- Yettel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
dangerzone #22738 üzenetére
Amelyik emelt feszes eredmény, az sima 6850, nem OC.
kisho: Ha nem nyúltál semmihez, akkor nyilván olyan, mint mindenki másé.
-
belinho
senior tag
válasz
dangerzone #22570 üzenetére
Nem létezik jól tudod!
Olyan van közte ami esetleg jobb egy picit az átlagtól.
A Barts egy jól optimalizalt cypress chip valójában aminek 950mhz körül van vége megadott feszültségen.
Az AMD belenyúlt egy picit és visszafolytotta órajelben a 6850-et mert túl jól sikerült, és így senki nem vette volna a 6870-t, ami csúcsra van járatva, hogy minél jobb legyen a teljesítménye a kistesóhoz képest.
Elég ha megnézed hogy a 6850 775/1000mhz-el jött ki, míg a 6870 900/1050mhz-el.
Szinte mindegyik 6850 tudja a 900mhz-et, sőt még felette is és mindezt 1.149mv fesz mellett. A legtöbb 6870-es meg már 950mhz körül elhasal,holott eleve magasabb az alapfesze 1.174mv ,de itt körül van a chip vége, fesszel még lehet feljebb menni de nem gazdaságos.
Ezt a 950mhz-et meg szinte mindegyik fesz állítható 6850 tudja 1.174mv mellett.
A 6870 mellett az szól, hogy egy picivel több ALU és textúrázó egysége van, de azonos órajeleken teljesítményben ez csak 5-6% előnyt jelent, árban meg..... de ezt az AMD-nél is tudják és nem reklámozzák, így egy picit visszavettek a 6850 órajeléből hogy legyen legalább 20% körüli előnye a 6870-nek. -
válasz
dangerzone #22572 üzenetére
Nem is vártam csodát, de ha már úgy megy mint anno a 6850-em, akkor már 10-15FPS-el erősebb a kari!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
dangerzone #22572 üzenetére
Hiába, mert a 6870, ha nem sokkal is, de c2c erősebb.
-
válasz
dangerzone #22570 üzenetére
Hát persze hogy. Anno a 6850-esemet is alapfeszen 900/1150Mhz-n hajtottam, csak sajnos egy fél éve eladtam. Most már ugyanolyat nem vennék. Egyik barátomnak van egy Sapphire 6870-es, az elég jól húzható alapfeszen is, bár a kék nyák és hangos hűtés miatt engem nem érdekel.
-
Turbolada II
őstag
válasz
dangerzone #22321 üzenetére
Néma. Nekem is ref. 6870-hez hasonlító kártyám van.
-
lsc
nagyúr
válasz
dangerzone #22082 üzenetére
Ugyanaz mint a vtx, színben térnek el.
-
Attix82
addikt
válasz
dangerzone #22082 üzenetére
kb VTX3D szint, ha nem hőcsöves a hűtése akkor nem a legjobb, hangosabb is.
-
brian1987
tag
válasz
dangerzone #16332 üzenetére
A célom nem konkrétan 1,1 Ghz hajtani, hanem megnézni hogy mennyit lehet belőle ki hozni stabilan.
(Még nincs meg a víz hűtésem , de remélem hogy jövő hét végén benne lesz.)
Ja még most sem mondta senki hogy mit írjak át a biosban hogy nagyobb freket tudjak neki állítani. -
gordonfreemN
addikt
válasz
dangerzone #16332 üzenetére
Nekem az 5770 is ment 1,28v-al 1,1ghz-et. Léggel, és nem melegedett jobban a gyári hűtéstől/állapottól. mondjuk egy 6csöves hr03 volt ráfaragva.
-
Alister71
nagyúr
válasz
dangerzone #16113 üzenetére
krájsziszkettő ehhez képest shitt. Vagy kula bá, az ünnepi kaki
-
Alister71
nagyúr
válasz
dangerzone #16111 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁ
a bankból kiszabadulni, a tankos rész, este mikor esik az eső, és a falat bámulom, hogy lehet ilyen? mármint ilyen szép? sorolhatnám..... -
Alister71
nagyúr
válasz
dangerzone #16109 üzenetére
Valóban szép a játék.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
dangerzone #15879 üzenetére
Néztem már, de sajnos nem. Csak egy beállítás van a PCI sínekre vonatkozólag az is a frekvenciájuk, de nem hiszem, hogy a BIOS-ba kéne valamit állítani, mert nem állítottam ott semmit.
-
Alister71
nagyúr
válasz
dangerzone #15863 üzenetére
"nyektetném"
kemény
ezt a szót se hallottam még.
-
D.Orion
veterán
válasz
dangerzone #15863 üzenetére
Furmark-al felesleges tesztelni már. A program fejlesztői kijelentették anno a HD5x és GTX5x család megjelenésekor, hogy nem fejlesztenek tovább, mert úgy tele vannak pakolva a kártyák védelemmel, hogy nem lehet rájuk olyan programot(Furmark alapokon) írni ami 100%-osan leterheli őket.
Továbbra is lehet vele szórakozni, de közel sem ad már olyan terhelést a kártyának, mint korábban.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
dangerzone #15859 üzenetére
Miért, az tönkre teszi? (na ez amugy egy szó, vagy kettő)
-
GribMate
aktív tag
válasz
dangerzone #15857 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget.
Furmarkot mért hanyagoljam
-
GribMate
aktív tag
válasz
dangerzone #15855 üzenetére
Köszi.
És végül még annyit szeretnék tudni, hogy ha kis lépésekben is haladok, de előbb-utóbb elérkezek ugye a pontra alapfeszen, ahol instabillá válik a kártya.
A Furmark hogyan jelzi pl. ha hibázik a kártya (honnan tudom meg, hogy már fesz kell neki)?
És ha véletlen egy frekiemeléssel instabillá teszem akkor károsodhat a kártya, vagy újraindítás, esetleg BIOS reset után max. visszaáll alapórajelre és semmi baja nem lesz?
Gondolom feszemeléssel már nagyobb esély van tönkretenni, ezért azt nem is annyira akarom. -
zsole84
senior tag
válasz
dangerzone #15843 üzenetére
Nem nagyon szoktam olvasni ezt az oldat, csak azokat a teszteket, amit ide linkelnek a fórumba. Olyanra pl. nem nagyon emlékszem, hogy teszt során AMD kártyát hoztak volna ki győztesnek...
-
Alister71
nagyúr
válasz
dangerzone #15843 üzenetére
Közismert hülyeség. Figyelni sem kell rá
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
dangerzone #15700 üzenetére
Én ezzel értek egyet, amit most írtál. Nem rossz proci, főleg a korához képest.
Erről nem kell meggyőzni, mert ezt tudomSztem ez volt erős: Az a proci még egy radeon 7990-hez is elég lesz..
-
Winne
nagyúr
válasz
dangerzone #15700 üzenetére
Nem kell itt senkit meggyőzni semmiről, a tények magukért beszélnek, akit érdekel a téma, az úgyis komolyan utánaolvas.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
dangerzone #15697 üzenetére
A legvége.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
dangerzone #15689 üzenetére
Azért ez így egy kicsit erős volt. Én azt mondanám, hogy csak pár fps miatt nem kell kicsapni sok 10k-t
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
dangerzone #15278 üzenetére
Ez egy nagyon érdekes teszt ,köszönöm hogy megcsináltad! Gondolom többünk nevében is mondhatom
A játék az szerintem is más kérdés , de tesztek alapján ezek szerint az i5 sem tol akkora nagyot, hogy megérje pénzt ölni bele (jelenleg).
Már ha jól látom
-
Begi
senior tag
válasz
dangerzone #15281 üzenetére
Igen, bár már kacsingatok a platform váltás felé...
No majd valami játékkal is letesztelem. Csak lenne rá időmFlashget: Igy-igy. Ahogy néztem 20k körül kezdődnek a Q-s procik. 40k amit már megéri megvenni. Akkor már inkább új config
.
-
Begi
senior tag
válasz
dangerzone #15278 üzenetére
Majd este én is letesztelem újra a E6400-as C2Duo-val@3.2GHz. De ha jól rémlik olyan 81x pontot kaptam pár napja. (3.2GHz 860@1100)
Ergo ennél a tesztnél nem sokat számit a CPU...
A kártyát ugyanúgy meghajtja egy C2D, mint egy i5, persze a min fps-nél bizti lesz eltérés. -
Begi
senior tag
válasz
dangerzone #14992 üzenetére
Neked is köszönöm szépen a véleményt!
-
gordonfreemN
addikt
válasz
dangerzone #14507 üzenetére
én is a hardverapron vettem 2 ev garival asus direct cu 6850-et 25 papirert
es alapfeszen megy 960-970-et. jovoheten kerul ra viz -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
dangerzone #14494 üzenetére
E szerint elérhető az 1206MHz-es órajel memóriában is ami azért nem tűnik rossznak
Lehetséges gyártó specifikus is ám a történet.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
dangerzone #14422 üzenetére
Az i5 ös vas jobban kihajtja a 6850-et..
Nálam 950/1150 nél alapon 16k pont körül kap valamikor picit alatta is..
Nagyon szép eredmények grat! Az általad írt órajelet lehet megpróbálom én is eddig 960/1170 1.2v amit eddig teszteltem (de csak játékok alatt) tehát stabilnak stabil de nem mértem meg pontokban szerintem nem is ez a lényeg ahogy jobban belegondoltam.
Ugye játékra vettem arra használom kezdek egyet érteni a szintetikus tesztet "ellenzőkkel".Jól látom mintha a tiéd hűvösebb is lenne terhelve?
Azt a Cyclone mindenit neki -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
dangerzone #14377 üzenetére
Igen én is pontosan ezt olvastam és tapasztaltam használat során teljesen azt hozza a kártya amit vártam csak amikor gondolkoztam a vásárláson volt egy pici óvatosság, hogy azért nem mai darab már az én gépem sem, pedig anno sokba került bizony
Van itt olyan fórumtárs ismerősöm aki a 6magos amd miatt sem váltotta le a Q9550 et..hmm hát fene tudja.
Na jó tesztelgetést akkor, remélem nem alszol és kockulsz
Szerk: Ja hogy holnapAzt hittem ma még generálsz egy nehány FPS-t
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
dangerzone #14374 üzenetére
Szép egy dög
Kíváncsi vagyok én is rá.. Óvatosan adjad neki had szokja
Szerk: Már csak azért is hogy azzal az i5-ös szerkezettel,hogyan muzsikál a kártya.Én még bevállaltam a Quad Q9550-re tán még határeset..
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
dangerzone #14371 üzenetére
Üdv a klubban
Ez az a bizonyos Cyclone féle történet ha jól tévedek ?!
Szerk: Adatlapod nézve már látom
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte RTX 2070 8GB / Beszámítás OK!
- XFX Speedster SWFT 210 AMD Radeon RX 6600 Core 8GB Garanciával!
- EVGA GTX 1060 SSC ACX 3.0 6GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- EVGA GTX 1060 SC ACX 2.0 3GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP Rack és Tower szerver bazár
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest