva 2.10 kombóval, annyival jutottam közelebb a megoldáshoz, hogy sztem már tudom mi a bibi.. csak azt nem tudom, hogy orvosoljam...
szóval megy az auto funkció, de csak a default adatokkal, ott meg ugye 60celsius-30százalék az első sor szóval azért áll nullán imho a fan speed a monitornál... a saját beállításaimat meg hiába írom be, újraindítás után is ott vigyorognak de a vidkártya nem használja...ps. startup alul ki van pipálva, de a save gomb, legtöbbször inaktív, csak néhány esetben válik aktívvá, ez gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest