Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
zozoz1 #27503 üzenetére
Szerintem a felsőkategóriában a 2GPU a jövő. Egyszerűen a gyártóknak nincs annyi pénzük és idejük, hogy párhuzamosan tervezzenek 4 GPU-t (belépő/közép/gamer/csúcs), vagy jobb volna ha megint keletkezne egy jó nagy űr a középkategória és a felsőkategória közt?
Ennyi erővel maradhattunk volna Pentiumnál és a Core2-t hagyhattuk volna a ...
Szerintem a jövő: a többGPU-s kártyák világa és a jövő játékai ki is fogják használni ezeket.
Esetleg még egy olyan jövőt tudok elképzelni, ahol egyre kisebb gépigényű játékok jönnek ki... de ez nem valószinű, hogy beteljesedik.
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #27494 üzenetére
Honnan tudjam én aztat?
Bundás22: Nem arról van szó, hogy nem megy, hanem hogy szar. Legalábbis olyasvalakinek, aki hozzászokott a normális irányításhoz, vagy a játékok megfelelő szolgáltatásaihoz (belső nézet - és most nem azokra gondolok, amelyekhez véletlenül konzolon is van).
- = Zk = -: Dehogy! Csak DX10 alatt működik hibásan (de a txt fájlokból kiolvashatóak az eredmények). Amúgy meg ott vannak a HOC benchmarkok.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #27429 üzenetére
A grafikával elmehetnek a sunyiba (lásd még Toca3). Attól játékélményben még egy NFS1SE, Stunts vagy 1 F1GP is hazavághatja, amilyen ócska "game"-ek kijönnek manapság.
Mert egyszerűbb dollármilliókat elszórni marketingre, a konzolidióta fogyasztó ettől majd úgyis elhiszi, hogy jó játékot vett, mint rendesen megírni egy programot. Persze, hogyan is lehetne a játékban AI, ha még a készítői is híján vannak az NI-nek (natural intelligence)?
De majd megérdeklődöm tőle, hogy milyen. -
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #27422 üzenetére
A magyarázat: FreeWeb. Néha napokig elérhetetlen, máskor csak lassú. Vagy 1000-n lógnak rajta
(Freeweb csak az új látogatókat számolja visszatöltés elkerülése végett, ami sztem baromság, mert én tuti nem fogom a visszatöltögetéssel cseszni az időmet, vagy erre beprogramozni, a rendes látogatottsághoz semmi köze).
- = Zk = -: Kösz. Szerencsére eddig csak 1-2 olyan létforma szidta, akiktől ezt dicséretnek vehettem.
Ott vannak a tesztek feketén-fehéren, sok mindent nincs rajtuk magyarázni, bár páran nem értik meg, arról meg nem én tehetek.
Ha bármi más szarul megy nálam (WLAN), az oldalam akkor is pikk-pakk lent van. Ja, meg a scripteket nem árt letiltani, mert a szolgáltatók erősen hajlanak az adathalászatra (az oldalamhoz meg nem kellenek).
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #27418 üzenetére
Egyben van a 32/64-bit, és ekkora méret alapján nemzetközi is lehet (Vistás csak 90MB).
Az oldalam önmagában gyors. Direkt nem tettem bele mindenféle biszbasz scriptet, sütit, flash-t, és hasonlovakat, mert én is rühellem, ha ezek miatt kell várakoznom az érdemi információra bármely oldalon, akkor meg miért csesszek ki másokkal... -
- = Zk = -
félisten
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #27409 üzenetére
Biztos nem fizet eleget a yard...
Sztem a nagy újításban megint elfeledkeztek a régebbi cuccokról. Most lenne érdemes megnézni egyébként a CF-t, amely az 'X' bevezetésétől (8.3) hihetetlen lassulást produkált 2 VGA-val, régebbi lapoknál (ti. hogy 2db 3870 lassabb volt mint egy, AMD chipsetnél 2/3-ára vagy az alá esett a CPU teljesítmény, stb.). Én mondjuk már nem bízom az ATI-ban annyira, hogy megkockáztassam.
Most Oblivionozok, mert újabb szép képeket ígértem a srácoknak a topicban. -
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #27401 üzenetére
Sosem tartoztam semmiféle oldalhoz.
Tápügyet illetően meg csak az nem reklamálhat, ha valami baja lenne a rendszerével, akinek legalább az ATI által ajánlott 450W-os tápja van legalább 30A-es 12V ággal a VGA-knak. Amúgy persze lehet spórolni rajta. Sokan azt hiszik, hogy ha egy drágább táptól nem kapnak 2000 ponttal többet 3DMarkban, akkor az nem fontos alkatrész, be lehet érni kevéssel is. Engem nem zavar, ha ők 300W-os, 16A-es tápra kötik a 3870-et, de sztem, ha valamin nem érdemes spórolni, az a táp és az alaplap (bár a K9AP komoly szívás volt, akármilyen csúcslap anno, de ez már az MSI és az AMD sara, szóval inkább tudás, mint ár alapján döntsön az ember). -
- = Zk = -
félisten
-
G@ß!
őstag
-
-
varga911
senior tag
válasz
zozoz1 #27356 üzenetére
A tápos topikban lehet hogy ezt mondták. Persze van akinek elviszi.
De nem életbiztosítás. Az sem mindegy hány vinyó, optikai meghajtó stb van bent.
Bekapcsoláskor mind felvesz áramot, nem keveset. Ventik is akkor pörögnek fel. Óriási lehet egy indítási áram. Ha veri a lécet a táp, akkor minden indítás életveszély.Meg merem kockáztatni hogy a PH! fórumozók gépeinek 90%-a nem fogyaszt 250W-nál többet teljes terhelésen. Az hogy a bekapcsolásnál többet fogyaszt a gép az tény, de pont emiatt a normális tápok is úgy vannak tervezve hogy elviselik rövid ideig a teljesítményükön felül való használatot. (Elég magyartalan mondat, de este van.
)
Az adataimnál lévő konfigot egy 300W-os FSP Zen vitte minden gond nélkül... A szivattyú is a tápról megy/ment természetesen.
-
ricsy888
senior tag
válasz
zozoz1 #27356 üzenetére
B-L-A-C-K-nek is szól
Akkor lehet, hogy eladom a mostani 8600GT-t. Bár nem terveztem, max nem lesz cserekártya.
Abból kijön egy Crosair VX450W az meg elég lesz neki meg a leendő 5000+BE nek is. És még jó pár évig megleszek vele. Úgyse lesz még mostanába felsőkategóriás gépem.Szerk: amúgy csak egy vinyóm meg egy dvd íróm van. Semmi extra cucc nincs bent.
-
ricsy888
senior tag
válasz
zozoz1 #27345 üzenetére
Őt meg lehet, hogy az AMD fizeti meg.
Viccet félre téve a pénz nagy úr. Sajnos. Na nem baj, meglátogatom a kolléga oldalát hátha megerősít abban, hogy 3870 legyen.FeRRaR1: Igazából ha 70-est veszek akkor csak a gép többi alkatrészének kell kibírnia 1 évet. a VGA maradna. Igaz akkor már ott lesz a 4xxx-es sorozat ami meg sokkal jobbnak ígérkezik. Nehéz eldönteni, h mi legyen. Hogyan bukjon az ember kevesebbet, mert jó döntést nem lehet hozni, csak bukhatsz a pénzeden.
A VGA piac márcsak ilyen.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
zozoz1 #27312 üzenetére
hm...
nekem a Zalmanról csak + jut eszembe...VF700CU...hibátlan volt!kezdett kerregni,befújtam WD-40nel és láss csodát,500 fordulat után elhalkult....de bmelyik ventivel csináltam ezt,mind meggyogyult a WD-40től...
most egy CNPS 9700LED-et hajtok.friss és teszi a dolgát
a VGA-mra is (Radeon X2) Zalmit vennék,de még nincs ami támogatja a 2 GPU-s lapokat...
nemértem...majd egy éves VGA,és nincs hozzá spec hűtő...semelyik GYÁRTÓNÁL...hm!Bali27:
már van ilyen?..ma tettem fel a 8,5öst..wow
-
- = Zk = -
félisten
válasz
zozoz1 #27310 üzenetére
ezis jó....
Agyontetovált 160kilós kopasz állat szerelgeti a GeForce-okat
elképzelem hogy bontom ki a legujabb radeon hd9800 X48amat,és a hűtöbordájában egy piciny levélke van csiptetve...."Ártatlan vagyok!" felirattal....szerk:szégyen hogy minket néznek hülyének...megvesszük ígyis-úgyis...nemértem...régen jobb volt..de télleg!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
zozoz1 #27308 üzenetére
vajon lesz érettségi tétel is?...nah ebből megbukni
lerakom estin a hütőcserét....!hm....khész,mivel nem hülyitenek minket,embereket,felhasználókat....szerk:ha ennyire hülyének néznek minket,akk márcsak azt várom mikor lesz olyan proci ami ha KIÖREGEDETT beszerelheted vmelyik háztartás gépbe....hm.pl egy kávéfőzőbe...
legjobb lenne ha lelehetne adni a Zanussinak a régi procikat...majd Ők beépítik helyettünk... -
csucsu69
tag
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #27120 üzenetére
40% a fan-em 2D-ben, úgy volt 39-40°C, most a kánikulával 41-45°C. 74°C-ot csak GPU-CV-rel ért el, amúgy 65°C körül megy bármilyen 3D alkalmazásban, hűtés meg 60 %-on.
Mondtam én neked, hogy jó a HIS hűtése.Csak amennyivel drágább egy Sapphire-nál (10k), azért már vehet az ember egy Chillát, és még pénze is marad.
A GPU-d jó, RAM-ok miatt meg ne aggódj, az ATI-nál nem sokat számít (bezzeg a 8800GT-nél úgy gyorsult a VGA, mint egy utánégetővel).Tomboy1986: Azért írtam, mert azt mondtad, stabilan húzható a RAM 2600MHz-ig. Hát nem, sajnos a 3870-ek többsége 1200 körül marad csak stabil, noha kivételek vannak.
-
Kelvin
őstag
válasz
zozoz1 #27052 üzenetére
Nem tudom ezt miért írtad nekem és miért csűröd csavarod.
Szerinted az nv középkategóriás kártyái leverik az ati felsőkategóriás kártyáit?
Mert én erre reagáltam és mégpedig azt , h nem!
Úgyhogy nem tudom miféle kötözködésről beszélsz és azt se ,h kinek a nevében köszönöd! -
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #26121 üzenetére
A tuningos bios biztosan a turbo-é, szóval a ventit is úgy vezérli. Az meg nálatok is ua.
Ha instabil lenne (amit én HIS-ről nehezen tudok elképzelni), akkor sem áll le, legföljebb hibázik, vagy kifagy, szóval akkor original bios-t vissza.
De még mindig azt mondom, hogy ha a CCC műxik, akkor tegyétek abban 850/1190-re, és akkor nincs bios-vész.
Elfelejtettem: Ha SubsystemID hibát adott a Winflash, akkor vsz dátum-eltérés miatt nem műxik. Ezért kell a -f kapcsoló atiflash-ben. -
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #26113 üzenetére
Miért is linkeltem be ide...
Winflash 2.0.0.7 van belinkelve az oldalamról, az tuti jó (kellene, hogy legyen). AtiFlash 3.9 DOS-os, szóval floppyról vagy pendrive-ról kell bootolni.
AtiFlash leírása is megvan az oldalamon, lényegében atiflash.exe -f -p 0 xxx.rom. Én tettem föl még más gyártó bios-át is a Sapphire-ömre, nem is egyet, mind működött, csak legföljebb bizonyos funkciók nem voltak elérhetőek CCC-ből (mert annyira ref. VGA-k, ugye). Szóval nem úgy megy, hogy el sem indul, ha bármilyen 3870 biost teszel rá, ha meg mégis, akkor a CF-es lapban beteszed 2. karinak, és atiflash.exe -f -p 1 xxx.rom utasítással visszaírod rá az eredeti biost.
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #26105 üzenetére
Akkor csak ez. Turbo-t írtatok, én arra gondoltam. Mivel ua. a két kari, csak a sima, gondolom, nem annyira válogatott, tegyétek fel az egyikre az emelt órajeles bios-t (jónak kell lennie), próbáljátok ki. Úgyis van CF-ös lapotok, ha vissza kéne csinálni a dolgot. De előtte mindenképpen mentsétek el az eredeti biost. Nagy gond nem lehet, mert 860/1200-nál bénább 3870-ről én még nem hallottam. Sapphire-höz is van ilyen bios, pedig annak még a hűtése sem olyan jó.
Ha műxik, elfelejthetitek a Rivatunert, meg az egyéb hűtésszabályozást, és a többi gondot. Azért monitorozzátok ki a hőértékeket, de HIS kari, HIS bios-szal, HIS hűtővel nem lehet gáz. -
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #25797 üzenetére
Azt, amit kb. minden 30-40. hsz-ban írok:
Ati Uninstall All. Biztonságból Driver sweeper, a rend kedvéért meg XP manager junkfile és reg cleaner. De az ATI szoftver eltávolító a 8.3-as csomagot kivéve nálam mindig tökéletesen működött, annak semmi gondja (még az ATT-t is szépen leszedi), ha az ember nem össze-vissza installálgatott drivereket, meg segédprogramokat (RivaTuner pl. becseszhet, még ha azt is eltávolítod is).
Sztem mondjuk az ember egy HIS karit szereljen be, telepítsen fel hozzá minden szükségeset, aztán használja, jó az úgy, ahogy van (tuning meg mehet neki CCC-ből). -
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #25784 üzenetére
Driver, CCC, Avivo fel, RT-rel CSAK a hűtést szabályozd. Órajel-állítás és fesz. abban sem OK. De mintha ezt írtam volna az imént is...
Bios-frissítést még ne! Ha majd mégis, akkor meg KELL várni, amíg végez.
Az olyan jó, hogy irőről időre több fájl is eltűnik az oldalamról...Már a CIA is innen szerzi be az infókat.
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #25779 üzenetére
HIS Bios OK, de persze bele lehet nyúlni (ennek módja a tesztoldalamon vagy a logout-os cikkeim között). ATT nem viszi le a fesz-t 2D módban, azért melegszik a karid. És én ezért nem használom.
Leg1szerűbb a RivaTuner 2.09, az csak abba nyúl bele, amit engedélyezel (hűtés). Feszt ez sem szabályoz, úgyhogy GPU tuninggal ne is próbálkozz vele. Driver + avivo + CCC-nek rendben vinnie kell a cuccot, nem akad RT hűtés-szabályozással.
RT-t illetően olvass vissza, vagy Guru3D-n külön szekció van a használatához. -
Thrawn
félisten
válasz
zozoz1 #25735 üzenetére
Ez a legutolsó béta: Everest 4.50.1372
Természetesen próbaverzió, de a warezt itt hanyagold...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP OMEN 3080Ti
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest