- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- MIUI / HyperOS topik
- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #23416 üzenetére
igen, én is úgy látom, hogy úgy vagyunk ezzel mint Tango és Cash (milyen király film volt!). Szóval: pár kérdésem azért van:
- 860/1200 - azt mondod, hogy ennek üzembiztosan mennie kell? próbáljam meg?
- értem a 3dmark eredményt. azt már nem, hogy hogy tudnám jobban modellezni a tuning eredményét - a 3dmark nem engedi, hogy más felbontást adjak meg (ehhez meg kéne vennem a fullos licenszet...); szóval ha 3d markkal nem lehet látványosan modellezni, akkor melyik tesztprogival lehet? -
keIdor
titán
válasz
katt777 #23371 üzenetére
X1950XT más tészta...
ott volt is jópár döglött darab... a 90%-uknál a feszültségszabályzók adták meg magukat, nem egy embernél 110°C fok volt. Kimérte multival.
Nekem X1950XTX-em volt annó, annak a mostani 3870 hűtése volt. Azzal be tudtam lőni 85°C alá a kártyát. (viszont volt hangja már a hűtésnek)Egyébként hülyeség, hogy a gyár "annyira" leellenőrzi... akkor az FX5800 mi volt? Olyan hőfokjai voltak, hogy kész... hiába volt maga az NV30 egy kaki, de ott látszott, hogy mennyire ellenőrizgetnek...
Bundás22: Kínozd csak, majd gariztathatsz... várjál fölöslegesen napokat, heteket a cserére... 3 kattintásból meg lehetne oldani...
Mit bömböltetem? Ezt írtam: "Minek kínozza az ember a kártyát, ha lehet egyszerre 70C load és halk?" észlény... -
keIdor
titán
válasz
katt777 #23365 üzenetére
Nem érdemes vele vitatkozni, makacs... nagyon... Magán a GPU-n 85 fok felett tartós használat esetén mikroszkópikus repedések keletkezhetnek. Ezt már nem egy hozzáértő elmondta, valamint a feszültségszabályzóknak se tesz jót a tartós 90C fok. Persze kibírnak 1-2 évet, de most meddig tart RivaTuner-el feltekerni a hűtőt? Minek kínozza az ember a kártyát, ha lehet egyszerre 70C load és halk?
Ha valakinek annyi esze van, hogy 90C fokon játszon és leszarja az ő hülyesége... majd rájön... de én azt mondom maradjon mindenki 75C alatt tartósan és akkor tuti nem lesz gond.
-
Bundás22
őstag
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #23365 üzenetére
5-10 éve sem volt fontosabb a minőség, mint ma.
Sőt, mondok jobbat is: Ahhoz hogy egy nVidia Riva TNT 16MB-os ASUS kártyát megfelelő teljesítményen lehessen használni - anno '98-ban - először fel kellett tenni az ASUS drivert, majd arra rá az nV-t, s így talán képhiba és irreális teljesítménycsökkenés nélkül használhattad a kártyád. Ehhez képest ma kánaán van
többek közt ezért nem tudok kiakadni a driverproblémákon, max felteszek egy másikat.
MOD:
De volt nVidia Riva 128-am is, 4MB SG-RAM-mal, abban szintén először a gyári Diamond driver, majd pedig hogy némi beállításhoz is hozzáférjen az ember rá az NV-s, s ekkor lehetett pl. Quake II-zni (mivel a gyárival nem ment az OpenGL...) -
stevewonder
aktív tag
válasz
katt777 #23250 üzenetére
Szép.... Első kari amire gondoltam az a 8800gt volt egyébként, viszont azt hallottam, h bugos és néha lezuhan az fps 1re és ekkor jött a képbe a CF. Furcsa ezt így látni.Mármint, hogy szinte semmit sem gyorsul néhány játékban. Viszont ha belegondolok, hogy egy év múlva lehet, hogy kezelni fogják a játékok cft és akkor már csak 15k lesz egy kari...
A 4x és 16x slot egyébként azt jelenti,h a 16xben levő kari 4x gyorsabb lesz a másiknál? Vagy hogyis van ez? -
gege71.hu
addikt
-
edeleny
őstag
válasz
katt777 #23212 üzenetére
Azt hiszem a 8.1-es,(MSI 8.45-s)
Memok nincsenek végletekig feszitve,1080 környékén jelentek meg az elsö hibák.A D.O.T miatt tettem fel,a gyári MSi drivrt,de azt nem használom,ugy hogy mehet fel a 8.2,ha találok még valahol.
Igy már jogos a tuning,GPU 21%,VRAM 26%-volt huzva,és 21-23%-os teljesitmény növekedés volt,4x szürökkel,élsimitással.
Érdekes az ATT,egyel régebbi verziot tettem fel.Most vagy én nem vettem észre,vagy hiába volt registry pucolás hagyott valamit,mert abban is ott a fesz állitó fül.(ezt még töled szedtem vagy egy hónapja.)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #23178 üzenetére
Nálam az alap 53°C. Szóval lehet, hogy a PP nem működött frankón. Most meg 46-47°C.
Épp azt mondom, hogy a 3870 sem a leggyorsabb kártya (az X2 sem). Mégis jó az ár/érték mutatója, s így jó a kártya is.
A leggyorsabb alatt most a 9800 GX2-t értem.
#23180-ra
Volt fent RT, de nem az volt a gáz, mert abban ki volt kapcsolva a tuning funkció és szépen visszavette az órajelet is. Ha manuálisan vettem le 300MHz-re abban, akkor meg +15°C-vel volt az 53°C megfejelve. Úgyhogy a feszt is levette - úgy hogy nem nyúltam hozzá.Én inkább arra tippelnék, hogy az energiatakarékos módnak magasabb lehet a feszültsége, mint amit ATT-vel sikerült neki adni (1.006V). És persze az is közrejátszik, hogy ezen a feszültségen 97MHz-en használom, de szerintem kisebb a ventifordulatom, mint a tiéd. Én csak 30%-on járatom LINK
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #23176 üzenetére
Nekem leveszi. 6°C-ot nyertem a PowerPlay-el szemben.
Videókártyából sem a leggyorsabbat gyártja. Mégsem lehet azt mondani, hogy szar a kártyaAki meg a leggyorsabbat akarja az szánja rá szépen a pénzt. Nekem megfelel a jó ár/érték arány. De szerintem ezzel a vásárlók túlnyomó többsége így van.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #23167 üzenetére
Nem tudom mi lehet nálad ... felpakoltam a Pistát SP1-gyel, Bioshock-ot és a Call Of Juarez-t és müxik a dolog. Bio-ban (1600x1200 16xAF) stabil 70% plusz, COJ-ban (1280x1024 4xAA, 8xAF) 80-85%. 8.3-as hotfix kákáliszt...
Nekem megy a CF. Sajnos időm nem engedi, hogy több játékot megnézzek. -
rollins
őstag
válasz
katt777 #23167 üzenetére
Nem akartam itt már megint offolni, de elküldtem ha már leírtam:
Szerintem te sem gondolod komolyan, hogy olyan szar a Phenom, mint ahogy beállítod. Igaz hogy párszor elkente a száját még a Kentsfield is pc-n, de azért nézz már rá az árcédulájára és hogy mit tud többszálas programok többségében. Nem mindenki játszik. A K10 mégha nem is lett akkora durranás, mint ahogy reklámozta az AMD, de azért a többutas szerverekben, többszálas programok alatt kimutatatja a foga fehérjét. A TLB címfordítási hiba meg úgy kellett nekik, mint púp a hátukra. Ennek ellenére nem olyan borzasztó az ár/érték aránya. Szerintem ezt te is tudod, csak most ott rúgsz bele virtuálisan az AMD -be, ahol tudsz, mert nem megy nálad a CF. -
gege71.hu
addikt
válasz
katt777 #23122 üzenetére
Ha viszont hasznalni akarom akkor most melyik driver kell hozza?
Talaltam vagy 3at. ATI oldalan olyan van hogy Ati HDMI audio device driver for 2900 series. Gondolom az nem jo.
Talaltam realtek-est is vistara es xp-re is. Na mar most melyik a tuti tuti? Rühellek 2-3x drivereket fel-le pakolaszni, foleg ha jol osszeakadnak es elkezd behulyulni a rendszer.
Legjob 1x felrakni a jót.gege
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #23121 üzenetére
Csak az alaplaphoz egy gondolat:
Láttam amikor megvettem, hogy a 125W-os CPU-kat nem támogatja (aminek oka a feszültségszabályzó áramkör), szóval átverve nem vagyok. Az ára meg nagyon jó volt, akkor is, most meg pláne, hogy csak 18.5K.A Phenom meg ~10K-val olcsóbb
- és hogy miért mondom még mindig ezt? Mert nem kell semmit cserélnem, ahhoz, hogy Phenomom legyen (CPU-t leszámítva).
Egyébként fog bele nagyobb menni, mert a 45nm-eseknek ált. egy TDP-kategóriával kisebb lesz a fogyasztásuk azonos órajelen.
rumkola:
Arról nem is tudtam -
Maotun
őstag
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #23112 üzenetére
Nem, több fórumon.
De tudod ez a szép a világban: az aláírásodban lévő cégek közül 3 is a kedveltek közt van nálam:
-A4Tech (Slim bill. és 6db egér itthon- ebből mind tökéletesen üzemel
)
-MSI (2 alaplap)
-Phillips (videó + DVD lejátszó(asztali), szintén tökéletesen üzemelnek- amúgy majd tervben van egy szintén asztali felvevő is, de még sajnos nem most
)
Te meg utálod őket. Színes a világ
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #23077 üzenetére
Nem, dupla árért a dupla teljesítmény reális. 60%-os teljesítménynövekedés 60%-kal magasabb árért reális ez nem reális csak álmaidban
a felsőkategóriáért többszörös árat kérnek el mindíg, minden iparágban
gondolj csak a ferrarira 10X annyiba kerül mint opel astra GT mittommén ami 200 lóerős a ferrari meg 400 lóerős és talán 2X olyan gyors, egy egymilliós fényképezőgép nem csinál 20X olyan jó képeket mint egy 50000 Ft-os minőségi fenyógép, egy 3850-es 30K-ba kerül egy 9800GX2 pedig nem 60K-ba pedig a valóságban talán 2X gyorsabb, szal ez megint hülyeség -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #23109 üzenetére
Uhhhh... két h-val írtam a mihezt
Amúgy meg...árához képest nagyon jó a teljesítménye, s az új 9850-esekből sok helyen kihozták már 3.2-3.5GHz-et is. Na persze én nem olyat szándékozom venni, több okból:
- fogyasztás (125W TDP)
- valószínűleg az ár
- a lapom nem támogatja a 125W-os TDP-s CPU-kat, így max. 9750 megy bele, de úgyis a 9550 érdekel(95W TDP)
És még mindig nincs itt az ideje a megvételnek
(+3870)
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #23082 üzenetére
igen,nagyon jol fogalmaztal
"Egyszerű matematika, hogy ami 60%-kal nagyobb teljesítményt produkál, az reálisan 60%-kal ér többlet."
Az mas kerdes,hogy neked azert 100%felarat kell fizetned,felhozok neked eh=gy nagyon jo peldat...Ott a GX2,mennyivel is veri az X2-t ahol veri? 10,netan 20%-al?Namost akkor nezzuk csak az arat???De nyugodtan hasonlithatod a 9800GTX-hez is...ez sehol nem igaz,hogy "amennyivel erosebb annyival dragabb"... jo lenne de nem igy vanMas:
Igazad van Xtreme-G-nek van 8.3as Catalystre tamaszkodo driveer,most raktam fel,majd referalok. -
edeleny
őstag
válasz
katt777 #23077 üzenetére
Nos.
1, Lehet állitani,de ahelyett,hogy kissebb lenne a kép nagyobb lett,olyan mint ha 800x600 lenne.2, I'm sorry,mindenkitöl bocsánat,el kell ismernem,hogy bizony 1280-as felbontásban CPU limites a dolog.Már ott kezdett gyanussá válni,mikor hiába vittem 1000 MHz fölé a VRAM orajlét semmivel nem kapott több pontot.
20% tuning 10% teljesitmény.
Mivel felbontást nem lehet állitani jöttek a szürök,és ugy látszik 20% tuning 20% teljesitmény.
De még tesztelek.Ugy látszik valami kisegitö ütés kellesz 85-90 fok a kártya.
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #23077 üzenetére
"Nem, dupla árért a dupla teljesítmény reális. 60%-os teljesítménynövekedés 60%-kal magasabb árért reális."
Nem sajnos ez nem igy van es ez nem csak a grafikus megjelenitoknel van igy.Nezd meg a processzorpiacot is,vagy barmely hardvert.Ugyanugy az elvarhato teljesitmeny novekedesevel nem egyenesen aranyosan emelkedik az ar.Most nem akarok peldalozni de csak nezz ra egy arlistara,akar egy gyarton belul... 60%tobbletert nem 60%-al magasabb arat fizetsz.Egyebkent ez lenne az optimalis de ez sehol sincs az eletben igy,maskent nem lehetne egy luxusautot annyiert arulni amennyi...plSzerk:
Es akkor meg elmondom hogyan lesz nekem CF-em,most jelenleg nagyon eleg a 3850-em a 15-os monitorhoz,mivel P35-os lapom van igy semmi ertelme megegyet vennem hozza.Meg fogom varni mig kijon a HD4XXX-es szeria abbol rogton ki fogom valasztani a legjobb ar/erteket.Ez a kartya megy a 16X slotba a 3850-et pedig nem lesz szivem alkotyavetyelni igyhat az meg megy a 4X slotba rasegitonek ha csak 20-30%-ot dob akkor meg vagyok elegedve.Persze addigra remelem lemennek a 45nm-es intelek arai mert a kis Pentium ehhez keves lesz... nameg akkor .johet a monitorcsere.... -
TTomax
félisten
válasz
katt777 #23060 üzenetére
"Dupla árért nehogy már reális legyen +60%! "
Az pedig nagyon is realis ennyi jar a dupla arert.A teljesitmenyt meg kell fizetni.a 3D06-ra optimalizalva van ,jatekokban nem fog jonni ugyanez a teljesitmeny sosem.
Igen inkabb 1280 minthogy szurok...igen..a latvany nem jobb szurokkel sem 1024-ben sem 1280-ban egy 15colos CRT-n.Nagyobb monitoron biztosan lathatova valik de ahhoz nem egy HD3850 a javallot. -
edeleny
őstag
válasz
katt777 #23067 üzenetére
Ezért kérdeztem a felbontást,mámint,hogy agy LCD gyári 1280-as felbontás felé is lehet e állitani,károsodás nélkül.
A másik dolog,hogy pl. a 3D06-ban elö sem jön nagyobb felbontás ez a max
,de játékokban is általában nálam,vagy csak vegyem le a pipát a monitor által meg nem jelenithetö felbontások elöl?Ja drusza,nekem is.
-
edeleny
őstag
válasz
katt777 #23060 üzenetére
Én a játékba szoktam a grafikát max-ra tenni,és ha még van kraft,akkor nyomom a szüröket.
Én ugy vettem észre,hogy Crysis szintü játékoknál sincs lényegi FPS külömbség 1024,és 1280-as felbontás között.OFF:
a monitorom felbontása 1280x1024.LG 19" LCD
tehetem magasabbra,már ahol lehet a felbontást? -
WesTM
őstag
válasz
katt777 #23059 üzenetére
ENNYI
Végülis mindenki úgy használja ahogy akarja,én nekem maximálisan elég az 1280,és nem is mindig az érdekel hogy néz ki,(lehet vak agyok de én 1280 nál már nem látom kockásnak a képet)hanem hogy jó legyen a játék.
Amugy nem azért írom,hogy kötöszködjek,nagyon is teccik hogy probálsz segíteni embereknek a fórumon,szal nem azé mondom
Hát az enyém minden csak nem a drága kategóriás rendszer,de szerinte ha józen ésszel gondolkozik az ember,és nem a maximalizmusra tör,akkor nagyon fajentos kis gépet össze lehet viszonylag olcsóna rakni,amivel még sokáig el lehet játszani. Ezért vettem core procit,és nem amd-t,mert mivel nem erre költöm az összes zsé-m így legalább egy jó ideig be vagyok biztosítva.(a felvágásra)
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #23056 üzenetére
az a 60% az realis lenne csak azt mindenhol tudnia kellene... akkor tenyleg driver..marad az atis bizakodas...majd a 8.4-es Catalyst
Amugy nekem gyanus egy kicsit ,hogy moddolt driverban is a 7.12-re tamaszkodo Omega a legfrissebb,szoval szerintem van valami a 8-as Catalystben ami nem egyszeru
ModWesTM
Nem,nem vagy vele egyedul en is inkabb felrakom 1280X1024-re minthogy szuroket rakjam ra.. a kartyat nem fogja a latvany szebb -
WesTM
őstag
válasz
katt777 #23054 üzenetére
Ezt nem a miatt tette fel hogy toplista stb.,hanem azért hogy lássuk mit ér a tuning.Aztmeg nem rtem mért nyomod állandóan a 8XAA 16x AF cuccot,szerintem te egyedül vagy ezzel,mert én még nem láttam olyan embert aki így jáccik.Én pl. max AF-et szoktam bekapcsolni,mert 1280 ban már az AAnak szerintem nincs olyan sok értelme,ellenben sokat veszítek az fpsekből.
Lehet hogy ezzel csak egyedül vagyok,akkor meg lehet kövezni
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #23030 üzenetére
én úgy cseréltem le az s939 x2-esemet hogy jobb gépem lett és még pénzem is lett
akkor már Intel, mivel az meg drága
egy 6000+ x2-est eladsz 20K-ért
10 ezerért meg veszel egy E2140-est és szvsz még gyorsabb is(persze tunninggal), és lesz egy tizesed
egy 965ös lap kábé 12 ezer giga, és eladod amid van, nemhogy drágább de még pénzed is lesz, hülyeséget mondaszérzésre az 1,8 ghz-es c2d gyorsabb mint a 2,6 ghz-es x2-esem, hiába ez más
-
SlaveDealer
tag
válasz
katt777 #22954 üzenetére
Nah feltettem a msi gyári cd-röl a drivert(catalyst 8.1), minden okés volt tegnap izzasztottam crysisel meg cod-al semmi baj nem volt.
Ma nyomtam egy kis TDU-t és ugyan az a hiba jött elő, pedig nincs vmi húúú de nagy grafja szvsz.
Csak most azt nem vágom hogyha ilyen időszakos ez a probléma akkor mit mondjak a szervízbe ha náluk nem jelentkezik? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #22981 üzenetére
Mi is pontosan a baj a CF-fel, mert nekem eddig tökéletes. Annyi az egésznek a trükkje, hogy az egyik játék a Standard Catalyst AI beállítást szereti, míg a másik játék a Catalyst AI kikapcsolását. Más problémám nem volt leszámítáva, hogy a szaros kis húzott Core 2-mel, folyamatosan CPU limites vagyok.
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #22942 üzenetére
3870 X2-vel van tapasztalatod? Na látod. Azokra mintha nem panaszkodnának annyit. Már az az érzésem, hogy rajtad kívűl már nincs itt olyan, akinek CF-ben menne. Eladod a 2db 3870-et és veszel 1 db X2 -est. Hm? Vagy veszel valamilyen bika Nvidia vga-t és meg van oldva a problémád és nem kell minden nap leírni, hogy milyen szar a CF. Nem jó ötlet?
Nem kell félre érteni, teljesen megértem hogy átba**nak érzed és hogy nagyot csalódtál, de lehet is tenni ellene a vga cserével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- BestBuy ruhás topik
- Automobilista 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest