Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
alibaba78 #10434 üzenetére
Tessék mellétettem 0,5mm, nem tartom pont párhuzamosan, de középen pont fél mili, szóval a blokkon a kiemelkedés még annyi sincs.
...Idegesítesz itt ilyen beszólásokkal... Hagyjálmár vazz, hát így is ver a vízSzóljál' még be ilyeneket. Én is rühellem ha valami nem oké, de ennyit vigyen már át az a nyomorék paszta, mondjuk hogy jó lesz ...persze ha kiszárad... Na most elültetted a bogarat a fülembe, de bakker én nem akarom hallgatni a mókuskereket
...és már tök kibékültem vele hogy rajtahagyom, de nem akarom minden nap nézegetni hány fokos
(#10439) alibaba78
Á késő. "Te fel se merted volna tenni." Ennyi, talált, beindultak a fogaskerekek. -
priti
addikt
válasz
alibaba78 #10434 üzenetére
Ennyit emelkedik ki a gyári hűtő, nem is látszik, csak ha felnagyítod a képet teljes méretre. Mittom kb fél miliméter, mondjuk már ez is sok ezek szerint, de ennyi paszta alatta marad akkor is ha nem mered rendesen meghúzni a csavart. Mindegy 70 fokos, nem melegebb mint ha nem csináltam volna vele semmit és gyakorlatilag hangtalan. Ez utóbbi volt a lényeg a tuning csak ráadás. Úgy van ahogy mondod, elég ez a kari FullHD-ra még alapon is. CFX-ben meg már több monitor is játszhat, ha éppen nem kurblizzák el a drivert.
-
-
priti
addikt
válasz
alibaba78 #10414 üzenetére
Á szar a ramom, besírt 1250-en is az előbb, nemtom mennyi értelme van így tovább rántani a GPU-t, ha a ram még 1250-et se megy stabilan. Dráma van.
Akkor az alsó VGA-d a léghűtéssel ugyanott van, mint az enyém vízzel. ez a francos perem magasabban van, mint a GPU teteje és bukom a fele hatásfokot, hiába tocsog rajta a paszta. Mindegy legalább kussban van. Ezért cseréltem le a 460-at, arra kicsi volt a 4x4-es blokk, dög nagy az a Fermi GPU. Van olyan erős ez, mint a 460 húzva és rajta van az 1.4-es HDMI, végülis nem bántam meg hogy cseréltem így hogy pénzbe nem került. Itt egy teszt amiben benne vannak az OC-k is. -
szasanyi
félisten
válasz
alibaba78 #10314 üzenetére
Itt a pont joamilestoné! Nem tudtam eldönteni melyik legyen, hát megvettem mind2t.
Nem, dehogy... illetve igen... ööö a másik a fiam gépében van, mer' akármivel ő sem elégszik meg ám.
Bagoly mondja verébnek...
-
jockas
senior tag
-
-
wicken
tag
válasz
alibaba78 #10208 üzenetére
A kérdéesm az, hogy egy 6850-es meg tud e hajtani 2dbn analóg monitort?
az a félelmem és a tapasztalatom, hogy a két dvi-ből csak az egyik képes rá, a másik csak digitálist.van ilyen jellegű tapasztalat?
mindenképpen két analóg monitort kell meghajtanom vele és a 9800gt-m le akarom egy ilyen kártyára cserélni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
alibaba78 #8641 üzenetére
Miért gondolod, hogy nem értem a viccet?
Látom te nem érted, én miről beszélek. Ha le vénembereznek, vénfaszoznak....nem bosszant. Ezt a szót, hogy öcsibogyó nem használom, mert szerintem végtelen idegesítő, akár humornak szánja valaki, akár nem. A dolog rém egyszerű, egy olyan szót használt amit én nem szeretek. Erre megkértem, hogy használja másra, használja az ismerőseire, akire akarja, csak ne rám. Erre megsértődött.
Ennyi a rövid történet.Wukiwo: 6850 már nincs meg? Azzal ment még a géped nem?
-
szasanyi
félisten
válasz
alibaba78 #8641 üzenetére
Ááááá ez az.... ez nem jutott eszembe.
Megvan a kártyám embörök! Olyan Sapphire HD6870 volt, csak ez egy hibátlan darab.
Ugyanattól a sráctól vettem, aki gariból kapta S.O.S. a másik helyett - ráadásul át is hozta (Db->Nyháza), és letesztelhettem mielőtt kifizettem! Természetesen ez is új és original volt. Rendkívül korrekt, rendes srác.
-
szasanyi
félisten
válasz
alibaba78 #8022 üzenetére
Köszi! Igazából a FullHD felbontás mérvadó, mert azt használom. De sztem ez is jó közelítés, és úgy tűnik ez alapján (is) jó vétel lenne az új MSI 5850 TFII 40k-ért. Mindjárt rákérdezek Abu85 szakinál aki nagy ATI-titkok tudója, hogy ő hogyan látja egy 5850 jelenlegi vásárlását.
Miresz: neked is.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
alibaba78 #7907 üzenetére
Most nézem...fix,hogy nem a tápod.Egy brutális 12v-s ág,672w,56Amper???Én csak álmodok az ilyen tápról.Nekem ettől gyengébb van és viszi.Lehet,hogy 750-es és CWT beles,de 4 ágra van osztva,4x18Amper ami tud szívatni rendesen.Az X4 meg egy áramtemető.Hogy lásd:3winyó,2dvd,6 ledes venti,2 neon,proci 1.5v,kártyák 1.3v,4 memória modul 1.9v-n,külön bővítő és hangkártya...tehát minden agyig húzva,tele pakolva különböző plusz fogyasztókkal és viszi a tápom.Pedig CF-hez nem ajánlják a 4 ága miatt
Nálad nem az a baj mint nálam?proci agyig húzva kártya alapon,ccc vel húzva és okés.AB-t átírom és koppig nyomom erre a 2-es gpu megvadul és nem szabályoz minek az az eredménye hogy a 2 gpu külön órajelen dolgozik.Furmark be és már dobja is magát el a gép.Hibaüzit és kékhalált is kaptam már ilyenkor.Nekem külön le kell ellenőriznem,hogy mindkét kártya azonos órajelen fut.Majd ha visszaállítom kell egy restartot nyomnom,mert hajlamos a 2-es kari beragadni oc-állásban,míg az egyes szépen gyári órajelen megy./OFF] -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
alibaba78 #7914 üzenetére
Ez jó!
Szerintem ha elfogyna a táp le is baszná a gépet nem csak befagyna plusz ha eszetlen fogyasztásokkal is számolsz akkor is bőven bírja az a táp. Én az alaplapra gyanakodnék, mert azért 1400MHz proci tuning nem kevés fogyasztás többletet jelent plusz a lap egyébként is max 95W-os CPU-kal boldogul és nem lepne meg ha a tuning következtében 150W-ot is harapna a procid. Igen láttam, hogy csak a proci tuningnál lefut a teszt, de a kártyáid is az alaplapról veszik fel az áramot és nem tartom kizártnak, hogy ennyi többlet fogyasztást már nem bír ki az a lap. (Csakhogy nehogy teljesen alaptalan legyen amit mondok: Ugye ez a lapod?)
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
alibaba78 #7811 üzenetére
Kérésed számomra parancs...és küld az üvegeket!!!
11.4-es javított eredmény.A graphics sorce egész jó lett(bár van ettől sokkal combosabb is
)Viszont ez a max.amit tudok hozni.Az érdekesség,hogy az AB.-n beállítom az 1190-es memória órajelet,amit szépen detektál 1188-nak.Ha 1191-re lövöm akkor minden okés csak fagyi közeli lesz az egész...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
alibaba78 #7795 üzenetére
Én max a gpu pontban vagyok ellenfél,de a procim harmatos az i7-hez képest.
Azért majd próbálok villantani valamit,de a X4-es rekord,ami 7800pont,na még ahhoz képet is le vagyok maradva.4.1ghz-n megy a skac 955-öse.Az életben nem fogom be
Nekem kerek 7200 pont a 11.2-essel,de ettől nagyon feljebb már nem tudok menni.Na majd a Buldózerrel megpróbálom(már gyűjtöm az üres üvegeket és koplalok,hogy ki tudjam köhögni
)
-
LEON-T
aktív tag
válasz
alibaba78 #7713 üzenetére
Igy van, majd meglatjuk, de en jobbra szamitok mint 5850nel
Mar csak azert is mert mint irtam VRM nel lattam mar 100+ fokot a 5850nel hasonlo korulmenyeknel mint ami pl most van, de 6870nel meg kozel sem
Termeszetesen szamit az, h mennyire szellozik jol az ember szamitogephaza
Egyebkent pl 6850 Toxic ra "referencia" jellegu hutest raktak ha jol tudom -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
alibaba78 #7417 üzenetére
Nem tudom melyik van neked, de a legújabb (1.60.1300) mutatja (legalábbis én az előzőekben nem találtam) a Számítógép/Érzékelő/GPU VRM-nél találod. Egyébként a melegedésből egyből megtudod állapítani, hogy hány volton megy vagyis melyik program írja ki a helyes értéket és melyik bugzik.
-
-
Dictator^
veterán
válasz
alibaba78 #7084 üzenetére
Ja csak gondoltam, hogyha a kártya jó,akkor a driver is lehet szar, meg a játék is.
Amúgy az a gond, hogy kurvanagy ráforditással tudnék csak váltani.
3 lépcsőfokban nem akarom elérni az 1366ot..
Mehetnék i3 i5-re.. de inkább akkor már egy i7-et vennék, 950box asszem olyan 60körül van..
De akkor kell lap, és DDR3 ram.. és megint ott vagyok, hogy zabál a gép -
Dictator^
veterán
válasz
alibaba78 #7082 üzenetére
De most Catalystra is várhatok, meg LoL patchre.
Ha lesz olyan játék megnézem, de az sztem fix, hogy a kártya jó. Max nagy gamenél lehet már CPU limit, ahogy irtad, ami jól ment, annak jól kéne mennie. Föleg hogy DX9-et használnak ezek a játékok.Pc vonal marad, mindenképp
Nem fogok gamepaddal fpst játszani.. nevetséges.
-
Dictator^
veterán
válasz
alibaba78 #7072 üzenetére
Most nézem, elsiklottam azon hsz-eden , amin linkeltél 3 fps-es fórumrészt.
Csak a BS részét olvastam a HSZ-ednek.(#7056) Dictator^ : A LoL-lal kapcsolatban irtam. B.S. egyelore felejtos. Nem csak neked van vele problemad.
Úgy tünik nekem csak ezt szántad, én ezt olvastam el.
-
Alister71
nagyúr
válasz
alibaba78 #7052 üzenetére
Hajj de remélem, hogy nem warezoltok? Már megint bug? Fene megeszi, hogy eredeti játékkal még nem találkoztam vele? Miért is? Mert indításkor leszedi a frissítést? Mekkora hülyeség mi?
Kompi XP-re, sőt még jobb a vista sp2!"bugos az utolsó patch!
" na ilyet nem láttam még.
keke69: hang szempontjából a leghallkabb ha nem veszel semmit
Nálam az új biossal a VTX3D-nek az égvilágon nincs semmi hangja. Persze lsc-nél sajna hangos, dehát ő már régen vette.
-
Dictator^
veterán
válasz
alibaba78 #7048 üzenetére
Na látom egy hozzáértő.
Patch elvileg fent van.. A lol magától felrakja.
Adobe AIRt is megnéztem de arra is a legujabbat írta... egyéb ötlet?Igen win reinstall volt, ahogy bekerült!!
Allitolag azota voltak(vannak) problemak
Tehát a LoL alatt a legújabb patch óta van ilyen bug? -
mimic1979
aktív tag
válasz
alibaba78 #7042 üzenetére
Értem a kérdést! Ellenben ha letiltom a magokat, és mondjuk 1-2 maggal mit mutat ugyanazon kártya! Bár lehet hogy így is kihajtaná a proci és a 6870est, mivel nem Core2 architektúra, de a VGA ugyanaz lesz... Magyarán mint ha egy kisebb procival hajtanám a 6870st! Elméletileg ha az úri ember feltevése meg állja a helyét nem szabadna esni az FPSnek, mivel ugyanaz a VGA marad, nem fogyhat ki az ereje, ami eddig meg volt
Viszont ha esik akkor indokolt számára a proci illetve architektúra váltása -
-
Beri
addikt
válasz
alibaba78 #6689 üzenetére
Leírom még egyszer, submittel = beküld. Szerintem sokkal többen tesztelnek, mint ahány eredmény el van tárolva azon az oldalon.
Sondi1986: Nem a kártyától függ az ennyire magas pontszám, láthatod, hogy a physics score 9770, ami több mint a duplája a te 3.9GHz-es phenomos eredményednek. A 3Dmark pontvadászathoz processzor kell, lehet akármilyen kártyád. Amellett a 4GHz fölé húzott i7 mellett alacsonyabb GPU clock mellett is magasabb összpontszámot kapna a tag a mi eredményeinknél.
kop8: Nem tudom, az nem az én eredményem. Csak belinkeltem érdekességképp.
Biga123: A 300/300-as 2D órajelet az aktív overdrive eredményezi. Az már más kérdés, hogy mért jár ennyin annak a kártyája is, akinek a CCC telepítve sincs és nem is húzza a kártyáját semmilyen módon. Mindenesetre ez fényévekre van a kártya megsütésétől, ne lihegd túl.
Egyébként a topic azért van tele elégedetlenkedő emberekkel, mert az elégedett felhasználók nem jönnek ide minden nap leírni, hogy náluk bizony minden oké. -
lsc
nagyúr
válasz
alibaba78 #6603 üzenetére
Valaminek nekik is örülni kell. Minden drivernél azt várjátok hogy hipp-hopp 6950 lesz a kártyából ?
Valószínűleg pár napon belül jön a hotfix ami a 11.3 alapja, meg kell nézni azt .
Mod : Mégis milyen bugokkal van gondod? Van a magasabb órajel, az szerintem nem vészes, a kurzorom meg nem sokat tartózkodik a sarkokban, ráadásul nem azt szoktam követni pixelről pixelre. Ráadásul ez nálam nincs.
-
Beri
addikt
válasz
alibaba78 #6402 üzenetére
Mitol hihetobb, mintha te tetted volna? Mert o mernok, akkor tudja, hany ilyen vr-t vett a giga?
Igen. Mert ő mérnök az egyik OEM gyártónál.Abu semmilyen konkretumot nem mondott ezzel kapcsolatban.
Idézem: "Egyébként az ő információi szerint a Gigabyte kb. 100 kártyára rakott eltérő 8214-et." [link]Mellesleg ha te ilyen problemaba botlasz, mi az elso dolgod? Irsz a giganak, vagy gariztatod?
Tegyük fel, hogy csak minden huszadik tulaj ír a fórumba. Tételezzük fel, hogy 1000 hibás kártya van. Így kalkulálva 50 ember ír majd be. Ha mindenki csak 2 hozzászólást ír, az már egyből 100 post. Ha beleolvasol a fórumba, láthatod, hogy ott is az megy, ami itt. Van 4-5 ember, aki panaszkodik. Hangosan. Sokáig. -
Pala
veterán
válasz
alibaba78 #6056 üzenetére
Mindent csont maxra húzva a GTA4 szerintem akármilyen mai csúcsgépet is megfektet.
A 100-as view distance meg detail distance, az kicsit húzós azért.Én a helyedben azt csinálnám, hogy ezeket levenném 50-60 környékére (már így is elég pofás a látvány), procit meg felhúzni min. 3.5GHz-re, így már korrektül kellene futnia. Hiába, erős az i7, de a GTA a sok mag mellett a magas frekit is szereti.
Amúgy hogy muzsikál a CF?
Néztem az adatlapodat, nagyon pofás kis masinát raktál össze, tetszik ez a Biostar lap is, erősen gondolkodom, hogy (ha bejön most az új melóhelyem) beújítanék valami hasonlóra, CF-el egyetemben. Mennyire látványos a gyorsulás? (Persze én is olvastam a teszteket, de azért a user review-nak jobban hiszek
)
-
TTomax
félisten
válasz
alibaba78 #6051 üzenetére
A benchmark ezen része hibás,neked 1G VRAM-od van.A te rendszered mint ahogy minden multiGPU jelenleg AFR használ,a páros képkockákat az egyik a páratlan képkockákat a másik gpu számolja,mivel a két GPU-nak nincs közös memóriaelérése ezért a a memóriamennyiség nem adódik össze,és nem is fog soha.A GTA4 jelenleg egy igen érdekes motorral rendelkezik ami kalibrálja magát független attól hogy mit állitasz be neki.Ezért is skálázódik a CF és az SLi igen botrányosan a játékban.Jellemzően 50-60% terheléssel mennek a kártyák,három utas multi GPU esetén még rosszabb a helyzet.Ha nem hiszel nekem akkor telepitsd fel az Afterburnert,majd nézd meg játék közben az on-screen display-en mennyi a gpu terhelés.. kb olyan 120%-ot tudsz hozni ebben a játékban egy szimpla 6870-hez képes.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
alibaba78 #5990 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, de nem értek egyet.
Kis felbontásnál nem azért van procilimit, mert akkor a processzor dolgozik többet. Egyszerűen csak azért, mert a videokártya könnyen végzi a dolgát, és ezért annyi FPS megy, amennyit a processzor bír. Tehát az a proci, ami 1024-en 40 FPS-t tud, az nagyobb felbontáson sem fog többet tudni. A tesztjeim azt mutatták, hogy még egy kicsit kevesebbet is, aminek gondolom az lehet az oka, hogy ha kevés a kixel, akkor a távolabbi dolgoknál már nem kellenek olyan részletes modellek.
4GB ram mellett nincs VRAM-om pont ezért. Ha lenne VRAM-om, akkor lehet, hogy elférnének a nagyobb textúrák, de cserébe zúzná le a merevlemezemet. A merevlemezt nem arra találták ki, hogy memóriát cach-eljenek rajta, hanem hogy adatokat tároljanak.
A processzort megemeltem 3.5-re, és így szépen hozza a 60 FPS-t 4x-es AA val, Exrtra textúrákkal és, árnyékkal bullet impact-tal, és kevés holttesttel, Syncelve. Egyenlőre 720p-ben, de ezek után majd emelek még egyet.
-
pete_21
addikt
válasz
alibaba78 #5965 üzenetére
Az szép!
Majdnem féláron megkaptad. Tényleg grat hozzá.
Ha majd jobban felköltözöl, meg a superfetch is beállt szépen, akkor dobsz egy pm-et, hogy pl. Windowsban, általános használat mellett, illetve játékokban mennyire lehet érezni a +4 Gb ramot?
Köszi!(#5964) lsc: Akkor lehet, hogy 3DMark bug. Biztos nem befolyásol semmit, csak érdekes, hogy nem tudja kiolvasni az adatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged