- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
sinya85 #16198 üzenetére
Egyet kell értsek sinya85-tel, nálam is ez a helyzet az e8500+6850 páros mindenre elég, váltani akartam én is 4magra, de egyelőre nem látom értelmét.
A battlefield 3 kiválóan fut full hd-ban, a Rage az meg minden maxon nem esik 60fps alá, tudom hihetetlen de ez van. A Dirt 3 volt aminél éreztem hogy kevés, de azért 30fps alá ritkán esett.Hiába van 4mag,ha nem tudja rendesen kihasználni a game és csak kettőt terhel rendesen a játék alatt. A magas órajel+a nagy cache sokat hoz a konyhára még mindig.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a játék fejlesztők sem öngyilkosok, minek csináljanak olyan játékot, amit majd nem tudnak eladni, mivel az átlag user gépe kevés hozzá, így is elég rossz a helyzet az illegális letöltések miatt.
Próbálnak állandóan optimalizálni,javítgatni,patch, az AMD sem váletlenül adja ki azt a rengeteg beta meg preview drivert.
Itt volt például a Crysis 2 esete, amiből előbb kiadták a gyengébb verziót, mert így akinek "gyengébb" gépe volt annak is jól ment a játék.
Aztán kiadták a directx 11-es verziót, ami a jóval erősebb gépeket is megfektette. Mi lett volna ha rögtön ezzel adják ki, hát jelentős bevételkiesés!
A steam-en felmérések szerint a játékosok jelentős hányadának kétmagos gépe van 9800gt szintű kártyával, szóval nem hülyék a fejlesztők sem.
Full Hd meg vga limites beállítások esetén meg tehetsz alá akármilyen processzort akkor is közel azonos eredményeket fogsz kapni. -
miresz
veterán
-
Roxbury
őstag
válasz
sinya85 #15702 üzenetére
Én régebben csináltam egy tesztet a GTA 4 alatt. [link]
Valóban egy kivétel az, mert az zabálja a magokat. Az alá kizárt, hogy elég lenne a 2 mag, mint láthatod is a tesztből.
Az akkori konfigom: egy X4-es Athlon úgy emlékszem 3000MHz-n, meg egy 5750-es, az is húzva.
Nálam megérezte a BFBC2 is a 4 magot, elég rendesen.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
sinya85 #15738 üzenetére
Persze én tökéletesen egyet értek az álláspontoddal amit tesztek alá is támasztottak
Viszont ezek szintetikus tesztek amit ugye sokan "vitatnak" és egész más besorolásba tesznek a valós gameplay*-el szemben.de.. (ebben nem tartoznak bele a Quad igényű játékok és a "multiplayer!!" ami mint tudjuk plussz erőforrásokat igényelnek mind a CPU mint a VGA tekintetében.)
Azért csinálj egy OC változatot is a kedvemért.
[link] Kis mocsadék pont ilyenkor marad el 16000 alatt amikor prezentálni kéne..
Szerk: Azt pedig ne felejtsük az én Quadomon "csak" egy 24/7 es tuning van.
Hűtő/Memória miatt sajnos nem tudom prezentálni a 4Ghz "körüli" órajelet. -
törölt tag
válasz
sinya85 #15656 üzenetére
A mikor végül is nem fontos csak a mennyi volt
http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.htmlErre gondolsz ?
-
-
DoxaM
aktív tag
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
sinya85 #15273 üzenetére
Most melóhelyen vagyok, így nem tudom megnézni, hogy miért nem megy. De eddig minden server tele volt. Battlelog-on kell futtatni, gondolom ezt levágtad... Quickmatch-re kell menni, különben nehéz bejutni. Lehet ideiglenes leállásról van szó, próbálkozz továbbAz eléggé viselhető ilyen beállítások mellett, főleg ha majd még optimalizálnak!
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
sinya85 #15261 üzenetére
Igen rád gondoltam
Az E 8500 javítsatok ki de úgy tudom a csúcs Core 2 Duo, pláne 4Ghz en az elég emberes
Kellett volna még egy Quad-os ugyan ilyen órajeles eredmény, na meg az i5 ös.Írok majd a Cyclone tulajos kollégának
Viszont egyre több játék igényli lassan a Quad Core-t tehát ha innen nézzük akkor megint más,dee én is a kolléga helyében megrántanám azt a 2 magost és megnézném..
Van aki itt azt mondta 2 magos és 4 magos ég és föld volt neki, de a teszt meg láttuk a tiéd hozta az én default értékemet holott Quad Core..BF3 szerintem csak Okt. vége
-
Töki bácsi
aktív tag
-
gordonfreemN
addikt
válasz
sinya85 #15170 üzenetére
Igen, ez be van pipalva. Nos tanacstalan vagyok, lehet vga bios-t frissitek. Vagy a tokom tudja, ez is olyan dolog, hogy semmi ertelme, de ha nem ugy mukodik ahogy kell, akkor azert bosszantja az embert. Tenyleg azt talalom furanak, hogy a gph shark meg kiolvassa. Gondolom az kizart, hogy nem egy helyrol kernek le az informaciot. Tehat nem a kartyanak lehet baja.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
sinya85 #15170 üzenetére
Na ez érdekes... HD ben tuningal többet hoz a kártya..?? Hogyan van ez.. valahol olvastam hogy a magasabb beállítás adott esetben többet hoz mint a butított na de hát..
HD 6850 Toxic 960/1170 1.2v HD
[link]Powered by Unigine Engine
Heaven Benchmark v2.5 Basic
FPS:
37.7
Scores:
950
Min FPS:
22.8
Max FPS:
85.3
Hardware
Binary:
Windows 32bit Visual C++ 1600 Release Mar 1 2011
Operating system:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz
CPU flags:
3399MHz MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 SSE41 HTT
GPU model:
AMD Radeon HD 6800 Series 8.881.0.0 1024Mb
Settings
Render:
direct3d11
Mode:
1920x1080 fullscreen
Shaders:
high
Textures:
high
Filter:
trilinear
Anisotropy:
4x
Occlusion:
enabled
Refraction:
enabled
Volumetric:
enabled
Tessellation:
normal -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
sinya85 #15166 üzenetére
Szia(sztok)
Na csináltam egy HD 6850 Toxic HD -t is..
Annyira mondjuk nem meglepő mert szoktam játszogatni tévén is néha, csak sajnálom járatni, de elvileg annak is ugyan annyi az élettartama mint adott esetben a monitornak.
Gondolom én..Default: [link]
Szerk: Brutál hogy ugyan azt hozza a 2 magos
Jöhetne egy Quados akinek meg van ránta @ 4Ghz ig én ezzel a hűtővel meg memóriával nem merem meg nem is tudom.. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
sinya85 #15162 üzenetére
és ez ráadásul csak 1680 x 1050, mondjuk egy i5 ös rendszert is megnéznék van itt egy kolléga i5 el akinek 6850 Cyclone van meg neki elég komoly tuning is van rajta, az lehet még érdekes ehhez.Azért majd megnézem a Samu LCD tévén is.
Ezek szerint az izmos 2 magos hatásos szerkezet.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
sinya85 #15154 üzenetére
Szia! Elsőre csak a monitorom natív felbontásán csináltam de szerintem d.u csinálok egyet tévén is mert csak az tudja az általad kért felbontást (sajnos vagy nem sajnos), nekem ugyan nem hiányzik egyébként.
Nos..
Sapphire HD 6850 Toxic:
Default: [link]960/1170 1.2v
[link]Elsőre ezek, remélem segítettem!
Asus P5Q Deluxe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest