- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #24693 üzenetére
n=s
elírtam véletlenül
"Ráadásul nekem elvan 1,2V alatt is."
Had legyen..."OK, 4 maggal lenyomod az én 2-met (egy kicsit), de 1 maggal meg OGL-ben sehol sem vagy
"
Kibírom valahogy... Egységben az erőNem gondoltam volna, hogy alapfeszen tudja majd a 9850-et hozni. Ez nem is rossz szerintem. Most még rápróbálok a 2600MHz-re, aztán annyi egyelőre elég is
"Cinebench érdekes. Megint az alacsonyabb értékeket hoza x86-on aztán, nézem, opengl-ben 1050-nel lassabb VistaX64 alatt"
Ha megnézed, van két indítófájl is, egy 64bites, meg egy 32bites. Én lefuttattam mindkettőt, s 32bites módban sokkal kevesebb pontot ad, s időben mérve is lassabban teljesít.TTomax:
Dehogy mindegy a RAM sebesség... Nagyon is fontos. -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #24677 üzenetére
2500MHz @ 1.2V:
3DMark06
CinebenchAthomi:
Core2 Q6600 @ 2400MHz az összehasonlítási alap szvsz.
3GHz-en nyilván többet kell kapnod SM2 és SM3-ra, akkor is ha csak kétmagos a tiéd.És az eddigi tapasztalataim alapján a Core2-kel valahogy mindig magasabb SM2 és SM3 pontok jönnek ki.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #24677 üzenetére
Türelem...
Itt a 2400MHz @ 1.2V (alapfeszültség):
3DMark06
CinebenchTehát a 2400MHz is teljesen stabil alapfeszültségen (haladok felfelé 100MHz-enként).
C'n'Q: A régi alaplapomban bizony működik 2625MHz-nél is a BE-2350. Ez alaplaponként változó
"Most megnézem 3,9-en, de a C2D még mindig nem szereti a nagyon aszinkron RAM-okat, mert feljebb emelve, még ha fixre állítom is az időzítéseket, veszik a RAM-másolási sebesség, meg az L2 cache is."
Emlékszem mi volt a K9A-nál... Most valahogy sokkal elnézőbb vagy az ilyen hibákkal szemben -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #24668 üzenetére
1.0, semmi patch.
[link]Egyébként épp az a lényeg, hogy a játékbeli beállításokkal fusson. Így tudtam 800*600+Ultra Quality-t + 0xAA, 1280*1024+ Ultra + 4xAA-t is mérni.
Nézd meg, szerintem 200-250 között kellene kapnod alap VGA-val. Nekem a 3GHz-es X2-vel meg ugyanennyit ment, mint ezzel, 2.2-n.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #24655 üzenetére
Doom III:
CRTL+ALT+0 = console
Itt a következő mondat kell: timedemo demo1 1Cinebench:
Lefuttattam 32biten is: [link]Amúgy hogyhogy nem 3.9GHz-en futtattad? Én is tapasztaltam olyat, hogy ez a rendszert bizony jobban megizzasztja az X magos tesztnél, mint egy Orthos... pl. a régi Windsorom szépen ki is fagyott, mert túlmelegedett
Amúgy azt az egyetlen apróságot felejted el, hogy nekem nincs húzva -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #24636 üzenetére
Na most pont jó, hogy gbors-sal elkezdtünk ilyen CPU-VGA párválasztó tesztet, mert emiatt feltettem a Doom3-at és a FEAR-t.
Ezekben nagyon rövidek a tesztek, szóval gyorsan végeztem is velük (minden eredményről meg van a screenshot).
A következő - számomra nagyon meglepő - eredmények születtek:
(képre kattintva elvileg nagyobb lesz, ha mégsem akkor: [link])
Ez számomra azért nagyon meglepő, mert tudomásom szerint ezek a játékok nem éppen több magra optimalizáltak, s én azt vártam, hogy a +800MHz erőteljesebben előjön az X2-es javára. De ez egy nagy zéró - meglátásom szerint - nem különbség.Pedig! 800x600-ban tuti nem VGA limites a Doom3 egy 3870-essel.
"Azért tőled nem vártam ekkora csalást"
Egyszer megjátszhatom már én is
"Mi lett a 2 órás MPEG DivX kódolásának ideje?"
Előbb el kéne juttatnod a filmet, hogy ugyanabból tömörítsünk"Cinebench valahol van nálam elfekvőben, majd megnézem, de azzal ritkán játszom."
Ha van rá időd, akkor keresd meg légy szíves, mert tényleg érdekelne. Amúgy innen letölthető.rumkola:
Nem baj, én most mepróbálkozom vele. Mióta piacra dobták szerettem volna egy ilyet, s most végre van. És szerencsére még "szinte" semmi nem használja ki, ez a helyzet viszont csak javulhat -
dokar
addikt
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #24558 üzenetére
Még mindig csak feleannyi textúrázója lesz, mint a G92-nek. Szóval most vsz. kisebb lesz a lemaradás, de lesz.
Ez így van de lesd meg a tervezett órajeleit és a memót!
Várjuk meg a teszteket....de az tuti,h még a gts-t is verni fogja
Most van max 10% difi a gt és a 70-es között, te se gondolod komolyan, h a 4×××-es szériát verni fogja a g92..... -
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #24433 üzenetére
Hát igencsak sajátosan látod a világot,mert az nem csak fekete meg fehér.Ezeken kivül egy csomó jó játék van.Illene körülnézned,és ha valamelyik mégsem nyeri el a tetszésed akkor sem kell lenézni.
Autosokat én nem nagyon szeretem,de pl a TDU igencsak ott van.Stratégiában meg viszont nagyon otthon vagyok,ezért is tartom érdekesenek hogy ilyeneket mint a Company of Heroes,Warhammer sorozat,BFME 1-2,Red Alert,CnC CnCZH,WIC...stb le sem irtál pedig ezek igen messze vannak a merketingtől akárcsak az Assassin's Creed.A Crysis az igen,az marketing,meg egy csomo más játék.Ettül függetlenül még tetszhet még sok embernek,és nem fogom egyik szakmai topikban sem foghegyröl firkálni,"Hogy az játék?".Mert ezzel csak magamról állitanék ki szegénységi bizonyitványt.
Nekem ez a véleményem.... -
Tibord
senior tag
válasz
katt777 #24270 üzenetére
Valóban görög volt a falóban
Igy néz ki a dolog energiagazdálkodásos módban
össz: 10950
sm 2.0 3800
sm 3.0 5254
cpu 3700
Vista x64
catalist: 8.4
CCC-ben tuning: 864/1323 minden más default-on.igy meg ha teljesítménycentrikus
össz: 12009
sm 2.0 4824
sm 3.0 5288
cpu 3743
Vista x64
catalist: 8.4
CCC-ben tuning: 864/1323 minden más default-on.[link]bár a procit még mindig nem értem
[link]
ugyanennyin megy az enyém is. MÉGIS 600 pont minusz a CPU-nál.
Ennyit szerintem nem számíthat a vista -
TTomax
félisten
válasz
katt777 #24287 üzenetére
1024X768 ilyen beállitások mellett 33-60 FPS.Kiváncsi vagyok Wolfival jobban megy-e mert szerintem nem a VGA a szűk kersztmetszet,ezért is lehet hogy nagyon hasonlóan megy az ATI kártyákon.
(#24290) Bali27
Most igy van csak az alap 8.4 drivert hasznalom meg a RT-t.A felbontás meg nálad azért nem jó mert az XP-re telepitettél moddol driver és annak nyomai kavarnak,vagy valami összeakad valamivel.PL Riva az ATT-al.Mindkét dologgal találkoztam már. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #24121 üzenetére
CM Cosmosom van. muszáj ennyi, különben megáll benne a meleg (ez a toronyházak átka). és a felső három remek alulnyomást csinál felül, ami miatt alulról szívja be a levegőt, és ez hűti a vinyókat/működteti a vidkari légcsatornáját/szellőzteti a chipsetet meg a házat. kicsit érdekes megoldás elsőre, de gyakorlatban hőmérségletben megveri az eléggé jól szellőző CM690et az én konfigommal (és közben szinte teljesen halk). a procihűtő meg... nos ez a legjobb léghűtő a piacon (egy ventivel is kb a zalmann reserator 4 teljesítményét hozza, kettővel 5-7fokkal veri), és volt rá még egy fölös ventim
még azon gondolkodok, h 90fokkal elfordítom (most hátra fúj), akkor felfelé fúja és mellesleg a gpu hátát is szellőztetné. cpu lehet 1-2 fokot melegedne, de a GPUt tovább hűtené.
megfelelő bios nincs, az összes MSIs bios max hangerőre van hegyezve
gfefe: 3850et vedd. a ringbus miatt a 256 mega hátránya nem igazán hátrány (3850@512 1-2 frameket hoz általában plusszban), viszont mérföldekkel halkabb, kevesebbet fogyaszt és a kettő közötti teljesítmény is elhanyagolható.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #24216 üzenetére
Érdeklődj egy kicsit Dj.Dekko-nál, hogy neki mennyire megy a 3870X2. Elárulom => sokkal jobban megy mint az előző 8800GTX-e.
Driverhibával szembesült ő is, de mind az eredeti Club3D-s mind pedig a 8.4-es Catalyst hibátlannak bizonyult nála Vista X64 alatt. Viszont ha egyszer elrontotta, akkor csak a reinstall segített.
-
gege71.hu
addikt
válasz
katt777 #24216 üzenetére
Gondolom azert driverügyben ezen meg sokat lehet orvosolni az elkovetkezo honapokban.
Más:
Valaki x2-vel futtasson már egy everestet és nézze már meg az érzékelőknél, hogy hogy változnak azok, ha atitools-zal elindítja a 3d renderelést.
Nekem az egyik mag VRM-je 100 fok fölé ugrik pillanatok alatt (mármint bios szenzor szerint, viszont mérődiódával sehol sem mértem rajta 65 foknál nagyobb hőt sehol, és az pontosabb.
A mag hátoljánál 61 fok ami belül modjuk legyen 8-10zel több, a fesz regulátoroknál 60-62 fok , viszont a gyárival mikor mértem ilyesmit nem lehetett hozzáérni a burkolathoz míg most, h a diódával nézegettem nem tunt annyira forrónak mint a gyárival
(mint este irtam 2 v900as zalman hűti most a kártyát. -
TTomax
félisten
válasz
katt777 #24217 üzenetére
Nem egy tesztelésről volt szó?Hát igy ki tudja neki megmondani?Azért az se semmi ha olyan felbontáson használom a VGA-m,hogy az f@ssa össze elöbb a bokáját...Na nekem mindegy,a lényeg az hogy csak saccolni lehet a válszt mert ezen a felbontáson nem hemzsegnek az eredmények.
-
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #24158 üzenetére
nekem gyorsult tőle a gépem, az h te bénáztál vele az nem az én bajom, nem volt azzal semmi gond a 8.2-es továbbfejlesztése és nem a visszafejlesztése volt, ne légy ilyen primkó
nekem új driverrel mindíg gyorsul a gépem, az ati fejlesztőcsapatának is ez a célja, biztos ő a hülyék ti meg az okosak
-
gege71.hu
addikt
válasz
katt777 #24134 üzenetére
Eggen ám, de ez x2, nem sima 3870. Itt a ventihez közelebbi blokk nyomta a hőt rá a kintebbi gpura, plusz az idle fordulatszámát a ventinek az ati feláldozta csendesítés oltárán, így viszont alapon ordenáré forró ami nekem kurvára nem tetszett.
Most, h kb 20 fokal lejjebb mindene, nyugodtabb vagyok, azon kívül halkabb is mert hőmérő diódás ventiszabályzóval van hangolva. Így csak akkor kezd picit feljebb pörögni a két venti mikor tényleg mekegebb van. Alapon most inkább a házventi dominál pefig az is elég halkMost a frontpanelen bentebbi gpu zalmanos lamellainal levo dioda34 fokot mutat és 1800 koruli a venti fordult ami gyakorlatilag alig hallatszik
A kintebbi gpunál levő dióda 38C (ott kicsit közelebb lóg a maghoz a lamellák közta dióda és 1900 - 2000 a fordulata a ventinek. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #24109 üzenetére
nah, Stalker stabilizálódott. nekem valami olyan gyanúm van, hogy a hűtéssel és az érzékeléssel mégiscsak volt valami -elég komoly- gebasz, ill az msi driver/bios összeakadt a rivatuner low-level fan controlljával. kicsit átrendeztem a házikót, vidkari visszakapta a légcsövét, táp már nem szívja el előle a levegőt, idekábel már nem lóg rá (p5k vs toronyház), szóval visszaállt a GPU a régi core:42 ambient:37as hőre (terhelés alatt meg nem megy 63/45 fölé, ami 5-7 fokot jelent!). meg örvendek egyet: CPU 30, magok 38/38/31/31, lap 37
jessz, megérte fél órát szenvedni az IFX14 második hűtőjének felrakásával
mondjuk vidkártya kapja a levegőt indirekt egy 12estől meg a csatornából, procihűtőn van két 12es, mellette meg három
ambient temp Nálad meddig szokott felmenni? van egy olyan érzésem, hogy a refhűtésnél a ramokkal nem kóser valami. ill valami túlmelegszik. vagy az msi driver. mind1, még játszom picit a hűtéssel, meg tesztelgetem terhelés alatt a gyári 80%on is (brrrrrrrr), hátha.
bakosgabor57: hőmérségletek Neked hogy alakulnak. köszönöm h megnyugtattál, h tényleg valami nem stimmel az MSI driverrel. Dirtöt próbáltad, Nálad is instabil volt? ventiszabályozást hogy oldottad meg?
-
Tibord
senior tag
válasz
katt777 #24090 üzenetére
biztos igazad van én ehez nem igazán értek hogy teljesen őszinte legyek.
Amit látok hogy a gépet még igazándiból nem sikerült megfognom (most nem a tesztprogramokra gondolok). 3870-es olyan amilyen. Szerintem jó, nekem 1280x1024-be mindent eltologat. Majd ha kevés lesz akkor teszek mellé mégegyet (vagy 2-öt vagy 3-at).
Addigra úgyis eljön a CF kora (szerintem)
és igazad van IG a király + IG2 és a haegemonia meg a nexus. Meg ha már itt tartunk akkor street road, terep2, LHX, Retal. -
Tibord
senior tag
válasz
katt777 #24078 üzenetére
ja a proci az gyenge
erre lehet hogy az.
viszont nagyon faszán megy a cod4 alatt az WINAVI.
Arra meg nem gyenge
Félre ne értsd köszönöm a véleményt.
Tudom hogy erre kevés, de a mindennapi felhasználásban kicsit sem kevés.
egyébként ez mit is jelent mondjuk a gyakorlatban?
50 helyett 45 FPS? -
Beowulf_78
addikt
válasz
katt777 #24071 üzenetére
Nem az volt a célom hogy összefossa magát a rendszer. Minek tegyem rá amikor úgyse játszható ezekkel a beállításokkal?
Az volt a célom hogy a "még játszható" szint határait teszteljem.
Gaboman: Igen, ez így van.
Sajnos nem az igazi tesztre a Crysis de egyenlőre nincs jobb.Majd ha lesz Far Cry 2 bench, és jobban lesz megírva mint a Crysis, akkor lesz választási lehetőség, addig meg "jó a szamár is".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest