- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
& icecave: 50k volt, és nem tudom mi lesz. Cseréli a srác másik ugyanilyenre, de ezek után... mondtam neki, hogy ha ki tudom próbálni és jó, megveszem. Fordítva nem, mert ez a kártya oda-vissza 4k-mba került, és ott vagyok ahonnan indultam. Nyilván nem miatta, de ezt még1x akkor sem akarom, még véletlenül sem.
jockas: eddig engem is. Eddig, de most sem számítottam rá elhiheted, főleg nem egy original HD6870 kártya esetében. Szóval ha tetszik, ha nem ezt bele kell kalkulálni, amit én csak felületesen tettem meg, ezzel 4k-t kidobtam az ablakon. Ezt csak úgy mondom...
-
jockas
senior tag
Szerencsére eddig engem elkerültek a garanciáztatások. Most amúgy is elég kevés dolgot vettem náluk és ha így megy tovább, akkor nem is fog bővülni. 1155-ös Asus lapból az alap P8P67-esből még mindig nincs B3-as, pedig már csak az alaplap hiányzik a SB rendszerből.
Viszont sok minden kapható náluk... -
szasanyi
félisten
No, akkor ha mondtam Á-t... itt a B is. Visszavittem a kártyát a srácnak, aki korrekten azonnal átvette, visszakaptam az ellenértékét ő meg intézi a többit. Aztán meglátjuk mi lesz, de úgy tűnik, hogy a túlzott és rosszindulattan párosult általánosítás nem volt helyénvaló! Szerencsé(m)re.
-
szasanyi
félisten
Nem rajongok a tuningért, a 460 is csak azért ment a SoC órajelekkel, mert rátettem a megfelelő BIOS-t és kész. CPU tuning sincs, mindössze néhány alkalommal a próba kedvéért emeltem az órajelét, de nem igazán láttam hasznát a teszteredmény alapján. Azt sem hiszem, hogy FullHD felbontásban ne lenne elég a 6870 tuning nélkül.
Catalyst drivereket nem nagyon követem... esetleg várható a napokban új verzió? -
-
szasanyi
félisten
Igen, az van. Kicsit féltem, hogy kihajtja-e... de végül sikerült elkerülnöm a CPU limitet.
Mindenképpen 6870 lesz - bár néztem, és gondolkodtam a 6950 2GB változatban is, az végül kilőve mert drága, és engem a teszteredmények cseppet sem nyűgöztek le. Akkor lesz pont az a Sapphire VGA, ha referenciahűtéssel szerelt kártya nem lesz (elsősorban olyat szeretnék, nem mintha ez jelentősen befolyásolna bármit) és ma délelőtt kiderül, pontosan milyen példány közül rendelhetek.
ASUS tényleg fémlemezből csinálta a VGA borítását nem műanyagból, vagy én olvastam félre vmit? -
-
Pancsermeste
őstag
Én csak annyit vettem észre, hogy közvetlenül az FPS esés előtt megugrik a proci használat (a 14 FPS-nél pl. 97%-ra). Általában a nagyobb csata jelenetek előtt, vagy ha valami hirtelen változás van a képen akkor csinálja ezt. Talán fizikát számol a proci, és nem tudja kiszolgálni a GPU-t?
. Bár az a furi, hogy csak egy-két pillanatra esik le, aztán visszamegy normál FPS értékekre. A Te 4 magosoddal meg csak nem lehet ilyen gond....
-
lsc
nagyúr
Igen, ha csak egy "sima" benchmark eredményt nézünk egy 2 magos akár egy SB procit is befoghat, csak ugye ott nem látszik minden. Lehet ideológiát gyártani egy 2 magos procihoz, de egyszerűbb belátni hogy néha már nem elég. Az meg külön "szépség" hogy 12xx és 14xx-ben mennek a tesztelések, mehetnének 800x600-ban is, hiszen a 68xx széria oda való
. De hát így az "igazi", ráadásul ezekből lehet "igazán messzemenő" következtetéseket levonni. De nem gond, jól szórakozok.
Mod t.kristof : Az itt olvasottak alapján a sapphire-t venném, de a vtx is csak 3d-ben kicsit szélzajos.
-
lsc
nagyúr
A gyengébbik beállítás mellett, ha csak az átlagfps-eket nézzük, akkor nem derül ki túl sok minden, talán annyi, hogy a Phenom II X2 a Radeon HD 6870-et már kevésbé tudja kihajtani. Ha azonban szemügyre vesszük a minimum fps eredményeket, akkor jól látszik, hogy mi lapul a háttérben: a kétmagos CPU-kkal jóval alacsonyabb minimum fps-eket mértünk, ami a játékélményben sokszor komolyan megérződik. A legnagyobb különbség HD 6870 mellett jött ki, a Phenom II X2 minimuma 22 fps, míg a Phenom II X4-esé 47 fps,
Idézet innen, az avp és a bfbc2 is vga limites, ott sem igazán jön ki a 4 magos vagy erősebb proci előnye /ha csak az átlag fps-t nézzük/. FC2,RE5,F1 2010, ezekben a tesztben is látható hogy van különbség. Természetesen játszható kétmagossal is, csak bele lehet futni a fent említett dologba, azt meg egy benchmark nem mutatja.
-
XaraX
addikt
AvP D3D11 Benchmark Report
==========================**************************************************
* Report Created: 2011-03-20 @ 11:08:14
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1Benchmark Summary:
Number of frames: 4836
Average Frame Time: 21.7ms
Average FPS: 46.1Use command-line option '-logframetime' to report performance frame-by-frame.
920/1100-on már nálam is rendben van akkor.
A processzor gyakorlatilag semmit sem számít, úgy tűnik. -
Alister71
nagyúr
Powercolor = VTX3D
szasanyi: Próbáld ki a VTX3D 6850-est, nem fogsz csalódni. Én ráraktam a PCS+ biost 820/1100-en megy alapon, semmit nem húzok rajta. (775/1000 az alap)
mod: a giga elismerte a hibáját, (rengetegszer le van írva a topikba), elvileg, már nincsenek forgalomban higás darabok, ha van is garanciába azonnal cserélik.
-
szasanyi
félisten
Ez egy jó kérdés. Sajnos úgy néz ki azt a Sapphire HD6870 kártyát (asszem korábban linkeltem is a hirdetését) amit itt a PH! apróban néztem ki jó áron, nem tudom megvenni számomra is megfelelő feltételekkel - mert túl messze van tőlem.
Kaptam 44.5k-s ajánlatot új, Sapphire HD6850 TOXIC kártyára, de ezen már 2 tápcsati van ami biztosan kell a magasabb fogyasztás miatt, és nem i tudom mennyire jó kártya és ennyiért valóban jó vétel-e.MOD - Lord Vader: nem pont a Gigabyte HD6850 kártyákkal jeleztek több (VRM vagy milyen) problémát? Csak mert ez alapján nekem éppen azt tanácsolták, 6850-ból Gigát ne! Akkor most hol van a mészáros kutyája elásva?
-
szasanyi
félisten
Az ASUS nincs, és nem is rendelhető. Érdekes, mert több üzletet is láttam már jó árral árgépen, és többször ez a vége, mikor a részletekért oda megy az ember. 6950 is biztos van már "ócsó" áron, csak épp sajna nincs.
Az MSI 5850 TFII olcsóbb lenne mint egy MSI 6850OC és sztem egy teljesítményszint. Nem? Fogyasztása is valami csekély mértékben különbözhet ha jól gondolom, bár pontos adatokat nem tudok.Alibaba78: jóvanna... 5850 akart lenni, csak valahogy kimarad az a fránya 5ös.
-
szasanyi
félisten
Igen, asszem 1etértünk. Az MSI GTX560-Ti Twin Frozr II hűtését ismerem (használtam ~2 hetet és most is a fiam gépében van) ami meg ugyanolyan. Idle halk, de load ~3000 f/min már minden csak nem halk, igaz a hűtési teljesítmény sem hagy kívánni valót maga után.
Mondjuk még éppen elfogadható kategória, és azért gondolkodom rajta mert a kártyát újonnan, 3 év garral 40k-ért talán elhozhatom - ez holnap végleg kiderül. Gyári, nem OC órajelekkel készül, úgy milyennek találtad a teljesítményét?
MOD: ASUS-t nem tudok venni emberi áron, így az biztosan kiesett. Ezen a Sapphire Radeon HD6870 1GB - 43990Ft kártyán is csak a kedvező ár miatt gondolkodom (bár 40k-nál nem szeretnék többet a célra áldozni). De ez már egy más kategória ami talán megérne +4k-t, csak itt meg más érdekes körülmények vannak amit most próbálok tisztázni, megérteni (OEM, 3 hó gar
).
-
Romvr
őstag
Ilyenem van és alapjáraton halk, meg se mozdul a levegő, de játék közben nem lehet megmaradni a szobában. Mintha egy régi rakéta porszívót kapcsoltam volna be.
Ezért keresek valami megoldást a problémára. Most csak úgy tudok játszani hogy felteszek egy fülest, de ez nem megoldás.Krisz: Tetszik! Ha tényleg behűti az én kártyámat, csendben, akkor meg van véve következő fizukor.
-
polonic
félisten
Azt, hogy a 64 bites erőforrásigényesebb.
Az meg egyáltalán nem baj, hogy fogyassza a win7 a memóriát, azért van, minek áljon üresen. Nézz utána a memóriakezelésnek!
Ha erőforrásigényes alkalmazást indítasz, akkor a legtöbb memória annak a programnak fog a rendelkezésére állni. -
CHIPman
nagyúr
Ugyanezt tettem a 4830-cal is(magamra hallgattam), és nézz oda, nem dőlt össze a világ, kibírta 2 évig. Tudom, hogy HD6850-et akarok venni, hacsak nem sikerül összeakaparni még egy kis lét a GTX560-ra. Kérdeztem, hogy megy-e 1GHz-et, hogy gyártófüggő-e, illetve, hogy milyen a hűtése. Megkaptam normális módon a válaszokat, de volt egy-két user, aki le akar beszélni róla, hogy ilyen erős vga-t vegyek, illetve olyan is, aki erősebbet javasol, tehát ellentmondtok egymásnak, így még egy ok, hogy miért ne hallgassak a tömegre. Ez pedig már nem segítség, hanem tanács, amivel akár még jobban összezavarodhatok.
-
CHIPman
nagyúr
Ha anno tartós kártyát vettem volna a tömeg hangjára hallgatva, akkor most egy HD4870-em lenne, amit még egy évig biztosan nem cserélnék le. Másfél-két évig átlagos igényekkel felesleges 40k-nál drágább kártyát venni, a 4830-at is a válság kellős közepén sikerült megvennem 35-ért.
-
fer
őstag
Ezt hogy érted hogy nem vagyok előrébb az E8600-al??? Csupán másfél Ghz-el gyorsabb alapon, és nem beszélve a tuningról, amit még az is elbír(hat)! Jobb gyártástechnológia, hűvösebb proci, nálam ezek is számítanak! Most jelenleg nincs pénzem komolyabb lap+proci+ddr3 ram-ra, lehet hogy még erre sem lesz! A vga jelenleg azért kell mert ha néha játszom akkor legalább frankón menjen minden, és az alap fogyasztása is kedvező ennek a vga-nak! Én inkább konvertálgatok, éppen ezért is kell az E8600!
Bocsi ha kicsit OFF voltam! -
Beri
addikt
Most nézem, neked 6850-ed van, a fórumban meg, amit linkeltél, 6870-ről volt szó. Nagy valószínűséggel az a helyzet, hogy a te esetedben tiltott a voltmod. Várhatsz másik BIOS-ra, amiben majd engedélyezve lesz, vagy módosíthatod magad.
Sondi1986: És miben nyújt többet a többi gyártó kártyájánál?
-
Beri
addikt
Mit próbáltál ki abból, amit ott írnak?
problem solved... have to do a bios flash for this thing work... all the Asus 6870 DC/2DI2S/1GD5 come with a bios lock, so u gotta download the new bios from asus website... tricky people
Tehát a probléma úgy oldódott meg, hogy leszedte az új BIOS-t az asus honlapjáról, majd ráflashelte a kártyára. -
Beri
addikt
Első lépéskent szedj egy beta7-es afterburnert [link]
Aztán módosítsd a config file-t:UnofficialOverclockingMode = 1
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on itHa ez kész indítsd el, majd a beállításaiban engedélyezd a feszültség módosítását (a feszültség monitorozása is jól jön):
-
rocket
nagyúr
Nem a meret es a teljesitmeny a lenyeg, hanem, hogy ki gyartja.
Nagybetukkel, kiemelve reklamoznak ha barmelyik alkatresz jobb lenne mint a REV1-nel volt.Pl. a Tesco gazdasagos 250grammos gyumolcs joghurt nagyobb es olcsobb, mint a Danone 125 grammos gyumolcs joghurt, megse jobb
-
rocket
nagyúr
Koltseghatekonyasag miatt jott ki az ASUS-bol a rev2-es HD6850, lecsereltek jopar alkatreszt olcsobbakra.
#5679:Amit wittman osszegyujtott BS hibakat az AMD forumarol masodik es harmadik helyen szerepel az MSI 8 sima es 4 gyari OC HD6850-nel.
#5684:Hagyatok mar ezt az Abu altal krealt "mas memoriakat" rendel baromsagot, egyetlen revizio letezik a Hynix 1250mhz-es GDDR5 memoriajabol a H5GQ1H24AFR T2C, T2L nem kerult sorozatgyartasba.
-
polonic
félisten
Nem is lehet megoldani szotveresen a gondot.
Csak egy frissítés, olcsóbb alkatrész, bármi lehet a változtatás oka.(#5670) Bali27
Ne-ne-ne! Valaki írt valamit, azt nem kell elhinni rögtön. Meg van már a magyarázat. Meg mit kell kombinálni. Biztos azért változtattak valamit, mert az asus összes 6850-ese hibás. . . Fantasztikus ötlet.
Amúgy meg hsz szerkesztés. -
///Krisz\\\
senior tag
Hát reménykedek benne, hogy korrektek lesznek (és engedik majd kicserélni más márkára), mert most az ő kezükben van a
sorsompénzem.(#5668) miresz: az a memória hibás dolog amit Abu ír egyáltalán nem biztos még. Ő maga mondta, hogy ez csak a legelfogadottabb elmélet és még egyáltalán nem tény.
(tehát nem elképzelhetetlen, hogy kevés neki a kraft, de ez se biztos)
-
///Krisz\\\
senior tag
Igen én is megnéztem tényleg van rajta egy plusz táp csatlakozó, szerintem egyszerűen azért rakták rá, mert ezek már elég durván tuningolható kártyák lesznek (már az 1 is az volt hát akkor még ez) és simán el tudom képzelni, hogy egy két elvetemültebb tuning esetén elkél a plusz kraft.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged